Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στον Εισαγγελέα στην προδικασία. Απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κριτήρια ανθρωποκτόνου δόλου. Συρροή με το έγκλημα της απειλής

Προς τον Κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών΄......

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής  για υποστήριξη της κατηγορίας

ΤΟΥ: .....

ΚΑΤΑ

......

Καρδίτσα  ....

Την ... και ώρα ....πρωινή, ο εγκαλούμενος με αφορμή την παρατήρηση μου να μετακινήσει το φορτηγό του που είχε σταθμευμένο επι αγροτικού δρόμου σε αγροτική περιοχή στην ...., διότι ήταν αδύνατη η διέλευσή μου με το αγροτικό μου μηχάνημα (καρούλι) προκειμένου να εκτελέσω αγροτικές εργασίες στα παρακείμενα κτήματά μου, με δόλο και με προφανή σκοπό να με θανατώσει, μου επιτέθηκε αιφνίδια και με σφοδρότητα και συγκεκριμένα με μία ξύλινη μήκους 1,5 μέτρων περίπου χοντρή ράβδο (μαγκούρα) την οποία έφερε μαζί του, μου κατάφερε σφοδρότατα επανειλημμένα χτυπήματα στην περιοχή του κεφαλιού αλλά και του σώματος και δη αρχικά επιδιώκοντας να με θανατώσει με σφοδρό και ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι στο οποίο στόχευε, μου κατάφερε τελικά σφοδρότατο χτύπημα στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, καθόσον κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έστριψα όσο μπορούσα τον κορμό και το κεφάλι μου για να αποφύγω το άμεσο θανατηφόρο χτύπημα, με αποτέλεσμα την σφοδρότατη τρώση στο ανωτέρω σημείο. Αμέσως δε μετά και ενόσω ήμουν ζαλισμένος εκ του χτυπήματος και χωρίς περιθώριο αντίδρασης μου κατάφερε με το ίδιο αμβλύ όργανο και άλλα τρία σφοδρότατα χτυπήματα δηλ. ένα στην πλάτη στο ύψος της 7ης αριστερής πλευράς (παρασπονδυλικά οπισθίως) και ένα ακόμη άνωθεν της αριστερής λαγονίας ακρολοφίας (πλάγια αριστερά πάνω από την μέση) και ένα ακόμη στην δεξιά ωμοπλάτη (βλ. κατωτέρω φωτογραφίες) και έτσι μου προκάλεσε σοβαρότατους τραυματισμούς στα πληγέντα μέρη δηλ. αιματώματα, οιδήματα και εκχυμώσεις εκ των οποίων δοκίμασα αφόρητο πόνο και για τα οποία μετέβην στο Νοσοκομείο ....όπου και διαπιστώθηκαν αυτά και μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Καθ` όλη την διάρκεια δε που επιχειρούσε τα ανωτέρω θανατηφόρα πλήγματά του, φώναζε προς εμένα και την σύζυγο μου .... που ήταν παρούσα στο συμβάν καθόσον πηγαίναμε μαζί για τις αγροτικές μας εργασίες, «θα σας κάψω ζωντανούς, θα σας κάψω το καρούλι, θα πεθάνετε, δεν βγαίνεις ζωντανός από εδώ» με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθώ για την ζωή μου και για την ζωή της συζύγου μου, αφού ήταν ήδη φανερό ότι αντικειμενικά ήταν σε θέση και είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις απειλές του καθόσον άλλωστε ήδη δεχόμουν σφοδρότατα και επανειλημμένα χτυπήματα με επικίνδυνο όργανο σε ευαίσθητα σημεία του σώματος του που μπορούσαν να προκαλέσουν θάνατο.

 Το συμβάν της ανωτέρω επίθεσής του έληξε διότι προσέτρεξε στο σημείο ο ....., ο οποίος τυχαία έρχονταν προς το σημείο και εμπόδισε αυτόν να συνεχίσει τα σφοδρά χτυπήματά του.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχα παρατηρήσει αυτόν για τον ίδιο λόγο, δηλ. διότι εσκεμμένα στάθμευε το φορτηγό όχημά του στην ανωτέρω αγροτική οδό κατά τρόπο ώστε να είναι αδύνατη η διέλευσή μου με τα αγροτικά μηχανήματά μου, πάρα το ότι είχε την δυνατότητα να το σταθμεύει σε παρακείμενη αποθήκη του και πάντοτε αρνούνταν.

 Για όλες τις ανωτέρω εγκληματικές του πράξεις και εγκλήματα υπέβαλα άμεσα έγκληση εναντίον του στο ΑΤ....., ο εγκαλούμενος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερος μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα και σχηματίστηκε εναντίον του η με ΑΒΜ ..... ποινική δικογραφία 

Επειδή συνεπώς ο εγκαλούμενος τέλεσε εναντίον μου το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας (299 ΠΚ) καθόσον, επιφέροντας με τα ανωτέρω μέσα και τρόπο τα ως άνω καίρια και σφοδρά χτυπήματα εναντίον μου, είχε δόλο και θέληση να μου αφαιρέσει την ζωή, οι δε ενέργειές του οπωσδήποτε συνιστούν αρχή εκτέλεσης του εγκλήματος (42ΠΚ), δεν επιτεύχθηκε όμως ο σκοπός τους χάριν της γερής σωματικής μου κράσης και μόνο (ΑΠ 626/86 ΠΧ ΛΣΤ 706).

Ειδικότερα, ενυπάρχει και διαγιγνώσκεται ο ανθρωποκτόνος   δόλος του (αντικειμενικοποιείται) στις ανωτέρω πράξεις του από τον τρόπο που ενήργησε, από τα μέσα που χρησιμοποίησε, τα μέρη του σώματος μου που κατηύθυνε τα ισχυρότατα χτυπήματά του, την ένταση των χτυπημάτων και ειδικότερα από τα εξής αντικειμενικά στοιχεία:

 

-από το γεγονός ότι χτυπήθηκα με σφοδρότητα σε ζωτικό σημείο του σώματός μου δηλ. το κεφάλι και την αυχενική χώρα [ΑΠ348/1990 Υπερ 1991,29, ΑΠ 2130/2007 ΠοινΧρ 2008,873] που αντικειμενικά μπορεί να επιφέρει ακαριαίο θάνατο ως εκ του ευπαθούς και του ζωτικού για τις ανθρώπινες λειτουργίες, μέρους του ανθρωπίνου σώματος

 - από την προσφορότητα των χρησιμοποιηθέντων μέσων ήτοι της ξύλινης συμπαγούς και ισχυρής ράβδου μήκους 1,5 μέτρων πρόσφορου και ικανού μέσου να επιφέρει θάνατο ως εκ της ιδιοσυστασίας, της μορφής και του τρόπου χρήσης (ΑΠ 469/90 ΠΧ Μ 1149 για σιδερόβεργα,  ΣυμβΑΠ 2371/2009 ΠοινΧρ 2010,745 για μεταλλικό ρόπαλο)

-από το ότι τούτο το επικίνδυνο μέσο έφερε παράνομα μαζί του ο δράστης στο σημείο του συμβάντος εξ` αρχής και δεν ανέλαβε εκείνη τη στιγμή στα χέρια του ως δήθεν τυχαία ευρεθέν στο τόπο αυτό, σε συνδυασμό με τις λοιπές περιστάσεις που αναφέρονται (ΑΠ 118/02 ΠΧ 2003,906), γεγονός που καταδεικνύει σε συνδυασμό ιδίως με τις προηγηθείσες παρατηρήσεις μου για την στάθμευση του οχήματός του στον ίδιο τόπο, ότι πρόκειται για σχεδιασμένη τέλεση της πράξης σε σύγκριση με άλλη τυχαία και μεμονωμένη ενέργεια. δηλ. ότι υπήρξε προετοιμασία που προηγήθηκε της διάπραξης του εγκλήματος [ΑΠ 110/2006 ΠΛογ 2006,103, ΑΠ 959/1998 ΠοινΧρ 1999,546]

-από την επαναληπτικότητα, σφοδρότητα και κατεύθυνση των κτυπημάτων και των ενεργειών του ταυτόχρονα και συνδυασμένα σε όλο το σώμα (κεφάλι, κορμός, πλάτη), ικανών και πρόσφορων ιατρικά και λόγω του ταυτόχρονου και του συνδυασμένου, για πλήρη αδρανοποίηση και ακινητοποίηση του θύματος και απώλεια των ζωτικών αισθήσεων [ΜΟΕφΘες 119-122/2009 ΠοινΔικ 2010,411, ΣυμβΑΠ 2371/2009 ΠοινΧρ 2010,745,ΑΠ 1244/2007 ΠοινΧρ 2008,871, ΑΠ 1498/2007 ΠοινΧρ 2008,517, ΑΠ 759/2004 ΠοινΧρ 2005,503, ΑΠ 954/2004 ΠοινΧρ 2005,430]

-από το γεγονός ότι ο εγκαλούμενος εξακολουθούσε να με πλήττει με σφοδρότητα με το ανωτέρω όργανο και μετά το πρώτο ισχυρό χτύπημα στην αυχενική χώρα και ενώ ήταν πλέον φανερό σ` αυτόν ότι είχα ζαλιστεί και δια τούτο αδρανοποιηθεί ως στόχος χωρίς να έχω κανένα περιθώριο ακόμα και ελάχιστης αντίδρασης [ΣυμβΑΠ 1001/1991 ΠοινΧρ 1992,11].

- από το γεγονός ότι υπήρξαν οι σύγχρονες και συνοδευτικές της πράξης απειλές «θα σας κάψω ζωντανούς, θα σας κάψω το καρούλι, θα πεθάνετε, δεν βγαίνεις ζωντανός από εδώ» [βλ. ΑΠ 857/2007 ΠοινΔικ 2007,1244, ΑΠ 1632/1999 ΠοινΧρ 2000,793, ΑΠ 936/1993 ΠοινΧρ 1993,788, ΑΠ 348/1990 Υπερ 1991,29].

 -από το ότι, παρά τη σφοδρότητα των χτυπημάτων και την εμφανή διατάραξη των αισθήσεών μου, δεν παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος ούτε προσπάθησε να με βοηθήσει, όπως ίσως θα έπραττε εάν δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, ούτε καν κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες εμφανίσθηκε στις αρχές ούτε με επισκέφθηκε, ούτε ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί σχετικά με την πορεία της υγείας μου[βλ. ΣυμβΠλημΣύρου 20/2008 ΠοινΧρ 2011/149]. Μάλιστα την αμέσως επόμενη ημέρα αναγκάστηκα να ζητήσω ακόραση από τον κ. Εισαγγελέα και να κληθεί και ο εγκαλών, γιατί εξακολουθούσε ακόμη να έχει σταθμευνένο το όχημά του κατά τον ανωτέρω τρόπο, αποκλείοντας και πάλι την πρόσβαση στα κτήματά μου.    

 Επειδή συνεπώς τέλεσε σε βάρος μου σε αληθή συρροή 1) το έγκλημα της απειλής (ΠΚ 333) και 2) το έγκλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας 

Επειδή εκ των ανωτέρω εγκληματικών πράξεών του, υπέστην προσβολή στα προστατευόμενα έννομα αγαθά της προσωπικότητάς μου δηλ. ζωή, υγεία, σωματική ακεραιότητας, ασφάλεια και ελευθερία και συνεπώς έχω υποστεί βαρύτατη και σοβαρότατη ηθική βλάβη (ΑΚ 932)  

          Επειδή ως αμέσως παθών νομιμοποιούμαι κατά του κατηγορουμένου υπαιτίου δράστη κατά τον Αστικό Κώδικα (914,932 ΑΚ κλπ) να αξιώσω αποζημίωση αλλά και χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που έχω υποστεί τις ανωτέρω αδικοπραξίες και εγκλήματά του.

          Για τους λόγους αυτούς δηλώνω ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων εναντίον του ανωτέρω εγκαλουμένου και κατηγορουμένου για υποστήριξη της κατηγορίας (ΚΠΔ 63) για τα εις βάρος μου τελεσθέντα εγκλήματα και προσάγω το με αρ. .....παράβολο πολιτικής αγωγής κατά νόμω, με την ρητή επιφύλαξη να αξιώσω ενώπιον των αστικών δικαστηρίων την πλήρη αποζημίωσή μου και την πλήρη αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης.

           Σημειώνεται ότι εκ της ταχύτητας της διαδικασίας στο ΑΤ ...., δεν δήλωσα την ανωτέρω παράσταση πολιτικής αγωγής και δεν δήλωσα-πρότεινα ως μάρτυρα την αυτόπτη και αυτήκοο σύζυγό μου, καθόσον άλλωστε δεν είχα και νομική συμβουλή.

          Για τους ανωτέρω λόγους ζητώ να κληθεί και εξεταστεί ως μάρτυρας η σύζυγός μου .... κάτοικος ...

          Προσκομίζω δε τα με αρ. πρωτ. ..πιστοποιητικά ιατρικής εξέτασης του ΓΝΝοσοκομείου .... και από ...ιατρική γνωμάτευση του ιατρού μου παθολόγου ...., καθώς και 10 φωτογραφίες των χτυπημάτων

Αντίκλητό μου στην Καρδίτσα διορίζω τον δικηγόρο του Πρωτοδικείου Καρδίτσας, Ανδρέα Απ. Βρόντο κάτοικο Καρδίτσας οδός Πλαστήρα 12 ,τηλ.2441041255, στον οποίο και ζητώ να χορηγηθούν αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας που σχηματίσθηκε καθώς και της παρούσης .

Ο ΔΗΛΩΝ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013