ν.2472/1997.προσωπικά δεδομένα.Έγκληση. κάμερες επιτήρησης απο γειτονική κατοικία προς άλλες και δημόσιο δρόμο.αρχείο προσωπικών δεδομένων.σύσταση και λειτουργία,παράνομη επέμβαση σ` αυτό, επεξεργασία δεδομένων ως ξεχωριστές αξιόποινεςπράξεις

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΑΤ ++

ΕΓΚΛΗΣΗ

Των

1) ++ του ++, με Α.Δ.Τ. ++/Τ.Α. ++, Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++, κάτοικος ++ και 2) ++, με Α.Δ.Τ. ++/Τ.Α. ++, ΑΦΜ ++, Δ.Ο.Υ. ++, κατοίκου ομοίως

Κατά των

1) ++ του ++ και 2) ++ του ++, κατοίκων ++

3) κατά παντός τρίτου δράστη και συμμετέχοντος

++ +++/++/2018

Οι εγκαλούσες, διανέμουμε μόνιμα στην ισόγεια μονοκατοικία ιδιοκτησίας της πρώτης από εμάς επι της συμβολής των οδών ++ στο ++. Αποτελεί την μόνη και κύρια κατοικία μας με κέντρο την οποία, οικοδομήσαμε την οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική μας ζωή και σχέσεις. Η πρόσβαση δε σ` αυτήν είναι δυνατή μόνο μέσω των δύο κύριων ισόγειων εισόδων (αυλόπορτες) ευρισκομένων επί της οδού ++ (πλάτους λιγότερο από 5 μέτρα).  

Ακριβώς απέναντι από την οικία μας και από τις εισόδους αυτής, δηλ. στον αριθμό ++ επί της οδού ++, βρίσκεται 3όροφη οικοδομή ιδιοκτησίας της οικογένειας των εγκαλουμένων. Στο οροφοδιαμέρισμα του 1ου ορόφου κατοικούν εδώ και πόσο χρόνο οι εγκαλούμενοι που είναι σύζυγοι, ενώ στο 2ο και 3ο όροφο άλλοι συγγενείς τους.

Την ++-++-18 οι εγκαλούμενοι, ενεργώντας από κοινού εγκατέστησαν στο εξωτερικό στηθαίο του μπαλκονιού του 1ου ορόφου όπου κατοικούν, δύο μόνιμες και σταθερές κάμερες βιντεοσκόπησης εξωτερικού χώρου, οι οποίες, ως εκ της τοποθετήσεώς των, εστιάζουν στις δημόσιες οδούς ++, ++ και ++, στα πεζοδρόμια αυτών, αλλά και στις παράπλευρες αλλά και έναντι ιδιωτικές κατοικίες, μεταξύ των οποίων φυσικά και η δική μας με τις ανωτέρω εισόδους πρόσβασής της, αφού η κατοικία μας έχει πρόσοψη επί της οδού ++, τουλάχιστον 20 μέτρων.

Δηλ. είναι τοποθετημένες στο εσωτερικό του ακινήτου (στηθαίο μπαλκονιού 1ου ορ.) κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συλλέγουν (αλλά και να καταγράφουν και μεταδίδουν κατά τα κατωτέρω αναφερόμενα), δεδομένα εικόνας και ήχου από το εξωτερικό του ακινήτου και περιμετρικά αυτού, δηλ. από τις ανωτέρω δημόσιες οδούς και ιδιωτικές κατοικίες τρίτων και δεν εστιάζουν στον εσωτερικό του ακινήτου τους.

Συγκεκριμένα η μία από τις δύο κάμερες είναι στραμμένη-εστιασμένη προς την οδό ++ και σε γωνία 45ο περίπου από τον κάθετο τοίχο της οικοδομής και έτσι συλλέγει και καταγράφει δεδομένα εικόνας και ήχου από την οδό ++ και το πεζοδρόμιο αυτής, την οδό ++, αλλά και από τμήμα της δικιά μας κατοικίας στην οδό ++, δηλ. τις δύο εισόδους επί της ++, το μπαλκόνι στον 1ο όροφο, τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες του ισογείου και του 1ου ορόφου και ίσως και άλλες κατοικίες στον οδό ++.

Η δεύτερη κάμερα είναι και αυτή σε γωνία 45ο στραμμένη προς την οδό ++ και λαμβάνει λήψεις από την οδό αυτή και τις παράπλευρες οικίες επί της οδού ++ και ++ από την οποία διερχόμαστε καθημερινά με τα οχήματά μας από και προς την οικία μας. Την οδό αυτή δε μπορούμε να την παρακάμψουμε διότι η παράλληλη προς την ++ οδός ++ είναι μονόδρομος.    

Το σημείο δε στο οποίο είναι τοποθετημένες οι δύο κάμερες κατά τα ανωτέρω, επιτρέπουν ευχερώς την πρόσβαση σε αυτές των εγκαλουμένων από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους όπου διαβιούν, ώστε οποτεδήποτε το επιθυμούν δύνανται να μεταβάλουν τη γωνία λήψης λαμβάνοντας εικόνες από περισσότερα, διαφορετικά και εκτενέστερα οπτικά πεδία των δημόσιων οδών και της οικίας μας το οποίο έχουμε διαπιστώσει ότι πολύ συχνά πράττουν.

Οι συγκεκριμένες κάμερες (όπως προκύπτει από τις προσαγόμενες με επίκληση κατωτέρω σχετικές φωτογραφίες), φαίνεται να είναι μάρκας ++ Δηλ. είναι ψηφιακές (όχι αναλογικές) κάμερες με δυνατότητα να καταγράφουν εικόνες σε συνθήκες πλήρους σκότους (0 Lux) και ήχο σε απόσταση 20-30 μέτρα. Μεταδίδουν τα συλλεγέντα δεδομένα εικόνας και ήχου, με κωδικοποιημένο ψηφιακό σήμα στον αποδέκτη (δηλ. είναι ψηφιακού πρωτοκόλλου IP για να μην μπορεί να υποκλαπεί το σήμα) είτε ενσύρματα, είτε διαδυκτιακά (μέσω ιντερνετ), έτσι ώστε ο αποδέκτης του σήματος να μπορεί να ελέγχει/βλέπει/ακούει με άμεση πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο τις συλλεγείσες εικόνες και ήχους (εν γένει δεδομένα) μέσω οποιασδήποτε οθόνης (κινητού, ΗΥ, τηλεόρασης) σε απομακρυσμένο τόπο, ή/και να καταγράφει αυτά άμεσα σε μονάδα ψηφιακής αποθήκευσης (κινητό, ΗΥ, εν γένει σκληρός δίσκος, κάρτα μνήμης, καταγραφικό DVD κλπ). Επιπλέον δύναται να φέρει/ενσωματώνει και η ίδια η κάμερα, SD κάρτα (δηλ. μικρή κάρτα-δίσκος μνήμης-αποθήκευσης), χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία εξωτερικού καταγραφικού σε άλλο απομακρυσμένο τόπο, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποθήκευση, διατήρηση κλπ των δεδομένων άμεσα σε αρχεία και φακέλους και ευχερής η μετέπειτα μεταφορά των, επεξεργασία κλπ. Δηλ. πρόκειται για σύστημα που συνιστά διαρθρωμένο αρχείο (σύνολο δεδομένων) που είναι προσιτά με συγκεκριμένα κριτήρια.

Επιπλέον, είναι τύπος ψηφιακής κάμερας που παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να τη χειρίζεται πλήρως απομακρυσμένα και σύστοιχα να παρακολουθεί την εικόνα, να ακούει ήχο και να τα καταγράφει όλα τα δεδομένα εικόνας και ήχου στο κινητό του ή σε άλλο μέσο ακόμα και στην ίδια την κάμερα. Μάλιστα έχουν την δυνατότητα να ενεργοποιηθούν αντίστροφα από τον «εντολέα» τους έτσι ώστε, μιλώντας ο χειριστής απομακρυσμένα, να ακούγεται από το ενσωματωμένο ηχείο της κάμερας.

Λόγω δε των ανωτέρω προδιαγραφών και δυνατοτήτων τους, καθίστανται κατάλληλες για αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες σχολεία, ξενοδοχεία υπουργεία, εργοστάσια αλλά όχι για οικιακή χρήση (βλ. παρακαλώ σε http:

Μάλιστα όπως προκύπτει από τις κατωτέρω με επίκληση προσκομιζόμενες φωτογραφίες, για τους ανωτέρω σκοπούς συνεχούς και μόνιμης λειτουργίας τους, οι εγκαλούμενοι εγκατέστησαν και σύνδεσαν αυτές με όλη την αναγκαία τεχνικά ηλεκτρονική-ηλεκτρολογική εγκατάσταση όπως προκύπτει από τα δύο κουτιά ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που είναι τοποθετημένα ακριβώς δίπλα τους εξωτερικά στο στηθαίο της ίδιας βεράντας και περιέχουν τις αναγκαίες συνδέσεις καλωδιώσεων και ταυτόχρονα τις προστατεύουν από τα καιρικά φαινόμενα.

         Από την τοποθέτησή τους μέχρι σήμερα βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία μόνιμα και καθ` όλο το 24ωρο καθόσον γίνεται αντιληπτός ο ερυθρός δακτύλιος λειτουργίας τους στον οποιονδήποτε περαστικό και εποχούμενο που διέρχεται από τις ανωτέρω δημόσιες οδούς και πεζοδρόμια περιμετρικά της κατοικίας τους.

          Με τις ανωτέρω λοιπόν κάμερες και το σύστημα λειτουργίας τους που ανωτέρω περιεγράφη, βιντεοσκοπούν την κίνηση οχημάτων και προσώπων επί των ανωτέρω δημοσίων οδών και χώρων και ιδίως επι της ++ όπου και κατοικούμε, αλλά και από αυτή ταύτη την οικία μας και έτσι λαμβάνουν, συλλέγουν, καταγράφουν, αποθηκεύουν, καταχωρούν, διατηρούν, οργανώνουν, διαβιβάζουν και εν γένει επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα μας από κάθε ενέργεια κίνηση και μετακίνησή μας τόσο επι των ανωτέρω δημοσιών οδών από και προς την οικία μας και δια τούτο την πρόσβασή μας (είσοδος-έξοδος), όσο και από τα ανωτέρω τμήματα της οικίας μας (μπαλκόνι 1ου ορόφου, τα παράθυρα και μπαλκονόπορτες του ισογείου και του 1ου ορόφου), αλλά και από τις ανωτέρω εισόδους αυτής στην ++.

Δια του τρόπου αυτού, φυσικώ τω λόγω, ελέγχουν και εποπτεύουν έκτοτε καθ` όλο το 24 ωρο της ημέρας και καθ` εκάστην ημέρα, τα πρόσωπά μας, την παρουσία μας, την κίνησή μας και τις ενέργειές μας, αλλά και αυτές των επισκεπτών της οικίας μας, τόσο επι των ανωτέρω δημοσίων οδών, όσο και στον ιδιωτικό χώρο της κατοικίας μας.

          Όμως η εγκατάσταση και λειτουργία των ανωτέρω καμερών από τους εγκαλούμενους είναι παντελώς παράνομη διότι γίνεται άνευ της συναίνεσής μας, εντολής, ή εγκρίσεως και χωρίς καμμία προηγούμενη ενημέρωσή μας, αλλά και διότι δεν ενημέρωσαν προηγουμένως εγγράφως την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων µε όλα τα στοιχεία που απαιτεί η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 2472/1997 και συναφώς καμία άδεια δεν τους έχει παρασχεθεί για την τοιαύτη εγκατάσταση και λειτουργία του ανωτέρω συστήματος βιντεοσκόπησης, αν και σύμφωνα με το άρθρο 2 στοιχ. α΄ του ν. 2472/1997 και τις αιτιολογικές σκέψεις 14-17 στο προοίμιο της Οδηγίας 95/46/ΕΚ, τα δεδομένα ήχου και εικόνας, εφόσον αναφέρονται σε πρόσωπα, συνιστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα αφού αφορούν στην εμφάνιση των σωμάτων ημών των φυσικών προσώπων και επι πλέον στις κινήσεις και ενέργειές μας (ΑΠ 1306/2016 ΝΟΜΟΣ)

          Οι δε εγκαλούμενοι γνώριζαν καλώς ότι με τις ανωτέρω κάμερες, λαμβάνουν, συλλέγουν, καταγράφουν, αποθηκεύουν, διατηρούν, οργανώνουν, διαβιβάζουν και εν γένει επεξεργάζονται παράνομα προσωπικά δεδομένα του ιδιωτικού, οικογενειακού και κοινωνικού μας βίου (η λήψη και μόνο εικόνων από τον περιβάλλοντα την κατοικία χώρο, των περιοίκων χωρίς τη συναίνεσή τους, συνιστά οπωσδήποτε μη νόμιμη, δηλ. χωρίς δικαίωμα επεξεργασία. ΑΠ 2244 και 2245/2013, ΝΟΜΟΣ), τα οποία εντάσσονται σε αρχείο προσωπικών δεδομένων το οποίο παράνομα και άνευ οποιαδήποτε αδείας, συνέστησαν και λειτουργούν από κοινού και στο οποίο έτσι επεμβαίνουν παράνομα για την ανωτέρω επεξεργασία, διότι εστίασαν αυτές προς τους ανωτέρω δημόσιους δρόμους αλλά και προς το ακίνητό μας και όχι στο εσωτερικό του ακινήτου τους και στους χώρους αυτού και επιπλέον γνώριζαν ότι χρησιμοποιούμε αναγκαίως και τον δρόμο και τις ανωτέρω εισόδους για τις μετακινήσεις μας από και προς την οικία μας, αλλά και ότι κατοικούμε στο ακίνητο μόνιμα.

          Σημειώνεται εδώ ότι παγίως γίνεται δεκτό (βλ. Γ. Νούσκαλη, Ποινική Προστασία προσωπικών δεδομένων, εκδ. Σάκκουλα, 2005, ο ίδιος παρατηρήσεις υπο ΣυμβΕφΑθ 3140/2004, ΠοινΔικ 6/2005, σελ. 683 επ. αλλά και ανωτέρω ΑΠ 1306/2016) ότι με τον ν. 2472/1997 (άρθρ.2 και 3), σαφώς οριοθετούνται, ως πράξεις με ξεχωριστή απαξία για το έννομο αγαθό της ιδιωτικότητας, η «χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε αρχείο» και η «χωρίς δικαίωμα επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» που εντάσσονται σε αρχείο, κατά το άρθρο 22 παρ. 4 του ανωτέρω νόμου, όπως προκύπτει μάλιστα από αρκετές αποφάσεις της σχετικής Ανεξάρτητης Αρχής (ενδ. 38/2004 και 8/2005). Ενώ επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η πράξη της παράνομης λειτουργίας αρχείου προσωπικών δεδομένων διακρίνεται σαφώς από την αντίστοιχη επεξεργασία τέτοιων δεδομένων, ως έχουσα αυτοτελή απαξία κατά το άρθρο 22 παρ. 2 του Ν 2472/1997.

          Οπωσδήποτε δε τέτοιο αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια των ως άνω διατάξεων αποτελεί και το ανωτέρω σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα βιντεοκαμερών που παράνομα εγκατέστησαν και λειτουργούν με κοινό δόλο οι εγκαλούμενοι, διότι, όπως εκτέθηκε, διαθέτουν αναγκαίως λογισμικά προγράμματα και μάλιστα σύγχρονα και έτσι τα συλλεγέντα δεδομένα προσωπικού μας χαρακτήρα (εμφάνιση σωμάτων, προσώπων, κινήσεων, κλπ δηλ. εικόνες και ήχους),  καταχωρούνται είτε τοπικά είτε διαβιβαζόμενα με κωδικοποιημένο ψηφιακό σήμα, οργανώνονται, αποθηκεύονται και διατηρούνται σε ξεχωριστά ψηφιακά αρχεία φωτογραφιών και εικόνας/ήχου τα οποία αρχεία (όταν είναι πολλά) είναι διαρθρωμένα σε φακέλλους και υποφακέλλους, όπως και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έτσι συνιστούν διαρθρωμένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προσιτά κατά τη βούληση των χρηστών εγκαλουμένων, με κριτήριο το πρόσωπο ημών των παθόντων, τις ενέργειές μας και την κατοικία μας και με δυνατότητα ευρείας περαιτέρω (είτε απ` αυτούς, είτε από τρίτους που έχουν πρόσβαση), επέμβασης και επεξεργασίας τους όπως εργασιών συλλογής, ομαδοποίησης, μετακίνησης, αντιγραφής, αποκοπής, διαβίβασης και εν γένει διάθεσης, συσχέτισης, κλειδώματος κλπ του συνόλου ή τμήματος των πληροφοριών.

         Επειδή συνεπώς οι εγκαλούμενοι ετέλεσαν από κοινού, τα αδικήματα της παρ. 1, 2 και 4 του άρθρου 22 ν. 2472/1997, σε αληθή πραγματική συρροή μεταξύ των, καθόσον πρόκειται περί ανεξαρτήτων και αυτοτελών κολάσιμων πράξεων, δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση ειδικού προς γενικό, δεν υπάρχει ρήτρα επικουρικότητας μεταξύ τους κανένα δεν αποτελεί αναγκαίο μέσο τέλεσης του άλλου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ τους ανωτέρω για τις ανωτέρω πράξεις τους και εξαιτούμαστε την κατά νόμω παραδειγματική τιμωρία τους, αλλά και οποιονδήποτε άλλο τρίτο που ήθελε ανακαλυφθεί στην ανάκριση και προανάκριση ότι έδρασε, συνήργησε, βοήθησε κλπ με οποιονδήποτε τρόπο αυτούς

Επειδή, από την ανωτέρω παράνομη και δόλια συμπεριφορά από κοινού των εγκαλουμένων, επλήγησαν και εισέτι πλήττονται συνεχώς, καθημερινά και καθ` όλο το 24ωρο της ημέρας, ζωτικής σημασίας πτυχές της προσωπικότητας μας κατά τις εκφάνσεις της ελευθερίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητας όπως την διακηρύσσει το άρθρο 5.1 Σ και κατά συνέπεια του δικαιώματος της αυτοδιάθεσής μας αλλά και της ατομικής ζωής και σφαίρας απορρήτου της ιδιωτικής μας ζωής, διότι μας έθεσαν δια του ανωτέρω τρόπου, υπό έλεγχο και αδικαιολόγητο περιορισµό της ελευθερίας μας, ως εκδήλωση της προσωπικότητάς μας και μας παρεμποδίζουν καθημερινά στην ελεύθερη ανάπτυξη της ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής δραστηριότητάς μας, η οποία ως εικός, περιλαμβάνει την δυνατότητα ακωλύτου ανάπτυξης πάσης ανθρώπινης ενέργειας και δράσης και ως εκ τούτου υπέστημεν ηθική βλάβη (914,932ΑΚ), διότι η αίσθηση ότι βρισκόμαστε υπο στενή παρακολούθηση επηρέασε δυσμενέστατα την καθόλου ζωή και συμπεριφορά μας, η μεν 1η από εμάς Δηλώνω ότι παρίσταμαι ήδη εναντίον των ανωτέρω κατηγορουμένων ως πολιτικώς ενάγουσα ζητώντας για χρηματική ικανοποίηση μου λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των 44 € εις ολόκληρον από τους κατηγορουμένους, με την ρητή επιφύλαξη αναζητήσεως και απαιτήσεως μείζονος ποσού ηθικής βλάβης έναντί τους, αλλά και κάθε άλλης περιουσιακής μου ζημίας, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων. Προσάγω δε και καταθέτω το με αρ. κωδικού………………………………..e-παράβολο πολιτικής αγωγής.

Η δε 2η δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι να παραστώ νόμιμα και εμπρόθεσμα και ως ο νόμος ορίζει, ως πολιτικώς ενάγουσα κατά των κατηγορουμένων για την χρηματική μου ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστην συνεπεία των ανωτέρω και εις βάρος μου εγκληματικών πράξεων, με την ρητή επιφύλαξη αναζητήσεως και απαιτήσεως μείζονος ποσού ηθικής βλάβης έναντί τους, αλλά και κάθε άλλης περιουσιακής μου ζημίας, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων. Ρητά δε επιφυλασσόμαστε να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εναντίον και κάθε άλλου προσώπου που ήθελε ανακαλυφθεί εκ της ποινικής διαδικασίας ότι είναι συμμέτοχος και συναίτιος στα ανωτέρω εγκλήματα

          Επειδή συνεπεία της ανωτέρω συνεχούς καθ` όλο το 24ωρο και καθ` εκάστην ημέρα, παρανόμου λειτουργίας του ανωτέρω συστήματος και σύστοιχα της παράνομης βιντεοσκόπησής μας, ήτοι ως εκ της συνεχούς, διαρκούς και εξακολουθητικής τέλεσης των ανωτέρω εγκλημάτων, νόμιμη συντρέχει περίπτωση και ευπρόσωπα ΑΙΤΟΥΜΑΤΕ να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, έτσι ώστε στα πλαίσια των διενεργηθησόμενων υφ` Υμών ανακριτικών πράξεων που είναι αναγκαίες για την βεβαίωση των πράξεων και την ανακάλυψη των δραστών (κατάσχεση των μέσων τέλεσης των εγκλημάτων και των προϊόντων αυτών), παύσει άμεσα και αποτελεσματικά η συνεχής και διαρκής προσβολή των ανωτέρω εννόμων αγαθών μας, καθόσον δεν μπορούμε να προστατευτούμε διαφορετικά, αλλά και προκειμένου να ασκήσουμε πλήρως τα δικαιώματά μας για την αποκατάσταση της βλάβης μας στα αρμόδια Δικαστήρια.

Επειδή για την απόδειξη των ανωτέρω προσάγουμε και επικαλούμαστε:

- ++φωτογραφίες τόσο των εγκατεστημένων καμερών, όσο και των χώρων των δημοσίων οδών περιμετρικά, αλλά και της οικίας μας

-απεικόνιση του ανωτέρω αναφερομένου μοντέλου κάμερας από το διαδύκτιο.

         Ζητούμε δε να κληθεί και εξεταστεί η μάρτυρας ++, κάτοικος ++

Ζητούμε να ανακοινωθούν εγγράφως στην Αρχή προστασίας οτιδήποτε απετέλεσε αντικείμενο έρευνας και να διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία και αποδείξεις, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία διοικητικά μέτρα και κυρώσεις από την Αρχή σύμφωνα με το νόμο. (πρόστιμο κλπ)

Επειδή προσάγουμε και το με αρ. κωδικού……………………….. e-παράβολο εγκλήσεως.

Δηλώνουμε ότι διορίζουμε πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητο με την παρούσα, τον δικηγόρο παρ` Αρείω Πάγω του Πρωτοδικείου Καρδίτσας κ. Ανδρέα Απ. Βρόντο (Πλαστήρα 12 Καρδίτσα, 24410-41255) και η ανωτέρω αιτούμαι την χορήγηση αντίγραφου της παρούσας.

ΟΙ ΕΓΚΑΛΟΥΣΕΣ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013