υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα. αίτηση ρύθμισης χρεών με το νέο ν.4346/2015.οφειλές σε δημόσιο-ΔΟΥ,ασφαλιστικούς οργανισμούς-ΟΓΑ,ΟΑΕΕ.εξαίρεση κινητής και ακίνητης περιουσίας και οικίας.εκποίηση ακινήτου.μηδενικές καταβολές.προσωρινή διαταγή

Ενώπιον του  Ειρηνοδικείου Καρδίτσας

ΑΙΤΗΣΗ (Για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών βάσει του άρθρου 4 του Ν. 3869/2010 και αίτημα προσωρινής διαταγής του άρθρου 781 ΑΚ )

1)++, κατοίκου ++, γεννηθέντος την ++, κατόχου του με στοιχεία  Α.Δ.Τ. ++, με Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++  και τηλ. Επικοινωνίας ++ 

2)++ ++, κατοίκου ++, γεννηθείσα την ++, κατόχου του με στοιχεία  Α.Δ.Τ. ++, με Α.Φ.Μ. ++, Δ.Ο.Υ. ++  και τηλ. επικοινωνίας ++

ΚΑΤΑ

1) Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αιόλου 86 και εκπροσωπείται νόμιμα 

2) Της  Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία  «ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EurobankErgasias Ανώνυμη Εταιρία» (Τράπεζα Ι.Εφ.Τζί Γιούρομπανκ Εργκασίας Ανώνυμη Εταιρία) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Όθωνος 8 και εκπροσωπείται νόμιμα, 

3) Της  Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κοραή 3 και εκπροσωπείται νόμιμα, ατομικά και

α) ως ειδικής ή οιονεί καθολικής διαδόχου της υπο εκκαθάριση ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», με την από 2-7-2012 ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, μεταξύ της υπό εκκαθάριση ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και της Τράπεζας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3601/2007 και των άρθρων 63Β, 63Δ και 68 αυτού και κατόπιν έκδοσης της υπ` αριθμ. 4/1/27-7-2012 απόφασης της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ τ. Β αρ. φύλλου 2209/27-7-2012).

β) ως οιονεί καθολικής διαδόχου της «ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε.» λόγω συγχώνευσής της από την Τράπεζα Πειραιώς και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 78, 79 και 69-77 του Κ.Ν. 2190/1920 περί Ανωνύμων Εταιριών, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 16 του Ν. 2515/1997 και 1-5- του Ν. 2166/1993, όπως ισχύουν και την υπ` αρ. 15.677/5-11-2014 πράξη Συμβολαιογράφου Πειραιά Στέφανου Κων/νου Βασιλάκη δημοσιευμένη στο ΦΕΚ τ.Α.Ε, αρ. φυλ. 12584/21-11-2014

γ) ως ειδικής διαδόχου, λόγω ειδικής διαδοχής (μεταβιβάσεως) επιμέρους δανειακών συμβάσεων, ως και των κατωτέρων που μας αφορούν, από τα Υποκαταστήματα στην Ελλάδα των Κυπριακών Τραπεζών CYPROUSPOPULARBANK, CYPRUSBANKLIMITED και ΕΛΛΗΝΙΚΗ Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 66/3/26-3-2013 απόφαση της ΕΠΑΘ της Τράπεζας της Ελλάδος, τα υπ` αριθ. 96 και 97/26-3-2013 Διατάγματα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο υπ` αριθ. 4640/26-3-2013 φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις από 26-3-2013 συμβάσεις.

4) Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ», με ΑΦΜ 094326270 (Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών) η οποία έχει τεθεί σε ειδική εκκαθάριση σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 3601/2007 και η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Λ. Μεσογείων 109-111, κτίριο Γ-1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από την εταιρία με την επωνυμία «PQHΕνιαία Ειδική Εκκαθάριση Ανώνυμη Εταιρεία, Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων» και τον διακριτικό τίτλο «PQHΕνιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε.», η οποία σύμφωνα με την ΕΠΑΘ 182/4-4-2016 διορίστηκε νέος Ειδικός Εκκαθαριστής του ως άνω υπο ειδική εκκαθάριση πιστωτικού ιδρύματος.   

 5)Της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ-υπο ειδική εκκαθάριση», που εδρεύει στην Αθήνα και τελεί υπο ειδική εκκαθάριση νόμιμα εκπροσωπούμενη από την ειδική εκκαθαριστή αυτής (ΦΕΚ Β` 74/18-1-20013 και ΦΕΚ Β` 76/18-1-2013)

6) Της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «Alpha ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «AlphaBank», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σταδίου 40 και εκπροσωπείται νόμιμα και η οποία υπεισήλθε νόμιμα στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της πρώην «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε.» αναφορικά με την κατωτέρω αναφερόμενη οφειλή μας

 7) Της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «HELLENICPOSTCREDIT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «POSTCREDITΑ.Ε.Ε.Π.», που εδρεύει στην Παιανία Αττικής (40,2 χλμ. Αττικής Οδού ΣΕΑ1- Μεσογείων).

8) Το Ελληνικό Δημόσιο, νόμιμα εκπροσωπουμένου από τον Υπουργό Οικονομικών, που εδρεύει στην Αθήνα (Κεντρική Υπηρεσία του Ν.Σ.Κ) και προς

9)την Δ.Ο.Υ Καρδίτσας που εδρεύει στην Καρδίτσα και εκπροσωπείται νόμιμα 

10) Τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα

11) τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών  (ΟΑΕΕ) του Υπ.Εργ.Κοιν.Ασφ.και Κοιν.Αλληλεγγύης, που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα

Κοινοποιούμενη συγχρόνως και :

α) ++

β) ++

γ) ++

δ) ++ με την ιδιότητα τους   ως εγγυητές.

Καρδίτσα ++/++/++

Είμαστε σύζυγοι και φυσικά πρόσωπα που στερούνται εμπορικής ιδιότητας και πτωχευτικής ικανότητας και έχουμε περιέλθει, χωρίς υπαιτιότητά μας και χωρίς δόλο, σε κατάσταση μόνιμης και γενικής αδυναμίας των ληξιπροθέσμων οφειλών μας λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της έλλειψης ρευστότητας, της επιμένουσας ακρίβειας, αλλά και των δυσμενών όρων χρηματοδότησης  δανείων και πίστωσης που λάβαμε, από τους ανωτέρω δανειστές μας, των υψηλών επιτοκίων, των συνεχών ανατοκισμών κλπ.

Συγκεκριμένα: Ο πρώτος από εμάς αιτών, είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, ηλικίας 58ετών. Είμαι παντρεμένος με την δεύτερη από εμάς αιτούσα, ++, ηλικίας ++ ετών η οποία ήμουν ελεύθερη επαγγελματίας και συγκεκριμένα διατηρούσα από την ++ κατάστημα λιανικής πώλησης βιβλίων, χαρτικών και άλλων συναφών ειδών, σιγαρέττων και ειδών δώρου, στην ++, ενώ από την ++, δηλ. σε χρόνο πρίν εισέλθω σε κατάσταση παύσης πληρωμών, διέκοψα οριστικά, μόνιμα και πλήρως την ανωτέρω επαγγελματική μου δραστηριότητα, έκτοτε δε είμαι άνεργη και ως εκ τούτου δεν έχω εισοδήματα από εργασία αλλά ούτε και από άλλη πηγή, όπως σύνταξη, ενοίκια, μετοχές, άυλους τίτλους, εκμετάλλευση ακινήτων, από εταιρικές συμμετοχές.

Διαμένουμε μόνιμα στην ++ στο παρακάτω αναλυτικά περιγραφόμενο ακίνητο, ήτοι μονοκατοικία 160τμ, ++ που περιήλθε στον πρώτο από εμάς κατά ψιλή κυριότητα με το υπ` αριθμ. ++ συμβόλαιο γονικής παροχής ψιλής κυριότητας του συμβ/φου ++ και βαρύνεται με τις κατωτέρω αναφερόμενες προσημειώσεις υποθηκών υπέρ ΕΤΕ και EUROBANKERGASIAS. Την δε επικαρπία με το ανωτέρω συμβόλαιο, παρακράτησε υπέρ του ο υπέργηρος πλέον πατέρας του πρώτου από εμάς ++.

 Το ανωτέρω ακίνητο και οικία χρησιμοποιούμε μόνιμα ως την μοναδική και κύρια κατοικία μας, δηλ. οι αιτούντες αλλά και ο ανωτέρω πατέρας και η μητέρα του πρώτου από εμάς ++.

Και οι δύο αυτοί είναι ηλικίας 94 ετών, διαβιούν μαζί μας μόνιμα και πάσχουν, ως εικός, από πλείστα προβλήματα υγείας, όπως κυρίως καρδιακά, σακχάρου, πιέσεως, αλλά και γυναικολογικά. Συνεπεία δε τούτων όχι μόνο λαμβάνουν πολυποίκιλη και ευρεία φαρμακευτική αγωγή, αλλά επιπλέον, νοσηλεύονται τακτικότατα και στον ΓΝΝοσοκομείο ++ και φυσικά παρακολουθούνται τακτικότατα από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Είναι και οι δύο συνταξιούχοι ΟΓΑ λαμβάνοντας σύνταξη 340€/μήνα, που, όπως είναι κατανοητό, δαπανώνται για την αντιμετώπιση της κατάστασης υγείας των (ιατρικά και διατροφικά), λαμβανομένου μάλιστα υπ΄ όψη ότι, απαιτείται η τακτικότατη μετακίνησή τους στην ++ που απέχει περί τα 40 χλμ από την ++ (80χλμ πήγαινε-έλα), για εξετάσεις, Νοσοκομείο, αλλά και για φαρμακείο πολλές φορές. Τονίζεται δε ότι λόγω της κατάστασης υγείας τους και της ηλικίας τους έχουν ανάγκη φροντίδος από εμάς που πράγματι την παρέχουμε εντός και εκτός της οικίας μας, αφού εμείς φροντίζουμε για την διατροφή τους, την καθαριότητά τους, τις εξετάσεις τους, τις μετακινήσεις τους, τα φάρμακά τους κλπ.  

          Από τον γάμο μας αποκτήσαμε τρία ενήλικα τέκνα, δηλ. τον +++ ετών ο οποίος είναι ++ όπου και διαμένει. Σπούδασε στην ++ και είναι απόφοιτος του τμήματος πολιτικών έργων υποδομής του εκεί Πολυτεχνείου.

Την ++ και τον ++και διαμένει μαζί μας στην ανωτέρω κατοικία, αποτελούσα και γι` αυτόν την μόνη, μόνιμη και κύρια κατοικία του.

Τα μόνα εισοδήματα της οικογένειά μας και δη ημών των αιτούντων ως συζύγων, προέρχονταν και προέρχονται και σήμερα αποκλειστικά από την εργασία μας και δη από την γεωργική-αγροτική εκμετάλλευση των κατωτέρω αναφερόμενων ακινήτων του πρώτου από εμάς που απασχολούμαι αποκλειστικά ως αγρότης στην ++ και ο οποίος επίσης δεν έχω εισοδήματα ούτε και από άλλη πηγή, όπως σύνταξη, ενοίκια, μετοχές, άυλους τίτλους, εκμετάλλευση ακινήτων, από εταιρικές συμμετοχές.

Τα εισοδήματα δε του πρώτου από εμάς τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό εξ` αιτίας της γνωστής και σοβούσης εισέτι οικονομικής κρίσης η οποία ενέσκηψε και στο χώρο των αγροτών και είχε ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση των άλλοτε ικανοποιητικών εισοδημάτων από τις γεωργικές καλλιέργειες.

Η δε δεύτερη από εμάς, ασχολούμαι πλέον μετά την παύση της ανωτέρω εργασίας μου, αποκλειστικά με τα οικιακά, δηλ. συνεισφέρω στις ανάγκες του οίκου μας με την προσωπική μου εργασία ήτοι καθάρισμα, μαγείρεμα, πλύσιμο κλπ. και δεν έχω ούτε και αναμένεται να έχω εισοδήματα στο προβλεπτό μέλλον.

                   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Έτσι, το ετήσιο εισόδημα του πρώτου από εμάς:

-το οικονομικό έτος 2013 ανήλθε στο ποσό ακαθάριστα των 20.556,88€ από γεωργικές επιχειρήσεις και καθαρά έσοδα 1.435,61€, πλέον του ποσού 1.500€ από δικαιούμενες επιδοτήσεις και συνολικά 2.935,61€

-το οικονομικό έτος 2014 ανήλθε στο ποσό ακαθάριστα των 4.849,83€ από γεωργικές επιχειρήσεις και καθαρά έσοδα 3.349,83€ συμπεριλαμβανομένου του ποσού 1.500€ από δικαιούμενες επιδοτήσεις. 

-το φορολογικό έτος 2014 ανήλθε στο ποσό ακαθάριστα των 22.297,70 € από γεωργικές επιχειρήσεις και καθαρά έσοδα 151,14€.

 Τα έσοδα αυτά λόγω της φύσης του επαγγέλματος του αγρότη δεν είναι ούτε σταθερά, ούτε σίγουρα και εξαρτώνται όπως είναι γνωστό από πολλούς παράγοντες όπως από την ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής, τις διεθνείς και εγχώριες τιμές και ζήτηση-προσφορά, τις καιρικές συνθήκες κλπ. Εν` όψει δε της σοβούσης εισέτι σοβαρότατης και έντονης κρίσης που έχει πλήξει όλους του τομείς οικονομικής δραστηριότητας και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και συναφώς και την κατανάλωση, είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν αναμένεται βάσιμα και δικαιολογημένα, αύξηση των εισοδημάτων εκ της ανωτέρω εργασίας μου του αγρότη στο προβλεπτό μέλλον τουλάχιστον της 5ετίας. Άλλωστε ας μην παροράται ότι ευρισκόμαστε ήδη στον 6ο χρόνο της οικονομικής κρίσης χωρίς καμία μέχρι σήμερα βελτίωση και χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αφού, όπως είναι γνωστό τοις πάσι όλοι οι δείκτες οικονομίας βαίνουν συρρικνούμενοι (ανεργία, εξαγωγές, επενδύσεις, μισθοί, συντάξεις κλπ).

 Η δε δεύτερη από εμάς από την ++ ότε και διέκοψα οριστικά την ανωτέρω επαγγελματική μου απασχόληση, έχω μηδενικά έσοδα και συγκεκριμένα:

-το οικονομικό και φορολογικό έτος 2014, είχα μηδενικά εισοδήματα. Σύμφωνα δε με τα σχετικά εκκαθαριστικά μου, που κατωτέρω επικαλούμαι και προσκομίζω, είχα μόνο τεκμαρτά εισοδήματα.

-το οικονομικό έτος 2013 το ετήσιο εισόδημά μου, ανήλθε στο ποσό ακαθάριστα των 95.772,37€ (τζίρος από την πώληση τσιγάρων)  από την ανωτέρω επιχειρηματική μου και καθαρά έσοδα 1.435,61€.

Όμως κατά τα έτη που είχαν προηγηθεί, υπήρχαν σε εμάς αυξημένα εισοδήματα από τις εργασίες μας και σαφώς ήμασταν σε θέση να αποπληρώνουμε τις οφειλές μας, εν αντιθέσει με σήμερα, πλήν όμως αυτά, προιούσης της κρίσης έβαιναν συνεχώς συρρικνούμενα και συγκεκριμένα ανέρχονταν σε:

-το οικ. Έτος 2012: για τον 1ο : 3.997,67€ και για την 2η :7.447,50€

-το οικ. Έτος 2011: για τον 1ο : 7.397,33€ και για την 2η :18.274,25€

-το οικ. Έτος 2010: για τον 1ο : 7.273,82€ και για την 2η :18.322,82€

-το οικ. Έτος 2009: για τον 1ο : 5.572,56€ και για την 2η :20.148,27€

-το οικ. Έτος 2008: για τον 1ο : 6.799,59€ και για την 2η :17.518,83€

-το οικ. Έτος 2007: για τον 1ο : 7.861,93€ και για την 2η :17.977,52€

-το οικ. Έτος 2006: για τον 1ο : 9.123,16€ και για την 2η :19.239,71€

-το οικ. Έτος 2005: για τον 1ο : 9.574,54€ και για την 2η :18.866,96€ 

Δηλ. προκύπτει ότι η μείωση των εισοδημάτων μας, υπήρξε κατακόρυφη στα χρόνια που προηγήθηκαν μέχρι και σήμερα οπότε πρόκειται για μία ραγδαία και σοβαρή μείωση των εισοδημάτων μας μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, σε σχέση με τότε που είχαμε πάρει τα κατωτέρω δάνεια, τα δε οικογενειακά μας εισοδήματα κατά τα ανωτέρω αναλυτικά αναφερόμενα, δεν ξεπερνούν σήμερα το ποσό ορίου φτώχειας (7.178€/άτομο ετησίως)

          Εν` όψει των ανωτέρω είναι περιττό να τονιστεί ότι οι συνήθεις όροι μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειάς μας, ήδη έχουν απωλεσθεί προ πολλού καιρού, ενώ είναι παντελώς αδύνατο να ικανοποιήσουμε τα δάνεια που λάβαμε και επιπλέον δεν αναμένεται να αυξηθούν τα εισοδήματά μας ή να αποκτήσουμε και άλλα από άλλη πηγή εργασίας στο προβλεπτό μέλλον έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε καταρχήν τις ανελαστικές οικογενειακές και ατομικές ανάγκες μας και εν συνεχεία και τα χρέη μας προς τους δανειστές μας.

           Οι συνεχείς αναχρηματοδοτήσεις με δυσμενείς όρους στις οποίες υποχρεωθήκαμε προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις οφειλές μου, τα υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών, η συρρίκνωση των εισοδημάτων μου, επιδείνωσαν περαιτέρω την οικονομική μου κατάσταση και κατέστησαν εντέλει αδύνατη την εξυπηρέτηση των οφειλών μου με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το ετήσιο/μηνιαίο εισόδημά μας για την εξόφληση των δανειακών μας υποχρεώσεων με αποτέλεσμα να περιέλθουμε χωρίς δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών μας. Πράγματι, όπως προκύπτει και από τα παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενα στοιχεία, μετά την αφαίρεση των απολύτως αναγκαίων δαπανών διαβίωσης και σε συνδυασμό με τα ανωτέρω αναλυτικά αναφερόμενα εισοδήματα μας, στερούμαστε επαρκών εισοδημάτων προκειμένου να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις συμβατικές υποχρεώσεις μας προς τους πιστωτές μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ληξιπρόθεσμες οφειλές που αδυνατούμε να ικανοποιήσουμε και που συνεχώς διογκώνονται, με την προσθήκη των τόκων υπερημερίας. Έχουμε γι` αυτό περιέλθει σε κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, γεγονός που επηρεάζει συνολικά την οικογένειά μας, καθώς εγκλωβισμένοι στην κατάσταση αυτή αδυνατούμε πλέον να λειτουργήσουμε ως κοινωνικά όντα και να συμμετάσχουμε στην κοινωνική και οικονομική ζωή.

Τονίζεται δε με έμφαση, ότι τα παρακάτω αναλυτικά αναφερόμενα δάνεια, συναφθέντα κατά το διάστημα από το έτος 2003 περίπου έως και το 2010, δεν κατασπαταλήθηκαν στην διαγωγή πολυτελούς βίου από μέρους μας, αλλά για παραγωγικούς σκοπούς, για επέκταση και εκσυγχρονισμό της εργασίας του πρώτου από εμάς, για τις σπουδές και την οικονομική αυτοτέλεια της μελλοντικής ζωής των τέκνων μας, αλλά και για τις στεγαστικές ανάγκες αυτών ήδη κατά το χρόνο σπουδών τους καθόσον μάλιστα επρόκειτο για τρία τέκνα και οπωσδήποτε συνήφθησαν σε περιόδους όπου και υπήρχαν κατά τα ανωτέρω, αυξημένα έσοδα από τις εργασίες και των δυό μας και ευρισκόμασταν σε θέση να τα αποπληρώσουμε, λαμβανομένων υπ`όψιν των συνήθων ομαλών οικονομικών καταστάσεων για τις οποίες και εμείς όπως και κάθε συνετός μέσος και λογικός οικογενειάρχης στην Ελλάδα, πιστεύαμε δικαιολογημένα ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν και στο μέλλον σε μία ευνομούμενη πολιτεία αφού κανείς, τουλάχιστον από τον μέσο πολίτη, δεν ανέμενε την ενσήψασαν σοβαρότατη και επιμένουσα εισέτι οικονομική κρίση την οποία φυσικά δεν προκαλέσαμε εμείς.

Ειδικότερα, όπως επιτάσσουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, προ της έναρξης της παρούσης διαδικασίας και υποβολής της ενδίκου αιτήσεως, προέβημεν σε συζητήσεις με τις δανείστριες τράπεζες προκειμένου να διερευνηθεί με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους η διευθέτηση των οφειλών μας, λαμβανομένων υπ` όψη των νέων, απρόβλεπτων και δυσμενών οικονομικών συνθηκών για τους δανειολήπτες και φυσικά εν` όψει της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος για την ρύθμιση των οφειλών.

Όμως αντιμετωπίσαμε στην σταθερά αδιάλλακτη συμπεριφορά τους, αφού τούτες δεν ενδιαφέρονταν για ισότιμη συζήτηση, πολλώ δε μάλλον για την ρύθμιση με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους των οφειλών μας, αλλά για την διασφάλιση και μόνο της υπέρογκης κερδοφορίας των, αφού άλλωστε προέβαιναν και προβαίνουν και κατά το χρόνο της πρότασης εξωδικαστικού συμβιβασμού κατά τον παρόντα νόμο αλλά και κατάθεσης της παρούσης, μέσω εισπρακτικών εταιριών, αμφισβητούμενης νομιμότητας, στον εκφοβισμό μας για την επίτευξη των στόχων ήτοι της πλήρους εξόφλησης, με αποτέλεσμα η προσπάθεια για συζήτηση μεταξύ μας για διευθέτηση να έχει εκφυλιστεί σε έκκληση από εμάς να μην προβούν σε εκτέλεση.

 Πέραν όμως τούτων, κατά την ατελέσφορη και υπό τις ανωτέρω απαράδεκτες συναλλακτικά, από άποψη συναλλακτικών χρηστών ηθών συνθήκες, ανωτέρω διαδικασία, διαπιστώθηκε, μετά από συνεχή έρευνα, ότι οι δανείστριες τράπεζες, αδυνατούσαν να απαντήσουν για ζητήματα που αφορούσαν κρυφές και ακατανόητες χρεώσεις σε μόνιμη βάση με τις οποίες επιβαρύνονταν τα δάνεια, την χρήση και ενεργοποίηση καταχρηστικών όρων που έχουν απαγορευτεί με αποφάσεις του ΑΠ (1210/10) και ΥΑ (Υ.Ανάπτυξης Υ.Α 25/6/08) και την συναφή χρέωση καταχρηστικών χρεώσεων, την άρνησή των για παραχώρηση όλων των στοιχείων που αφορούν τις χρεώσεις και τις οφειλές έτσι ώστε να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος, την άρνηση διορισμού πραγματογνώμονα για τον έλεγχο των πραγματικών οφειλών από κάθε αιτία σε σχέση με τις καταβληθείσες παροχές, την πραγματική εφαρμογή των συμβάσεων ιδίως σχετικά με τα διαμορφούμενα κάθε φορά επιτόκια, των μεθόδων (ράντες) με τις οποίες γίνεται ο υπολογισμός των δόσεων και εν τέλει για το σύνολο των χρημάτων που έχουμε καταβάλει για συγκεκριμένες αιτίες χρεώσεων δηλ. για τα ποσά που αντιστοιχούν σε κεφάλαιο, σε τόκους και από πότε, σε άλλες αιτίες κλπ., δηλ. για ζητήματα ουσιώδη που αν όχι   γενούν νέα χρέη και οφειλές εκτός κάθε συμβατικής σχέσης και ρύθμισης του νόμου, οπωσδήποτε είναι αναμενόμενο να διογκώνουν και διαιωνίζουν κάθε τέτοιο υφιστάμενο και να μας οδηγούν υπαιτίως από την πλευρά των δανειστριών, σε κατάσταση υπερχρέωσης.

 Εν` όψει λοιπόν του ότι η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού απέτυχε, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν. 3869/10 όπως ισχύει και να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, ακολουθώντας όλα τα στάδια που αυτός ορίζει ως προδικασία προκειμένου να αχθούμε ενώπιόν σας για δικαστική ρύθμιση.

Πέραν λοιπόν των ανωτέρω εισοδημάτων του καθενός μας που αναγράφονται αναλυτικά, η προσωπική μας περιουσιακή κατάσταση έχει ως εξής και περιλαμβάνει τα κάτωθι στοιχεία, ήτοι:

   ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1ου ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ

Ο πρώτος από εμάς είμαι ιδιοκτήτης των κάτωθι ακινήτων και εμπραγμάτων δικαιωμάτων:

          Σύμφωνα με το με αρ.πρωτ.++ πιστοποιητικό Κτηματολογικού γραφείου ++:

1) είμαι συνιδιοκτήτης εξ` αδιαιρέτου με ποσοστό 50% διαμερίσματος-οριζοντίου ιδιοκτησίας, 121,120 τ.μ. στην οδό ++, ΟΤ ++, όροφος 4ος και αρ. ++ και θέσης στάθεμευσης, που περιγράφονται αναλυτικά αμέσως κατωτέρω, το οποίο αγόρασα σύμφωνα με το με αρ. ++ συμβόλαιο του συμβ/φου ++ το οποίο μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλάκειο ++ στις ++ σε τόμο ++ και αρ. ++. Αξία κατά το αντικειμενικό σύστημα με βάση το ανωτέρω συμβόλαιο (διαμερίσματος και θέσης στάθμευσης), 95.695€ και σύμφωνα με το φύλλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας Δ.Ο.Υ ++, συνολικής αξίας 93.290,75€ και αξίας κάθε μεριδίου (50%) 46.645,38€ σημερινής πραγματικής, αγοραίας και εμπορικής αξίας, συνολικά 65.000€

 Το ακίνητο τούτο είναι βεβαρημένο με τις κάτωθι εμπράγματες ασφάλειες ήτοι:

-Προσημείωση υποθήκης υπέρ της EUROBANKERGASIASA.E. που εγγράφηκε  σύμφωνα με την με αρ.αποφ. ++ του Μον.Πρωτ. ++ στις ++ για 56.880€, σε τ. ++ και αρ. ++ Υποθ. ++ για την εξασφάλιση της με αρ.σύμβ.++ απαίτησης ποσού 71.100€

 -Υποθήκη υπέρ του ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. που εγγράφηκε  ++

-Προσημείωση υποθήκης υπέρ ++

-Προσημείωση υποθήκης υπέρ ++

Σύμφωνα με το με αρ.πρωτ. ++ πιστοποιητικό Υποθηκοφυλακείου ++:

 2) στον τόμο ++ και αρ. ++ μεταγράφτηκε στις ++

3) στον τόμο ++ και αρ. ++ του ιδίου υποθ/κείου, μεταγράφτηκε ++. Επ` αυτού υφίστανται τα εξής βάρη:

-υποθήκη υπέρ της τότε ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ++

-υποθήκη υπέρ ++

-υποθήκη υπέρ ++

4) στον τόμο ++ και αρ. ++ μεταγράφτηκε στις ++

5) στον τόμο ++ και αρ++ μεταγράφτηκε στις ++. Επ` αυτού υπάρχουν τα εξής βάρη:

-υποθήκη ++++…….++++

6) στον τόμο ++ και αρ. ++ μεταγράφτηκε στις ++

7) στον τόμο ++ και αρ. ++ μεταγράφτηκε στις ++

8) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε στις ++. Επ` αυτού υπάρχουν τα εξής βάρη:

-υποθήκη +++++++….

9) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε στις ++. Τούτο βαρύνεται με:

-υποθήκη υπέρ της +++++++++…

10) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε στις ++. Τούτο βαρύνεται με:

-προσημείωση υποθήκης υπέρ ++

11) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε στις ++. Τούτο βαρύνεται με:

-υποθήκη ++

           Εκ των ανωτέρω ακινήτων, τα με αρ. 2,3,4,5,7,8,9 ακίνητα, είναι απολύτως απαραίτητα για την εργασία μου του αγρότη καθόσον είναι αγροί και καλλιεργώ αυτά ανελλιπώς και μόνιμα και εξ` άλλου γι` αυτόν τον σκοπό αγοράστηκαν. Είναι συνεπώς απολύτως βέβαιο ότι αν εκπλειστηριασθούν ή ρευστοποιηθούν, δεν θα μπορώ να ασκήσω το επάγγελμά μου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλλιέργεια και εκμετάλλευση αυτών και συνεπώς δεν θα δύναμαι να αποκομίζω πλέον εισοδήματα εκ της εργασίας μου αυτής, γεγονός που αυτονόητα θα θέσει σε κίνδυνο και αυτή ακόμη την επιβίωσή μας και συνεπώς θα προκαλέσει την ανεπανόρθωτη ζημία μου. Υπό την έννοια αυτή πρόκειται περί ακατασχέτων περιουσιακών στοιχείων κατ` άρθρο 953.3 ΚπολΔ και σε κάθε περίπτωση ως μη ρευστοποιήσιμα δεν ενδιαφέρουν τους πιστωτές και το δικαστήριο, δεν συναξιολογούνται στην διαμόρφωση του σχεδίου αποπληρωμών και δέον και αιτούμαι την εξαίρεσή τους από κάθε τέτοιο σχέδιο αλλά και την εξαίρεση της εκποίησης και εν γένει ρευστοποίησής τους και με την δικαστική ρύθμιση των χρεών που θα αποφασίσει, σε περίπτωση μη επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου, το δικαστήριό σας. Εξ` άλλου η αγοραστική του καθενός αξία είναι κατά τα ανωτέρω μικρή (βλ. αναλυτικά ανωτέρω για το καθένα), αφού πρόκειται για ακίνητα που ενδιαφέρουν μόνο αγρότες της περιοχής για καλλιέργεια και όχι για άλλη χρήση και έτσι δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον και η ρευστοποίησή τους δεν θα συνεισφέρει κατά τρόπο ανάλογο στην απομείωση των χρεών μου, λαμβανομένου υπ`όψιν του ύψους αυτών που έτσι θα παραμείνουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αδυνατώντας να τα ικανοποιήσω και πάλι, αλλά στο εν τω μεταξύ θα έχω απωλέσει την δυνατότητα να τα καλλιεργώ και συνεπώς μετά βεβαιότητας όχι μόνο δεν θα καταστή δυνατή η εξόφληση των χρεών μου μετά την ρευστοποίησή τους, αλλά αυτά θα παραμένουν σε βαθμό αδύνατο να ικανοποιηθούν και επιπλέον θα κινδυνεύσει και αυτή ακόμα η επιβίωση εμού και της οικογενείας μου. Σε κάθε δε περίπτωση λόγω των ανωτέρω χαρακτηριστικών τους (εξ` αδιαιρέτου, για αγροτική χρήση, όχι ποτιστικά, όχι αστικά κλπ) αλλά και συνθηκών αγοράς ακινήτων, ήτοι κρίσης στην αγορά τέτοιων και δη και αγροτικών, η εκποίησή τους είναι παντελώς ασύμφορη και δεν προκαλεί κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον, ιδίως δε αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι η διαταγή εκποίησης με οποιονδήποτε τρόπο, θα προκαλέσει έξοδα και ανάγκη αμοιβής του εκκαθαριστή και τούτο για όλα αυτά τα ακίνητα ξεχωριστά και μόνο ό,τι απομείνει μπορεί να διατεθεί, που έτσι, μετά βεβαιότητας, δεν θα επαρκέσει για ανάλογη και σημαντική βελτίωση της θέσης των πιστωτών. Δηλ. η κρίνεται πιο επωφελής για τους πιστωτές και για μένα η εκμετάλλευσή τους από μένα έτσι ώστε να έχω εισοδήματα, αντί της ρευστοποίησής τους και επιπλέον δεν μπορεί να συγκριθεί-σταθμιστεί η ζημία μου συγκρινόμενη με το όποιο μικρό και ασήμαντο όφελος των πιστωτών αν τα στερηθώ. Το ίδιο συμβαίνει και αιτούμαι και για το με αρ. 11 ακίνητό μου, ήτοι οικόπεδο 671,83 τμ του οποίου είναι συνιδιοκτήτης εξ` αδιαιρέτου κατά 50% με την σύζυγό μου, δηλ. την εξαίρεσή του από το σχέδιο διευθέτησης αλλά και την εξαίρεση της εκποίησης και εν γένει ρευστοποίησής τους και με την δικαστική ρύθμιση των χρεών που θα αποφασίσει, σε περίπτωση μη επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου, το δικαστήριό σας, διότι: τούτο είναι αμέσως συνεχόμενο με την κύρια κατοικία μας και αγοράστηκε ακριβώς για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του επαγγέλματός του αγρότη διότι είναι απολύτως αναγκαίο για να εναποθέτω σ` αυτό τα γεωργικά μου μηχανήματα, εργαλεία και οχήματα, δηλ. τα άροτρα, καρότσες, καύσιμα, ελαστικά και σωλήνες, αλλά και προσωρινά και μέρος της συγκομιδής μέχρι την φόρτωση του. Δεν υπάρχει επαγγελματίας αγρότης στην περιοχή ή οπουδήποτε αλλού, να μην χρησιμοποιεί τέτοιους χώρους για την αναγκαία υποβοήθηση του επαγγέλματός του, καθόσον διαφορετικά, είναι εξαιρετικά δυσχερής, αν όχι αδύνατη η εύρυθμη συνέχιση και λειτουργία του επαγγέλματος μου. Εξ` ετέρου, σύμφωνα με το προσκομιζόμενο φύλλο υπολογισμού αξίας ακινήτου της Δ.Ο.Υ Καρδίτσας για το 2016, η συνολική του αξία ανέρχεται σε 5.167,80€ και του μεριδίου του 50% σε 2.583,90€. Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι η εκποίησή του είναι παντελώς ασύμφορη και δεν προκαλεί κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον και λαμβανομένων υπόψιν και των εξόδων και δαπανών του εκκαθαριστή, δεν θα συνεισφέρει η εκποίησή του, σε σημαντική και ανάλογη απομείωση των χρεών μου, αλλά αντίθετα θα προκαλέσει σε μένα ζημία κατά την λειτουργία του επαγγέλματος μου και συνεπώς συντρέχουν οι νόμιμοι λόγοι εξαίρεσής τους, όπως και για τα λοιπά ανωτέρω ακίνητά μου. (για την στάθμιση των ανωτέρω συμφερόντων και της ζημίας και οφέλους από την ρευστοποίηση, βλ. Βενιέρη Υπερχρεωμένα Φυσικά Πρόσωπα, 3η έκδοση, σελ 564 επ. όπου και πλήθος νομολογιακών περιπτώσεων)

         ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

1) το με αρ.κυκλ++ αγροτικό τύπου NISSANMOTOR με ημερ. αδείας ++ και

2) το με αρ.κυκλ. ++ διαξονικό ελκυστήρα τύπου LANDINILANDPOWER 185 TDIαπό ++. Επίσης όπως ειπώθηκε, δεν διαθέτω ούτε καταθέσεις, ή μετοχές ή άυλους τίτλους ή εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων ή εκμετάλλευση εταιρίας. 

          Εν` όψει των ανωτέρω συνθηκών και περιστάσεων ζωής μας και αναγκών μας, δέον και αιτούμαι την εξαίρεσή τους από κάθε  σχέδιο αποπληρωμής κατά τα κατωτέρω αλλά και την εξαίρεση της εκποίησης και εν γένει ρευστοποίησής τους και με την δικαστική ρύθμιση των χρεών που θα αποφασίσει, σε περίπτωση μη επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου, το δικαστήριό σας, διότι είναι απολύτως απαραίτητα τόσο για την συνέχιση της εργασίας μου αφού χωρίς αυτά θα είναι αδύνατη η μεταφορά υλικών και πραγμάτων στα χωράφια, αλλά και αυτή τούτη η καλλιέργειά τους αντίστοιχα (όργωμα, σκάλισμα, πότισμα κλπ), αλλά και οι αστικές μου μετακινήσεις και της οικογενείας μου, αφού χρησιμοποιώ το ανωτέρω αγροτικό προς τούτο, λαμβανομένης υπ`όψη και της απόστασης μέχρι την ++ ή άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και της έλλειψης τακτικών δημόσιων συγκοινωνιών, ενώ άλλωστε λόγω της παλαιότητάς τους, των διανυθέντων χιλιομέτρων και της χρήσης τους, η αξία τους είναι άκρως περιορισμένη ήτοι 1000€ και 6.000€ αντίστοιχα και συνεπώς η ρευστοποίησή τους δεν θα συνεισφέρει κατά τρόπο ανάλογο και σημαντικό στην απομείωση των χρεών μου και στη βελτίωση της θέσης των πιστωτών, λαμβανομένου υπ`όψιν του ύψους αυτών που έτσι θα παραμείνουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αδυνατώντας να τα ικανοποιήσω και πάλι αλλά εν τω μεταξύ θα ζημιώνομαι διαρκώς από την μη χρήση τους αφού δυνατότητα για αγορά άλλων δεν υφίσταται.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2ης ΑΙΤΟΥΣΑΣ

Η δεύτερη από εμάς είμαι ιδιοκτήτρια των κάτωθι ακινήτων και εμπραγμάτων δικαιωμάτων:

 Σύμφωνα με το με αρ.πρωτ. ++ πιστοποιητικό Υποθ/κείου Καρδίτσας :

1)είμαι συνιδιοκτήτρια εξ` αδιαιρέτου με ποσοστό 50% διαμερίσματος-οριζοντίου ιδιοκτησίας, 121,120 τ.μ. και θέσης στάθμευσης στην οδό ++

2) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε την ++

3) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε την ++

4) στον τόμο ++ μεταγράφτηκε ++. Αυτό βαρύνεται με:

-υποθήκη υπέρ της Α.Τ.Ε. Α.Ε. +++….

    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 2ης ΑΙΤΟΥΣΑΣ

Δεν διαθέτω όχημα και όπως ειπώθηκε ούτε καταθέσεις, ή μετοχές ή άυλους τίτλους ή εισοδήματα από ακίνητα ή εταιρία ή μερίδια.

Σημειώνεται δε και για τους δυό μας ότι, όπως προκύπτει από τα ανωτέρω πιστοποιητικά και εγγραφές, δεν προέβημεν σε μεταβιβάσεις εμπραγμάτων δικαιωμάτων επι των ανωτέρω ακινήτων μας, την τελευταία τριετία ήτοι την πρίν την κατάθεση της παρούσης.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Ο πρώτος  από εμάς οφείλω συνολικά στις κάτωθι πιστώτριες και για τις κάτωθι αιτίες τα κάτωθι ποσά και συγκεκριμένα:

Α) Για τις απαιτήσεις της Εθνικής Τράπεζα (ΕΤΕ), με βάση την από ++ αναλυτική κατάσταση οφειλών και από ++ πίνακα επιτοκίου και ποσού 10% ενήμερης δόσης, συνολικά 145.810,64€ , εκ του οποίου στο ποσό των 102.072,42€ (κεφάλαιο 101.939,94€ + τόκους 107,06€ + έξοδα/προμ. 25,42€) φέρομαι ως οφειλέτης και στο ποσό των 43.738,22€ (κεφάλαιο 42688,24€ + τόκους 8,13€ + έξοδα/προμ. 1.041,85€) φέρομαι ως εγγυητής. Και συγκεκριμένα:

1) Συνολική οφειλή ύψους 35.463,85€ (κεφάλαιο 35.463,85€ + τόκοι 0,00 + έξοδα/προμήθεια 0,00) από τη με αρ.σύμβ. ++, αρ.λογαριασμού ++, καταγγελμένη, επιχειρηματικό δάνειο, για το οποίο ευθύνομαι ως εγγυητής, ημερομηνία τελευταίου λογισμού τόκων 8-6-2012. Το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης = 70,93€

2) Συνολική οφειλή ύψους  7.232,52++

3) Συνολική οφειλή ύψους 0,00€ ++

4) +++……

         

Β) Για τις απαιτήσεις της ALPHABANKμε βάση την από ++ αναλυτική κατάσταση οφειλών, συνολικά 2.880,69€ (κεφάλαιο 2.871,00€ + τόκοι 9,69€ + έξοδα 0,00€), αρ. συμβ. ++, αρ. λογ. ++εκ του οποίου φέρομαι ως οφειλέτης. Το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης = 4,31€

         

Γ) Για τις απαιτήσεις της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ με βάση την από ++ αναλυτική κατάσταση οφειλών, συνολικά 135.013,2€ ως εξής ειδικότερα: 

1) Συνολική οφειλή ύψους  7.900,34€ (κεφάλαιο 4.100,05€ + τόκοι 3.800,29€ + τόκοι υπερημερίας 0€ + έξοδα 0€), (ληξιπρόθεσμες οφειλές 0€), από τη με αρ.σύμβ. ++ πιστωτική κάρτα, κατάσταση οριστική. Ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης 15,80068€ 

          2) Συνολική οφειλή ύψους ++….+++++++

          Δ) Για τις απαιτήσεις της EUROBANKERGASIASμε βάση την από 26-2-2016 αναλυτική κατάσταση οφειλών, συνολικά 84.720,19€ (κεφάλαιο 79.295,78€ + τόκοι 2.914,13€ + έξοδα 2.510,28€) και ειδικότερα:

1) Συνολική οφειλή ύψους 84.720,19€ (κεφάλαιο 79.295,78€ + τόκοι 2.914,13€ + έξοδα 2.510,28€), από το με αρ.σύμβ. 650001096342  στεγαστικό δάνειο για το οποίο ευθύνομαι ως οφειλέτης. Ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης 10€  

2) Συνολική οφειλή ύψους  0€ (κεφάλαιο 0€ + τόκοι 0€ + έξοδα 0€), από το με αρ.σύμβ. 4134920145673182 πιστωτική κάρτα για το οποίο ευθύνομαι ως οφειλέτης. Ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης 0€  

          Ε) Για τις απαιτήσεις της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ  με βάση την από ++ αναλυτική κατάσταση οφειλών, συνολικά 151.638,88€ (μέχρι ++) και ειδικότερα: 

1) Συνολική οφειλή ύψους  6.437,56€ (κεφάλαιο 4.169,35€ + τόκοι 2.178,21€ + έξοδα 90€), (ληξιπρόθεσμες οφειλές 4.336,49€), αρ.σύμβ. ++, αρ. λογ. ++, συναλλακτική ιδιότητα οφειλέτης. Ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης 9€  

2) Συνολική οφειλή ύψους ++

3) ++ Η σύμβαση αυτή καταγγέλθηκε με την από ++ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ που κοινοποιήθηκε σε μένα την ++ για συνολικό ποσό 108.536,19€ ως μη ενήμερο και συγκεκριμένα: υπόλοιπο κεφαλαίου 77.853,14€, υπόλ. Καταλογισμένων συμβ. Τόκων 3.674,58€, υπόλ. Καταλογισμένων Τόκων ποινής 0€, υπόλ. μη Καταλογισμένων συμβ. Τόκων 24.955,99€, υπόλ. Μη Καταλογισμένων Τόκων ποινής 1.798,72€, υπόλοιπο εξόδων 253,76€, υπόλοιπο προμηθειών 0€.  

4) Συνολική οφειλή ++

          ΣΤ) Για τις απαιτήσεις του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ» με βάση την από ++ (αρ.πρωτ.++) αναλυτική κατάσταση οφειλών, συνολικά 146.115,63€ (κεφάλαιο 133.935,56€ + τόκοι 12.069,37€ + έξοδα 110,70€) και ειδικότερα ευθύνομαι ως συνοφειλέτης:

1) Συνολική οφειλή ύψους 103.378,17€ (κεφάλαιο 94.943,73€ + τόκοι 8.434,44€ + έξοδα 0) από το με αρ.σύμβ. 3400-178-0 στεγαστικό δάνειο, αρ. λογ. ++ σε οριστική καθυστέρηση. Ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας υποχρέωσης 47,04€

2) Συνολική οφειλή ++

Όλες οι οφειλές που αναφέρονται ανωτέρω αφορούν δάνεια και πιστώσεις που έχουν αναληφθεί ή παρασχεθεί σε χρόνο προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της παρούσης.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Φ.Κ.Α

Ο πρώτος από εμάς οφείλω επιπλέον και τα εξής:

1) Στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, που είμαι ασφαλισμένος ως αγρότης, σύμφωνα με το από ++ πιστοποιητικό οφειλής αυτού και την καταχώρηση αιτήματος ασφαλισμένου τρεχουσών οφειλών, έχω οφειλές τρέχοντος εξαμήνου 607,8€ και ληξιπρόθεσμες οφειλές 2.858,4€ και συνολικά 3.466,2€ το οποίο έχω υπαγάγει σε ισχύουσα και ενεργή ρύθμιση του ν. 4321/2015 και καταβάλω το ποσό των 50€/μήνα ως τρέχουσα δόση και για 57 δόσεις μέχρι την εξόφληση.

Δηλώνω δε ότι το χρέος μου αυτό δεν επιθυμώ να εντάξω στην παρούσα αίτηση για ρύθμιση των χρεών μου και ζητώ την εξαίρεσή του, όπως δικαιούμαι από το νόμο (άρθρο 1. 3β και 1.4β ν.3869/2010 ως ισχύει), ανεξάρτητα από την υποχρέωσή μου να το αναφέρω στην παρούσα αίτησή μου για την πληρότητα έκθεσης των χρεών μου και συνακόλουθα της οικονομικής μου κατάστασης, αλλά επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση και λόγω του λογικού ποσού και του χρόνου αποπληρωμής. Έχω δε και άμεσο ενεργό συμφέρον και δικαίωμα προς τούτο διότι ούτε με τον ανωτέρω νόμο, ούτε με άλλο νομοθέτημα έχει διευκρινιστεί από την Ελληνική Πολιτεία τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την απόλαυση των  κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων μου όταν ωριμάσουν, στην περίπτωση που οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που εξυπηρετούνται με μηνιαία κράτηση, υπαχθούν στην ρύθμιση του ν.3869/2010 και κυρίως εάν και σε ποια έκταση θα είναι εφικτή η συνταξιοδότηση των φυσικών προσώπων.

2)στο Ελληνικό Δημόσιο και στην Δ.Ο.Υ ++:

-σύμφωνα με το εκτυπωθέν από ++ Σημείωμα Πληρωμής εκ του ΤΑΧΙSnετ, για εισόδημα Φ.Π και Ειδ.εισφ. ν. 3986/11 και Τ.Ε, οικ. Έτους 2015, το συνολικό ποσό των 588,51€, που σύμφωνα με το σημείωμα αυτό είναι βεβαιωμένη οφειλή εκτός ρύθμισης και επιθυμώ να εντάξω στην παρούσα.

- σύμφωνα με το εκτυπωθέν από ++ Σημείωμα Πληρωμής εκ του ΤΑΧΙSnετ, για χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ μέσω ιντερνετ, οικ. Έτους 2015, το συνολικό ποσό των 144,13€, που σύμφωνα με το σημείωμα αυτό είναι βεβαιωμένη οφειλή εκτός ρύθμισης και επιθυμώ να εντάξω στην παρούσα.

-σύμφωνα με το εκτυπωθέν από ++ Σημείωμα Πληρωμής εκ του ΤΑΧΙSnετ και το συνημμένο έγγραφο προσωποποιημένης πληροφόρησης και συγκεντρωτικής εικόνας ρυθμίσεων με ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής ++ και με ένδειξη ΚΒΣ, συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό βασικής οφειλής 3.050,26€, για ρυθμιζόμενες προσαυξήσεις, τέλη και τόκους 877,59€ και συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό 3.927,85€. Το ποσό αυτό, όπως προκύπτει εκ των ανωτέρω εγγράφων, έχω υπαγάγει σε ρύθμιση ν. 4321/2015 την 28-4-2015 με έκπτωση 30% και σε 100 δόσεις. Λόγω δε συμψηφισμού από επιστροφή ΦΠΑ που έδει να λάβω αλλά δεν έλαβα και καταλογίστηκαν στην ανωτέρω οφειλή, οφείλω πλέον το ποσό των 1.834,30€ με 1η δόση πληρωμής από ++ και τελευταία την ++ με ποσό 39,73€/μήνα.

Δηλώνω δε ότι το χρέος μου αυτό δεν επιθυμώ να εντάξω στην παρούσα αίτηση για ρύθμιση των χρεών μου και ζητώ την εξαίρεσή του, όπως δικαιούμαι από το νόμο (άρθρο 1. 3β και 1.4β ν.3869/2010 ως ισχύει), ανεξάρτητα από την υποχρέωσή μου να το αναφέρω στην παρούσα αίτησή μου για την πληρότητα έκθεσης των χρεών μου και συνακόλουθα της οικονομικής μου κατάστασης, αλλά επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση και λόγω του λογικού ποσού και του χρόνου αποπληρωμής. Επιπλέον δε, έχω και κάθε έννομο συμφέρον προς τούτο, καθόσον η μη πληρωμή κάποιων εξ` αυτών των ποσών, μετά βεβαιότητας θα επηρεάσει αιτιακά και την βιοτική μου κατάσταση και ανάγκες, αφού θα οδηγήσει σε αναγκαστική εκτέλεση από το Δημόσιο και σε απώλεια είτε της κυρίας κατοικίας (παρά την προστασία του άρθρου 9.2), είτε άλλου περιουσιακού μου στοιχείου, όπως αγρών μου, που είναι απολύτως απαραίτητα για την εργασία μου και πάντως επισύρει και ποινικές κυρώσεις.

 Η δεύτερη από εμάς οφείλω συνολικά στις κάτωθι πιστώτριες και για τις κάτωθι αιτίες, τα κάτωθι ποσά και συγκεκριμένα:

Α) Για τις απαιτήσεις της POSTCREDITμε βάση την από ++ βεβαίωση συνολικά 3.717,98€ (τρέχον χρεωστικό υπόλοιπο 3.717,98€ + τυχόν εκκρεμείς δόσεις 0€ + τυχόν εξωλογιστικοί τόκοι 0€)+τόκοι ημερ. έτους 30,71€, από τη με αρ. ++ πιστωτική κάρτα. Ποσό που αντιστοιχεί στο 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης 12,00€

          Β) Για τις απαιτήσεις της Εθνικής με βάση την από ++ αναλυτική κατάσταση οφειλών, συνολικά 147.214,51€, εκ του οποίου στο ποσό των 45.142,09€ (κεφάλαιο 43.993,92 + τόκους 106,32 + έξοδα/προμ. 1.041,85) φέρομαι ως οφειλέτης και στο ποσό των 102.072,42€ (κεφάλαιο 101.939,94 + τόκους 107,06 + έξοδα/προμ. 25,42) φέρομαι ως εγγυητής σύμφωνα με την ίδια βεβαίωση και ειδικότερα:

1) Συνολική οφειλή ύψους ++++…..

Γ) Για τις απαιτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος ΑΤΕ υπο ειδική εκκαθάριση με βάση την +++++++….

Δ) Για τις απαιτήσεις της ALPHABANKμε βάση την ++++…….

Ε) Για τις απαιτήσεις της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με βάση την από ++++……

          ΣΤ) Για τις απαιτήσεις της EUROBANKμε βάση την από +++++……

          Ζ) Για τις απαιτήσεις της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ με βάση την ++++…….

Όλες οι οφειλές που αναφέρονται ανωτέρω αφορούν δάνεια και πιστώσεις που έχουν αναληφθεί ή παρασχεθεί σε χρόνο προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της παρούσης.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Φ.Κ.Α

Η δεύτερη από εμάς οφείλω επιπλέον  και τα εξής:

1) στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με την από ++ με αρ. πρωτ.++ γνωστοποίηση οφειλής, για ασφαλιστικές εισφορές μέχρι ++, το ποσό των 6.455,59 κατά κεφάλαιο και το ποσό των 2.844,41 ως τέλη καθυστέρησης και συνολικά το ποσό των 9.300€, που δεν έχω υπαγάγει σε ρύθμιση και είναι ληξιπρόθεσμα.

2) Στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με την από ++ ατομική μερίδα-βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας και με ασφαλιστική κατάσταση ενεργή, οφείλω συνολικά το ποσό των 3.761,04€ και ειδικότερα:

-για την τρέχουσα, έτους 2015 και για 6 μήνες, ποσό σύνταξης 304,92€, ποσό ασθένειας 159,84€, ποσό αγρ. εστίας 12,30€ και συνολικά 477,06€

-για αναδρομικές/ληξιπρόθεσμες 2014 και για 12 μήνες, ποσό σύνταξης 506,88€, ποσό ασθένειας 319,68€, ποσό αγρ. εστίας 24,60€ και συνολικά 851,16€

-για αναδρομικές/ληξιπρόθεσμες 2013 και για 12 μήνες, ποσό ++++…..

Επιπλέον, σύμφωνα και με την ειδοποίηση εισφοράς Β εξαμήνου 2015, οφείλω και 607,80€ για τρέχουσα εισφορά και 393,6€ για προσαύξηση επιτοκίου και συνολικά (3.761,04+607,8+393,6=) 4.762,44€ για τα οποία με την ίδια ειδοποίηση, κλήθηκα να καταβάλω εμπρόθεσμα ως την ++

Τις ανωτέρω οφειλές μου επιθυμώ να εντάξω στην παρούσα αίτησή μου και ζητώ να ρυθμιστούν καθόσον είναι ληξιπρόθεσμες, βεβαιωμένες και δεν έχω υπαγάγει αυτές σε ρύθμιση είτε διοικητική, είτε εκ του νόμου.

3)στο Ελληνικό Δημόσιο και στην Δ.Ο.Υ ++:

-σύμφωνα με το εκτυπωθέν από ++ Σημείωμα Πληρωμής εκ του ΤΑΧΙSnετ, για είδος φόρου ποινικά, οικ. Έτους 2016, το συνολικό ποσό των 180,22€, και ληξιπρόθεσμο ποσό και προσαυξήσεις 4,22€ που σύμφωνα με το σημείωμα αυτό είναι βεβαιωμένη οφειλή εκτός ρύθμισης.

-σύμφωνα με το εκτυπωθέν από ++ Σημείωμα Πληρωμής εκ του ΤΑΧΙSnετ με ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής ++ και το από ++ εκτυπωμένο έγγραφο προσωποποιημένης πληροφόρησης και συγκεντρωτικής εικόνας ρυθμίσεων και με ένδειξη στοιχεία ΚΒΣ συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό βασικής οφειλής 2.672,13€, για ρυθμιζόμενες προσαυξήσεις, τέλη και τόκους 732,86€ και συνολικό ρυθμιζόμενο ποσό 3.404,99€ και συνολικό υπόλοιπο 2.918,30€. Το ποσό αυτό, όπως προκύπτει εκ των ανωτέρω εγγράφων, έχω υπαγάγει σε ρύθμιση ν. 4321/2015 το 2015 με έκπτωση 30% και σε 100 δόσεις μέχρι 31/7/2023 και με ποσό 34,05€/μήνα. 

Δηλώνω δε ότι το χρέος μου αυτό δεν επιθυμώ να εντάξω στην παρούσα αίτηση για ρύθμιση των χρεών μου και ζητώ την εξαίρεσή του, όπως δικαιούμαι από το νόμο (άρθρο 1. 3β και 1.4β ν.3869/2010 ως ισχύει), ανεξάρτητα από την υποχρέωσή μου να το αναφέρω στην παρούσα αίτησή μου για την πληρότητα έκθεσης των χρεών μου και συνακόλουθα της οικονομικής μου κατάστασης, αλλά επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση και λόγω του λογικού ποσού και του χρόνου αποπληρωμής. Επιπλέον δε, έχω και κάθε έννομο συμφέρον προς τούτο, καθόσον η μη πληρωμή κάποιων εξ` αυτών των ποσών, μετά βεβαιότητας θα επηρεάσει αιτιακά και την βιοτική μου κατάσταση και ανάγκες, αφού θα οδηγήσει σε αναγκαστική εκτέλεση από το Δημόσιο και σε απώλεια περιουσιακού μου στοιχείου, και πάντως επισύρει και ποινικές κυρώσεις.

 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ            

Προσάγουμε κι επικαλούμαστε τα κάτωθι έγγραφα:

1) Αντίγραφο των Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας

2) Την από 19-1-2016 βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης

3α) Ε1 φορολογικού έτους 2014

3β) Ε1 οικονομικού έτους 2014

3γ) Ε1 οικονομικού έτους 2013

4α) Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικού έτους 2014

4β) Εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2014

4γ) Εκκαθαριστικό σημείωμα οικονομικού έτους 2013

5) Πρόσφατα Ε9-περιουσιολόγια όπως έχει δηλωθεί την 23-2-2016 και για τον 1ο από εμάς και όπως έχει δηλωθεί την 30-6-2016

6β) αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας του ΟΑΕΔ διαστήματος 1-3-2016 έως 21-3-2016 καθώς και το δελτίο ανεργίας με Α/Α ++ της 2ης από εμάς

7) την με ημερ. αδείας ++ του με αρ.κυκλ. ++ αγροτικό τύπου NISSANMOTOR και την άδεια του με αρ.κυκλ. ++ διαξονικό ελκυστήρα τύπου LANDINILANDPOWER 185 TDI από 29-3-2007 στο όνομα πρόσωπο του 1ου από εμάς

8) Βεβαιώσεις οφειλών των παρακάτω πιστωτών:

-την από ++ της POSTCREDIT,

-την από ++ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

- την από ++ της ALPHABANK

- την από ++ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

- τις από ++ και ++ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANKERGASIAS

-την από ++ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.-ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

- την από ++ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ-ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

9) Αντίγραφα δανειακών συμβάσεων των κάτωθι πιστωτών:

-την με αρ. σύμβασης ++ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΑΤ/ΜΑ ΣΟΦΑΔΩΝ) για ποσό 40.000€ στο οποίο ο 2ος από εμάς αποκαλείται οφειλέτης και ο 1ος εγγυητής. Επίσης την από ++ πρόσθετη πράξη της παραπάνω συμβάσεως για κάλυψη αναγκών ποσού 25.000€, την από 21-12-2006 ανανέωση της παραπάνω πρόσθετης πράξης σύμβασης για ποσό 25.000€ μέχρι την 28-2-2007, την από 16-1-2007 ανανέωση της παραπάνω πρόσθετης πράξης σύμβασης για ποσό 25.000€ μέχρι την 31-12-2007, την από 27-12-2007 ανανέωση της παραπάνω πρόσθετης πράξης σύμβασης για ποσό 25.000€ μέχρι την 27-2-2008, την από 22-1-2008 αναπροσαρμογή της παραπάνω πρόσθετης πράξης σύμβασης για ποσό 30.000€ μέχρι την 31-12-2008, την από 17-3-2009 ανανέωση της παραπάνω πρόσθετης πράξης σύμβασης για ποσό 30.000€ μέχρι την 31-7-2009, την από 23-7-2009 ανανέωση της παραπάνω πρόσθετης πράξης σύμβασης για ποσό 30.000€ μέχρι την 30-7-2010

-την με αρ. σύμβασης ++ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΑΤ/ΜΑ ΣΟΦΑΔΩΝ) στο οποίο ο 2ος από εμάς αποκαλείται οφειλέτης και ο 1ος εγγυητής.

-την με αρ. σύμβασης ++ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΑΤ/ΜΑ ΣΟΦΑΔΩΝ) για ποσό 30.000€ στο οποίο ο 1ος από εμάς αποκαλείται οφειλέτης και ο 2ος εγγυητής.

- την από +++……..

10) τις από ++ εξώδικες οχλήσεις, καταγγελίες, προσκλήσεις και δηλώσεις της εταιρίας με την επωνυμία «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», που μας κοινοποιήθηκαν την ++ από την Δικ. Επιμελήτρια ++

11) Τίτλοι ιδιοκτησίας ακινήτων περιουσίας ήτοι:

-το με αρ.πρωτ. ++ πιστοποιητικό κτηματολογικών εγγράφων αντικειμένου εγγραπτέων δικαιωμάτων του κτηματολογικού γραφείου ++

- το με αρ.πρωτ.++ πιστοποιητικό του Υποθηκοφυλακείου ++ όπως προκύπτει από τα βιβλία μεταγραφών

- το με αρ.πρωτ.++ πιστοποιητικό του Υποθηκοφυλακείου ++ όπως προκύπτει από τα βιβλία υποθηκών, κατασχέσεων κλπ

- το με αρ.πρωτ.++ πιστοποιητικό του Υποθηκοφυλακείου ++ όπως προκύπτει από τα βιβλία μεταγραφών

- το με αρ.πρωτ.++ πιστοποιητικό του Υποθηκοφυλακείου ++ όπως προκύπτει από τα βιβλία υποθηκών, κατασχέσεων κλπ

12) τα με αρ. πρωτ. ++ αντίγραφο ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης (κατ` άρθρο 575 ΚΠΔ) από το οποίο να προκύπτει η μη καταδίκη μας για οικονομικό ή φορολογικό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος

13) το έγγραφο ΤΑΧΙSNET που αφορά τη δεύτερη από εμάς στο οποίο αναφέρεται η διακοπή εργασιών προηγούμενης άσκησης εμπορικής δραστηριότητας

14) Υπεύθυνες δηλώσεις για πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων

15) -το από ++ Φύλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας οικοπέδου

- το Φύλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας μονοκατοικίας

-το από ++ Φύλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας ακινήτου κατοικία ή διαμέρισμα

-το από ++ Φύλο υπολογισμού αντικειμενικής αξίας οικοπέδου εντός σχεδίου ή σε οικισμό

16) Βεβαιώσεις οφειλών προς το Δημόσιο (εφόσον έχει ζητηθεί ρύθμιση) ήτοι:

- το με ημ. Έκδοσης ++ σημείωμα πληρωμής TAXISnet ποσού οφειλής 588,51€ για εισόδημα Φ.Π. & ΕΙΔ. ΕΙΣΦ.Ν.3986/11& Τ.Ε, το οποίο αφορά τον πρώτο από εμάς

- το με ημ. Έκδοσης ++++….

17) Βεβαιώσεις οφειλών από φορείς κοινωνικής ασφάλισης (εφόσον έχει ζητηθεί ρύθμιση) ήτοι:

- το από ++ Πιστοποιητικό οφειλής Ν.4321/2015 του ΟΓΑ για τον πρώτο από εμάς καθώς και την καταχώρηση αιτήματος για ρύθμιση

- το με αρ. πρωτ++ έγγραφο γνωστοποίησης οφειλής του Ο.Α.Ε.Ε. για τον δεύτερο από εμάς

- το έγγραφο ανάλυσης οφειλόμενων εισφορών του ΟΓΑ ποσού 3.761,04€ για τον δεύτερο από εμάς καθώς και την ειδοποίηση-απόδειξη πληρωμής Β εξαμήνου 2015

18) Λοιπά έγγραφα ήτοι:

-τις με αρ. ++ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων του Μον.Πρωτ. ++

-το με αρ. ++ συμβόλαιο αγοράς ακινήτου του συμβ/φου +++

+++++……..

                   ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Οι απολύτως εκτιμώμενες αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης μας ατομικά και σαν οικογένεια ανά μήνα ανέρχονται στα εξής ποσά:

-διατροφή 2 ατόμων 600€,

-ένδυση-υπόδηση 150€,

-λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας 250€ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΚ κλπ.),

-θέρμανση 3.600€/έτος, ήτοι 300€/μήνα

-συντηρήσεις και επισκευές οχημάτων, γεωργικών εργαλείων και ασφάλειες αυτών 5.000€/έτος και 416€/μήνα

-έξοδα μετακινήσεων 350€ 

-αναλώσιμα (χαρτικά, καθαριστικά, είδη νοικοκυριού κλπ) και πάγια έξοδα συντήρησης οικίας 100€

-αναψυχή και κοινωνικές υποχρεώσεις 100€

-υγεία 80€

-πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και ρύθμιση χρέους Δ.Ο.Υ του πρώτου από εμάς (50€+39,73€=)89,73€ και της δεύτερης από εμάς 34,05€/μήνα

Δηλ. οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες μας συνολικά υπερκαλύπτουν το ανωτέρω ποσό εισοδήματός μας ανά μήνα και συνεπώς στερούμαστε επαρκών εισοδημάτων προκειμένου να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις κατωτέρω ληξιπρόθεσμες οφειλές μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τούτες και μάλιστα συνεχώς να διογκώνονται, με την προσθήκη υπέρογκων τόκων υπερημερίας.

Είναι δε οι ανωτέρω βιοτικές ανάγκες μας πλήρως δικαιολογημένες και στοιχειώδεις και ανάλογες με τις περιγραφείσες ανωτέρω καταστάσεις και συνθήκες διαβίωσής μας, την ηλικία μας, τον τόπο κατοικίας μας κλπ αφού αφορούν καταρχήν την επιβίωση μας και οπωσδήποτε την αξιοπρεπή διαβίωσή μας, τούτες δε ουδόλως μπορούν να χαρακτηριστούν περιττές ή πολυτελείς με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και συνθήκες ζωής με βάση τα κριτήρια του μέσου συνετού ανθρώπου κατά τα κρατούντα σήμερα χρηστά συναλλακτικά ήθη, ενώ το ποσό αυτό των ευλόγων δαπανών διαβίωσης εκτιμάται μετά βεβαιότητας ότι θα απαιτηθεί ετησίως και κατά μήνα αντίστοιχα με βάση τα ανωτέρω, κατ` ελάχιστον και για τα επόμενα 5 έτη τουλάχιστον καθόσον οι συνθήκες διαβίωσής μας δεν θα αλλάξουν, αλλά αντίθετα ενδέχεται λόγω συνεχιζόμενης ακρίβειας και κρίσης τα ποσά να αυξηθούν.

Πρέπει δε να τονιστεί ότι το ελάχιστο εγγυημένο ύψος ευλόγων δαπανών διαβίωσης της ΕΛΣΤΑΤ για την περίπτωση των αναγκών μας, δεν αρκεί και δέον και αιτούμαστε το δικαστήριό σας να υπερβεί το ποσό αυτό και τούτο διότι όπως ειπώθηκε μαζί με εμάς συγκατοικούν και διαβιούν και οι γονείς του πρώτου από εμάς και λόγω των προβλημάτων υγείας που έχουν έχουμε την υποχρέωση εκ του νόμου (ΑΚ 1488 επ), αλλά και κοινωνικοηθικά, να συνδράμουμε για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών τους. Εξ` ετέρου και διότι στο πρότυπο βιοτικών αναγκών της ΕΛΣΤΑΤ που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τις ανάγκες μας, δεν περιλαμβάνονται οπωσδήποτε οι δαπάνες που αφορούν την συντήρηση και επισκευή των γεωργικών μηχανημάτων μου και επαγγελματικών εργαλείων μου έτσι ώστε αυτά να είναι κατάλληλα και λειτουργικά σε κάθε περίπτωση για την εκτέλεση της εργασίας μου κατά τα ανωτέρω, αλλά και οι μετακινήσεις μας σε μεγάλα αστικά κέντρα (Καρδίτσας, Σοφάδες) για την διεκπεραίωση των υποθέσεών μας, αφού απέχουμε αρκετά χιλιόμετρα απ` αυτά και έτσι είμαστε αναγκασμένοι και καθημερινά ακόμη να μετακινούμαστε για αστικές και επαγγελματικές υποθέσεις και συναλλαγές μας, εκτός της Ανάβρας όπου διαμένουμε.

 Όπως ειπώθηκε, λόγω των αυξημένων ανωτέρω αναγκών της οικογένειάς μας, αδυνατούσαμε να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες δανειακές μας υποχρεώσεις με το ανωτέρω εισόδημα, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί μετά και από καταγγελίες των σχετικών συμβάσεων, πλήθος ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως άλλωστε προκύπτει απ` αυτές τούτες τις ανωτέρω βεβαιώσεις οφειλών των δανειστών μας για κάθε οφειλή, των οποίων έτσι η αποπληρωμή είναι αδύνατη.

Με δεδομένο δε ότι τα εισοδήματά μας κατά τα ανωτέρω ανέρχονται σε ελάχιστα ποσά ακόμα και κάτω από το προσδιορισμένο όριο φτώχειας, ενώ οι τα μηνιαία έξοδα διαβίωσης ανέρχονται κατ` ελάχιστον στα ανωτέρω ποσά δαπανών, είναι φανερό ότι αδυνατούμε   να καλύψουμε ακόμα και τις δαπάνες διαβίωσής μας, πόσο μάλλον να καταβάλλουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας.

Συνεπώς από τα παραπάνω προκύπτει η μόνιμη αδυναμία μας για τον καθένα ξεχωριστά να ανταπεξέλθουμε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές μας εν συνόλω. Επιπλέον η οικονομική μας κατάσταση δεν εμφανίζει βάσιμη προοπτική βελτίωσης έτσι ώστε να υπάρχει αναμενόμενη δυνατότητα αποπληρωμής τους στο προβλεπτό μέλλον αφού εν` όψει των οικονομικών δεδομένων της χώρας με τα συνεχή μνημόνια, αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες, τεράστια ανεργία, έλλειψη επενδύσεων και ανάπτυξης, ούτε η δεύτερη από εμάς μπορώ να βρώ εργασία διότι δεν έχω κάποιο πτυχίο ή άλλη μόρφωση και εμπειρική εκπαίδευση ενώ και αντικειμενικά δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας ακόμα και γι` αυτούς που θα είχαν τα οικεία προσόντα, ούτε ο   πρώτος από εμάς θα αυξήσω τα εισοδήματά μου από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις μου, αλλά αντίθετα αυτά αναμενόμενα θα συρρικνωθούν έτι περαιτέρω λόγω της οικονομικής κρίσης.

             ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ

                         (για τον 1ο αιτούντα)

Με την παρούσα αιτούμαι να γίνει δεκτό το κατωτέρω σχέδιο ρύθμισης των χρεών μου:

                                         Ι

 Δεδομένου ότι οι προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες μου, έτσι όπως ανωτέρω αναλύονται, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό, δεν μπορούν να καλυφθούν παράλληλα με τις οφειλές μου, ζητώ την καταβολή μηδενικής δόσης για τρία έτη, σε μία προσπάθεια να ορθοποδήσω οικονομικώς και έτσι δεν μπορώ να καταβάλω τις δόσεις του άρθρου 8. 2 του ν.3869/2010. Εξαιρούνται κατά τα ανωτέρω από την «κατάσταση οφειλών στο ελληνικό δημόσιο και ΦΚΑ» η με αρ. 1 οφειλή μου προς ΟΓΑ που έχω ήδη ρυθμίσει με ποσό 50€/μήνα και για 57 δόσεις και από τις οφειλές με αρ. 2 προς το Ελληνικό Δημόσιο αυτή με ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής +++ και με ένδειξη ΚΒΣ με ποσό 39,73€/μήνα  μέχρι 31/7/2023 για τα οποία επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση για τους λόγους που ανωτέρω αναφέρω. Εφόσον τηρήσω την παραπάνω ρύθμιση που θα με υποχρεώσει το δικαστήριο σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 3869/2010, θα απαλλαγώ με την πάροδο της τριετίας από τα χρέη μου προς τους παραπάνω πιστωτές μου, με την επιφύλαξη της οφειλής μου για τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας μου κατωτέρω.

                                                     ΙΙ

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ

Με την παρούσα αίτησή μου και επειδή με βάση όσα ανωτέρω ανέφερα περί των εισοδημάτων μου και την δυνατότητα αποπληρωμής των δανειστών μετ` αφαίρεση των αναγκαίων εκτιμώμενων δαπανών και για το μέλλον, αλλά και επειδή το διαθέσιμο εισόδημά μου όπως ανωτέρω αναλύεται ευρίσκεται εντός (κάτω) των ορίων του υπολογισμού του εισοδηματικού κριτηρίου του άρθρου 9.2 ως ισχύει, δηλώνω ότι επιθυμώ να διατηρήσω και να προστατεύσω την ανωτέρω κύρια κατοικία μου από τη ρευστοποίηση για την ικανοποίηση των καθ` ων, δηλ. το παραπάνω με αρ. 10 ακίνητό μου στην κατάσταση περιουσίας μου. Τούτο δε μάλιστα καθώς η αντικειμενική αξία του, όπως ανωτέρω προσδιορίζεται νόμιμα, δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο πρώτης κατοικίας στην περίπτωσή μου. Υπάγεται συνεπώς στην προστατευτική ρύθμιση του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010 και προστατεύεται στην περίπτωση συνδρομής των όρων για τη δικαστική ρύθμιση των χρεών από τη ρευστοποίηση με την ανάληψη από εμένα της υποχρέωσης για εξόφληση οφειλών μέχρι το 80% της αντικειμενικής αξίας του δικαιώματός μου ψιλής κυριότητας επί του ακινήτου συνολικώς. Για το σκοπό με το παρακάτω σχέδιο διευθέτησης των οφειλών μου προτείνω την ικανοποίηση των καθ` ων με την συνολική μέσω μηνιαίων δόσεων καταβολή ποσού για τη σωτηρία του ακινήτου μου μέχρι του ποσού του 80% της αντικειμενικής αξίας που ανωτέρω αναφέρεται, της πρώτης και κύριας κατοικίας μου και ειδικότερα προτείνω για τη σωτηρία της ως άνω κατοικίας μου την καταβολή μηδενικής δόσης για τους πρώτους 36 μήνες (3 έτη), προκειμένου να μπορέσω να ορθοποδήσω οικονομικώς και εν συνεχεία, την καταβολή δόσης μηνιαίως έως την αποπληρωμή ποσού μέχρι του 80% της αντικειμενικής αξίας του δικαιώματός μου ψιλής κυριότητας επί της πρώτης και κύριας κατοικίας μου. Οι πιστωτές με εμπράγματη ασφάλεια στο ακίνητο ικανοποιούνται προνομιακά, ενώ οι απαιτήσεις τους καθορίζονται με προτεραιότητα με βάση την χρονολογική σειρά εγγραφής του εμπράγματου βάρους. Οι ενυπόθηκοι δανειστές των οποίων η ικανοποίηση απωθείται από τους έχοντες προτεραιότητα, θα ικανοποιηθούν ως ανέγγυοι, ήτοι σύμφωνα με τα ανωτέρω, με μηδενικές καταβολές του άρθρου 8.2 ν.3869/2010. Η αποπληρωμή του ανωτέρω ποσού του 80%, θα πραγματοποιηθεί κατά νόμω σε είκοσι έτη ήτοι σε 240 μηνιαίες δόσεις. Το παραπάνω σχέδιο αποπληρωμής για την διάσωση της κυρίας κατοικίας μου προτείνω με βάση τις δαπάνες διαβίωσής μου, την δυνατότητα αποπληρωμής, αλλά και με βάση το ότι οι πιστωτές δεν θα ελάμβαναν παραπάνω ποσό σε περίπτωση βίαιης εκποίησης βάσει της εμπορικής του αξίας και των χαρακτηριστικών του ακινήτου, λαμβανομένης υπόψη και της έντονης κρίσης που πλήττει την αγορά των ακινήτων. Επιπλέον είμαι και Συνεργάσιμος δανειολήπτης κατά την έννοια του νόμου, καθόσον επικοινώνησα με τις δανείστριες τράπεζες και ανταποκρίθηκα στις κλήσεις τους και εξέθεσα τα περιστατικά υπερχρέωσής μου και την δυνατότητα αποπληρωμής. Μετά δε ταύτα να απαλλαγώ για το όποιο υπόλοιπο της ρυθμιζόμενης αυτής οφειλής.

                                       ΙΙΙ

                   ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

          Για τους λόγους που ανωτέρω παραθέτω αναλυτικά, προτείνω επίσης από τα παραπάνω περιουσιακά μου στοιχεία, τα με αρ. 2,3,4,5,7,8,9, 11 ακίνητά μου, αλλά και τα οχήματά μου με αρ. 1,2 που ανωτέρω αναφέρονται, να εξαιρεθούν της εκποίησης και ρευστοποίησης για την ικανοποίηση των δανειστών, αφού όπως ειπώθηκε, όχι μόνο δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά αντίθετα από την συσχέτιση των συμφερόντων, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προκληθεί σε μένα και την οικογένειά μου ζημία, χωρίς αναγκαίο, ανάλογο και σημαντικό όφελος για τους πιστωτές μας, αφού όπως εκτέθηκε αυτά είναι απολύτως αναγκαία ως μέσα και εργαλεία δουλειάς μου.

          Εν τούτοις, στα πλαίσια ευλόγου συσχετισμού των συμφερόντων και των εισοδημάτων και της περιουσίας μου, δηλώνω ότι το με αρ. 1 ανωτέρω ακίνητό μου ήτοι διαμέρισμα Δ3 του 4ου ορόφου στην οδό +++, που μου ανήκει κατά 50% εξ` αδιαιρέτου και έχει αντικειμενική αξία συνολικά  93.290,75€ και αξία κάθε μεριδίου (50%) 46.645,38€ σημερινής πραγματικής, αγοραίας και εμπορικής αξίας, συνολικά 65.000€, επιθυμώ να ρευστοποιηθεί κατά νόμω, έτσι ώστε από το τίμημά του να αποπληρωθούν οι πιστωτές μου σύμφωνα με τον ΚΠολΔ (974 επ) ή με όποιον άλλο τρόπο αποφασιστεί συμβιβαστικά ή οριστεί από το δικαστήριό σας, μετά δε ταύτα, μεταρρυθμιζομένης της απόφασης, να μεταβληθεί το ύψος των μηνιαίων δόσεων και η διάρκεια καταβολών των δόσεων του άρθρου 9.2 ν. 3869/2010 συνυπολογιζομένου/καταλογιζομένου του εισπραχθησόμενου ποσού για την εξόφληση των δόσεων για την διάσωση της κυρίας κατοικίας μου, έτσι ώστε εφόσον εισπραχθεί τίμημα υπερκαλύπτον το 80% της ανωτέρω αξίας της, να καταβληθεί εφάπαξ και έτσι να απαλλαγώ αντιστοίχως των δόσεων του άρθρου 9.2 ως εξοφλημένων, το δε τυχόν υπόλοιπο του τιμήματος να καταλογιστεί στις δόσεις του άρθρου 8.2, συμμέτρως διανεμόμενο, μετά δε ταύτα να απαλλαγώ πλήρως και των οφειλών μου αυτών.

                   ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

          Με την καταβολή των δόσεων που προβλέπονται για κάθε ρυθμιζόμενη οφειλή, να απαλλαγώ από το υπόλοιπο αυτής.

          Σε περίπτωση δε επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου διευθέτησης, η αίτησή μου ανακαλείται και ζητώ την επικύρωση της όποιας συμφωνίας διαμορφωθεί με τους πιστωτές μου ακόμα και με την κατά νόμω πλασματική συναίνεση αυτών.

          Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 5 του Ν 3869/2010 καλούνται οι ανωτέρω πιστωτές μου όπως υποβάλουν εγγράφως στην γραμματεία του ανωτέρω αρμοδίου δικαστηρίου τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το ανωτέρω και ιδίως να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με το προτεινόμενο Σχέδιο διευθετήσεως των οφειλών εντός προθεσμίας δύο μηνών από την κατάθεση της αιτήσεως αυτής στο παραπάνω Ειρηνοδικείο. Σε περίπτωση παρελεύσεως της ανωτέρω προθεσμίας απράκτου σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 εδάφειο 3 του άρθρου 5 του Ν 3869/2010 τεκμαίρεται ότι ο πιστωτής συμφωνεί με το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών.

        Επικουρικά, σε περίπτωση μη επίτευξης δικαστικού συμβιβασμού κατά το άρ­θρο 5 παρ. 1 Ν. 3869/2010, ζητώ κατά το άρθρο 5 παρ. 2,3, α) την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας  μου μέχρι την εκδίκαση της αίτησής μου και την έκδοση οριστικής απόφασης υπαγωγής μου και ρύθμισή των οφειλών μου, καθώς και να διαταχθεί η απαγόρευση, προληπτικά αλλά και τυχόν κατασταλτικά κάθε μέτρου ατομικής δίωξης εναντίον μου και εναντίον της κινητής και ακίνητης περιουσίας μου β) την έκδοση προσωρινής διαταγής για την έναρξη καταβολών μου μηδενικού ύψους κατ` άρθρο 8.5 του ανωτέρω νόμου, για τους λόγους που κατωτέρω αναφέρω, άλλως του ποσού των 40€, ή όποιου ύψους ορίσει τοΔικαστήριο κατά τα παραπάνω γ) την έκδοση προσωρινής διαταγής με αίτημα την απαγόρευση καταγγελίας ή λύσης έννομης σχέσης και δη των ανωτέρω συμβάσεων με τους πιστωτές μας, προκειμένου έτσι να μην παράγονται τόκοι υπερημερίας μέχρι να κριθεί η αποδοχή ή απόρριψη της αιτήσεώς μας, καθότι διαφορετικά επιβαρυνόμαστε υπέρμετρα από συνεχιζόμενες τοκοφορίες και επιβαρύνσεις και δ) να διαταχθεί η απαγόρευση τηλεφωνικών οχλήσεων σε μας και στα μέλη της οικογένειάς μας από τους πιστωτές περί ανεξόφλητου των χρεών μας, διότι το φαινόμενο έχει λάβει απίθανες διαστάσεις με συνεχείς οχλήσεις καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας και καθ` εκάστην ημέρα σε βαθμό που έχει απωλεστεί κάθε ηρεμία και γαλήνη του ιδιωτικού και οικογενειακού μας βίου και μάλιστα κατά τρόπο οπωσδήποτε μη σύννομο.

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ (8.1 Ν.3869/2010) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ

          Εφόσον το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης, δεν γίνει δεκτό και εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις που δεν υποκαθίστανται, ΖΗΤΩ από το δικαστήριό σας τη ρύθμιση των οφειλών μου κατά τα άρθρα 1 και 8 του ανωτέρω νόμου και εφαρμόζοντας τις διατάξεις αυτού επι τη βάσει της ανωτέρω αναφερόμενης προσωπικής, οικογενειακής και οικονομικής μου κατάστασης, των αναφερόμενων ευλόγων δαπανών διαβίωσης, την εκτίμηση αυτών για το προβλεπτό και αναμενόμενο μέλλον, των εισοδημάτων μου, έτσι όπως προσδιορίζονται και για το μέλλον, αλλά και αυτά της συζύγου μου και της περιουσιακής μας κατάστασης που αναλύεται και εν γένει όλων των συνθηκών και περιστάσεων που με αφορούν και στα οποία παραπέμπω προς αποφυγή επανάληψης, δέον και αιτούμαι για την ρύθμιση των χρεών μου:

-Για τις δόσεις του άρθρου 8 παρ.2 την καταβολή μηδενικής δόσης  για τα τρία (3) χρόνια (36 μήνες). Έτσι, θα καταβάλλω 0€ και για 36 μήνες, ήτοι συνολικά (36 μήνες Χ 0€ μηνιαίως) = 0€. Εξαιρούνται κατά τα ανωτέρω από την «κατάσταση οφειλών στο ελληνικό δημόσιο και ΦΚΑ» η με αρ. 1 οφειλή μου προς ΟΓΑ που έχω ήδη ρυθμίσει με ποσό 50€/μήνα και για 57 δόσεις και από τις οφειλές με αρ. 2 προς το Ελληνικό Δημόσιο αυτή με ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής +++ και με ένδειξη ΚΒΣ με ποσό 39,73€/μήνα  μέχρι 31/7/2023 για τα οποία επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση για τους λόγους που ανωτέρω αναφέρω.

          -Εφόσον τηρήσω την παραπάνω ρύθμιση που θα με υποχρεώσει το δικαστήριο σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 3869/2010, θα απαλλαγώ με την πάροδο της τριετίας από τα χρέη μου προς τους παραπάνω πιστωτές μου, με την επιφύλαξη της οφειλής μου για τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας μου, για την οποία ζητώ την καταβολή μηδενικής δόσης για τα πρώτα τρία (3) έτη και στην συνέχεια την καταβολή δόσης μηνιαίως έως την αποπληρωμή ποσού μέχρι του 80% της αντικειμενικής αξίας (βλ. ανωτέρω προσδιορισμό) του δικαιώματός μου επί της πρώτης μου και κύριας κατοικίας.    

-Να εξαιρεθούν της ρευστοποίησης από τα παραπάνω περιουσιακά μου στοιχεία, τα με αρ. 2,3,4,5,7,8,9,11 ακίνητά μου, δηλ. άπαντες οι αγροί, αλλά και τα οχήματά μου με αρ. 1,2 που ανωτέρω αναφέρονται,  

          -Να ρευστοποιηθεί το 50% εξ` αδιαιρέτου της κυριότητάς μου στο με αρ. 1 ανωτέρω ακίνητό μου ήτοι διαμέρισμα Δ3 του 4ου ορόφου στην οδό ++ της ανωτέρω αντικειμενικής και πραγματικής αγοραίας και εμπορικής αξίας, έτσι ώστε από το τίμημά του να αποπληρωθούν οι πιστωτές μου σύμφωνα με τον ΚΠολΔ (974 επ) ή συμμέτρως με όποιον άλλο τρόπο οριστεί από το δικαστήριό σας στα πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης, μετά δε ταύτα, μεταρρυθμιζομένης της απόφασης, να μεταβληθεί το ύψος των μηνιαίων δόσεων και η διάρκεια καταβολών των δόσεων του άρθρου 9.2 ν.3869/2010 συνυπολογιζομένου του εισπραχθησομένου ποσού για την εξόφληση των δόσεων για την διάσωση της κυρίας κατοικίας μου, έτσι ώστε εφόσον εισπραχθεί τίμημα υπερκαλύπτον το 80% της αξίας της, να καταβληθεί εφάπαξ και έτσι να απαλλαγώ αντιστοίχως των δόσεων του άρθρου 9.2 ως εξοφλημένων, το δε τυχόν υπόλοιπο του τιμήματος να καταλογιστεί στις  δόσεις του άρθρου 8.2, συμμέτρως διανεμόμενο, μετά δε ταύτα να απαλλαγώ πλήρως των οφειλών μου.

         Άλλως και επικουρικά ΖΗΤΩ να ρυθμιστούν τα χρέη μου  σε όποιο άλλο ύψος κρίνει το δικαστήριό σας εντός των τασσομένων υπο του νόμου προθεσμιών για κάθε ρυθμιζόμενη οφειλή, να εξαιρεθούν τα ανωτέρω κινητά και ακίνητα από την ρευστοποίηση καθώς και η πρώτη και κύρια κατοικία μου και να απαλλαγώ μετά ταύτα και την σύννομη καταβολή, του υπολοίπου των χρεών μου.

 

         ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ

                         (για την 2η αιτούσα)

Με την παρούσα αιτούμαι να γίνει δεκτό το κατωτέρω σχέδιο ρύθμισης των χρεών μου:

                                         Ι

 Δεδομένου ότι οι προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες μου, έτσι όπως ανωτέρω αναλύονται, ακόμη κι αν υποτεθεί ότι περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό, δεν μπορούν να καλυφθούν παράλληλα με τις οφειλές μου, ζητώ την καταβολή μηδενικής δόσης για τρία έτη, σε μία προσπάθεια να ορθοποδήσω οικονομικώς και έτσι δεν μπορώ να καταβάλω τις δόσεις του άρθρου 8. 2 του ν.3869/2010. Εξαιρούνται κατά τα ανωτέρω από την «κατάσταση οφειλών στο ελληνικό δημόσιο και ΦΚΑ» και από την με αρ. 3 οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο αυτή με ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής ++και με ένδειξη ΚΒΣ με ποσό 34,05€/μήνα  μέχρι 31/7/2023 για τα οποία επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση για τους λόγους που ανωτέρω αναφέρω. Εφόσον τηρήσω την παραπάνω ρύθμιση που θα με υποχρεώσει το δικαστήριο σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 3869/2010, θα απαλλαγώ με την πάροδο της τριετίας από τα χρέη μου προς τους παραπάνω πιστωτές μου.

                                                     ΙΙ

                     ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

           Προτείνω επίσης από τα παραπάνω περιουσιακά μου στοιχεία, τo με αρ. 2 ακίνητό μου, δηλ. αγρός 6.038τμ. (από παραχωρητήριο) στην περιοχή του αγροκτήματος ++, να εξαιρεθεί της εκποίησης και ρευστοποίησης για την ικανοποίηση των δανειστών, διότι δεν θα προκαλέσει αγοραστικό ενδιαφέρον, αλλά αντίθετα από την συσχέτιση των συμφερόντων, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προκληθεί σε μας και την οικογένειά μας ζημία χωρίς αναγκαίο, ανάλογο και σημαντικό όφελος για τους πιστωτές μας, διότι: τούτο δεν είναι ποτιστικό και η αξία του δεν ξεπερνά τα 500€/στρέμμα ήτοι περίπου 3.000€ και συνεπώς, λαμβανομένης υπόψη και της κρίσης στην αγορά ακινήτων, δεν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον και συναφώς δεν θα υπάρξει από την εκποίησή του σημαντικό όφελος για τους πιστωτές δηλ. δεν θα συνεισφέρει κατά τρόπο ανάλογο στην απομείωση των χρεών μου, λαμβανομένου υπ`όψιν του ύψους αυτών που έτσι θα παραμείνουν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους αδυνατώντας να τα ικανοποιήσω και πάλι, ιδίως δε αν συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι η διαταγή εκποίησης με οποιονδήποτε τρόπο, θα προκαλέσει έξοδα και ανάγκη αμοιβής του εκκαθαριστή και μόνο ό,τι απομείνει μπορεί να διατεθεί, που έτσι, μετά βεβαιότητας, δεν θα επαρκέσει για ανάλογη και σημαντική βελτίωση της θέσης των πιστωτών. Αντίθετα θα προκληθεί ζημία στο οικογενειακό εισόδημα, διότι αυτόν τον καλλιεργεί ο σύζυγός μου, ομού μετά των άλλων ακινήτων του, ως κατ` επάγγελμα αγρότης και συνεπώς είναι συνεπώς απολύτως βέβαιο ότι αν εκπλειστηριασθεί ή ρευστοποιηθεί, δεν θα μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλλιέργεια και εκμετάλλευση αυτού και συνεπώς θα επέλθει αυτονόητα μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων από την οποία όμως προσδοκούμε την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής μας και είτα, την πληρωμή των χρεών μας. Δέον λοιπόν και αιτούμαι την εξαίρεσή τους από κάθε τέτοιο σχέδιο αλλά και την εξαίρεση της εκποίησης και εν γένει ρευστοποίησής του και με την δικαστική ρύθμιση των χρεών που θα αποφασίσει, σε περίπτωση μη επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου, το δικαστήριό σας, διότι  κρίνεται πιο επωφελής για τους πιστωτές και για μένα η εκμετάλλευσή τους από τον σύζυγό μου στα πλαίσια απόκτησης οικογενειακών εισοδημάτων, αντί της ρευστοποίησής του και επιπλέον δεν μπορεί να συγκριθεί-σταθμιστεί η ζημία μου συγκρινόμενη με το όποιο μικρό και ασήμαντο όφελος των πιστωτών αν το στερηθώ. Το ίδιο προτείνω και για το με αρ. 4 ακίνητό μου, ήτοι οικόπεδο 671,83 τμ του οποίου είμαι συνιδιοκτήτης εξ` αδιαιρέτου κατά 50% με τον σύζυγό μου, δηλ. την εξαίρεσή του από το σχέδιο διευθέτησης αλλά και την εξαίρεση της εκποίησης και εν γένει ρευστοποίησής του και με την δικαστική ρύθμιση των χρεών που θα αποφασίσει, σε περίπτωση μη επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου, το δικαστήριό σας, διότι: τούτο είναι αμέσως συνεχόμενο με την κύρια κατοικία μας και αγοράστηκε ακριβώς για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του επαγγέλματός του αγρότη του συζύγου μου διότι είναι απολύτως αναγκαίο για να εναποθέτει σ` αυτό τα γεωργικά του μηχανήματα, εργαλεία και οχήματα, δηλ. τα άροτρα, καρότσες, καύσιμα, ελαστικά και σωλήνες, αλλά και προσωρινά και μέρος της συγκομιδής μέχρι την φόρτωση του. Δεν υπάρχει επαγγελματίας αγρότης στην περιοχή ή οπουδήποτε αλλού, να μην χρησιμοποιεί τέτοιους χώρους για την αναγκαία υποβοήθηση του επαγγέλματός του, καθόσον διαφορετικά, είναι εξαιρετικά δυσχερής, αν όχι αδύνατη η εύρυθμη συνέχιση και λειτουργία του επαγγέλματος του. Εξ` ετέρου, σύμφωνα με το προσκομιζόμενο φύλλο υπολογισμού αξίας ακινήτου της Δ.Ο.Υ Καρδίτσας για το 2016, η συνολική του αξία ανέρχεται σε 5.167,80€ και του μεριδίου του 50% σε 2.583,90€. Είναι λοιπόν απολύτως βέβαιο ότι η εκποίησή του είναι παντελώς ασύμφορη και δεν προκαλεί κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον και λαμβανομένων υπόψιν και των εξόδων και δαπανών του εκκαθαριστή, δεν θα συνεισφέρει η εκποίησή του, σε σημαντική και ανάλογη απομείωση των χρεών μου, αλλά αντίθετα θα προκαλέσει σε μένα ζημία κατά την λειτουργία του επαγγέλματος μου και συνεπώς συντρέχουν οι νόμιμοι λόγοι εξαίρεσής τους, όπως και για το ανωτέρω.(για την στάθμιση των ανωτέρω συμφερόντων και της ζημίας και οφέλους από την ρευστοποίηση, βλ. Βενιέρη Υπερχρεωμένα Φυσικά Πρόσωπα, 3η έκδοση, σελ 564 επ. όπου και πλήθος νομολογιακών περιπτώσεων)

          Εν τούτοις, στα πλαίσια ευλόγου συσχετισμού των συμφερόντων και των εισοδημάτων και της περιουσίας μου, δηλώνω ότι το με αρ. 1 ανωτέρω ακίνητό μου ήτοι διαμέρισμα Δ3 του 4ου ορόφου στην οδό ++ που μου ανήκει κατά 50% εξ` αδιαιρέτου με την ανωτέρω αντικειμενική και πραγματική αγοραία και εμπορική αξία, επιθυμώ να ρευστοποιηθεί κατά νόμω, έτσι ώστε από το τίμημά του να αποπληρωθούν οι πιστωτές μου συμμέτρως ή σύμφωνα με τον ΚΠολΔ (974 επ) ή με όποιον άλλο τρόπο αποφασιστεί συμβιβαστικά ή οριστεί από το δικαστήριό σας, μετά δε ταύτα, μεταρρυθμιζομένης της απόφασης, να μεταβληθεί το ύψος των μηνιαίων δόσεων και η διάρκεια καταβολών των δόσεων του άρθρου 8.2 ν. 3869/2010 συνυπολογιζομένου και καταλογιζομένου του εισπραχθησόμενου ποσού (του μεριδίου μου), στην εξόφληση των δόσεων αυτών, έτσι ώστε, το εισπραχθησόμενο τίμημα, να καταβληθεί κατά τον συμφωνηθέντα και ορισθέντα τρόπο διανεμόμενο, εφάπαξ στους πιστωτές και έτσι να απαλλαγώ αντιστοίχως των δόσεων του άρθρου 8.2 ως εξοφλημένων, μετά δε ταύτα να απαλλαγώ πλήρως και του υπολοίπου των οφειλών μου. Δηλ. με την καταβολή του εισπραχθησομένου τιμήματος στους πιστωτές μου κατά τον συμφωνηθέντα τρόπο διανομής του, να απαλλαγώ από τις οφειλές μου.

                   ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

          Με την καταβολή των δόσεων που προβλέπονται για κάθε ρυθμιζόμενη οφειλή, να απαλλαγώ από το υπόλοιπο αυτής.

          Σε περίπτωση δε επικύρωσης του προτεινομένου σχεδίου διευθέτησης, η αίτησή μου ανακαλείται και ζητώ την επικύρωση της όποιας συμφωνίας διαμορφωθεί με τους πιστωτές μου ακόμα και με την κατά νόμω πλασματική συναίνεση αυτών.

          Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 5 του Ν 3869/2010 καλούνται οι ανωτέρω πιστωτές μου όπως υποβάλουν εγγράφως στην γραμματεία του ανωτέρω αρμοδίου δικαστηρίου τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το ανωτέρω και ιδίως να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με το προτεινόμενο Σχέδιο διευθετήσεως των οφειλών εντός προθεσμίας δύο μηνών από την κατάθεση της αιτήσεως αυτής στο παραπάνω Ειρηνοδικείο. Σε περίπτωση παρελεύσεως της ανωτέρω προθεσμίας απράκτου σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 2 εδάφειο 3 του άρθρου 5 του Ν 3869/2010 τεκμαίρεται ότι ο πιστωτής συμφωνεί με το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών.

          Επικουρικά, σε περίπτωση μη επίτευξης δικαστικού συμβιβασμού κατά το άρ­θρο 5 παρ. 1 Ν. 3869/2010, ζητώ κατά το άρθρο 5 παρ. 2,3, α) την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας μου μέχρι την εκδίκαση της αίτησής μου και την έκδοση οριστικής απόφασης υπαγωγής μου και ρύθμισή των οφειλών μου, καθώς και να διαταχθεί η απαγόρευση, προληπτικά αλλά και τυχόν κατασταλτικά κάθε μέτρου ατομικής δίωξης εναντίον μου και εναντίον της κινητής και ακίνητης περιουσίας μου β) την έκδοση προσωρινής διαταγής για την έναρξη καταβολών μου μηδενικού ύψους κατ` άρθρο 8.5 του ανωτέρω νόμου, για τους λόγους που κατωτέρω αναφέρω, άλλως του ποσού των 40€, ή όποιου ύψους ορίσει τοΔικαστήριο κατά τα παραπάνω γ) την έκδοση προσωρινής διαταγής με αίτημα την απαγόρευση καταγγελίας ή λύσης έννομης σχέσης και δη των ανωτέρω συμβάσεων με τους πιστωτές μας, προκειμένου έτσι να μην παράγονται τόκοι υπερημερίας μέχρι να κριθεί η αποδοχή ή απόρριψη της αιτήσεώς μας, καθότι διαφορετικά επιβαρυνόμαστε υπέρμετρα από συνεχιζόμενες τοκοφορίες και επιβαρύνσεις και δ) να διαταχθεί η απαγόρευση τηλεφωνικών οχλήσεων σε μας και στα μέλη της οικογένειάς μας από τους πιστωτές περί ανεξόφλητου των χρεών μας, διότι το φαινόμενο έχει λάβει απίθανες διαστάσεις με συνεχείς οχλήσεις καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας και καθ` εκάστην ημέρα σε βαθμό που έχει απωλεστεί κάθε ηρεμία και γαλήνη του ιδιωτικού και οικογενειακού μας βίου και μάλιστα κατά τρόπο οπωσδήποτε μη σύννομο.

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ (8.1 Ν.3869/2010) ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ

          Εφόσον το προτεινόμενο σχέδιο διευθέτησης, δεν γίνει δεκτό και εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις που δεν υποκαθίστανται, ΖΗΤΩ από το δικαστήριό σας τη ρύθμιση των οφειλών μου κατά τα άρθρα 1 και 8 του ανωτέρω νόμου και εφαρμόζοντας τις διατάξεις αυτού επι τη βάσει της ανωτέρω αναφερόμενης προσωπικής, οικογενειακής και οικονομικής μου κατάστασης, των αναφερόμενων ευλόγων δαπανών διαβίωσης, την εκτίμηση αυτών για το προβλεπτό και αναμενόμενο μέλλον, των εισοδημάτων μου, έτσι όπως προσδιορίζονται και για το μέλλον, αλλά και αυτά του συζύγου μου και της περιουσιακής μας κατάστασης που αναλύεται και εν γένει όλων των συνθηκών και περιστάσεων που με αφορούν και στα οποία παραπέμπω προς αποφυγή επανάληψης, δέον και αιτούμαι για την ρύθμιση των χρεών μου:

-Για τις δόσεις του άρθρου 8 παρ.2 την καταβολή μηδενικής δόσης   για τα τρία (3) χρόνια (36 μήνες). Έτσι, θα καταβάλλω 0€ και για 36 μήνες, ήτοι συνολικά (36 μήνες Χ 0€ μηνιαίως) = 0€. Εξαιρείται κατά τα ανωτέρω από την «κατάσταση οφειλών στο ελληνικό δημόσιο και ΦΚΑ» και από την με αρ. 3 οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο αυτή με ταυτότητα ρυθμισμένης οφειλής ++ και με ένδειξη ΚΒΣ με ποσό 34,05€/μήνα  μέχρι 31/7/2023 για την οποία επιθυμώ να κρατήσω την ρύθμιση για τους λόγους που ανωτέρω αναφέρω.

-Εφόσον τηρήσω την παραπάνω ρύθμιση που θα με υποχρεώσει το δικαστήριο σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 3869/2010, θα απαλλαγώ με την πάροδο της τριετίας από τα χρέη μου προς τους παραπάνω πιστωτές μου.

          -Να εξαιρεθεί της ρευστοποίησης από τα παραπάνω περιουσιακά μου στοιχεία, το με αρ. 2 και 4 ακίνητό μου, για τους λόγους που αναφέρονται.    

          -Να ρευστοποιηθεί το 50% εξ` αδιαιρέτου της κυριότητάς μου στο με αρ. 1 ανωτέρω ακίνητό μου ήτοι διαμέρισμα Δ3 του 4ου ορόφου ++ της ανωτέρω αντικειμενικής και πραγματικής αγοραίας και εμπορικής αξίας, έτσι ώστε από το τίμημά του να αποπληρωθούν οι πιστωτές μου σύμφωνα με τον ΚΠολΔ (974 επ) ή συμμέτρως με όποιον άλλο τρόπο οριστεί από το δικαστήριό σας στα πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης, μετά δε ταύτα, μεταρρυθμιζομένης της απόφασης, να μεταβληθεί το ύψος των μηνιαίων δόσεων και η διάρκεια καταβολών των δόσεων του άρθρου 8.2 ν. 3869/2010 συνυπολογιζομένου/καταλογιζομένου του ποσού για την εξόφληση των δόσεων αυτών, έτσι ώστε, το εισπραχθησόμενο τίμημα (του μεριδίου μου), να καταβληθεί εφάπαξ, διανεμόμενο κατά τον ορισθέντα τρόπο, στους πιστωτές και έτσι να απαλλαγώ αντιστοίχως των δόσεων του άρθρου 8.2 ως εξοφλημένων, μετά δε ταύτα να απαλλαγώ πλήρως και του υπολοίπου των οφειλών μου.

        Άλλως και επικουρικά ΖΗΤΩ να ρυθμιστούν τα χρέη μου σε όποιο άλλο ύψος κρίνει το δικαστήριό σας εντός των τασσομένων υπο του νόμου προθεσμιών για κάθε ρυθμιζόμενη οφειλή, να εξαιρεθεί το ανωτέρω ακίνητο από την ρευστοποίηση και να απαλλαγώ μετά ταύτα και την σύννομη καταβολή και την παρέλευση του νομίμου χρόνου, του υπολοίπου των χρεών μου.

           

                ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ (781ΚπολΔ) 

Σύμφωνα με τη νομολογία, ο δικαιοδοτικός χαρακτήραςτης εκούσιας δικαιοδοσίαςεπιβάλλει τον εξοπλισμό της με όλα τα ένδικα βοηθήματα που κατοχυρώ­νουν επαρκώς την αποτελεσματική δικαστική προστασία (Σ 20, ΕΣΔΑ 6), επομένως και τη δυνατότητα επεμβάσεως των δικαστηρίων με τη μορφή προσωρινών, εξα­σφαλιστικών του ιδιωτικού συμφέροντος μέτρων (ΕφΑΘ 25/2009 ΕλλΔνη 2009 σ. 1749). Προς την κατεύθυνση αυτή, το δικαστήριό Σας έχει εξουσία, όσο εκκρεμεί αίτηση ενώπιον του δικαστηρίου Σας με βάση τη διαδικασία της εκούσιας δικαιο­δοσίας, να εκδώσει προσωρινή διαταγή (781 ΚΠολΔ).

Σκοπός της προσωρινής διαταγής στην προκειμένη περίπτωση κατά την παρα­πάνω διάταξη είναι η αποτροπή κατακερματισμού της περιουσίας μας ως οφειλετών (πρβλ. ΜΠρΑΘ 2804/2010 ΔΕΕ 2010 σ. 568). Επίσης, σκοπόςείναι η αποτροπή κά­θε επιζήμιας μεταβολήςτης περιουσίας ή μείωση της αξίαςτης (πρβλ. ΜΠρΚοζ 1778/2009 ΕεμπΔ 2010 σ. 465).

Για την έκδοση της  προσωρινής διαταγής  κατά τη νομολογία, πρέπει να συντρέ­χει το στοιχείο της αναγκαιότηταςαυτής και τούτο προς το σκοπό εξασφαλίσεως ή διατηρήσεως δικαιώματος ή ρυθμίσεως καταστάσεως.

Η αναγκαιότητα και το επείγον στην επίδικη περίπτωση υφίσταται και για τους δύο αιτούντες καθόσον ήδη έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες κατά τα ανωτέρω οι οφειλές μας (βλ. σχετικές εξώδικες) και επιπλέον, υπάρχει κατά τα ανωτέρω σωρεία ληξιπρόθεσμων οφειλών και οχλήσεών μας από τους πιστωτές, ενώ στην ικανοποίηση των ποσών των οφειλών μας δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Συνεπώς βρισκόμαστε ήδη σε κατάσταση υπερημερίας οφειλών και η μη συμ­μόρφωσή μας στις υποχρεώσεις μας σηματοδοτεί την άμεση δυνατότητα των πι­στωτών σε λήψη ατομικών μέτρων δίωξης και αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της περιουσίας μας ή ακόμα και επιβάρυνσηςτης περιουσίας μου με εμπράγματες εξα­σφαλίσειςως προληπτικά μέτρα, γεγονός που θα αλλοιώσει την σειρά ικανοποίη­σης των πιστωτών μας κατά τα άρθρα 974επ. ΚΠολΔ και εν γένει την σειρά ικανο­ποίησήςτους κατά το παραπάνω σχέδιο διευθέτησης των οφειλών μας. Έτσι επίκειται άμεσος κίνδυνος έναρξης αναγκαστικών εκτελέσεων κατά της προσω­πικής μας ενός εκάστου ημών, περιουσίας. Η ρευστοποίηση της περιουσίας μας και ειδικά της κύριας κατοικίας μου μέχρι την οριστική υπαγωγή μου στο Ν 3869/2010 θα καταστήσει άνευ αντικειμένου την υπαγωγή μας στον παραπάνω νόμο αν και δικαιούμαστε και αξιώνουμε κατά τα ανωτέρω με την αίτησή μας του άρ­θρου 4 Ν. 3869/2010 την εξαίρεση της κύριαςκατοικίας μου αλλά και των ανωτέρω κινητών και ακινήτων μας από τη ρευστοποίηση.

Άλλωστε η οικονομία της δίκης και η αποφόρτιση των δικαστηρίων επιβάλλει την έκδοση προσωρινής δ/γής και όχι την παραπομπή του οφειλέτη σε δικαστική προστασία μετά π.χ από την έναρξη της αναγκαστικής εκτέλεσης και επιπλέον, ορθότερο είναι η προστασία με την προσωρινή δ/γή να καταλαμβάνει και την προς ρευστοποίηση περιουσία προκειμένου αυτή να γίνει υπο τα εχέγγυα της δικαστικής κρίσης δεσμευτικά και τελεσίδικα χωρίς κίνδυνο προνομιακής ικανοποίησης κάποιων πιστωτών. (βλ. Βενιέρης ό.α σελ. 374 επ)

Επειδή επιπλέον στο αντικείμενο ρύθμισης της προσωρινής δ/γής μπορεί ο δικαστής να διατάξει κάθε μέτρο που οδηγεί σε εξασφάλιση και διατήρηση του δικαιώματος ή ρύθμιση της κατάστασης (Βενιέρης ό.α σελ. 383 επ), δηλ. την αναστολή προληπτικά αλλά και τυχόν κατασταλτικά κάθε μέτρου ατομικής δίωξης εναντίον μας και εναντίον την κινητής και ακίνητης περιουσίας μας και την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης αυτής μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της παρούσης αίτησής μας, οίον και ο ορισμός μηνιαίων δόσεων προς τους πιστωτές σύμφωνα με τα άρθρα 4. παρ. 6 και 5 παρ.3 του ανωτέρω νόμου, η απαγόρευση καταγγελίας ή λύσης έννομης σχέσης και η απαγόρευση τηλεφωνικών οχλήσεων σε μας και στα μέλη της οικογένειάς μας από τους πιστωτές περί ανεξόφλητου των χρεών μας (Βενιέρης ό.α σελ. 384-385 όπου και η αντίστοιχη νομολογία)

    Επειδή εν προκειμένω νόμιμη συντρέχει περίπτωση το δικαστήριό σας, από την κατάθεση της παρούσης και μέχρι την έκδοση οριστικής επ` αυτής απόφασης, να διατάξει με προσωρινή του διαταγή, την προστασία κα ρύθμιση των εξής ζητημάτων, για τον καθένα από εμάς τους αιτούντες :

1) να διατάξει για τον καθένα από εμάς, τον ορισμό μηδενικών μηνιαίων δόσεων (άρθρα 4.6 και 5.3) προς τους πιστωτές, καθόσον συντρέχουν στο πρόσωπό μας ξεχωριστά, οι προϋποθέσεις του άρθρου 8 παρ. 5 του ανωτέρω νόμου διότι οπωσδήποτε με βάση τα ανωτέρω εκτεθέντα και τα προσκομισθέντα έγγραφα, υφίσταται ανεπαρκές εισόδημα στον καθένα μας για την κάλυψη και αυτών τούτων των βιοτικών μας αναγκών και έτσι δεν υπάρχει για τον καθένα μας αντικειμενική δυνατότητα για καταβολή χρηματικού ποσού προς τους πιστωτές αφού τα εισοδήματά μας είναι σήμερα πολύ πιο κάτω και από το οριζόμενο όριο φτώχειας και επιπλέον η 2η από εμάς είμαι από το 2012 άνεργη και συνεπώς πληρούται και αυτή η προϋπόθεση ήτοι της χρόνιας ανεργίας, άλλως τον ορισμό δόσεων ποσού 40€/μήνα για τον καθένα.

        2) να διαταχθεί η προστασία συνολικά της περιουσίας και συγκεκριμένα να διαταχθεί η διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας για τον καθένα απο εμάς.

        3) να διαταχθεί η απαγόρευση προσωρινά, προληπτικά αλλά και τυχόν κατασταλτικά κάθε μέτρου ατομικής δίωξης εναντίον μας και εναντίον την κινητής και ακίνητης περιουσίας μας

        4) να διαταχθεί η απαγόρευση καταγγελίας ή λύσης έννομης σχέσης και δη των ανωτέρω συμβάσεων για τον κάθε έναν από εμάς με τους πιστωτές μας, προκειμένου έτσι να μην παράγονται τόκοι υπερημερίας μέχρι να κριθεί η αποδοχή ή απόρριψη της αιτήσεώς μας, καθότι διαφορετικά επιβαρυνόμαστε υπέρμετρα από συνεχιζόμενες τοκοφορίες και επιβαρύνσεις.

        5) να διαταχθεί η απαγόρευση τηλεφωνικών οχλήσεων σε μας και στα μέλη της οικογένειάς μας από τους πιστωτές περί ανεξόφλητου των χρεών μας, διότι το φαινόμενο έχει λάβει απίθανες διαστάσεις με συνεχείς οχλήσεις καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας και καθ` εκάστην ημέρα σε βαθμό που έχει απωλεστεί κάθε ηρεμία και γαλήνη του ιδιωτικού και οικογενειακού μας βίου και μάλιστα κατά τρόπο οπωσδήποτε μη σύννομο.

          Επειδή με την παρούσα δηλώνουμε ο καθένας μας υπεύθυνα ότι όλα τα ανωτέρω παρατιθέμενα στοιχεία κατάστασης περιουσίας και των κάθε φύσης εισοδημάτων, η κατάσταση των πιστωτών και οι απαιτήσεις τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα καθώς και τα αναφερθέντα για τις μεταβιβάσεις ακινήτων και δικαιωμάτων στην τελευταία τριετία, που δηλώνουμε ότι δεν έγιναν, είναι πλήρη, αληθή και σύμφωνα με όσα οι ίδιοι οι πιστωτές μας, μας γνωστοποίησαν.

         Επειδή δεν έχουμε υποβάλλει άλλη φορά αίτηση για ρύθμιση των χρεών μας και ούτε έχουμε τύχει εξ` αυτού του λόγου απαλλαγής ή ρύθμισης

        Επειδή το δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλη και τόπο η δε αίτησή μας βάσιμη και αληθής και αποδεικνύεται από τα έγγραφα και μάρτυρες

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτηση για τον καθένα μας.

Να επικυρωθεί για τον καθένα μας, το ανωτέρω Σχέδιο Διευθέτησης Οφειλών, ως ανωτέρω προτείνεται ή ως τροποποιηθεί, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 1 ή κατά το άρθρο 7 του Ν 3869/2010, με τη συγκατάθεση όλων των πιστωτών ή με πλασματική συ­γκατάθεση κατά το άρθρο 7 παρ. 2-3 ώστε να αποκτήσει για τον καθένα μας, ισχύ δικαστικού συμβιβασμού είτε κατά την εκδίκαση της απόπειρας συμβιβασμού κατά το άρθρο 5 παρ. 1 ενώπιον του Ειρηνοδίκη είτε μεταγενέστερα σε οποιοδήποτε στάδιο.

Επικουρικά, σε περίπτωση μη επίτευξης δικαστικού συμβιβασμού σε οποιοδήποτε στάδιο της δίκηςζητούμε να διαταχθεί για τον καθένα από εμάς η ρύθμιση των χρεών μας σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 και 2 Ν 3869/2010, εκτός των ανωτέρω αναφερόμενων που εξαιρούνται για τον καθένα μας, για χρονικό διάστημα τριών ετών και να οριστούν οι καταβολές που υποχρεούται ο καθένας μας να καταβάλει στους καθών πιστωτές μας κατά τα οριζόμενα αναλυτικά στο παραπάνω σχέδιο διευθέτησης για τον καθένα μας,ή σε όποιο άλλο ύψος κρίνει για τον καθένα μας, τοΔικαστήριο βάσει των παραπάνω και των οριζόμενων στο νόμο.

Να εξαιρεθεί από την εκποίηση τηςπεριουσίας του πρώτου από εμάς για την ικανοποίηση τωνπιστωτών το παραπάνω ακίνητο του οποίου είμαι ψιλόςκύριος και χρησιμεύειως κύρια κατοικία εμού και της οικογένειάς μου με τη ρύθμιση της ικανοποίησής απαιτήσεων των πιστωτών μου με μηνιαίες καταβολές ύψους   για διάστημα 20ετών και κατανομή καταβολών σύμφωνα με τα παραπάνω αναλυτικά αναφερόμενα, άλλως σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου κατά το ύψος, την διάρκεια καταβολών και την κατανομή των καταβολών βάσει των παραπάνω και βάσει όσων ορίζει ο νόμος, σε κάθε περί­πτωση με περίοδο χάριτος που ανωτέρω αναφέρεται. Να εξαιρεθούν της εκποίησης τα ανωτέρω αναφερόμενα ακίνητά μου και οχήματα. Σε περίπτωση ρευστοποίησης- εκποίησης που τυχόν θα αποφασίσει το δικαστήριό σας για το ανωτέρω προτεινόμενο ακίνητό (διαμέρισμα στην ++) του οποίου είμαι ιδιοκτήτης κατά 50% εξ` αδιαιρέτου, να καταλογιστεί-συνυπολογιστεί το εισπραχθησόμενο τίμημα όπως ανωτέρω προτείνω, άλλως κατά τον τρόπο που θα αποφασίσει το δικαστήριό σας.

Να αναγνωριστεί ότι με την τήρηση της παραπάνω ρύθμισης των οφειλών μου θα απαλλαγώ από τα χρέη μου προς τουςκαθών πιστωτές, με την επιφύλαξη αυτών που ρυθμίστηκαν για την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας μου.

Να εξαιρεθούν από την εκποίηση της περιουσίας της δεύτερης από εμάς τα ανωτέρω αναφερόμενα ακίνητά μου. Σε περίπτωση ρευστοποίησης- εκποίησης που τυχόν θα αποφασίσει το δικαστήριό σας για το ανωτέρω προτεινόμενο ακίνητό (διαμέρισμα στην ++) του οποίου είμαι ιδιοκτήτρια κατά 50% εξ` αδιαιρέτου, να καταλογιστεί-συνυπολογιστεί το εισπραχθησόμενο τίμημα όπως ανωτέρω προτείνω, άλλως κατά τον τρόπο που θα αποφασίσει το δικαστήριό σας

Να εκδοθεί προσωρινή δ/γή από την κατάθεση της παρούσης και μέχρι την έκδοση οριστικής επ` αυτής απόφασης και το δικαστήριό σας για τον καθένα από εμάς:

1) να διατάξει τον ορισμό μηδενικών μηνιαίων δόσεων (άρθρα 4.6 και 5.3), προς τους πιστωτές, καθόσον συντρέχουν στο πρόσωπό μας οι προϋποθέσεις του άρθρου 8 παρ. 5 του ανωτέρω νόμου διότι οπωσδήποτε με βάση τα ανωτέρω εκτεθέντα και τα προσκομισθέντα έγγραφα, υφίσταται ανεπαρκές εισόδημα για την κάλυψη και αυτών τούτων των βιοτικών μας αναγκών και έτσι δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα για καταβολή χρηματικού ποσού προς τους πιστωτές αφού τα εισοδήματά μας είναι σήμερα πολύ πιο κάτω και από το οριζόμενο όριο φτώχειας και επιπλέον η 2η από εμάς είμαι από το 2012 άνεργη και συνεπώς πληρούται και αυτή η προϋπόθεση ήτοι της χρόνιας ανεργίας, άλλως του ορισμού δόσεων ποσού 40€/μήνα για τον καθένα.

        2) να διαταχθεί η προστασία συνολικά της περιουσίας μας και συγκεκριμένα να διαταχθεί η διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας μας.

        3) να διαταχθεί η απαγόρευση προσωρινά, προληπτικά αλλά και τυχόν κατασταλτικά κάθε μέτρου ατομικής δίωξης εναντίον μας και εναντίον την κινητής και ακίνητης περιουσίας μας

        4) να διαταχθεί η απαγόρευση καταγγελίας ή λύσης έννομης σχέσης και δη των ανωτέρω συμβάσεων με τους πιστωτές μας, προκειμένου έτσι να μην παράγονται τόκοι υπερημερίας μέχρι να κριθεί η αποδοχή ή απόρριψη της αιτήσεώς μας, καθότι διαφορετικά επιβαρυνόμαστε υπέρμετρα από συνεχιζόμενες τοκοφορίες και επιβαρύνσεις.

        5) να διαταχθεί η απαγόρευση τηλεφωνικών οχλήσεων σε μας και στα μέλη της οικογένειάς μας από τους πιστωτές περί ανεξόφλητου των χρεών μας, διότι το φαινόμενο έχει λάβει απίθανες διαστάσεις με συνεχείς οχλήσεις καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας και καθ` εκάστην ημέρα σε βαθμό που έχει απωλεστεί κάθε ηρεμία και γαλήνη του ιδιωτικού και οικογενειακού μας βίου και μάλιστα κατά τρόπο οπωσδήποτε μη σύννομο.

Να συμψηφιστεί η δικαστική δαπάνη μεταξύ των διαδίκων.

                        Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013