Αγωγή διεκδικητική κατά συγκυρίων και αίτημα (ΑΚ 785,1094)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ.......

ΙΣΤΟΡΙΚΟ κτήσης της κυριότητας

....................................

Την ανωτέρω επαχθείσα σε εμάς κληρονομία, τόσο εκ διαθήκης όσο και εξ` αδιαθέτου, αποδεχθήκαμε οι κληρονόμοι του, τόσο εγγράφως με την με αρ...... συμβολαιογραφική δήλωση αποδοχής κληρονομίας της συμβ/φου ...., που μεταγράφηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στα βιβλία μεταγραφών του υποθ/κείου ...., όσο και στην πράξη δι` αναμείξεως και υπεισελεύσεως σ` αυτήν αμέσως μετά το θάνατο του διαθέτη και κατά το ανωτέρω ιδανικό μερίδιό μας, καθιστάμενοι ούτως συγκύριοι μετά των εναγομένων, σε ποσοστό ¼ εξ` αδιαιρέτου ο καθένας μας επι της εδαφικής ανωτέρω λωρίδας-διόδου με στοιχεία Ν-Μ-Λ-Κ΄-Ν. Σημειώνεται ότι εμείς οι ενάγοντες και αδέλφια ζούμε στις ανωτέρω οριζόντιες ιδιοκτησίες-διαμερίσματα που μας κατέλιπε ο πατέρας μας, ενώ ο πρώτος λόγω της εργασίας μου, ζώ προσωρινά στην Φλώρινα.

Όμως λίγο καιρό αργότερα και εντός του έτους 2017 και ενώ οι εναγόμενες γνώριζαν καλά όλα τα ανωτέρω, ωστόσο, από κοινού, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας, ή πολύ περισσότερο συναίνεση ή έγκρισή μας, κατέλαβαν εξ` ολοκλήρου την ανωτέρω εδαφική λωρίδα αποβάλλοντάς μας ολοκληρωτικά από αυτό το εδαφικό τμήμα και εγκαταστάθηκαν αυτές και συγκεκριμένα: εκμεταλλευόμενοι το θάνατο του πατρός μας και την  απουσία του 1ου από εμάς, απομάκρυναν την παλιά σιδερένια αυλόπορτα και στην θέση της και στο άνοιγμα Λ-Μ (πλάτους 2,5 μ.), ως συνέχεια του τοιχίου που κατασκεύασαν στην δυτική πλευρά-οριογραμμή του ακινήτου τους με την δημοτική οδό, κατασκεύασαν κτιστό τοιχίο ύψους περίπου 1,5 μέτρα με επένδυση διακοσμητική πέτρα στο μέσο του οποίου τοποθέτησαν σιδερένια πόρτα πλάτους 1 μ. περίπου με δική τους κλειδαριά, όπως απεικονίζεται στην σχετική φωτογραφία που επισυνάπτουμε παρά πόδας της παρούσης θεωρούντες τούτο ως εν ενιαίο και αναπόσπαστο όλον μετ` αυτής και στο οποίο αναφερόμαστε ως αδιαίρετο περιεχόμενο αυτής, αποκλείοντας έτσι εμπράκτως την πρόσβαση μας στην εδαφική αυτή λωρίδα. Ταυτόχρονα και ρηματικά μας, διατεινόμενες δηλ. ότι η εδαφική αυτή λωρίδα είναι αποκλειστικά δική τους και ανήκεις στο ακίνητό τους, απαγόρευσαν ρητά την πρόσβαση και διέλευσή μας και εν γένει χρησιμοποίηση με οποιονδήποτε τρόπο της ανωτέρω εδαφικής λωρίδας, κατά μήκος της οποίας επίσης τοποθέτησαν διάφορα δικά τους πράγματα και αντικείμενα, όπως γλάστρες με ψηλά φυτά, αλλά και διάφορα αντικείμενα οικοσκευής και έτσι την ενσωμάτωσαν στο ακίνητό τους ως τμήμα του από βορρά, θεωρώντας αυτή ως αποκλειστικά δική τους ιδιοκτησία και την κατέχουν μέχρι και σήμερα. Στο σημείο δε Ν-Κ΄ της εδαφικής λωρίδας (ανατολική απόληξη), όπου ο δικαιοπάροχος πατέρας μας είχε τοποθετήσει από το χρόνο κατασκευής των οριζόντιων ιδιοκτησιών του στο ακίνητο του, σιδερένια αυλόπορτα, τοποθέτησαν διάφορα δικά τους αντικείμενα και πράγματα (ξυλεία κλπ) από την «μέσα» πλευρά, δηλ. επί της εδαφικής αυτής λωρίδας, έτσι ώστε να είναι και από το σημείο αυτό αδύνατη η πρόσβαση και η χρήση της συνιδιόκτητης αυτής εδαφικής λωρίδας.

 

Επειδή κατά ταύτα και ενόψει της άρνησης των εναγομένων και προσβαλλουσών το δικαίωμά μας, παρά τις μέχρι τώρα οχλήσεις μας, να μας αποδώσουν κατά το λόγο της μερίδας μας το επίδικο ακίνητο το οποίο κατέλαβαν εξ`ολοκλήρου και διακρατούν μέχρι σήμερα, έχουμε δικαίωμα, κατ' άρθρα 1094 επ. ΑΚ και κατά τις διατάξεις για την κοινωνία (785 ΑΚ επ) και δέον και αιτούμεθα να αναγνωριστεί το εξ` αδιαιρέτου δικαίωμα συγκυριότητάς μας επι του ανωτέρω εδαφικού τμήματος και να διαταχθεί η απόδοση του προς αμφοτέρους τους συγκυρίους κατά το ποσοστό της ιδανικής μας μερίδας ήτοι κατά 25% στον καθένα μας, αποβαλλομένων αυτών της αποκλειστικής διακατοχής αυτού και εγκαθισταμένων ημών σ` αυτό κατά το εξ` αδιαιρέτου ποσοστό μας. Να υποχρεωθούν να απομακρύνουν και άρουν το ανωτέρω τοιχίο και πόρτα που τοποθέτησαν στο δυτικό όριο της άνω λωρίδας Λ-Μ και κατά το πλάτος 2,5 μέτρων αυτού, καθώς επίσης να απομακρύνουν και να άρουν και κάθε άλλο κατασκεύασμα, αντικείμενο και πράγμα που τοποθέτησαν επι της επιδίκου εδαφικής λωρίδας, υπο τον όρο δε ότι δεν θα εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους αυτή να επιχειρήσουν αυτές τις πράξεις κατά παράβαση του διατακτικού της απόφασης, να επιτραπεί να επιχειρήσουμε εμείς τις ανωτέρω πράξεις με δαπάνες των αντιδίκων καταδικαζομένων άμα των αντιδίκων να μας προκαταβάλλουν για την σχετική δαπάνη, το ποσό των 4.000€. Να υποχρεωθούν να παύσουν και παραλείψουν κάθε στο μέλλον διατάραξη της συννομής και συγκατοχής μας επι του επιδίκου και κάθε παρεμπόδιση της σύγχρησης αυτού. Να απειληθεί εναντίον τους χρηματική ποινή υπέρ ημών ποσού 100.000€ καθώς επίσης και να απαγγελθεί προσωπική κράτησή τους ενός (1) έτους εάν δεν ανεχθούν ή παρεμποδίσουν την υφ` ημών επιχείρηση των ως άνω πράξεων, αλλά και δια πάσα εν τω μέλλοντι διατάραξη και παρεμπόδιση του εξ` αδιαιρέτου δικαιώματός μας συγκυριότητας, συννομής και συγκατοχής επ` αυτού.

Επειδή το δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλη και τόπο καθόσον η αξία συνολικά του επιδίκου ακινήτου-εδαφικής λωρίδος, λαμβανομένης υπόψη της έκτασής του, της θέσης του και του προορισμού του, ανέρχεται και προσδιορίζεται στο ποσό των 6.000€ , η δε αξία του εξ` αδιαιρέτου δικαιώματος του καθενός μας ήτοι 25%, ανέρχεται στο ποσό των 1.500€.  

          Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί καθόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι προς τούτο, διότι εκ της φύσεως και του είδους των πάγιων και σταθερών κατασκευασμάτων που οι αντίδικες έκαναν και της ολοκληρωτικής κατάληψης και χρήσης του επιδίκου ακινήτου ως τμήμα του ακινήτου τους, η πάροδος χρόνου μέχρι την τελεσιδικία και η καθυστέρηση, αυτονόητα θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο ακίνητο και στην υλική του μορφή, αλλά και στην συναλλακτική και οικονομική του ταυτότητα και προορισμό και δια τούτο θα απομειώσει ανεπανόρθωτα και την αξία του και την χρησιμότητά του και συναφώς και το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε καθημερινά τις ωφέλειές του και συνεπώς η καθυστέρηση στην εκτέλεση θα προκαλέσει σε εμάς ανεπανόρθωτη ζημία. 

          Επειδή η αγωγή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.

Για τους ανωτέρω λόγους και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μας, ιδία περί αποζημίωσης και τα κατά τη συζήτηση προστεθησόμενα

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

Να γίνει δεκτή η αγωγή μας. Να αναγνωρισθούμε συγκύριοι σε ποσοστό ¼ (25%) εξ` αδιαιρέτου ο καθένας μας επι της εδαφικής λωρίδας με στοιχεία Ν-Μ-Λ-Κ΄-Ν του ανωτέρω σχεδιαγράμματος, έκτασης 34,4 τ.μ, που συνορεύει ανατολικά και επι πλευράς Κ΄Ν 2,50μ με υπόλοιπο ακίνητο αρχικά του παππού μας και από το 1976 όπως ειπώθηκε, του πατρός μας, δυτικά και επι ίσης πλευράς Λ-Μ, με δημοτικό δρόμο, βόρεια επι πλευράς Λ-Κ΄ 14 μ. με ακίνητο ιδιοκτησίας ...η και νότια επι πλευράς Μ-Ν 13,80μ. με ακίνητο των εναγομένων και Να υποχρεωθούν οι εναγόμενες να αποδώσουν σε μας την συγκυριότητα, συννομή και συγκατοχή μας στην εδαφική αυτή λωρίδα κατά το εξ` αδιαιρέτου ποσοστό του καθενός μας, ήτοι κατά 25%, αποβαλλομένων αυτών της αποκλειστικής διακατοχής αυτού και εγκαθισταμένων ημών σ` αυτό κατά το εξ` αδιαιρέτου ποσοστό μας. Να υποχρεωθούν να απομακρύνουν και άρουν το ανωτέρω τοιχίο και πόρτα που τοποθέτησαν στο δυτικό όριο της άνω λωρίδας Λ-Μ και κατά το πλάτος 2,5 μέτρων αυτού, καθώς επίσης να απομακρύνουν και να άρουν και κάθε άλλο κατασκεύασμα, αντικείμενο και πράγμα που τοποθέτησαν επι της επιδίκου εδαφικής λωρίδας, υπο τον όρο δε ότι δεν θα εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους αυτή να επιχειρήσουν αυτές τις πράξεις κατά παράβαση του διατακτικού της απόφασης, να επιτραπεί να επιχειρήσουμε εμείς τις ανωτέρω πράξεις με δαπάνες των αντιδίκων καταδικαζομένων άμα αυτών να μας προκαταβάλλουν για την σχετική δαπάνη, το ποσό των 4.000€. Να υποχρεωθούν να παύσουν και παραλείψουν κάθε στο μέλλον διατάραξη της συννομής και συγκατοχής μας επι του επιδίκου και κάθε παρεμπόδιση της σύγχρησης αυτού. Να απειληθεί εναντίον τους χρηματική ποινή υπέρ ημών ποσού 100.000€ καθώς επίσης και να απαγγελθεί προσωπική κράτησή τους ενός (1) έτους εάν δεν ανεχθούν ή παρεμποδίσουν την υφ` ημών επιχείρηση των ως άνω πράξεων, αλλά και δια πάσα εν τω μέλλοντι διατάραξη και παρεμπόδιση του εξ` αδιαιρέτου δικαιώματός μας συγκυριότητας, συννομής και συγκατοχής επ` αυτού. Να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικαστούν στην δικαστική μας δαπάνη.

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Βρόντος Ανδρέας

Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω

Α.Μ. Δ.Σ.Κ. : 249

E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

          24410-41255/6972422002

            FAX : 24410-41257

aristotelis

Χρη λέγειν τα καίρια

Εν δε δικαιοσύνη συλλήβδην πάς` αρετή εστίν.
(Η δικαιοσύνη περικλείει όλες τις αρετές).

Θέογνις (6ος αι. π.Χ.)

 

 

aristotelis

Ένα αστείο είναι κάτι πολύ σοβαρό

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Θεό και ένα δικηγόρο;

Ο Θεός δεν λέει ότι είναι δικηγόρος.

 


 

aristotelis

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου

Η παγκόσμια επιρροή της Ελληνικής γλώσσας


Επικοινωνία


Γραφείο Αθηνών: Ακαδημίας 33, Β' Όροφος
Τηλέφωνο: 6972422002

Γραφείο Καρδίτσας: Πλαστήρα 12
Τηλέφωνο: 24410 41255

Κινητό: 6972422002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013