ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟΥ ++++

(δια της Κας Προέδρου αυτού για να καταχωρηθούν στα πρακτικά)

ΕΝΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ(περί του μη αξιοποίνου της πράξης και του νόμω αβασίμου της κατηγορίας)

++++

Καρδίτσα +++

 

Καταδικασθήκαμε πρωτοδίκως με τις υπ` αριθμ` +++ και +++ αποφάσεις του Μον.Πλημ/κείου ++++για την παράβαση της παρ.7 του αρθρ.30 νδ 136/1946 ήτοι ότι δηλώναμε ανακριβώς προς το κοινό την ποιότητα αντικειμένου βιοτικής ανάγκης,ήτοι μέλι σε συσκευεασίες το οποίο μετα από έλεγχο βρέθηκε νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Η κατηγορία όπως προκύπτει και εκ των κατηγορητηρίων αφορά σε συσκευασμένα δοχεία(βάζα) μελιού που προμηθευτήκαμε από τον έμπορο-συσκευαστή ++++,τα οποία και στη συνέχεια μεταπωλούσαμε ως μικροπωλητές. Επίσης από τα σχετικά πρωτόκολλα δειγματοληψίας των δικογραφιών προκύπτει ότι ελήφθησαν ως δείγματα για έλεγχο,δοχεία μελιού σφραγισμένα .

Όμως σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 13 παρ. 7 της υπ αριθμ. 3.000/ 1970 αποφάσεως του Ανωτάτου Χημικού Συμβουλίου (Κώδικας τροφίμων, ποτών και αντικειμένων κοινής χρήσεως), η οποία έχει εκδοθεί κατά νομοθετική εξουσιοδότηση του άρθρου 6 παρ. 8 εδ. δ' του Ν. 4328/1929 και έχει δημοσιευθεί νομίμως στην Εφημερίδα μερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 677/24.5.1971 τ. Β ' και η μεταγλώττιση στη δημοτική στο ΦΕΚ 788/31.12.1977) "Στην περίπτωση που ως δείγμα παίρνεται ολόκληρη άθικτη συσκευασία ή το δείγμα παίρνεται από άθικτη συσκευασία, την ευθύνη της κανονικότητας ή όχι του τροφίμου φέρει ακέραια αυτός που έχει συσκευάσει το τρόφιμο".

Από την ανωτέρω διάταξη σαφώς προκύπτει ότι σε περίπτωση κατά την οποία το δείγμα λαμβάνεται από άθικτη συσκευασία ή ως δείγμα λαμβάνεται ολόκληρη άθικτη συσκευασία την ευθύνη της κανονικότητας ή μη του τροφίμου φέρει ακέραια ο συσκευαστής.

 

Είναι αδιάφορο αν η άθικτη συσκευασία ή το δείγμα που έχει ληφθεί από αυτή βρίσκεται κατά το χρόνο της δειγματοληψίας στην κατοχή του συσκευαστή ή άλλου ή αν μεταξύ αυτών παρεμβάλλονται και άλλοι προς τους οποίους έγιναν διαδοχικές μεταβιβάσεις (ΑΠ 1320/1984, Ποιν- Χρον ΛΕ ' 339,ΑΠ 171/1974 Πχρ ΚΔ` 501,ΣυμβΠλημΛαρ 46/1994 Υπερ.1994,919).

Επομένως η κατηγορία εναντίον μας, απλών κατόχων των άθικτων συσκευασμένων αντικανονικών μελιών είναι νομικά αβάσιμη.

Αλλωστε ακριβώς τούτα τα πραγματικά περιστατικά ήτοι ότι πρόκειται για δοχεία μελιού που αγοράζαμε από τον ++++ σφραγισμένα με ταινία ασφαλείας τα οποία εν συνεχεία μεταπωλούσαμε σφραγισμένα, αναιρεί κάθε δόλο μας.

Περαιτέρω απόλυτη ακυρότητα που δεν μπορεί να καλυφθεί ως αφορώσα όλη τη δίκη και όχι μόν την προδικασία επιφέρει η μη τήρηση των διατάξεων που καθορίζουν την αναστολή της ποινικής δίωξης σε όσες περιπτώσεις την προβλέπει υποχρεωτικά ο νόμος.τέτοια περίπτωση αποτελεί και η παρ.3 του αρθρ.28 νδ 136/46 κατά την οποία η προθεσμία της έφεσης και η άσκηση αυτής αναστέλλουν την διαδικασία της ποινικής δίωξης.Ετσι υποχρεωτικώς πρέπει να κοινοποιείται στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα το δυσμενές αποτέλεσμα της πρώτης εξέτασης προκειμένου να υποβάλλει έφεση.Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνεται και ο απώτερος πωλητής του είδους εφ`όσον η διωκτική αρχή στρέφεται και κατ` αυτών.Εν προκειμένω στην υπόθεση για την οποία εξεδόθη η υπ` αριθμ` 567/01 ανωτέρω εκκαλουμένη,αν και ελήφθησαν ως δέιγματα σφραγισμένα βάζα που εξετάσθηκαν από την αρμόδια χημική υπηρεσία ++++,το αποτέλεσμα της εξέτασης (έκθεση) κοινοποιήθηκε μόνο στον συσκευαστή του προιόντος και έμπορο ++++ και όχι σε μας.Συνεπώς δεν άρχισε η προθεσμία υποβολής έφεσης εκ μέρους μας και έπρεπε ν` ανασταλεί η ποινική δίωξη.Συνεπώς επήλθε απόλυτη ακυρότητα.(ΑΠ 582/2003 ΠοινΔικ 8-9/2003 1020-1021,ΑΠ 274/1974 Πχρ ΚΔ 593,ΑΠ 56/1971 Πχρ ΚΑ 302)

Για τους λόγους αυτούς-Αιτούμαστε την απαλλαγή μας από τις κατηγορίες

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Βρόντος Ανδρέας

Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω

         ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟΥ +++

 Ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ++++ (Δια της Κας προέδρου για να καταχωρηθούν στα πρακτικά)

 

Καρδίτσα +++

 

                                     Ι

Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου και δέον και αιτούμαι να ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία με την υποβολή της δικογραφίας στον κ. εισαγγελέα και την σύνταξη κλητηρίου, διότι:

ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΚΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΙΣΜΑΤΟΣ -ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

Του κατηγορουμένου ++++

(Δια του κ. Προέδρου για να καταχωρηθούν στα πρακτικά μετά από προφορική ανάπτυξη)

Καρδίτσα +++

                                                      Ι

Εφόσον πρόκειται για εταιρική επιχείρηση, πρέπει να εκτίθενται τα πραγματικά περιστατικά από τα οποία να προκύπτει η ιδιότητα και η θέση του κτγρ στην επιχείρηση, δηλ. αν ήταν ή όχι διαχειριστής και εκπροσωπούσε την εταιρία, καθώς και αν υπο την ιδιότητα αυτή είχε την υποχρέωση καταβολής των εισφορών, αφού τούτα είναι στοιχεία της α.υ του αδικήματος, ώστε να ανακύπτει η υποχρέωσή του για παρακράτηση και απόδοση των εισφορών μη αρκούντος του χαρακτηρισμού ως εργοδότη ή νομίμου εκπροσώπου της εταιρικής επιχείρησης (adhocΑΠ 1794/2011, 341/2011 ,342/2011, 453/2010 ΝΟΜΟΣ)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

ΑΓΩΓΗ (χρέους 681ΑΚ)

++, κατοίκου ++

ΚΑΤΑ

1)Της κοινοπραξίας με την επωνυμία «++»

2)της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «++»

3) της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «++»

 

Καρδίτσα ++/++/++

           

Οι δεύτερη και τρίτη εναγόμενες εταιρίες συνέστησαν κοινοπραξία με την ανωτέρω επωνυμία που περιλαμβάνει τα ονόματα των μελών της, με σκοπό την κατασκευή του δημοσίου τεχνικού έργου «++» του οποίου ανάδοχος είχε αναδειχθεί αυτή η κοινοπραξία κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού και με ημερομηνία ανάθεσης της σύμβασης από την αναθέτουσα και εποπτεύουσα αρχή και αρμόδιο φορέα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ++, την ++/++/++.  

            Συγκεκριμένα, τούτη η κοινοπραξία έχοντας εμπορικό σκοπό, ανέλαβε κατά τα ανωτέρω την υποχρέωση να εκτελέσει δημόσιο τεχνικό έργο και ειδικότερα τα τεχνικά έργα της κατασκευής καταρχήν δρόμου προσπέλασης οχημάτων μήκους ++ χλμ. περίπου για τις κύριες εργασίες ανέγερσης του φράγματος και εν συνεχεία να προβεί στην εκτέλεση του κυρίως έργου του φράγματος του ++ ποταμού με μεταφορά των κατάλληλων αδρανών υλικών, την επεξεργασία τούτων με μηχανικά  μέσα (σπαστήρας και μίξερ μπετού) και εν συνεχεία την μεταφορά και επίστρωσή των με μηχανήματα στο κυρίως τμήμα του φράγματος, τόπος δε εκτέλεσης τούτων των έργων ήταν τα ΔΔ ++ και ΔΔ ++.

aristotelis

Χρη λέγειν τα καίρια

Εν δε δικαιοσύνη συλλήβδην πάς` αρετή εστίν.
(Η δικαιοσύνη περικλείει όλες τις αρετές).

Θέογνις (6ος αι. π.Χ.)

 

 

aristotelis

Ένα αστείο είναι κάτι πολύ σοβαρό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Θεό και ένα δικηγόρο;

Ο Θεός δεν λέει ότι είναι δικηγόρος.

 


 

aristotelis

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου

Η παγκόσμια επιρροή της Ελληνικής γλώσσας


Επικοινωνία


Γραφείο Αθηνών: Ακαδημίας 33, Β' Όροφος
Τηλέφωνο: 6972422002

Γραφείο Καρδίτσας: Πλαστήρα 12
Τηλέφωνο: 24410 41255

Κινητό: 6972422002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013