Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα (56)

30 Αυγούστου 2018 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αριθμός Απόφασης
13/2018

ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές, Παναγιώτα Ράπτη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Βασδέκη Μαρία, Πρωτόδικη - Εισηγήτρια, Ελένη Σούρλα, Πρωτόδικη και από τη Γραμματέα ++.

          Συνεδρίασε      δημόσια στο ακροατήριό του, στις ++, για να δικάσει την παρακάτω υπόθεση μεταξύ:

Του καλούντος - ενάγοντος: ++, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου, Ανδρέα Βρόντου.

Του καθ'ού η κλήση - εναγομένου: ++, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου, ++. Ο καλών - ενάγων, άσκησε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Καρδίτσας την από ++ και με αύξοντα αριθμό καταθέσεως ++ αγωγή του, δικάσιμος της οποίας ορίστηκε η ++. Επί της αγωγής αυτής, εκδόθηκε η με αριθμό ++ απόφαση του Ειρηνοδικείου Καρδίτσας, με την οποία το Δικαστήριο κηρύχθηκε καθ' ύλην αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση προς εκδίκαση ενώπιον του Δικαστηρίου τούτου. Ήδη ο καλών - ενάγων, με την από ++ κλήση του (αριθμ.εκθ.κατ. ++) φέρει ενώπιον του δικαστηρίου τούτου προς εκδίκαση την από ++ αγωγή του - δικάσιμος της οποίας ορίστηκε, κατόπιν αναβολής, η αναγραφόμενη στην αρχή της  παρούσας - και ζητεί να γίνει δεκτή.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης και την εκφώνηση αυτής από τη σειρά που είχε στο πινάκιο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων, αναφέρθηκαν στις έγγραφες προτάσεις τους και ζήτησαν όσα αναγράφονται σε αυτές.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

27 Σεπτεμβρίου 2017 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ++

ΑΓΩΓΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (ακινήτου)

Του ++ του ++, κατοίκου ++, Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++

ΚΑΤΑ

++ του ++, κατοίκου ++, Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++

Καρδίτσα +-+-20+

 

Με την εναγόμενη είμαστε συγκύριοι εξ` αδιαιρέτου και σε ποσοστό 75% εγώ (ο ενάγων) και 25%  η εναγομένη ενός διαμερίσματος του δευτέρου υπέρ το ισόγειο ορόφου, με ένδειξη ΒΗΤΑ ΠΕΝΤΕ (Β-5) μιας πολυώροφης οικοδομής που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως ++, +

Το εν λόγω διαμέρισμα αρχικά ανήκε στον πατέρα μου και σύζυγο της εναγομένης, ++, στον οποίο περιήλθε δυνάμει του υπ’ αριθμ. ++ συμβολαίου αγοραπωλησίας οριζοντίου ιδιοκτησίας του Συμβ/φου ++, που μεταγράφηκε νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου ++ στον τόμο ++ και αριθμό ++.

Ο ++ απεβίωσε την ++ χωρίς να αφήσει διαθήκη, καταλείποντας μοναδικούς εξ αδιαθέτου πλησιέστερους συγγενείς εμένα τον υιό του (75%) από τον πρώτο του γάμο με τη ++, και την εναγόμενη δεύτερη σύζυγό του (25%).

03 Μαρτίου 2017 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

Αριθμός 128/2014 (Γεν.Ειδ. 276/2013)

ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αποτελούμενο από τη Δικαστή Μαρία Βασδέκη, Πρωτόδικη, την οποία όρισε η Πρόεδρος Πρωτοδικών και από τη Γραμματέα, Θεοδώρα Τεταγιώτη.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριο του, στις ++, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Του εκκαλούντος: ++ του ++, κατοίκου ++, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου, ++.

Του εφεσιβλήτου:      ++ του ++, κατοίκου ++, ο οποίος παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου, Ανδρέα Βρόντου.

Ο εκκαλών, με την από ++ αίτησή του, που ασκήθηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου ++, ζήτησε όσα αναφέρονται σ’ αυτή. Επί της αίτησης αυτής εκδόθηκε η υπ'αριθμ. ++ οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Καρδίτσας, με την οποία το Δικαστήριο κηρύχθηκε καθ'ύλην αναρμόδιο προς εκδίκαση της υπόθεσης, παραπέμποντας την υπόθεση προς εκδίκαση της στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Κατά της αποφάσεως αυτής, ο εκκαλών άσκησε την από ++ έφεση του, η οποία κατατέθηκε στην γραμματεία του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου, με αριθμό καταθέσεως ++ στο παρόν δε δικαστήριο με αριθμό καταθέσεως ++, προσδιορίστηκε δε για την αναγραφόμενη στην αρχή της παρούσας δικάσιμο. Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων, ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης και στις έγγραφες προτάσεις τους.

04 Ιουνίου 2016 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ +++++

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

+++++

ΚΑΤΑ

Του Σωματείου με την επωνυμία +++++

++++

         

Αρνούμαι και αποκρούω καθ` ολοκληρίαν και λέξη προς λέξη την αίτηση του αντιδίκου ως νόμω και ουσία αβάσιμη, αόριστη, απαράδεκτη και αναληθή. Προβάλλω προς απόρριψή της τους κάτωθι ισχυρισμούς, καταρχάς για το νόμιμο, παραδεκτό και ορισμένο αυτής και εφόσον απορριφθούν, τους ισχυρισμούς και ενστάσεις μου εκ του ουσιαστικού δικαίου, που ζητώ να γίνουν άπαντες δεκτοί, ήτοι:

Και αληθή υποτιθέμενα τα ιστορούμενα, που αρνούμαι και αποκρούω, δεν έλκουν σε εφαρμογή τις έννομες συνέπειες του κανόνα δικαίου που επικαλείται (προστασία της νομής από αποβολή.987ΑΚ), άλλως, είναι ελλιπή για την εφαρμογή του και συνεπώς η αίτησή του είναι μη νόμιμη (νόμω αβάσιμη), άλλως αόριστη και δέον και αιτούμαι να απορριφθεί διότι:

19 Μαϊος 2016 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ++

ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (1000, 1003,1108, 984,989 ΑΚ, 731, 733-734, 947ΚπολΔ)

++ του ++, κατοίκου ++, με αδτ ++ και ΑΦΜ ++

ΚΑΤΑ

++ του ++, κατοίκου ++

Καρδίτσα ++/++/++

          Είμαι ιδιοκτήτης, νομέας και κάτοχος ενός ακινήτου έκτασης ++ τ.μ. με αρ. τεμ. ++, κείμενου στην ανωτέρω θέση της ++, που συνορεύει γύρωθεν βόρεια επι πλευράς ΒΓ 55,60μ, με αγροτική οδό, ανατολικά επι πλευράς ΓΔ 131,40μ, με αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του ++, νότια επι πλευράς ΔΕ 56,57μ. και ΕΑ 6,77μ., με Ε.Ο ++ και δυτικά επι πλευράς ΑΒ 101,55μ. με ακίνητο του αντιδίκου, από το οποίο διαχωρίζεται εν μέρει με απλή φράχτη, όπως το ακίνητο αυτό, το  σχήμα, η θέση και τα όριά του, απεικονίζονται με τα στοιχεία ΒΓΔΕΑΒ στο από Νοεμβρίου ++ τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού ++ που επισυνάπτω παραπόδας της παρούσης και εις το οποίο πλήρως αναφέρομαι ως εν, ενιαίο και αδιαίρετο όλον μετά της παρούσης αιτήσεώς μου.

15 Απριλίου 2016 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

Αριθμός 53/2016

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη Μαριγώ Πιτταρά και τον Γραμματέα Αθανάσιο Βερούλια.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του, την ++, για να δικάσει την υπόθεση:

Του ενάγοντος: ++ του ++, κατοίκου ++, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου, Ανδρέα Βρόντου.

Του εναγόμενου: ++ του ++, κατοίκου ++, ο οποίος ταραστάθηκε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου, ++.

Ο ενάγων με την από ++ αγωγή, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τούτου με αύξ. αριθμ. κατάθεσης ++, ζητεί όσα αναφέρονται σε αυτή. Η συζήτηση της αγωγής προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο, που σημειώνεται στην αρχή της παρούσας, και γράφτηκε στο πινάκιο.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς τους και ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις προτάσεις, που κατέθεσαν.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

28 Οκτωβρίου 2015 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ++++

 ΑΓΩΓΗ (αναγνωριστική κυριότητας)

+++

 ΚΑΤΑ

 ++++

 +++ 29/10/2015

 

          Είμαι αποκλειστική κυρία, νομέας και κάτοχος ενός ακινήτου οικοπέδου, μετά των επ` αυτού υπαρχόντων κατωτέρω οικοδομημάτων, εκτάσεως, σύμφωνα με ακριβή νεώτερη καταμέτρηση 124,15 τ.μ, κείμενου εντός της πόλεως +++ στο ΟΤ 171β και επι της συμβολής των οδών ++και ανωνύμου διαμορφωμένου πεζόδρομου, το οποίο ορίζεται με τα στοιχεία 1-2-3-4-5-6-7-1 στο από Ιουλίου 2015 τοπογραφικό διάγραμμα της αγρονόμου και τοπογράφου μηχανικού +++, το οποίο επισυνάπτω παρά πόδας της παρούσης και αναφέρομαι σ` αυτό και στο περιεχόμενό του, ως εν, ενιαίο και αδιαίρετον όλον μετά της παρούσης αιτήσεώς μου.

          Το ακίνητό μου, σύμφωνα με το ανωτέρω διάγραμμα, συνορεύει γύρωθεν  ως εξής, ήτοι ανατολικά και επι πλευράς 3-4 μήκους 7,39μ και 4-5 μήκους 5,63μ, με την φερόμενη και ως ιδιοκτήτρια, αντίδικο, δυτικά επι πλευράς 6-7-1 με οδό ++, βόρεια επι πλευράς 1-2-3 με ανώνυμο διαμορφωμένο πεζόδρομο και νότια επι πλευράς 6-5 με ιδιοκτησία ++

          Το ενιαίο αυτό ακίνητο, αρχικά αποτελούνταν από δύο κεχωρισμένες ιδιοκτησίες-οικόπεδα μετά των επ` αυτών παλαιοτέρων κτισμάτων, που όμως είναι όμορα και εφάπτονται μεταξύ των από βορρά και νότο, ήτοι στην πλευρά 7-4 και συγκεκριμένα

25 Αυγούστου 2015 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

Αριθμός 210/2011

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ++

Αποτελούμενο από την Ειρηνοδίκη Ελένη Παζαρακιώτη και την Γραμματέα ++.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις ++ για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Της αιτούσας: ++ κατοίκου ++, η οποία παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ανδρέα Βρόντο          κ α ι

Του καθ’ ου η αίτηση: ++, κατοίκου ++, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με την πληρεξούσια δικηγόρο του ++.

Η αιτούσα ζήτησε να γίνει δεκτή η από ++ αίτησή της, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τούτου με αριθμό ++ και προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας.

Ακολούθησε η συζήτηση της υπόθεσης, όπως ειδικότερα σημειώνεται στα πρακτικά.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

25 Αυγούστου 2015 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ++

 

ΑΙΤΗΣΗ (ασφαλιστικών μέτρων νομής και ανοχής επισκευών 1018ΑΚ)

 ++, κατοίκου ++

 ΚΑΤΑ

 ++, κατοίκου ++

 

++ ++/++/++

 

          Είμαι αποκλειστική κυρία, νομέας και κάτοχος ενός ακινήτου οικοπέδου, μετά των επ` αυτού υπαρχόντων κατωτέρω οικοδομημάτων, εκτάσεως, σύμφωνα με ακριβή νεώτερη καταμέτρηση 124,15 τ.μ, κείμενου εντός της πόλεως ++ στο ΟΤ 171β και επι της συμβολής των οδών ++ και ανωνύμου διαμορφωμένου πεζόδρομου, το οποίο ορίζεται με τα στοιχεία 1-2-3-4-5-6-7-1 στο από Ιουλίου ++ τοπογραφικό διάγραμμα της αγρονόμου και τοπογράφου μηχανικού ++, το οποίο επισυνάπτω παρά πόδας της παρούσης και αναφέρομαι σ` αυτό και στο περιεχόμενό του, ως εν, ενιαίο και αδιαίρετον όλον μετά της παρούσης αιτήσεώς μου.

          Το ακίνητό μου, σύμφωνα με το ανωτέρω διάγραμμα, συνορεύει γύρωθεν  ως εξής, ήτοι ανατολικά και ++++.

          Το ενιαίο αυτό ακίνητο, αρχικά αποτελούνταν από δύο κεχωρισμένες ιδιοκτησίες-οικόπεδα μετά των επ` αυτών παλαιοτέρων κτισμάτων, που όμως είναι όμορα και εφάπτονται μεταξύ των από βορρά και νότο, ήτοι στην πλευρά 7-4 και συγκεκριμένα

31 Ιουλίου 2015 Γράφτηκε από Κατηγορία Κυριότητα / Νομή / Ακίνητα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ++

 ΑΓΩΓΗ (αναγνωριστική συγκυριότητας ακινήτου. 1094, 1113,1116ΑΚ, 70ΚπολΔ)

Του ++

ΚΑΤΑ

 Του ++

 

  

Ο αποβιώσας την ++++παππούς εμού αλλά και των αδελφών μου+++++, ++ του ++ και της ++, κάτοικος εν ζωή ++, δυνάμει της υπ` αριθμ` ++ δημοσίας διαθήκης ενώπιον της συμβ/φου ++, που δημοσιεύθηκε νόμιμα στο Ειρηνοδικείο ++ συνταχθέντων των με αριθμό ++ της συνεδρίασης της ++ πρακτικών δημοσιεύσεώς του, κατέλιπε, μεταξύ άλλων στην θυγατέρα του και μητέρα μας ++, σύζυγο ++, κάτοικο ++ και «Ένα οικόπεδο που βρίσκεται στη θέση "++" εντός του δ.δ++ εκτάσεως μέτρων τετραγωνικών έξι χιλιάδων (6.000 τ.μ.) και το οποίο συνορεύει Ανατολικά και Νότια με δημοτική οδό, Βόρεια με ++  και Δυτικά με ιδιοκτησία ++». 

Την ανωτέρω κληρονομιαία περιουσία η παραπάνω κληρονόμος μητέρας μας, αποποιήθηκε με την με αρ. ++ έκθεση αποποίησης κληρονομίας του της κ. γραμματέως του Ειρηνοδικείου ++ ,επι σκοπώ όπως περιέλθη αυτή σε μας καθόσον άλλωστε ο ανωτέρω διαθέτης παππούς μας μνημόνευσε ρητά και θετικά την κόρη του, που είναι γνήσιο τέκνο του νόμιμου γάμου του με την +++ (γιαγιά μας) ως κληρονόμο στην ανωτέρω διαθήκη του αναγράφοντας ρητά ότι «Στην κόρη μου ++ ήδη σύζυγος ++ αφήνω…» το ανωτέρω ακίνητο (μεταξύ άλλων).

aristotelis

Χρη λέγειν τα καίρια

Εν δε δικαιοσύνη συλλήβδην πάς` αρετή εστίν.
(Η δικαιοσύνη περικλείει όλες τις αρετές).

Θέογνις (6ος αι. π.Χ.)

 

 

aristotelis

Ένα αστείο είναι κάτι πολύ σοβαρό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Θεό και ένα δικηγόρο;

Ο Θεός δεν λέει ότι είναι δικηγόρος.

 


 

aristotelis

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου

Η παγκόσμια επιρροή της Ελληνικής γλώσσας


Επικοινωνία


Γραφείο Αθηνών: Ακαδημίας 33, Β' Όροφος
Τηλέφωνο: 6972422002

Γραφείο Καρδίτσας: Πλαστήρα 12
Τηλέφωνο: 24410 41255

Κινητό: 6972422002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013