Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί (19)

16 Δεκεμβρίου 2019 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ...

ΕΦΕΣΗ (ν.3869/2010-ΕΚΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ)

.... 

ΚΑΤΑ

1) Της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία ..

2) των με αρ. ….. και ………, οριστικών αποφάσεων του Ειρηνοδικείου..., εκδοθεισών κατ` αντιμωλία κατά την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας

Καρδίτσα …-…-…

          Εναντίον της αντιδίκου «……….», αλλά και των πιστωτών μου «………….» για λογαριασμό της και ως καθολικής διαδόχου της «……………», «……………» και «…………..», είχα ασκήσει ενώπιον του Ειρηνοδικείου .., την από …………. αίτησή μου του ν.3869/2010, ζητώντας την ρύθμιση των χρεών μου κατά τα εν αυτή ειδικότερα αναφερόμενα, επικαλούμενος την έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και την μόνιμη αδυναμία πληρωμών μου. Είχε προηγηθεί απόπειρα εξωδικαστικού συμβιβασμού κατά τις τότε ισχύουσες διατάξεις, η οποία δεν ευδοκίμησε.

          Ισχυρίστηκα ειδικότερα ότι οφείλω «στην «…………………» (με βάση την από ……….. αναλυτική κατάσταση κινήσεως λογαριασμού μέχρι την ………..), το ποσό των 7.495,78€, από το με αρ.  ……………… καταναλωτικό δάνειο.». Ζητούσα δε να εξαιρεθεί το ΙΧΕ όχημά μου μάρκας ……… με αρ. κυκλ. ………., ……… κ.εκ από την ρευστοποίηση, που είχα αγοράσει καινούργιο με παρακράτηση κυριότητας το 2009 από την πωλήτρια εταιρεία «……….», με χρηματοδότηση τότε της τράπεζας «……….», που μετονομάστηκε σε «……….» και εκ νέου μετονομάστηκε σε «……….» και επιπλέον να ρυθμιστεί δικαστικά το ανωτέρω χρέος μου στα πλαίσια του ν. 3869/2010 και όπως ειδικότερα ητούμην.

          Επρόκειτο για την συνήθη στις συναλλαγές χρηματοδότηση της  τράπεζας για αγορά ΙΧΕ αυτοκινήτου, συνεπεία της οποίας αναπτύχθηκε μία τριμερής σχέση αφενός ανάμεσα στον πωλητή του οχήματος και εμού ως αγοραστή από σύμβαση πώλησης με παρακράτηση κυριότητας μέχρι την εξόφληση του τιμήματος και αφετέρου, ανάμεσα σε μένα και στην αντίδικο τράπεζα που με δανειοδότησε για την εξόφληση του τιμήματος στον πωλητή, αφού τα χρήματα του δανείου καταβλήθηκαν από την τράπεζα σ` αυτόν (δεν τα πήρα στα χέρια μου), εγώ δε κατέστην έκτοτε υπερήμερος ως προς την εξόφληση του δανείου (όχι του τιμήματος).

          Συζητήσεως γενομένης την ………., εξεδόθη αρχικά η ………. ανωτέρω προσβαλλόμενη απόφαση που δέχτηκε την αίτησή μου ως προς τις λοιπές πιστώτριες και ρύθμισε τα χρέη μου (40€/μήνα), πλήν όμως απέρριψε αυτήν ως προς την αντίδικο τράπεζα. Επιπλέον όρισε νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών ως προς τις λοιπές πιστώτριες, την ……...

          Συζητήσεως γενομένης την ανωτέρω δικάσιμο, εξεδόθη η με αρ. ……….. απόφαση του Ειρην. ..., η οποία ρύθμισε τα χρέη μου ως προς τις πιστώτριες για τις οποίες η αίτησή μου είχε γίνει δεκτή, για το εναπομείναν χρονικό διάστημα της 5ετίας από την προηγηθείσα ανωτέρω απόφαση κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο διατακτικό της.

03 Οκτωβρίου 2019 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Αριθμός 114/2019
ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ

(ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ)

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη Καρδίτσης Αικατερίνη Κολτσίδα, η οποία ορίσθηκε από την κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Καρδίτσης, με τη σύμπραξη της γραμματέως Χρυσούλας Φλώρου.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις ……….. για να δικάσει την υπόθεση:

Του αιτούντος: ……ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Ανδρέα Βρόντου του Αποστόλου του Δ.Σ. Καρδίτσης  που κατέθεσε προτάσεις. Των καθ' ων η αίτηση: 1) Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «……………», η οποία δεν εμφανίστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε στη δίκη. 2) Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «………….» (……),, το οποίο εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ………. του Δ.Σ. …………. 3) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «……….» ως καθολικής διαδόχου της πρώην Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «……………..», καθότι η πρώτη εξομοιούται κατά τη διάταξη του άρθρου 75 του κ.ν. 2190/1920, λόγω συγχωνεύσεως με απορρόφηση, με καθολική διάδοχο της «………………», την οποία εκπροσώπησε η πληρεξούσια δικηγόρος της …….. του Δ.Σ. ……..που κατέθεσε προτάσεις.Ο αϊτών ζητεί να γίνει δεκτή η από ……….. (αριθ. έκθ. κατ. ………), αίτησή του που απευθύνεται προς το Δικαστήριο αυτό και προσδιορίστηκε αρχικά να εκδικασθεί κατά τη δικάσιμο της ………. και μετά από νόμιμες αναβολές, για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσης, για όσους λόγους επικαλείται σ' αυτή.

Κατά την εκφώνηση της υπόθεσης από το σχετικό πινάκιο στη σειρά της οι διάδικοι παραστάθηκαν όπως προαναφέρεται και κατά τη συζήτησή της στο ακροατήριο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρισταμένων διαδίκων ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις προτάσεις που κατέθεσαν. Ακολούθησε συζήτηση κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στα πρακτικά.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΊΑ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΑπό την υπ' αριθ. ……………. έκθεση επιδόσεως της δικαστικής επιμελήτριας στο Πρωτοδικείο …….., που προσκομίζει και επικαλείται ο αϊτών, προκύπτει ότι ακριβές και επικυρωμένο αντίγραφο της κρινομένης αίτησης με κλήση για συζήτησή της για την αρχικά προσδιορισθείσα δικάσιμο της ……, οπότε ανεβλήθη η συζήτηση αυτής για τη δικάσιμο της ……., κατόπιν για τη δικάσιμο της ………. και πάλι για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσης, επιδόθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στην πρώτη των καθ' ων, Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «……...». Η τελευταία, όμως, δεν εμφανίστηκε κατά την παραπάνω τελευταία δικάσιμο, όταν η υπόθεση εκφωνήθηκε στη σειρά της από το σχετικό πινάκιο και συνεπώς, ενόφειτου ότι η αναγραφή της υπόθεσης στο πινάκιο ισχύει ως κλήτευση όλων των διαδίκων (άρθρο 226 παρ. 4 του ΚΠολΔ., 741 του ιδίου Κώδικα), πρέπει να δικασθεί ερήμην, να προχωρήσει δε η συζήτηση της υπόθεσης σα να είχε εμφανιστεί [άρθρο 754 του ΚΠολΔ., όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 άρθρο έκτο του Ν. 4335/2015 (ΦΕΚ ΑΓ 87/27-3-2015) με έναρξη ισχύος από 1-1-2016].

Ο αϊτών, με την κρινομένη αίτησή του, κατ' ορθή εκτίμηση του δικογράφου αυτής, επικαλούμενος έλλειψη πτωχευτικής ικανότητας και μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπροθέσμων χρηματικών οφειλών του προς τους πιστωτές, που αναφέρονται στην περιεχομένη στην αίτηση αναλυτική κατάσταση, ζητεί, όπως σαφώς συνάγεται από το όλο περιεχόμενο της αίτησης, τη ρύθμιση των χρεών του, σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που υποβάλλει και αφού ληφθεί υπόψη η οικογενειακή και περιουσιακή του κατάσταση, όπως αυτή εκτίθεται, με σκοπό την εν μέρει απαλλαγή του απ' αυτά και την εξαίρεση από τη ρευστοποίηση του ακινήτου, συνιδιοκτησίας του κατά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου, που αναφέρεται στην εν λόγω αίτηση και το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία του.

Με το παραπάνω περιεχόμενο η αίτηση, αρμόδια καθ' ύλην και κατά τόπον φέρεται νια συζήτηση ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου, κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας των άρθρων 741 επ. ΚΠολΔ. (άρθρο 3 Ν. 3869/2010) και παραδεκτά εισάγεται για συζήτηση, εφόσον τηρήθηκε η προβλεπομένη από το νόμο προδικασία, με την αποτυχία του προδικαστικού συμβιβασμού, μεταξύ του αιτούντος και των πιστωτών και μετά την εμπρόθεσμη και νομότυπη, κατ' άρθρο 5 παρ. 1 Ν. 3869/2010 (όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 13 του Ν. 4161/2013), κλήτευση των πιστωτών που μετέχουν στη δίκη, ενώ δεν εκκρεμεί άλλη αίτηση του αιτούντος για ρύθμιση των χρεών του στο Δικαστήριο αυτό ή άλλο Ειρηνοδικείο της χώρας, ούτε έχει απορριφθεί προγενέστερη αίτησή του για ουσιαστικούς λόγους, όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο κατ' άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 3869/2010.

Ενώπιον του Ειρηνοδικείου ++

ΑΙΤΗΣΗ

(Για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3869/2010 και αίτημα προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΑΚ )

Των φυσικών προσώπων....  

ΚΑΤΑ 1)Της Ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ     ++.", που εδρεύει στην ++ (οδός ++) και εκπροσωπείται νόμιμα

----------------------------------*-----------------------------        

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 3869/2010 τα φυσικά πρόσωπα, όχι έμποροι με πτωχευτική ικανότητα, που έχουν περιέλθει χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων μόνο οφειλών τους και όχι ενήμερων που δεν έχουν καταστεί απαιτητά στο σύνολο τους κατόπιν καταγγελίας, δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση στο Ειρηνοδικείο του τόπου κατοικίας τους για τη ρύθμιση των οφειλών και απαλλαγή. Αναλήφθηκαν δε πριν το τελευταίο έτος από την υποβολή της αίτησης στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο. Δεν προέρχονται από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο. Η απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη μπορεί να γίνει μόνο μια φορά βάση του Νόμου. Οι οικονομικές δυνατότητες του δανειολήπτη πρέπει να αδυνατούν να καλύψουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Εγώ ο αιτών είμαι φυσικό πρόσωπο και έχω ληξιπρόθεσμα χρέη προς τρίτους, που πηγάζουν από τις κατωτέρω συμβατικές υποχρεώσεις, έναντι του ανωτέρω πιστωτικού ιδρύματος σύμφωνα με τη σχετική βεβαίωση της παραπάνω τράπεζας. Η κατωτέρω σύμβαση υπεγράφη από εμένα σε χρόνο προγενέστε­ρο του έτους από την κατάθεση της παρούσας αιτήσεως και ειδικότερα κατά το έτος 2015. Από τις αρχές του έτους 2019, τα εισοδήματά μου μειώθηκαν, καθώς δεν εργάζομαι πλέον, ενώ οι οικογενειακές δαπάνες διαρκώς αυξάνονται. Η διαρκώς αυξανόμενη φορολογία και η ταυτόχρονη μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, με οδήγησαν σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής του παρακάτω λεπτομερώς αναφερόμενου δανείου. Κατά την σύναψη της επίδικης σύμβασης, είχα κάθε πρόθεση να είμαι πιστός στις υποχρεώσεις που είχα αναλάβει έναντι του ως άνω πιστωτικού ιδρύματος. Όπως προανέφερα, κατέβαλα μέχρι και σήμερα για την αποπληρωμή των επίδικων χρεών μου ένα άκρως σεβαστό ποσό, η απρόβλεπτη όμως μεταβολή των οικονομικών συνθηκών μας κατά το τελευταίο ιδίως έτος, με έχει αναγκάσει να αδυνατώ να ανταποκριθώ μόνιμα στις υποχρεώσεις μου. Ειδικότερα:

2. Οικογενειακή κατάσταση

Εγώ ο αιτών είμαι 49 ετών και είμαι εγγεγραμμένος ως άνεργος στο Μητρώο του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την υπ’ αρίθ. Πρωτ. ++ και ημερομηνία έκδοσης ++ Βεβαίωση του παραπάνω οργανισμού, καθόσον σήμερα δεν εργάζομαι. Μέχρι πρόσφατα εργαζόμουν κατά περιόδους ως ++, ενώ τα εισοδήματα μου προέρχονταν μόνο από την εργασία μου και από το επίδομα ανεργίας που λάμβανα από τον ΟΑΕΔ περιστασιακά, καθόσον αυτή η εργασία μου ως ++, δεν ήταν μόνιμη, αλλά περιστασιακή οπότε και αντιστοίχως ελάμβανα μεταξύ των περιόδων εργασίας μου το ανωτέρω επίδομα. Σήμερα δεν εργάζομαι, όπως προαναφέρθηκε, και δεν έχω καμία πηγή εισοδήματος, ήτοι από ακίνητα ή μετοχές ή άυλους τίτλους, η από συμμετοχή μου σε εταιρείες κλπ. Είμαι παντρεμένος με τη ++ από το έτος 2001, ηλικίας 54 ετών, η οποία εργάζεται ως ++. Σήμερα η τελευταία διδάσκει στο ++. Τα εισοδήματά της προέρχονται από την εργασία της και ανέρχονται στο ποσό των 1.364 ευρώ περίπου μηνιαίως. Από τον γάμο μας δε αυτό έχουμε αποκτήσει ένα τέκνο, τον ++ ηλικίας σήμερα 16 ετών ο οποίος διαμένει μαζί μας, αδυνατεί να διαθρέψει τον εαυτό του εξ ιδίων πόρων, στερούμενος οποιασδήποτε περιουσίας και εισοδημάτων από περιουσία, καθώς και εσόδων από εργασία και άρα είναι οικονομικά εξαρτημένος από εμένα και τη σύζυγο μου.

Διαμένω με την οικογένεια μου στην ++ στο παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενο ακίνητο, ήτοι σε μία οικία εμβαδού ++ τ.μ. επί οικοπέδου που βρίσκεται στην ++ στην περιοχή «++», στο υπ’ αρίθμ. ++., επί της οδού ++ συνολικής έκτασης 274,05 τ.μ. Επί του ως άνω οικοπέδου υφίσταται επίσης μία αποθήκη επιφάνειας 16,79 τ.μ. και μία θέση στάθμευσης αυτοκινήτου (γκαράζ) επιφάνειας 18,28 τ.μ.

30 Απριλίου 2018 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Αριθμός 40/2018
ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ++

(ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ)

Συγκροτήθηκε από την Ειρηνοδίκη ++, η οποία ορίσθηκε από την κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών ++, με τη σύμπραξη της γραμματέως ++.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις ++ για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Του αιτούντος: ++ του ++, κατοίκου ++, οδός ++, αριθ. ++, με Α.Φ.Μ. ++, ο οποίος παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Ανδρέα Βρόντου του Αποστόλου του Δ.Σ. Καρδίτσης [Α.Μ. 249, αριθ. γραμ. είσ. ++ Δ.Σ. Καρδίτσης, κατ' άρθρο 61 Ν. 4194/2013 (ΦΕΚ Α' 208/27-9-2013) ως ισχύει], που κατέθεσε προτάσεις.

Των καθ' ων η αίτηση: 1) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ++ Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός ++, αριθ. ++ και εκπροσωπείται νόμιμα, με Α.Φ.Μ. ++, για λογαριασμό της και ως καθολικής διαδόχου της πρώην Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ++ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «++», η οποία απορροφήθηκε από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ++ Α.Ε.», λόγω συγχώνευσης των ως άνω τραπεζικών εταιριών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 78 του Κ.Ν. 2190/1920 «περί Ανωνύμων Εταιριών», σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 2515/1997 και των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993, όπως ισχύουν, τις από 17-07-2013, 27- 09-2013 και 28-11-2013 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της απορροφούσης εταιρίας, τις από 17-07-2012 και 25-09-2013 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και την από 27-11-2013 απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της απορροφούμενης εταιρίας και την υπ' αριθ. ++ πράξη του συμβολαιογράφου Πειραιά ++, η οποία εγκρίθηκε με την υπ' αριθ. Κ2-7198/09-12-2013 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και καταχωρίσθηκε στις μερίδες της απορροφούσης και της απορροφουμένης εταιρίας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ.Η.) με κωδικούς αριθμούς καταχώρισης 131612 και 131588, αντίστοιχα, την 09-12-2013, ακολούθησε δε και η καταληκτική πράξη δημοσίευσης της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης στο Φ.Ε.Κ. (τεύχος Α.Ε.-Ε.Π.Ε. και Γενικού Εμπορικού Μητρώου 8678/09-12-2013), την οποία εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ++ του Δ.Σ. Καρδίτσης [Α.Μ. ++, αριθ. γραμ. είσ. ++ Δ.Σ. Καρδίτσης, κατ' άρθρο 61 Ν. 4194/2013 (ΦΕΚ Α' 208/27-9-2013) ως ισχύει], που κατέθεσε προτάσεις.

08 Σεπτεμβρίου 2016 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αριθμός Απόφασης 18 / 2016

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Αποτελούμενο από τον Ειρηνοδίκη Φαρσάλων Αθανάσιο Μπλάντα - που ορίστηκε με την υπ’ αριθμό ++ πράξη της κ. Προέδρου Πρωτοδικών Λάρισας σε συνδυασμό με την με αριθμό ++ απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας - και τη Γραμματέα του Ειρηνοδικείου Σοφία Αθανασοπούλου.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του κατά τις δικασίμους της ++ αντίστοιχα για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ :

Της αιτούσης : ++, κατοίκου ++ ( Α.Φ.Μ. : ++/Δ.Ο.Υ. ++ ), η οποία εκπροσωπήθηκε στο ακροατήριο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ανδρέα Βρόντο του Αποστόλου ( Α.Μ. Δ.Σ. Καρδίτσας : 249, οδός Πλαστήρα αριθμός 12, Καρδίτσα, βλ. και το με αριθμό Α02020/19.07.2016 γραμμάτιο προκαταβολής εισφορών και ενσήμων του Δ.Σ. Καρδίτσας που προσκομίζεται σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 61 του ν. 4194/2013 - ΦΕΚ Α΄ 208/27.09.2013 - «Κώδικας Δικηγόρων» ).

Του καθ’ ου η αίτηση : ++, κατοίκου ++ ( Α.Φ.Μ. :++), ο οποίος παραστάθηκε στο ακροατήριο με την πληρεξούσιο δικηγόρο του ++ ( Α.Μ. Δ.Σ. ++ : ++, οδός ++, ++ ), η οποία ( πληρεξούσιος δικηγόρος ), λόγω της συγγενικής σχέσης πρώτου βαθμού εξ’ αγχιστείας αυτής με τον καθ’ ου η αίτηση (σύζυγος), δεν υποχρεούται να προσκομίσει το ανάλογο γραμμάτιο προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής ( βλ.  άρθρα 61 παρ. 3 περ. β΄ σε συνδυασμό με 82 παρ. 2 του ν. 4194/2013 - ΦΕΚ Α΄ 208/27.09.2013 - «Κώδικας Δικηγόρων» και υπεύθυνη δήλωση αυτής που κατατέθηκε στο Δικαστήριο και βρίσκεται στο φάκελο της δικογραφίας ).

31 Αυγούστου 2016 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Ενώπιον του  Ειρηνοδικείου +++

ΑΙΤΗΣΗ  (ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3869/2010 και αίτημα προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΑΚ )

Του+++

ΚΑΤΑ

1) +++2)+++3) +++4) ++

 Καρδίτσα 22/8/2016

            Κατά των κατωτέρω αναφερόμενων πιστωτών, τόσο εγώ, όσο και η σύζυγός μου +++, ασκήσαμε στο Ειρηνοδικείο +++την από 27/7/2016 κοινή αίτησή μας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3869/2010 με αίτημα προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΑΚ. Η αίτησή μας, έλαβε αριθμό κατάθεσης, μετά την περάτωση του τυπικού ελέγχου των προσαχθέντων εγγράφων, +++. Ορίστηκε χρόνος συζήτησής της η 19η Ιανουαρίου 2017 και αρ. πιν 19 και ως ημερομηνία επικύρωσης του ενδεχόμενου προδικαστικού συμβιβασμού ή έκδοσης προσωρινής δ/γής, η 19η Σεπτεμβρίου 2016. Την αίτησή μας αυτή επιδώσαμε, νόμιμα και εμπρόθεσμα σε όλους του κατωτέρω αναφερόμενους πιστωτές και εγγυητές, ενώ κατά την κατάθεσή της προσάγαμε και κάθε νόμιμο έγγραφο που απαιτεί ο νόμος για το ορισμένο και παραδεκτό αυτής και δια τούτο ανεγράφη στην σχετική πράξη κατάθεσης ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις της αίτησης ή των 118 εγγράφων που προσκομίσαμε.

Ενώπιον του  Ειρηνοδικείου Καρδίτσας

ΑΙΤΗΣΗ (Για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3869/2010 και αίτημα προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΑΚ )

1)++, κατοίκου ++, γεννηθέντος την ++, κατόχου του με στοιχεία  Α.Δ.Τ. ++, με Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++  και τηλ. Επικοινωνίας ++ 

2)++ ++, κατοίκου ++, γεννηθείσα την ++, κατόχου του με στοιχεία  Α.Δ.Τ. ++, με Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++  και τηλ. επικοινωνίας ++

ΚΑΤΑ

1) Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αιόλου 86 και εκπροσωπείται νόμιμα 

2) Της  Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία  «ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EurobankErgasias Ανώνυμη Εταιρία» (Τράπεζα Ι.Εφ.Τζί Γιούρομπανκ Εργκασίας Ανώνυμη Εταιρία) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Όθωνος 8 και εκπροσωπείται νόμιμα, 

3) Της  Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κοραή 3 και εκπροσωπείται νόμιμα, ατομικά και

α) ως ειδικής ή οιονεί καθολικής διαδόχου της υπο εκκαθάριση ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», με την από 2-7-2012 ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, μεταξύ της υπό εκκαθάριση ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και της Τράπεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3601/2007 και των άρθρων 63Β, 63Δ και 68 αυτού και κατόπιν έκδοσης της υπ` αριθμ. 4/1/27-7-2012 απόφασης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ τ. Β αρ. φύλλου 2209/27-7-2012).

β) ως οιονεί καθολικής διαδόχου της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε.» λόγω συγχώνευσής της από την Τράπεζα Πειραιώς και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 78, 79 και 69-77 του Κ.Ν. 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιριών, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 16 του Ν. 2515/1997 και 1-5- του Ν. 2166/1993, όπως ισχύουν και την υπ` αρ. 15.677/5-11-2014 πράξη Συμβολαιογράφου Πειραιά Στέφανου Κων/νου Βασιλάκη δημοσιευμένη στο ΦΕΚ τ.Α.Ε, αρ. φυλ. 12584/21-11-2014

γ) ως ειδικής διαδόχου, λόγω ειδικής διαδοχής (μεταβιβάσεως) επιμέρους δανειακών συμβάσεων, ως και των κατωτέρων που μας αφορούν, από τα Υποκαταστήματα στην Ελλάδα των Κυπριακών Τραπεζών CYPROUSPOPULARBANK, CYPRUSBANKLIMITED και ΕΛΛΗΝΙΚΗ Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 66/3/26-3-2013 απόφαση της ΕΠΑΘ της Τράπεζας της Ελλάδος, τα υπ` αριθ. 96 και 97/26-3-2013 Διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο υπ` αριθ. 4640/26-3-2013 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις από 26-3-2013 συμβάσεις.

03 Νοεμβρίου 2015 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Αριθμ 291/2015

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αποτελούμενο από την Ειρηνοδίκη Χρυσούλα Δάντζερα, που όρισε με πράξη της η Πρόεδρος Πρωτοδικών Καρδίτσας και το Γραμματέα Αθανάσιο Βερούλια.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 14 Μαΐου 2015 για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Της ανακόπτουσας:++, κατοίκου ++, η οποία δεν παραστάθηκε στο Δικαστήριο.

Του καθ’ ου η ανακοπή:++, κατοίκου ++, ο οποίος παραστάθηκε στο Δικαστήριο με την πληρεξούσια δικηγόρο του ++, δικηγόρο του Πρωτοδικείου ++.

Ο καθ’ ου η ανακοπή ζήτησε να απορριφθεί η από 09-04-2014 ανακοπή της ανακόπτουσας, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τούτου με αριθμό ++/10-03-2014 και προσδιορίστηκε να συζητηθεί για τη δικάσιμο της 06-11-2014 και μετά από αναβολή για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή.

Ακολούθησε η συζήτηση της υπόθεσης, όπως ειδικότερα σημειώνεται στα πρακτικά.

Μελέτησε τη δικογραφία
Σκέφθηκε σύμφωνα με το Νόμο

03 Οκτωβρίου 2015 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Αριθμός 29/2015

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αποτελούμενο από τον Ειρηνοδίκη Δημητριό Γιαταγάνα και τη Γραμματέα Χρυσούλα Φλώρου.

Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό του στις 12 Μαρτίου 2015, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ:

Του αιτούντος:    ++, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με την πληρεξούσια δικηγόρο του +++.

Των καθ’ ων η αίτηση: 1) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.", η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αμερικής αρ. 4 και νομίμως εκπροσωπείται, ως ειδική διάδοχος της τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ", 2) Της εδρεύουσας στον Πειραιά (οδός Ακτή Κονδύλη αριθμ. 12) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANKΑ.Ε.- ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ", δυνάμει της υπ’ αριθμ. 85/1/26-7-2013 απόφασης της επιτροπής πιστωτικών και ασφαλιστικών θεμάτων (ΕΠΑΘ. ΦΕΚ τ.Β' 1831/26-7-2013 με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας, του Πιστωτικού Ιδρύματος με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ PROBANKΑ.Ε." και τέθηκε το πιστωτικό ίδρυμα αυτό σε ειδική εκκαθάριση με ταυτόχρονο διορισμό ειδικού εκκαθαριστή, κάτοχο του Α.Φ.Μ. 099877019 Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Πειραιά, νομίμως εκπροσωπούμενης, 3) Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία "ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΝ.ΠΕ", που εδρεύει στην Καρδίτσα και εκπροσωπείται νόμιμα, 4) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία "Τράπεζα EUROBANKERGASIASΑνώνυμη Εταιρεία" και το διακριτικό τίτλο "EUROBANKERGASIAS", η οποία εδρεύει στην Αθήνα, (Όθωνος αριθμ. 8) μετά την τροποποίηση της επωνυμίας της από "Τράπεζα E.F.G.EurobankErgasiasΑνώνυμη Εταιρεία", 5) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα και 6) Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρείας με την επωνυμία "ALPHABANKΑ.Ε.”, που εδρεύει στην Αθήνα (Σταδίου αρ. 40) και εκπροσωπείται νόμιμα, εκ των οποίων η πρώτη εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της ++, η δεύτερη εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Ανδρέα Βρόντο, η τρίτη εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από την πληρεξούσια δικηγόρο της ++, η τέταρτη εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της ++, η πέμπτη δεν παρέστη ούτε εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο και η έκτη εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από την πληρεξούσια δικηγόρο της ++.

Ο αϊτών ζήτησε να γίνει δεκτή η από ++2012 αίτησή του, η οποία κατατέθηκε με αριθμό ++ στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τούτου, γράφτηκε στο πινάκιο και προσδιορίστηκε αρχικά για τη δικάσιμο της ++ 2013 και μετά από αναβολές για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας.

Ακολούθησε η συζήτηση της υπόθεσης, όπως ειδικότερα σημειώνεται στα πρακτικά.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

14 Σεπτεμβρίου 2014 Γράφτηκε από Κατηγορία Υπερχρεωμένα νοικοκυριά / Πλειστηριασμοί

Αριθμός 265/2014

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ

Η Ειρηνοδίκης Καρδίτσας Βασιλική Μιχάλη

Αφού έλαβε υπόψη το άρθρο 781 Κ.Πολ.Δ. και αφού, άκουσε τον Ανδρέα Βρόντο, πληρεξούσιο δικηγόρο των αιτούντων: 1) ++ +, 2) +++ και 3) +++

Η καθ' ης Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." δεν παραστάθηκε καίτοι κλητεύθηκε νομίμως και εμπροθέσμως. ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι δεν επιτεύχθηκε ο προδικαστικός συμβιβασμός.

ΔΕΧΕΤΑΙ το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ προσωρινά μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ασκηθείσας με αριθμό κατάθεσης 265/23-6-2014 αίτησης την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά των οφειλετών και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης των αναφερομένων στην αίτηση περιουσιακών στοιχείων των αιτούντων α) με την υποχρέωση καταβολής ποσού 40 ευρώ μηνιαίως, που θα καταβάλλεται εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός από την πρώτη αιτούσα, προς την αναφερόμενη στην αίτηση πιστώτρια και β) χωρίς την υποχρέωση μηνιαίων καταβολών (άρθρο 5 παρ. 2 εδ. 4 σε συνδ. με το άρθρο 8 παρ. 5 του Ν. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 13 Ν. 4161/2013) για τους δεύτερο και τρίτο των αιτούντων.

Kαρδίτσα 29 Αυγούστου 2014

 

Αριθμός 6/2013

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΙΑΤΑΓΗΣ

Η Ειρηνοδίκης Καρδίτσας Χρυσούλα Δάντζερα

Αφού έλαβε υπόψη το άρθρο 781 Κ.Πολ.Δ. και αφού άκουυσε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του αιτούντος Ανδρέα Βρόντο και τους πληρεξουσίους δικηγόρους των καθ' ων, Θωμά Ρογγανάκη (πρώτης των καθ' ων, "ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και υπό τον διακριτικό τίτλο "ALPHABANK", ως καθολικής διαδόχου της ανώνυμης τραπεζικής   εταιρείας   με  την  επωνυμία  "ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", λόγω συγχώνευσης με ^(απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη), Αντώνη Μαργαρίτη   (τρίτης των καθ' ων), Παύλο Ζιαζόπουλο (έκτης των καθ'ών) εκτός από τους δεύτερη, τέταρτη και πέμπτη των καθ'  ων που δεν εμφανίστηκαν καίτοι κλητεύθηκαν νομίμως και εμπροθέσμως. ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι δεν επιτεύχθηκε ο προδικαστικός συμβιβασμός.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013