ΜΕφΚακΛαρ 352/2019. Ναρκωτικά. Ισχυρισμοί. Αθώωση. Ατιμώρητο χρήστη

Αριθμός: 352/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δικάσιμος της 9ης Δεκεμβρίου 2019

Δικαστές κ.λ.π.

Κατηγορούμενος

Πράξεις

Παναγιώτης Μολυβδάς ΕΦΕΤΗΣ

Αγορίτσα Καράτζιου ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΦΕΤΩΝ

(οι οποίοι κληρώθηκαν σύμφωνα με το υπ' αρ. 47/2019 πρακτικό κληρώσεως του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας)

Χρυσούλα Κούρτη ΔΙΚ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

1) ++++, κάτοικος +++

2) ++++, κάτοικος ++++

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1) Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού με την μορφή της κατοχής.

2) Κατοχή λαθρεμπορεύματος από κοινού.

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η συνεδρίαση έγινε δημόσια στο ακροατήριο του Δικαστηρίου τούτου.

Ο Πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορουμένων, οι οποίοι εμφανίστηκαν. Σε σχετικές ερωτήσεις από τον Πρόεδρο, οι κατηγορούμενοι είπαν ότι ονομάζονται όπως αναφέρεται παραπάνω και δήλωσαν ότι διορίζουν συνήγορό τους για να τους υπερασπιστεί τον παρόντα δικηγόρο Ανδρέα Βρόντο του Δ.Σ. Καρδίτσας.

Ο Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, είπε ότι η προκειμένη υπόθεση εισάγεται σύμφωνα με την 105/2018 διάταξη του Προέδρου Εφετών Λάρισας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος είπε στους κατηγορούμενους να προσέξουν την κατηγορία και τη συζήτηση και συνάμα τους πληροφόρησε ότι έχουν το δικαίωμα να αντιτάξουν στην κατηγορία πλήρη έκθεση των ισχυρισμών τους, καθώς και να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους μετά την εξέταση κάθε μάρτυρα ή την έρευνα οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού μέσου.

Ύστερα, η Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, απήγγειλε την κατηγορία σύμφωνα με το κατηγορητήριο και παρέδωσε στην Πρόεδρο κατάλογο των μαρτύρων που κάλεσε για την υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς και των αναγνωστέων εγγράφων.

Ο Πρόεδρος ζήτησε από τους κατηγορούμενους πληροφορίες για τις πράξεις, για τις οποίες κατηγορούνται και τους υπενθύμισε ότι η απολογία τους θα γίνει μετά το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας σύμφωνα με το άρθρο 343 ΚΠΔ., αυτοί δε δια του συνηγόρου τους προέβαλαν προφορικά και στη συνέχεια κατέθεσαν γραπτώς τους παρακάτω αυτοτελείς ισχυρισμούς:

+++++++++++++

Η Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, επιφυλάχθηκε να προτείνει και το Δικαστήριο να αποφανθεί επί των ανωτέρω προβληθέντων ισχυρισμών μέχρι το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας και την έκδοση της απόφασης, διότι αυτοί συνέχονται με την ουσία της υπόθεσης.

Ακολούθως, η Πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορίας και βρέθηκαν παρόντες η 3π και η 4π, οι δε λοιποί δεν εμφανίστηκαν.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος ρώτησε τους παρόντες κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους, αν κλήτευσαν μάρτυρες υπεράσπισης και αυτοί απάντησαν αρνητικά.

Μετά από αυτά, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος κάλεσε την μάρτυρα της κατηγορίας και αφού ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο για τα στοιχεία της ταυτότητάς της, απάντησε ότι ονομάζεται +++, κάτοικος +++, γνωρίζει απλά τους κατηγορούμενους και δεν συγγενεύει με αυτούς. Κατόπιν η μάρτυρας ορκίστηκε, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 1 ΚΠΔ, όπως αυτό ισχύει μετά την κύρωση του Κώδικα με τον Ν. 4620/2019, δηλώνοντας, επικαλούμενη την τιμή και την συνείδησή της, ότι θα πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσει ούτε να αποκρύψει τίποτε και εξεταζόμενη κατέθεσε τα ακόλουθα:

Ο +++ είναι γιος μου. Ένα διάστημα δεν έμενε μαζί μου, 2 - 3 χρόνια ήταν με την κοπέλα του. Από μικρός είναι χρήστης και στο στρατό επιδεινώθηκε η κατάστασή του. Έκανε χασίς, ηρωίνη και χάπια. Μετά έπαιρνε και χάπια από γιατρούς στην Αθήνα. Τώρα τον παρακολουθεί ο ++. Εργαζόταν και τώρα ασχολείται με υπολογιστές. Στο ΙΕΚ. Εγώ τον βοηθάω στα χρήματα και η κοπέλα η πρώτη κατηγορούμενη κάνει χρήση. Μάλλον λόγω της χρήσης γνωρίστηκαν. Έχω κι άλλο παιδί που είναι εκπαιδευτικός. Στην Αθήνα προσπάθησα να τον βάλω σε πρόγραμμα, αλλά δεν καθόταν.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος κάλεσε την επόμενη μάρτυρα της κατηγορίας και αφού ρωτήθηκε από τον Πρόεδρο για τα στοιχεία της ταυτότητάς της, απάντησε ότι ονομάζεται ++, κάτοικος ++, γνωρίζει απλά τους κατηγορούμενους και δεν συγγενεύει με αυτούς.

Κατόπιν η μάρτυρας ορκίστηκε, σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 1 ΚΠΔ, όπως

αυτό ισχύει μετά την κύρωση του Κώδικα με τον Ν. 4620/2019, δηλώνοντας, επικαλούμενη την τιμή και την συνείδησή της, ότι θα πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσει ούτε να αποκρύψει τίποτε και εξεταζόμενη κατέθεσε τα ακόλουθα:

Η πρώτη κατηγορούμενη είναι η κόρη μου. Από το 2008 είναι στην Ελλάδα. Είναι χρήστης από τη ++. Στην αρχή έπαιρνε ελαφριές ουσίες. Καπνίζει χασίς. Ήταν σε πρόγραμμα μεθαδόνης στη ++. Εγώ φροντίζω μία γιαγιά.

Μετά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, αναγνώσθηκαν από τον Πρόεδρο, δημόσια στο ακροατήριο, τα έγγραφα που αναφέρονται στο κατηγορητήριο ήτοι:

 Επίσης, αναγνώστηκαν από τον Πρόεδρο δημόσια στο ακροατήριο 1) η από ++ έκθεση ένορκης εξέτασης του μάρτυρα +++, 2) η από +++ έκθεση ένορκης εξέτασης του μάρτυρα ++++, χωρίς να προβληθεί αντίρρηση από την υπεράσπιση, καθώς και τα παρακάτω έγγραφα, τα οποία κατέθεσε ο συνήγορος της υπεράσπισης: 1) ++++++

Σημειώνεται ότι οι μάρτυρες που αναφέρονται παραπάνω κλήθηκαν νομότυπα και αφού εξετάστηκαν προφορικά έμειναν στο ακροατήριο και ότι μετά από την κάθε μαρτυρία ο Πρόεδρος τους έκανε ερωτήσεις και στη συνέχεια έδινε το λόγο στην Εισαγγελέα, στους Δικαστές και στο συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων για να απευθύνουν ερωτήσεις, αν είχαν, προς τους μάρτυρες, καθώς και στους κατηγορούμενους αν είχαν κάτι να παρατηρήσουν ή να υπενθυμίσουν. Εκείνοι δε απηύθυναν ερωτήσεις και οι μάρτυρες απαντούσαν στις ερωτήσεις αυτές, όπως στην κατάθεσή τους αναφέρεται.

Επίσης μετά την ανάγνωση κάθε εγγράφου ο Πρόεδρος έδινε τον λόγο σε όλους τους παραπάνω για να κάνουν παρατηρήσεις, ή για να υπογραμμίσουν κάτι ως προς τα έγγραφα που αναγνώστηκαν, αυτοί όμως δεν έκαναν καμία παρατήρηση.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τους κατηγορούμενους να απολογηθούν και αυτοί απολογούμενοι κατέθεσαν τα εξής:

++++: Από τα 18 μου κάνω χρήση. Τον γνώρισα σε άλλη παρέα. Αλλά μετά διαπιστώσαμε ότι κάνουμε χρήση και οι δύο. Τσιγάρο και πρέζα κάνω. Δούλευα και με βοηθάει και η μαμά μου. 5 τσιγάρα την ημέρα κάνω. Λίγο γραμμάρια κάνω κάθε μέρα. Η ποσότητα που είχαμε στο σπίτι ήταν από το δέντρο για να μην τα πληρώνουμε. Τα χάπια τα παίρνω με συνταγές. Ο +++ ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει πολλές συνταγές. Για δική μου χρήση ήταν. Είμαι 36 ετών. Τον καπνό τον ψώνισα εγώ. Ο συγκατηγορούμενός μου δεν ήξερε τίποτα. Είναι φθηνότερος, σε αντικατάσταση των κανονικών τσιγάρων.

+++: Από 16 χρονών κάνω χρήση. Για δική μου χρήση ήταν ηρωίνη και χασίς. Έκανα πιο μεγάλες ποσότητες από την πρώτη κατηγορούμενη. Με τους υπολογιστές ασχολούμαι. Τα χάπια τα παίρνω για να αντιμετωπίσω το στερητικό σύνδρομο. Είμαι 41 χρονών. Έχω εισόδημα από ακίνητα γύρω στα 250 ευρώ και 200 ευρώ παίρνω από τη δουλειά μου.

Μετά την απολογία των κατηγορουμένων ο Πρόεδρος απηύθυνε προς αυτούς ερωτήσεις και κατόπιν έδωσε τον λόγο στον Εισαγγελέα και για να απευθύνει ερωτήσεις, αν είχε. Ο Εισαγγελέας απηύθυνε σχετικές ερωτήσεις και οι κατηγορούμενοι απάντησαν όπως αναφέρονται στην απολογία τους.

 Μετά από αυτά ο Πρόεδρος ρώτησε την Εισαγγελέα και το συνήγορο των κατηγορουμένων αν χρειάζονται καμιά συμπληρωματική εξέταση ή διασαφήνιση και όταν αυτοί απάντησαν αρνητικά κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας.

Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στην Εισαγγελέα, ο οποίος ανέπτυξε την κατηγορία και πρότεινε να κηρυχθούν οι δύο κατηγορούμενοι ένοχοι για ιδία αποκλειστική χρήση, να κηρυχθούν δε αθώοι για τα χάπια.

Ο συνήγορος των κατηγορουμένων, αφού ζήτησε και έλαβε το λόγο, ανέπτυξε την υπεράσπιση και ζήτησε να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί που προέβαλε στην αρχή της διαδικασίας.

Το αυτό είπαν και οι κατηγορούμενοι.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος με την παρουσία και της Γραμματέα κατάρτισε και απάγγειλε δημόσια στο ακροατήριο, την με αριθμό 352/2019 απόφαση του, η οποία έχει ως εξής:

ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που εξετάστηκαν νομίμως στο ακροατήριο, από όλα τα έγγραφα που αναγνώστηκαν και αναφέρονται στα πρακτικά της παρούσας και την απολογία των κατηγορουμένων και την εν γένει αποδεικτική διαδικασία αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, στην πόλη της +++ και στη συμβολή των οδών ++++, την +++ και περί ώρα 12.30 κατελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Α.Τ. +++ να κατέχουν από κοινού, με την έννοια της φυσικής εξουσίασης και κατά τρόπο που να μπορούν να διαπιστώνουν κάθε στιγμή την ύπαρξή τους τις παρακάτω αναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και πιο συγκεκριμένα: ι) ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και οκτακόσιων χιλιοστών του γραμμαρίου (1,8 γραμ.), το οποίο και χρησιμοποιούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ιι) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους έξι γραμμαρίων (6,00 γραμ), η οποία βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης, ιιι) ένα (1) ναρκωτικό δισκίο LONARID, για το οποίο δεν είχαν ιατρική συνταγή και βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης και ιν) τρία (3) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή και βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης και 2) μετά από νομότυπη έρευνα, η οποία έλαβε χώρα στην οικία τους επί της οδού +++ στην πόλη της +++, κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία και περί ώρα 16.00, παρουσία αρμόδιου δικαστικού λειτουργού, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού ι) νάιλον σακουλάκι με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν δεκαπέντε γραμμαρίων (115 γραμ), ιι) μία (1) χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και εννιακοσίων χιλιοστών αυτού (2,9 γραμ), ιιι) σακουλάκι καπνού με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους οκτώ γραμμαρίων (8,00 γραμ), ιν) σακουλάκι καπνού με φύλλα κάνναβης μεικτού βάρους επτά γραμμαρίων (7,00 γραμ), ν) χάρτινη συσκευασία καπνού αναμεμειγμένου με κάνναβη μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και επτακοσίων χιλιοστών αυτού (1,7 γραμ), νι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και εκατό χιλιοστών αυτού (3,1 γραμ), νιι) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους οχτακοσιών χιλιοστών του γραμμαρίου (0,8 γραμ), νιιι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους εικοσιπέντε γραμμαρίων (25 γραμ) ίχ) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους έξι γραμμαρίων και εξακοσίων χιλιοστών αυτού (6,6 γραμ), χ) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και τετρακοσίων χιλιοστών αυτού (3,4 γραμ), χι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων (16,00 γραμ), xu) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους σαράντα τεσσάρων γραμμαρίων (44,00 γραμ), χίυ) νάιλον σακούλα με φύλλα κάνναβης μικτού βάρους πενήντα γραμμαρίων (50,00 γραμ), χιν) νάιλον σακούλα με φύλλα κάνναβης μικτού βάρους εξήντα επτά γραμμαρίων (67,00 γραμ), χν) έντεκα (11) ναρκωτικά δισκία LONARID, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χνι) εξήντα οκτώ (68) ναρκωτικά δισκία LONARID σε καρτέλες, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, xvu) τριάντα (30) ναρκωτικά δισκία XANAX των 2 mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, xviu) δεκαοκτώ (18) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg σε καρτέλες, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχ) δύο (2) ναρκωτικά δισκία XANAX του 1 mg σε καρτέλα, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχι) δύο (2) ναρκωτικά δισκία LEXOTANIL των 3 mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχη) πέντε (5) ναρκωτικά δισκία STEDON εκτός καρτέλας, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή και χχιιι) δύο (2) δισκία μη επακριβώς προσδιορισμένης χημικής συστάσεως, χρώματος ροζ. Αμφότεροι όμως οι κατηγορούμενοι τυγχάνουν εξαρτημένοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με χρόνιο ιστορικό χρήσης ναρκωτικών, η μεν +++ από την ηλικία των 18 ετών, ο δε ++++ από την ηλικία των 16 ετών, ακόμα δε και η συμβίωση τους ως ανδρόγυνο έγινε με αιτία την από κοινού χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ήδη σε προγενέστερο χρόνο της εκδίκασης της υπόθεσης κατά τη σημερινή δικάσιμο, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ως τοξικομανείς και ως τέτοιοι κηρύχθηκαν ατιμώρητοι για την πράξη της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών που έλαβε χώρα την +++ στην +++ με τη με αριθμ. +++ απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου +++. Ειδικότερα, με την ιατρική γνωμάτευση της ιατρού ψυχιάτρου, +++ και την από +++ όμοια του επίσης ιατρού ψυχιάτρου, +++, που συντάχθηκαν κατόπιν παραγγελίας της Ανακρίτριας +++, βεβαιώνεται ότι ο +++ πληροί τα ενιαία κριτήρια για τη διάγνωση της εξάρτησης του, καθόσον εμφανίζει τόσο ψυχική εξάρτηση με εκδηλώσεις άγχους, ψυχοκινητικής διέγερσης, καταθλιπτικά στοιχεία και αϋπνία αλλά και σωματική εξάρτηση με έντονες μυαλγίες, εφίδρωση, τρόμο άνω και κάτω άκρων, διάρροιες και κοιλιακό άλγος. Επιπροσθέτως, από την από +++ ιατρική βεβαίωση της ψυχιάτρου +++  σε συνδυασμό με την η από 24-10-2017 συνταγή του Ν. 3459/2006, προκύπτει ότι ο ++++, λαμβάνει για την αντιμετώπιση του στερητικού συνδρόμου συμπτωματική θεραπεία με χορήγηση αναλγητικών, αντιεμετικών, αντικαταθλιπτικών φαρμάκων αλλά και με τη χορήγηση υπναγωγών φαρμάκων και συγκεκριμένα του σκευάσματος με την ονομασία "STEDON", τα χάπια του οποίου βρέθηκαν στην οικία όπου αυτοί διαμένουν, για τα οποία όμως υφίσταται νόμιμη ειδική συνταγή. Ο ανωτέρω παρακολούθησε πρόγραμμα υποκατάστασης στον +++, κατά το χρονικό διάστημα από 4-11-2018 μέχρι 19-11-2018, όπως βεβαιώνεται με τη με αριθμ. +++ βεβαίωση του +++. Την ανωτέρω ποσότητα, οι κατηγορούμενοι ως χρόνια εξαρτημένοι χρήστες, την είχαν αποκλειστικά για κάλυψη των δικών τους αναγκών, γεγονός που ενισχύεται από την συνύπαρξη στον ίδιο χώρο χαπιών προς υποκατάσταση των ναρκωτικών και ινδικής κάνναβης, διαμοιρασμένης σε μικρές ποσότητες για προσωπική χρήση των άρθρων 29 και 30 παρ. 4 του Ν. 4139/2013 αυτοί να κηρυχθούν ατιμώρητοι. Αναφορικά όμως με τα δισκία STEDON και ειδικά με: 1) τρία (3) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή και βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης, 2) πέντε (5) ναρκωτικά δισκία STEDON εκτός καρτέλας, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή και 3) δεκαοκτώ (18) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5rig σε καρτέλες, τα οποία ανήκαν μόνο στον κατηγορούμενο +++, για τα οποία αυτός είχε ιατρική συνταγή, όπως σημειώνεται παραπάνω στο σκεπτικό της παρούσα αλλά και μνημονεύεται ειδικά αυτή (ιατρική συνταγή) στα αναγνωστέα έγγραφα, όπως και για τα δύο (2) δισκία μη επακριβώς προσδιορισμένης χημικής συστάσεως, χρώματος ροζ, πρέπει αμφότεροι οι κατηγορούμενοι να κηρυχθούν αθώοι.

Τέλος, από τα ίδια ως άνω αποδεικτικά μέσα, προέκυψε, ότι η πρώτη κατηγορούμενη, +++ του +++ κατείχε παράνομα εμπόρευμα, και δη αδασμολόγητο καπνό, έχοντας τη φυσική εξουσίασή του, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνει την ύπαρξή του και κατά τη βούλησή τους να τον διαθέτουν πραγματικά, αποσκοπώντας να στερήσει το Ελληνικό Δημόσιο ή την Ευρωπαϊκή Ένωση των υπ' αυτών εισπρακτέων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων από τα εισαγόμενα ή εξαγόμενα εμπορεύματα, και αν ακόμη αυτά εισπράχθηκαν κατά χρόνο και τρόπο διάφορο εκείνου που ορίζει ο νόμος. Ειδικότερα, στον προαναφερόμενο τόπο και κατά τον προαναφερόμενο χρόνο, στα πλαίσια της ανωτέρω αναφερόμενης νομότυπης έρευνας, κατελήφθη να κατέχει παράνομα, έχοντας στη φυσική εξουσίασή της, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνει την ύπαρξή του και κατά τη βούλησή της να τον διαθέτει πραγματικά, αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μικτού βάρους χιλίων εκατόν έξι γραμμαρίων (1.106 γραμ) και δη ι) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους πεντακοσίων δώδεκα γραμμαρίων (512 γραμ), ιι) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους πεντακοσίων δεκατριών γραμμαρίων (513 γραμ) και ui) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους ογδόντα ενός γραμμαρίων (81 γραμ), καθόσον δεν είχε οποιοδήποτε παραστατικό φορολογικό στοιχείο, που να δικαιολογεί την κατοχή της προαναφερόμενης συνολικής ποσότητας καπνού. Με τον τρόπο αυτό στέρησε το Ελληνικό Δημόσιο από τους συναφείς φόρους, τους οποίους και ιδιοποιήθηκε και οι οποίοι ανέρχονται συνολικά (ήτοι Εισαγωγικός + Ε.Φ.Κ. + Φ.Π.Α.) στο ποσό των διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (235,82€). Ως προς την ανωτέρω ποσότητα δεν αποδείχθηκε η κατοχή από κοινού με το δεύτερο κατηγορούμενο, +++, δεδομένης και την ομολογίας της πρώτης κατηγορούμενης, ότι αποκλειστική κάτοχος του καπνού ήταν μόνο αυτή.

Συνεπώς προς τα ανωτέρω, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κηρυχθούν ατιμώρητοι ως τοξικομανείς για την κατοχή απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών από κοινού για δική τους αποκλειστικά χρήση, αθώοι της κατοχής των χαπιών STEDON, όπως και των δύο (2) δισκίων μη επακριβώς προσδιορισμένης χημικής συστάσεως, χρώματος ροζ, ενώ η δεύτερη κατηγορούμενη πρέπει να κηρυχθεί ένοχη της πράξης της κατοχής λαθρεμπορεύματος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ με παρόντες τους κατηγορούμενους 1) ++++, 2) ++++.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους κατηγορούμενους αθώους για το ότι, κατά τον παρακάτω τόπο και χρόνο, τέλεσαν έγκλημα, που προβλέπεται από το νόμο και τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας και χρηματική ποινή και ειδικότερα για το ότι, από κοινού οι κατηγορούμενοι χωρίς να έχουν αποκτήσει την έξη της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ώστε να μην μπορούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις, από κοινού, διακίνησαν δια της κατοχής, με την έννοια της φυσικής εξουσίασης κατά τρόπο που να μπορούν να διαπιστώνουν κάθε στιγμή την ύπαρξή τους και κατά τη βούλησή τους να τις διαθέτουν πραγματικά, απαγορευμένες από το νόμο ναρκωτικές ουσίες, δηλαδή ουσίες που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν εξάρτηση του ατόμου από αυτές και ειδικότερα: ι) τρία (3) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή και βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης, ιι) δεκαοκτώ (18) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg σε καρτέλες, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, ιιι) πέντε (5) ναρκωτικά δισκία STEDON εκτός καρτέλας, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή και ΐν) δύο (2) δισκία μη επακριβώς προσδιορισμένης χημικής συστάσεως, χρώματοςμυοζ.

ΚΡΙΝΕΙ τους κατηγορούμενους ατιμώρητους για το ότι, κατά τον παρακάτω τόπο και χρόνο, τέλεσαν με πρόθεση έγκλημα, που προβλέπεται από το νόμο και τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας και χρηματική ποινή και ειδικότερα για το ότι, έχοντας αποκτήσει την έξη της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ώστε να μην μπορούν να την αποβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις για δική τους αποκλειστικά χρήση διακίνησαν από κοινού διά της κατοχής, με την έννοια της φυσικής εξουσίασης, κατά τρόπο που να μπορούν να διαπιστώνουν κάθε στιγμή την ύπαρξή τους, απαγορευμένες από το νόμο ναρκωτικές ουσίες, δηλαδή ουσίες που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν εξάρτηση του ατόμου από αυτές. Ειδικότερα στην πόλη της +++ και στη συμβολή των οδών +++, την +++ και περί ώρα 12.30 κατελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Α.Τ. +++ να κατέχουν από κοινού, με την έννοια της φυσικής εξουσίασης και κατά τρόπο που να μπορούν να διαπιστώνουν κάθε στιγμή την ύπαρξή τους και να χρησιμοποιούν για δική τους αποκλειστικά χρήση τις παρακάτω αναφερόμενες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και πιο συγκεκριμένα: ι) ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και οκτακόσιων χιλιοστών του γραμμαρίου (1,8 γραμ.), το οποίο και χρησιμοποιούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ιι) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους έξι γραμμαρίων (6,00 γραμ), η οποία βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης, ιιι) ένα (1) ναρκωτικό δισκίο LONARID, για το οποίο δεν είχαν ιατρική συνταγή και βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης και 2) μετά από νομότυπη έρευνα, η οποία έλαβε χώρα στην οικία τους επί της οδού Σταμούλη αρ. 19 στην πόλη της Καρδίτσας, κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία και περί ώρα 16.00, παρουσία αρμόδιου δικαστικού λειτουργού, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού ι) νάιλον σακουλάκι με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν δεκαπέντε γραμμαρίων (115 γραμ), ιι) μία (1) χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και εννιακοσίων χιλιοστών αυτού (2,9 γραμ), ιιι) σακουλάκι καπνού με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους οκτώ γραμμαρίων (8,00 γραμ), ιν) σακουλάκι καπνού με φύλλα κάνναβης μεικτού βάρους επτά γραμμαρίων (7,00 γραμ), ν) χάρτινη συσκευασία καπνού αναμεμειγμένου με κάνναβη μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και επτακοσίων χιλιοστών αυτού (1,7 γραμ), νι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και εκατό χιλιοστών αυτού (3,1 γραμ), νιι) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους οχτακοσιών χιλιοστών του γραμμαρίου (0,8 γραμ), νιιι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους εικοσιπέντε γραμμαρίων (25 γραμ) ίχ) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους έξι γραμμαρίων και εξακοσίων χιλιοστών αυτού (6,6 γραμ), χ) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και τετρακοσίων χιλιοστών αυτού (3,4 γραμ), χι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων (16,00 γραμ), xu) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους σαράντα τεσσάρων γραμμαρίων (44,00 γραμ), xiu) νάιλον σακούλα με φύλλα κάνναβης μικτού βάρους πενήντα γραμμαρίων (50,00 γραμ), χιν) νάιλον σακούλα με φύλλα κάνναβης μικτού βάρους εξήντα επτά γραμμαρίων (67,00 γραμ), χν) έντεκα (11) ναρκωτικά δισκία LONARID, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χνι) εξήντα οκτώ (68) ναρκωτικά δισκία LONARID σε καρτέλες, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, xvu) τριάντα (30) ναρκωτικά δισκία XANAX των 2 mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχ) δύο (2) ναρκωτικά δισκία XANAX του 1 mg σε καρτέλα, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχι) δύο (2) ναρκωτικά δισκία LEXOTANIL των 3 mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ την κατηγορούμενη +++ ένοχη και τον κατηγορούμενο +++ αθώο για το ότι, μετά από νομότυπη έρευνα, η οποία έλαβε χώρα στην οικία τους επί της οδού ++ στην πόλη ++, κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία και περί ώρα 16.00, παρουσία αρμόδιου δικαστικού λειτουργού, κατελήφθησαν να κατέχουν, από κοινού, παράνομα εμπόρευμα, και δη αδασμολόγητο καπνό, έχοντας τη φυσική εξουσίασή του, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνουν την ύπαρξή του και κατά τη βούλησή τους να τον διαθέτουν πραγματικά, αποσκοπώντας να στερήσουν το Ελληνικό Δημόσιο ή την Ευρωπαϊκή Ένωση των υπ' αυτών εισπρακτέων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων από τα εισαγόμενα ή εξαγόμενα εμπορεύματα, και αν ακόμη αυτά εισπράχθηκαν κατά χρόνο και τρόπο διάφορο εκείνου που ορίζει ο νόμος. Ειδικότερα, στον προαναφερόμενο τόπο και κατά τον προαναφερόμενο χρόνο, στα πλαίσια της ανωτέρω αναφερόμενης νομότυπης έρευνας, κατελήφθησαν από κοινού, να κατέχουν παράνομα, έχοντας τη φυσική εξουσίασή τους, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαπιστώνουν την ύπαρξή του και κατά τη βούλησή τους να τον διαθέτουν πραγματικά, αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μικτού βάρους χιλίων εκατόν έξι γραμμαρίων (1.106 γραμ) και δη ι) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους πεντακοσίων δώδεκα γραμμαρίων (512 γραμ), ιι) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους πεντακοσίων δεκατριών γραμμαρίων (513 γραμ) και υί) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους ογδόντα ενός γραμμαρίων (81 γραμ), καθόσον δεν είχαν οποιοδήποτε παραστατικό φορολογικό στοιχείο που να δικαιολογεί την κατοχή της προαναφερόμενης συνολικής ποσότητας καπνού. Με τον τρόπο αυτό στέρησαν το Ελληνικό Δημόσιο από τους συναφείς φόρους, τους οποίους και ιδιοποιήθηκαν και οι οποίοι ανέρχονται συνολικά (ήτοι Εισαγωγικός + Ε.Φ.Κ. + φ.Π.Α.) στο ποσό των διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και ογδόντα δύο λεπτών (235,82€).

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε αμέσως στο ακροατήριο.

Λάρισα, 9 Δεκεμβρίου 2019

                        Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μετά την απαγγελία της παραπάνω απόφασης, ο Εισαγγελέας, αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, πρότεινε: 1) να επιβληθεί στην καταδικασθείσα κατηγορούμενη, ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, 2) να ανασταλεί επί τριετία η εκτέλεση της ποινής που θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη, 3) να καταδικαστεί στα έξοδα της ποινικής διαδικασίας, 4) να επικυρωθούν οι κατασχέσεις και να διαταχθεί η δήμευση και η καταστροφή των κατασχεθεισών ναρκωτικών ουσιών και του καπνού, και η απόδοση λοιπών κατασχεθέντων.

Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, αφού έλαβε το λόγο από τον Πρόεδρο, ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής επί τριετία, καθώς και να επιβληθεί το ελάχιστο της ποινής.

Το ίδιο ζήτησε και η κατηγορούμενη.

Κατόπιν, ο Δικαστής με την παρουσία και της Γραμματέα κατάρτισε και απάγγειλε δημόσια στο ακροατήριο, την υπ’ αριθ. 352/9-12-2019 απόφασή του, η οποία έχει ως εξής:

ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Επειδή, η πράξη για την οποία κηρύχθηκε ένοχη η παραπάνω κατηγορούμενη, προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων: 1,5, 12, 14, 16, 17, 18, 19, 26 § 1α, 27 § 1, 45, 51, 52, 53, 57, 79, 80 του ΠΚ και άρθρ. 155 τταρ. 1 περ. β, 2 περ. ζ, 157 παρ. 1 εδ. α, β Ν. 2960/2001.

Επειδή, κατά τα άρθρα 79 Π.Κ. το Δικαστήριο λαμβάνει υπόψη τόσο τη βαρύτητα του εγκλήματος, όσο και την προσωπικότητα του κατηγορουμένου, που κηρύχθηκε ένοχος. Για την εκτίμηση της βαρύτητας του εγκλήματος λαμβάνει υπόψη τη βλάβη, που προκάλεσε σ’ εκείνον που αδικήθηκε και τον κίνδυνο που προξένησε, τη φύση, το είδος και το αντικείμενο του εγκλήματος, όπως και την ένταση του δόλου του κατηγορουμένου. Για την εκτίμηση της προσωπικότητας του κατηγορουμένου λαμβάνει υπόψη τον βαθμό της εγκληματικής του διάθεσης, όπως εκδηλώθηκε στην πράξη αυτή, τα αίτια από τα οποία ορμήθηκε για να διαπράξει το έγκλημα, την αφορμή που του δόθηκε, το σκοπό που επεδίωξε, το χαρακτήρα του και το βαθμό της ανάπτυξής του, τις ατομικές και κοινωνικές περιστάσεις και τον πρότερο βίο του, τη διαγωγή του μετά την πράξη και ιδιαίτερα τη μετάνοια που επέδειξε και την προθυμία του να επανορθώσει τις συνέπειες της πράξης του συνάμα δε τόσο τους οικονομικούς του πόρους, όσο και τα μέλη της οικογένειας του, τα οποία πρέπει να συντηρεί. Έχοντας υπόψη τα στοιχεία αυτά το Δικαστήριο και εκτιμώντας ιδιαιτέρως τον κλονισμό της υγείας της από την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και την ανάγκη σε υποκατάσταση αυτών να κάνει ιδιαίτερη συχνή χρήση καπνού, κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί στον καθένα κατηγορούμενο οι ποινές κάθειρξης και φυλάκισης, όπως ειδικότερα αναφέρεται στο διατακτικό της παρούσας.

Επειδή, πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 99 του ΠΚ, όπως ισχύει (Ν. 4619/2019) και να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής φυλάκισης, που θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη για τρία (3) έτη.

Επειδή, πρέπει να αφαιρεθεί ο χρόνος απλής κράτησης της κατηγορουμένης (σύμφωνα με το άρθρο 369παρ.4 ΚΠοινΔ)

Επειδή, πρέπει να καταδικασθεί η κατηγορούμενη στα έξοδα της ποινικής διαδικασίας κατ’ άρθρο 577 ΚΠΔ.

Επειδή, πρέπει να επικυρωθούν οι κατασχέσεις που έγιναν με την από +++ έκθεση σωματικής έρευνας και κατάσχεσης του Ανθυπαστυνόμου +++, την από +++ έκθεση σωματικής έρευνας και κατάσχεσης του Ανθυπαστυνόμου +++, την +++ έκθεση παραδόσεως και κατασχέσεως ναρκωτικών του Ανθυπαστυνόμου +++, την από +++ έκθεση έρευνας σε κατοικία και κατάσχεσης κατά την ημέρα του Ανθυπαστυνόμου +++ του Τ.Α+++, να διαταχθεί η δήμευση και καταστροφή των αναφερομένων σ' αυτές ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και του καπνού, σύμφωνα με τα άρθρα 40 και 41 του Ν. 4139/2013, και η απόδοση κατασχεθέντων χρημάτων και κινητών, όπως ειδικότερα αναφέρονται στο διατακτικό της παρούσας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την κατηγορούμενη ++++ που κηρύχθηκε ένοχη σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μήνα.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την εκτέλεση της περιοριστικής της ελευθερίας ποινής, που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη, για τρία (3) έτη.

ΑΦΑΙΡΕΙ από την ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη, το χρόνο απλής κράτησης μίας (1) ημέρας.

ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ τις κατασχέσεις που έγιναν με την από +++ έκθεση σωματικής έρευνας και κατάσχεσης του Ανθυπαστυνόμου +++, την από +++ έκθεση σωματικής έρευνας και κατάσχεσης του Ανθυπαστυνόμου +++, την από +++ έκθεση παραδόσεως και κατασχέσεως ναρκωτικών του Ανθυπαστυνόμου +++, και την από +++ έκθεση έρευνας σε κατοικία και κατάσχεσης κατά την ημέρα του Ανθυπαστυνόμου +++.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ:       Α) τη δήμευση και καταστροφή των παρακάτω κατασχεθεισών ναρκωτικών ουσιών, ήτοι: 1) ι) ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και οκτακόσιων χιλιοστών του γραμμαρίου (1,8 γραμ.), το οποίο και χρησιμοποιούσαν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ιι) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους έξι γραμμαρίων (6,00 γραμ), η οποία βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης, ιιι) ένα (1) ναρκωτικό δισκίο LONARID, για το οποίο δεν είχαν ιατρική συνταγή και βρισκόταν εντός της προσωπικής τσάντας της 1ης κατηγορουμένης και ιν) τρία (3) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg, 2) ι) νάιλον σακουλάκι με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν δεκαπέντε γραμμαρίων (115 γραμ), ιι) μία (1) χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους δύο γραμμαρίων και εννιακοσίων χιλιοστών αυτού (2,9 γραμ), ιιι) σακουλάκι καπνού με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους οκτώ γραμμαρίων (8,00 γραμ), ιν) σακουλάκι καπνού με φύλλα κάνναβης μεικτού βάρους επτά γραμμαρίων (7,00 γραμ), ν) χάρτινη συσκευασία καπνού αναμεμειγμένου με κάνναβη μικτού βάρους ενός γραμμαρίου και επτακοσίων χιλιοστών αυτού (1,7 γραμ), νι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και εκατό χιλιοστών αυτού (3,1 γραμ), νιι) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους οχτακοσιών χιλιοστών του γραμμαρίου (0,8 γραμ), νιιι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους εικοσιπέντε γραμμαρίων (25 γραμ) ίχ) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους έξι γραμμαρίων και εξακοσίων χιλιοστών αυτού (6,6 γραμ), χ) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους τριών γραμμαρίων και τετρακοσίων χιλιοστών αυτού (3,4 γραμ), χι) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους δεκαέξι γραμμαρίων (16,00 γραμ), χυ) νάιλον σακουλάκι με κάνναβη μικτού βάρους σαράντα τεσσάρων γραμμαρίων (44,00 γραμ), xiu) νάιλον σακούλα με φύλλα κάνναβης μικτού βάρους πενήντα γραμμαρίων (50,00 γραμ), χιν) νάιλον σακούλα με φύλλα κάνναβης μικτού βάρους εξήντα επτά γραμμαρίων (67,00 γραμ), χν) έντεκα (11) ναρκωτικά δισκία LONARID, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χνι) εξήντα οκτώ (68) ναρκωτικά δισκία LONARID σε καρτέλες, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χνυ) τριάντα (30) ναρκωτικά δισκία XANAX των 2 mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, xviu) δεκαοκτώ (18) ναρκωτικά δισκία STEDON των 5mg σε καρτέλες, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχ) δύο (2) ναρκωτικά δισκία XANAX του 1 mg σε καρτέλα, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, XXI) δύο (2) ναρκωτικά δισκία LEXOTANIL των 3 mg, για τα οποία δεν είχαν ιατρική συνταγή, χχπ) πέντε (5) ναρκωτικά δισκία STEDON εκτός καρτέλας, και XXIII) δύο (2) δισκία μη επακριβώς προσδιορισμένης χημικής συστάσεως, χρώματος ροζ., 3) αδασμολόγητο καπνό, συνολικού μικτού βάρους χιλίων εκατόν έξι γραμμαρίων (1.106 γραμ) και δη ι) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους πεντακοσίων δώδεκα γραμμαρίων (512 γραμ), ιι) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους πεντακοσίων δεκατριών γραμμαρίων (513 γραμ) και ιιί) νάιλον σακουλάκι που περιείχε αδασμολόγητο καπνό μικτού βάρους ογδόντα ενός γραμμαρίων (81 γραμ), Β) την απόδοση 1) του χρηματικού ποσού δύο χιλιάδων εκατόν σαράντα (2.140) ευρώ στην ιδιοκτήμονα +++++ και 2) ενός (1) κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA μοντέλου RH-59 χρώματος μπλε στον ιδιοκτήμονα +++, +++, 3) ενός (1) κινητού τηλεφώνου μάρκας SONY μοντέλου AAD-3880120-AV χρώματος λευκού στην ιδιοκτήμονα ++++

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην καταδικασθείσα κατηγορούμενη τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας, που ανέρχονται σε διακόσια (200) ευρώ.

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε αμέσως στο ακροατήριο.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013