Προσβολή προσωπικότητας. Εξύβριση, παράνομη βία και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αγωγή αδικοπραξίας. Ηθική βλάβη (57,59,914,932ΑΚ-361,330,337 ΠΚ)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ..........

ΑΓΩΓΗ (αποζημίωσης εξ` αδικοπραξίας-57,59,914,932ΑΚ)

...

ΚΑΤΑ

....

               Ο εναγόμενος τέλεσε σε βάρος μου αδικοπραξία και με προσέβαλλε παράνομα και υπαίτια στην προσωπικότητά μου και στην ανθρώπινη αξία μου καθόσον από τις παρακάτω περιγραφόμενες παράνομες, τιμωρούμενες από τον ΠΚ και υπαίτιες πράξεις του, υπέστην προσβολή στα προστατευόμενα έννομα αγαθά μου της τιμής και αξιοπρέπειάς μου, της ελευθερίας μου και της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και συνεπώς και στο επί της ιδίας εμού προσωπικότητας δικαίωμα (57, 59ΑΚ) και για το λόγο αυτό έχω υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη για την ανόρθωση της οποίας δικαιούμαι να ζητήσω απ` αυτόν εύλογη χρηματική ικανοποίηση (914,932ΑΚ). Συγκεκριμένα:

          Ο εναγόμενος, που είναι επαγγελματίας εργολάβος-τεχνίτης, κάτοικος ... και νυμφευμένος, είχε προσληφθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2020 από τον υιό μου ... προκειμένου ως τεχνίτης, να προβεί σε διάφορες οικοδομικές εργασίες στο ακίνητό μας στο ... όπου και είναι η κατοικία μας στην οποία διαβιώ με τον ανάπηρο σύζυγό μου ...

          Ωστόσο κατά την διάρκεια των εργασιών στο ανωτέρω ακίνητο, προσέβαλε με δόλο την τιμή, την ελευθερία και γενετήσια αξιοπρέπειά μου διότι την 21-2-2020 εντός της οικίας μου είπε «πιάσε μου τον πούτσο από τα μαλλιά» και προσπάθησε, χωρίς την συναίνεσή μου να με τραβήξει κοντά του με σκοπό να με εξαναγκάσει σε γενετήσια πράξη. Τρομοκρατήθηκα αφού εκ της υπέρτερης σωματικής του δύναμης ήταν αντικειμενικά εφικτό γι` αυτόν να με εξαναγκάσει σε σχετική γενετήσια πράξη είτε της συνουσίας είτε άλλης ίσης βαρύτητας, για την οποία δεν είχα υποχρέωση, αλλά τον απέκρουσα και απομακρύνθηκα διαμαρτυρόμενη έντονα. Την 3-3-2020 στον ίδιο χώρο και ενώ του πήγα νερό και καφέ που μου ζήτησε, χωρίς την συναίνεσή μου, μου χάιδεψε την πλάτη και επιχείρησε να με πάρει αγκαλιά επίσης με σκοπό να με εξαναγκάσει στις ανωτέρω γενετήσιες πράξεις αλλά και πάλι απομακρύνθηκα κατατρομοκρατούμενη κάνοντάς του αυστηρές συστάσεις. Την 5/3/2020 περνώντας από δίπλα του, με τράβηξε χωρίς την θέλησή μου και με πήρε αγκαλιά λέγοντάς μου ότι «γιατί δεν μου κάθεσαι», αλλά και πάλι έφυγα τρομοκρατημένη, φοβούμενη ότι μπορεί να με εξαναγκάσει ως εκ της δύναμής του στις ανωτέρω γενετήσιες πράξεις. Την 7-3-2020 στον ίδιο χώρο, μου είπε «θέλω να μου το δώσεις, σε θέλω και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδυα».

Την 11-3-2020 πηγαίνοντας στην παρακείμενη αποθήκη της οικίας, με ακολούθησε, μπήκε και αυτός μέσα και λέγοντάς μου «θα κλείσω την πόρτα και θα στο βάλω χέρι», με πλησίασε και χωρίς την συναίνεσή μου και παρά την αντίδρασή μου και με τον ανωτέρω σκοπό εξαναγκασμού μου σε γενετήσια πράξη είτε της συνουσίας είτε σε άλλη ίσης βαρύτητας, άρχισε να με χαϊδεύει στην πλάτη, οπότε και πάλι τον απομάκρυνα και έφυγα αμέσως προς την έξοδο φοβούμενη ότι εάν έκλεινε την πόρτα θα με εξανάγκαζε χωρίς τη θέλησή μου είτε σε συνουσία, είτε σε ίσης βαρύτητας γενετήσια πράξη. Την 18-3-2020 με το πρόσχημα ότι ήθελε να με ρωτήσει κάτι σχετικό με την εργασία που εκτελούσε, με κάλεσε να τον πλησιάσω και μόλις αυτό έγινε, μου είπε «έλα πιάσε εδώ μπροστά τον πούτσο μου» δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα. Την 20-3-2020, εμφανίστηκε έξω από την οικία μου και λέγοντάς μου «γιατί δεν με θέλεις, θα περάσουμε καλά», άρχισε να με πλησιάζει και ήρθε πολύ κοντά μου επαναλαμβάνοντας τα ίδια, παρά τις φωνές μου να μη πλησιάσει και να φύγει.

          Δηλ. τέλεσε εις βάρος μου τα αδικήματα της εξύβρισης, παράνομης βίας, προσβολής γενετήσια αξιοπρέπειας κλπ.(330, 337,361 ΠΚ κλπ), για τα οποία υπέβαλα την 26-3-2020 έγκληση στο .... ζητώντας την ποινική του δίωξη και τιμωρία. Δήλωσε δε σ` αυτήν ότι, ως αμέσως παθούσα κατά το αστικό δίκαιο και δικαιούμενη τόσο σε αποζημίωση, όσο και σε αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης κατ` 914, 932ΑΚ ως εκ της προσβολής των προστατευόμενων εννόμων αγαθών μου, παρίσταμαι εναντίον του ως πολιτικώς ενάγουσα προς υποστήριξη της κατηγορίας (63,82,83 ΚΠΔ), με τη ρητή επιφύλαξη να αξιώσω την πλήρη χρηματική μου ικανοποίηση λόγω της ηθικής μου βλάβης αλλά και κάθε περιουσιακής μου ζημίας στα αστικά δικαστήρια.

          Επειδή εξ` αιτίας των ανωτέρω παράνομων και υπαιτίων-δολίων πράξεων του εναγομένου υπέστην προσβολή στα παραπάνω προστατευόμενα έννομα αγαθά μου και συνεπώς στο επί της ιδίας εμού προσωπικότητας δικαίωμα (57ΑΚ) καθόσον αυτά αποτελούν περιεχόμενο και εκφάνσεις αυτής που προστατεύεται σύμφωνα με τα άρθρα 57 και 59ΑΚ (Γεωργ.-Σταθ. υπό 57, αρ. 2-4).

          Οφείλει συνεπώς να ανορθώσει την σε μένα ηθική βλάβη, διότι οι πράξεις του συνιστούν αδικοπραξίες κατά νόμω και γεννούν αυτοτελώς υποχρέωση αποζημίωσης και αποκατάστασης της ηθικής βλάβης που επήλθε σε μένα, κατά τις διατάξεις των άρθρων 57, 59ΑΚ, 914ΑΚ και 932ΑΚ. Ειδικότερα πρόκειται για παράνομες καταρχήν ανθρώπινες συμπεριφορές, διότι είναι απαγορευμένες από τις ανωτέρω ποινικές διατάξεις που τις ανήγαγαν σε ποινικά αδικήματα ενώ προφανώς οι διατάξεις αυτές έχουν τεθεί όχι μόνο για την προστασία του γενικού αλλά και του ατομικού συμφέροντος. Πάντως και χωρίς προσφυγή στην ανωτέρω παραβίαση των ειδικών αυτών διατάξεων, η παρανομία που απαιτεί ο νόμος υφίσταται, κατά την άποψη που επικρατεί και νομολογιακά ( ενδεικτικά: ΑΠ 109/2012 , ΑΠ 271/2012 ΝΟΜΟΣ, Πατεράκη: Χρημ. ικαν. λόγω ηθ. βλάβης,1995,σελ.140 όπου και παραπομπές), διότι προσβάλλονται τα απόλυτα αγαθά της προσωπικότητας  μου και συνεπώς, αφού το δίκαιο αναγνωρίζει στο πρόσωπο το δικαίωμα στην προσωπικότητα, εάν διαπιστωθεί ότι το προσβληθέν αγαθό αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας, όπως και εν προκειμένω,  τότε είναι παράνομος σε κάθε περίπτωση ο χαρακτήρας της επέμβασης στα ανωτέρω αγαθά της προσωπικότητας. (adhoc. Γεωργ.-Σταθ. υπο 57.11) δοθέντος ότι ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, περιεχόμενο του οποίου αποτελεί και η προστασία της προσωπικότητάς του, προστατεύεται και από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρα 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 και 2 αυτού)

          Επειδή από τις παράνομες και υπαίτιες κατά τα ανωτέρω κάθε φορά προσβολές των εννόμων αγαθών μου της τιμής και της αξιοπρεπείας, της ελευθερίας και της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αυτοδιάθεσης συνεπώς και του επί της προσωπικότητας μου δικαιώματος, προσεβλήθη ανυπόφορα ο ψυχικός και συναισθηματικός μου κόσμος και διαταράχθηκε όπως είναι φυσικό, η οικογενειακή γαλήνη, τάξη και ηρεμία. Δηλ. έχω υποστεί βαρύτατη ηθική βλάβη για την ανόρθωση-αποκατάσταση της οποίας δικαιούμαι να ζητήσω εύλογη χρηματική ικανοποίηση (57.2, 932ΑΚ).

          Λαμβανομένων υπ`όψει των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβαν χώρα οι ως άνω αδικοπραξίες του και προσβολές ήτοι εντός της οικίας όπου διαβιώ με την οικογένειά μου και ενόσω είχε προσληφθεί για εργασίες για τις οποίες επιπλέον αμείφθηκε, της αποκλειστικής υπαιτιότητάς του και του βαθμού πταίσματός του (δόλος), της πρόβλεψης των πράξεών του από το νόμο και ως ποινικών αδικημάτων, της ηλικίας μου (++ετών), της περιουσιακής καταστάσεως και της κοινωνικής θέσεως των μερών, εμού μεν ασκούσης οικιακές εργασίες του δε εναγομένου του επαγγέλματος του εργολάβου-τεχνίτου, νόμιμη συντρέχει περίπτωση και δέον να μου επιδικασθεί για ανακούφισή μου από την ταραχή, ανησυχία ,τη λύπη, τη στεναχώρια, την αδικαιολόγητη θλίψη,  την ανεπανόρθωτη συντριβή του συναισθηματικού και ψυχικού μου κόσμου που δοκίμασα και εντεύθεν και την προσβολή της οικογενειακής ηρεμίας και γαλήνης, εύλογη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης κατ` 914, 919, 932 ΑΚ και 59 ΑΚ που ανέρχεται – αποτιμάται, στο ποσό των ....€.

          Ιδιαιτέρως δε δέον και αιτούμαι να ληφθεί υπ` όψει από το Δικαστήριό σας ότι η ατομική, οικογενειακή και κοινωνική μου παρουσία και εικόνα με βάση την κοινωνική μου θέση ήτο και είναι άψογη μέχρι σήμερα στην ευρύτερη κοινότητα του τόπου διαβιώσεώς μου στον Δήμο ...., αφού απολαμβάνω την εκτίμηση και το σεβασμό απάντων των ατόμων με τους οποίους σχετίζομαι ή συνεργάζομαι, δεδομένου ότι επι μακρόν τήρησα και τηρώ, άριστα, απαρέγκλιτα και ωφέλιμα για την οικογένειά μου και την κοινωνία τη θέση μου ως σύζυγος και μητέρα αλλά και τα πρότυπα συμπεριφοράς που συνδέονται με την θέση μου και τις ως άνω ιδιότητές μου και ρόλους και συνεπώς οι παραπάνω παράνομες και δόλιες ενέργειες του αντιδίκου στρεφόμενες κατά των εννόμων αγαθών μου, βαρύνουν ακόμη περισσότερο  την προσβολή που επιτεύχθηκε απ` αυτόν.

          Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση εξ` αιτίας του αδικήματος να απαγγελθεί εναντίον του εναγομένου, ως μέσον εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως, προσωπική κράτηση διάρκειας ενός(1) έτους και να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή αυτή αφού η καθυστέρηση είσπραξης θα επιφέρει σε μένα σημαντική ζημία.

            Επειδή το Δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλη και τόπο, η δε αγωγή μου νόμιμη βάσιμη και αληθής (57,59,914,932ΑΚ, 330, 337, 361 ΠΚ )

          Δια Ταύτα και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου και τα κατά τη συζήτηση προστεθησόμενα

                                         ΑΙΤΟΥΜΑΙ:

          Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μου. Να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να μου καταβάλει για τις αιτίες που αναφέρω στο ιστορικό της παρούσης, το ποσό των ....   νομιμοτόκως από την επίδοση της παρούσης. Να απαγγελθεί εναντίον του προσωπική κράτηση διάρκειας ενός έτους ως μέσον εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως. Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί ως προς το καταψηφιστικό της αίτημα και να καταδικασθεί στην δικαστική μου δαπάνη και την αμοιβή του πληρεξουσίου δικηγόρου μου.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013