έγκληση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. άρθρο 22. 1 και 4 ν. 2472/1997κάμερες και βιντεοσκόπηση απο γείτονα. έννοια αρχείου & επεξεργασίας. μη γνωστοποίηση προς την Αρχή

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ +++

ΕΓΚΛΗΣΗ 

1) +++2)++3)+++

ΚΑΤΑ

+++++

          Οι εγκαλούντες διαβιούμε και διαμένουμε μονίμως και κυρίως σε ακίνητο έκτασης 6.417,48 τ.μ. με αρ. τεμ. 468, κείμενου στην ανωτέρω θέση +++, ανήκον στην κυριότητα του πρώτου από εμάς, δυνάμει του με αρ. ++ παραχωρητηρίου της Δ/νσης Γεωργικής Ανάπτυξης της ++ νομίμως μεταγραφέντος ++ και το οποίο συνορεύει γύρωθεν++ και δυτικά επι πλευράς 101,55μ. με ακίνητο του πρώτου των εγκαλουμένων, από το οποίο διαχωρίζεται εν μέρει με απλή φράχτη. Το ακίνητο αυτό, το  σχήμα, η θέση του και σε σχέση με το ακίνητο του πρώτου εγκαλουμένου αλλά και τα όριά του, όπως και ο ανωτέρω χωματόδρομος-παράδρομος νότια αυτού, απεικονίζονται με τα στοιχεία ΒΓΔΕΑΒ στο από Μαΐου 2016 τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού ++ που επισυνάπτεται παραπόδας της κατωτέρω αναφερόμενης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

           Ειδικότερα, εντός του ακινήτου μου και προς το δυτικό του τμήμα που συνορεύει με το ακίνητο του πρώτου των εγκαλουμένων και πλησίον, σχεδόν εφαπτόμενα του ορίου των ακινήτων, ο πρώτος από εμάς έχω ανεγείρει από το 1994 σταδιακά και με νόμιμη άδεια της αρχής, εγκαταστάσεις ποιμνιοστάσιου και στεγασμένων αποθηκών αλλά και ανοιχτών υποστέγων, εις τις οποίες εκτρέφω και σταυλίζω διαφόρους κατά καιρούς αριθμούς αμνοεριφίων καθόσον είμαι επαγγελματίας κτηνοτρόφος από πολλών ετών, ασκών το επάγγελμα βιοποριστικά, αλλά και εναποθηκεύω και τις τροφές των ζώων καθώς και κάθε άλλο απαιτούμενο εφόδιο για την εκτροφή τους όπως επίσης και τα μέσα αμέλγματος αλλά και συλλογής του γάλακτος που αυτά παράγουν, το οποίο και εμπορεύομαι. Απεικονίζονται δε αυτές οι εγκαταστάσεις στο ακίνητο με τα στοιχεία Σ6,Σ5,Σ4,Σ7,Σ8 και Σ3 του ανωτέρω διαγράμματος, συνολικής έκτασης 1.980,21τμ. Εν συνεχεία δε του κυρίως κορμού αυτών των εγκαταστάσεων και προς νότο, αλλά και πάλι προς το δυτικό όριο του ακινήτου μου και σχεδόν εφαπτόμενα με αυτό, ανήγειρα, επίσης με νόμιμη άδεια της αρχής και διατηρώ και την κύρια και μόνιμη κατοικία μου, αποτελούμενη από δύο κύριους χώρους κατοικίας και έναν αποθηκευτικό, που απεικονίζονται με τα στοιχεία 1/Λ 1,1/Λ 2 και 1/Λ3 και δύο στέγαστρα αυλής με στοιχεία Σ1 και Σ2, συνολικής έκτασης 628,2 τμ.

Σ` αυτή την εγκατάσταση της κατοικίας, διαμένουμε μόνιμα οι εγκαλούντες με τις οικογένειές μας. Δηλ. αυτή αποτελεί την μόνιμη και κύρια κατοικία της οικογένειας του πρώτου από εμάς, αποτελούμενη από ++αλλά και την μόνιμη και κύρια κατοικία της οικογένειας του+++ αποτελούμενη από ++

 Γύρωθεν δε των κτιριακών εγκαταστάσεών (ποιμνιοστασίου, οικίας), υφίσταται ακάλυπτος χώρος του ακινήτου, τμήμα του οποίου έμπροσθεν της οικίας και προς νότο, συνιστά και τον αύλειο χώρο της οικίας μας, εις τους οποίους διαβιούμε και επίσης εναποθέτουμε διάφορα πράγματα και αντικείμενα, όπως εργαλεία, σάκκους με ζωοτροφές, αλλά και τραπέζια, καρέκλες κλπ προκειμένου να χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν τον αύλειο χώρο της οικίας μας και επίσης σταθμεύουμε και τα οχήματά μας, εισερχόμενοι από την ανωτέρω επαρχιακή οδό. 

          Ο πρώτος των εγκαλουμένων, είναι ιδιοκτήτης, άλλως νομέας και κάτοχος του ομόρου ακινήτου από την δυτική πλευρά του ακινήτου μου και καθ` όλο το μήκος αυτής ΑΒ 101,55μ, έκτασης 22 στρεμμάτων περίπου, που συνορεύει κατά τα λοιπά βόρεια με ανώνυμη αγροτική οδό, δυτικά με άλλες ιδιοκτησίες και νότια εν μέρει, επίσης με ανώνυμη αγροτική οδό-χωματόδρομο, ο οποίος, εν είδει παράδρομου, αρχόμενος από την ΕΟ ++νοτιότερα των ακινήτων μας, ελαύνεται άμεσα, δια δεξιάς στροφής έμπροσθεν της νότιας πρόσοψης του ακινήτου του, προς ανατολικά και, διερχόμενος σχεδόν παράλληλα προς το ανωτέρω ακίνητο του εγκαλουμένου από την νότια πλευρά του, εξικνείται μέχρι τη νότια πρόσοψη του ακινήτου μου, δηλ. στην πλευρά ΑΕΔ του ακινήτου μου όπου και υφίσταται η οικία μας και ο αύλειος αυτής χώρος. (βλ. αναλυτικά διάγραμμα)

Ο χωματόδρομος δηλ. αυτός, όπως απεικονίζεται στο ανωτέρω διάγραμμα νότια του ακινήτου του 1ου εγκαλουμένου, μήκους περίπου 70 μέτρων, έχων την μορφολογία επίκλινου (ράμπας) λόγω της υψομετρικής διαφοράς της ΕΟ σε σχέση με τα χθαμαλότερα ακίνητα βόρεια αυτής, χρησιμοποιείται από εμάς προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση πεζή αλλά και διά οχημάτων, από την ανωτέρω ΕΟ προς τα παρακείμενα, βόρεια της ΕΟ, ακίνητα δηλ. και προς αυτό του εγκαλουμένου και προς το δικό μας, αλλά και αντίστροφα, συνεπεία δε της κατευθύνσεως αυτής, διερχόμαστε κάθε φορά έμπροσθεν της νοτίας πρόσοψης του ακινήτου του 1ου εγκαλουμένου. Αποτελεί δε ο δρόμος αυτός, την μοναδική πρόσβαση από και προς το ακίνητό μας, ήδη από την διάνοιξη της ανωτέρω ΕΟ, δηλ. για πάνω από 60 έτη, αφού και ο δικαιοπάροχός μου αυτή την πρόσβαση χρησιμοποιούσε.

          Τμήμα του ακινήτου του, προς το νότιο μέρος αυτού, έκτασης 1380,94 τμ, που συνορεύει ανατολικά εν μέρει με ιδιοκτησία μου και εν μέρει με την κατάληξη του ανωτέρω χωματόδρομου στην νότια πλευρά του ακινήτου μου, δυτικά με άγνωστη ιδιοκτησία, βόρεια με υπόλοιπη ιδιοκτησία του και νότια εν μέρει επι 45 μέτρα περίπου με τον ανωτέρω χωματόδρομο, όπως τα όρια αυτά, η θέση και το σχήμα του απεικονίζονται με τα στοιχεία ΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΖ στο ανωτέρω σχεδιάγραμμα, ο 1ος εγκαλούμενος περιέφραξε με σταθερή περίφραξη και έτσι κατά το μεγαλύτερο τμήμα της η νότια πλευρά του τμήματος αυτού, συνορεύει εφαπτόμενη με τον ανωτέρω χωματόδρομο.

Εντός αυτού, ανήγειρε σε διάφορους χρόνους, διάφορες πρόχειρες από λαμαρίνα, ξύλα και ελαφριά εν γένει οικοδομικά υλικά, εγκαταστάσεις ορνιθώνα και αποθηκών, ενώ στο ανατολικό τμήμα αυτού, που είναι ακάλυπτο, καλλιεργεί ενίοτε κήπο, όπως όλα τούτα αποτυπώνονται στο ανωτέρω διάγραμμα με στοιχεία 1/Λ4, 1/Λ5 και 1Λ/6, 1/Λ7.

Δεν κατοικεί ούτε αυτός, ούτε άλλο μέλος της οικογενείας του, αλλά και κανείς τρίτος στο τμήμα αυτό του ακινήτου του, αλλά ο ίδιος κατοικεί στον Κέδρο, που απέχει περί τα 2-3 χιλιόμετρα περίπου. Επισκέπτεται αυτό σχεδόν καθημερινά και χρησιμοποιεί αυτό ως ορνιθώνα, για εναπόθεση παλαιών πραγμάτων, και διατηρεί εντός αυτού και σκυλιά φύλαξης. Το υπόλοιπο δε ακίνητό του, πλήν δηλ. του περιφραγμένου αυτού τμήματος, καλλιεργεί με βαμβάκι.

Όμως οι εγκαλούμενοι (πατέρας και υιός) περί τα μέσα Αύγουστου του 2015, ενεργώντες από κοινού και άνευ της συναίνεσής μας, εντολής, ή εγκρίσεως και χωρίς καμμία προηγούμενη ενημέρωσή μας, με κοινές τους πράξεις και ενέργειες, τοποθέτησαν εντός του περιφραγμένου αυτού τμήματος και επι των προχείρων ανωτέρω κτισμάτων, τρείς μόνιμες συσκευές εικονοληπτικών μηχανημάτων-κάμερες, που είναι στραμμένες και εστιάζουν, συλλέγουν και καταγράφουν εικόνα και ήχο και εν γένει δεδομένα εικόνας και ήχου από το εσωτερικό του ακινήτου του προς το εξωτερικό αυτού, δηλ. προς την συμβολή του χωματόδρομου με την ΕΟ, προς την διαδρομή-κατεύθυνση του χωματόδρομου παράλληλα με την νότια περίφραξη του ανωτέρω τμήματος και προς την οικία μας, τις εγκαταστάσεις και τον αύλειο χώρο του ακινήτου στον οποίο διαμένουμε.

Ειδικότερα, τοποθέτησαν και εγκατέστησαν αυτές όχι περιμετρικά του περιφραγμένου αυτού τμήματος και με εστίαση-κατεύθυνση προς το κέντρο αυτού, για να ελέγχουν δήθεν αυτό, αλλά, στο εσωτερικό αυτού και με εστίαση προς τα έξω και συγκεκριμένα την πρώτη (Κ3) επί ξύλινου στύλου ύψους 3 μέτρων στην βορειοδυτική γωνία του ανωτέρω περιφραγμένου τμήματος και στο σημείο Η του διαγράμματος και με εστίαση προς νοτιοανατολικά, δηλ. προς την συμβολή της ΕΟ με τον χωματόδρομο, την δεύτερη (Κ2) επι μεταλλικής δοκού ύψους 3 μέτρων και ανάμεσα στα σημεία ΗΘ της βόρειας περίφραξης, πλησίον του σημείου Θ του ανωτέρω διαγράμματος και με εστίαση προς νότο και προς την διαδρομή του εφαπτόμενου χωματόδρομου από την ΕΟ προς το ακίνητό μας και την τρίτη (Κ1) επι της ανατολικής τοιχοποιίας του παραπήγματος 1/Λ5 του ανωτέρω διαγράμματος σε ύψος 3 μέτρων περίπου και σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από το ακίνητό μας και με εστίαση ανατολικά προς το ακίνητό μας συνολικά, δηλ. εγκαταστάσεις, οικία, αύλειο-ακάλυπτο χώρο, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ανωτέρω διάγραμμα με τα ανωτέρω στοιχεία Κ1,Κ2 και Κ3.

 Οι μόνιμες κάμερες αυτές ευρίσκονται σε λειτουργία έκτοτε και μέχρι σήμερα συνεχώς κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό κάθε φορά που κινούμαστε στο ακίνητό μας και στον εξωτερικό αύλειο και εν γένει ακάλυπτο χώρο του, ή διερχόμαστε από την ΕΟ από και προς αυτό, διασχίζοντες τον ανωτέρω παράδρομο, καθόσον εκπέμπουν   διακοπτόμενο ερυθρό φώς.

Κατά τον τρόπο αυτό, ήτοι μέσω του τοποθετηθέντος ανωτέρω συστήματος επιτήρησης καμερών, έκτοτε και μέχρι και σήμερα οι εγκαλούμενοι, άνευ της συγκατάθεσής μας, λαμβάνουν, συλλέγουν καταγράφουν, διαβιβάζουν και επεξεργάζονται οπτικά και ηχητικά δεδομένα καταρχάς από την ΕΟ και την συμβολή της με τον ανωτέρω παράδρομο αυτής-χωματόδρομο και την είσοδο αυτού προς το ακίνητό μας, εν συνεχεία, από την διαδρομή του χωματόδρομου προς το ακίνητο και εν τέλει από το ίδιο το ακίνητο και τις εγκαταστάσεις του συνολικά, ήτοι τα εν γένει προσωπικά δεδομένα από κάθε ενέργεια και κίνησή μας από την ΕΟ προς το ακίνητό μας αλλά και από κάθε ενέργειά μας στο ακίνητό μας και έτσι δια του τρόπου αυτού ελέγχουν και εποπτεύουν έκτοτε καθ` όλο το 24 ωρο της ημέρας και καθ` εκάστην ημέρα, τα πρόσωπά μας, την παρουσία μας και τις ενέργειές μας στον ιδιωτικό μας χώρο, αλλά και την πρόσβασή μας από και προς το ακίνητό μας (είσοδος-έξοδος) και ειδικότερα:  

Με το ως άνω σύστημα ηλεκτρονικής βιντεοεπιτήρησης, συλλέγουν, καταχωρούν και διαβιβάζουν τα σήματα εικόνας και ήχου και άρα τα προσωπικά μας δεδομένα, οπωσδήποτε σε μηχάνημα-κέντρο καταγραφής (σκληρός δίσκος κλπ) στο οποίο έχουν αυτοί πρόσβαση, εγκατεστημένο στον ίδιο χώρο, ή σε άλλο απομακρυσμένο σημείο, είτε μέσω εσωτερικού δικτύου, είτε μέσω διαδικτύου, όπου αυτά (τα δεδομένα), ως εκ της τεχνολογικής δυνατότητας του μέσου, καταγράφονται, αποθηκεύονται και εν γένει διατηρούνται απ` αυτούς, δυναμένων εν συνεχεία να προβούν σε περαιτέρω επεξεργασία τους (οργάνωση, αντιγραφή, διάθεση κλπ), αλλά και προς περιορισμένο αριθμό οθονών προβολής, στον ίδιο ή άλλο απομακρυσμένο χώρο, στις οποίες έχουν αυτοί πρόσβαση, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, είτε μέσω διαδικτύου. Πάντως, είτε στην μία, είτε στην άλλη περίπτωση, κατασκεύασαν και λειτουργούν (τοπικά ή απομακρυσμένα), ψηφιακό-ηλεκτρονικό κέντρο συλλογής, καταγραφής, επεξεργασίας και διαβίβασης του σήματος (DigitalVideoRecording-DVR, ψηφιακή εγγραφή βίντεο) στο οποίο ψηφιακά συλλέγονται, καταγράφονται, οργανώνονται και επεξεργάζονται τα σήματα που συλλέγονται από τις κάμερες, τα οποία εν συνεχεία διαβιβάζονται απ` αυτό, είτε σε μόνιτορ όταν πρόκειται για τοπικό εσωτερικό σύστημα οθονών προβολής, είτε απομακρυσμένα στην οθόνη προβολής μέσω διαδικτύου (συνήθως ΗΥ ή οθόνη κινητού), είτε σε άλλο καταγραφέα ηλεκτρονικού δίσκου ως αποθηκευτικό χώρο (σκληρό δίσκο), τοπικά ή απομακρυσμένα, διότι χωρίς αυτό, είναι αδύνατη η λειτουργία (συλλογή, μετατροπή, καταχώρηση και διαβίβαση του σήματος) του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, που όμως και εγκατέστησαν και λειτουργούν.

 Όμως για τη σύσταση, εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας του ανωτέρω κλειστού κυκλώματος και συστήματος λήψης, καταγραφής, αποθήκευσης και διαβίβασης προσωπικών δεδομένων, όχι μόνο δεν συγκατατεθήκαμε, αλλά και οι εγκαλούμενοι δεν ενημέρωσαν   προηγουμένως εγγράφως την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων µε όλα τα στοιχεία που απαιτεί η διάταξη του άρθρου 6 του Ν. 2472/1997 και συναφώς καμία άδεια δεν τους έχει παραχωρηθεί, αν και σύμφωνα με το άρθρο 2 στοιχ. α΄ του ν. 2472/1997 και τις αιτιολογικές σκέψεις 14-17 στο προοίμιο της Οδηγίας 95/46/ΕΚ, τα δεδομένα ήχου και εικόνας, εφόσον αναφέρονται σε πρόσωπα, συνιστούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

 Περαιτέρω, στο άρθρο 2 παρ. δ` του ν.2472/1997 ορίζεται ότι συνιστά «Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ("επεξεργασία") , κάθε εργασία ή σειρά εργασιών που πραγματοποιείται, από…φυσικό πρόσωπο με ή χωρίς τη βοήθεια αυτοματοποιημένων μεθόδων και εφαρμόζονται σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή.» και στην παρ. ε` αυτού ότι συνιστά  «Αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα" ("αρχείο"), κάθε διαρθρωμένο σύνολο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία είναι προσιτά με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια», ενώ στο άρθρο 22 ν. 2472/1997, ορίζεται ότι: « 1. Όποιος παραλείπει να γνωστοποιήσει στην Αρχή, κατά το άρθρο 6 του παρόντος νόμου τη σύσταση και λειτουργία αρχείου ή οποιαδήποτε μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις χορηγήσεως της άδειας, που προβλέπεται από την παρ. 3 του άρθρου 7 του παρόντος νόμου, τιμωρείται με φυλάκιση έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δραχμών έως πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) δραχμών…4. Όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών ή τα αφαιρεί, αλλοιώνει, βλάπτει, καταστρέφει, επεξεργάζεται, μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων ή τα εκμεταλλεύεται με οποιονδήποτε τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν πρόκειται για ευαίσθητα δεδομένα με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική  ποινή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου (1.000.000) έως δέκα εκατομμυρίων (10.000.000) δραχμών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλες διατάξεις

Επειδή εν προκειμένω οι εγκαλούμενοι, αν και γνώριζαν ότι με τις ανωτέρω κάμερες συλλέγουν και καταγράφουν προσωπικά δεδομένα του ιδιωτικού, οικογενειακού, επαγγελματικού και κοινωνικού μας βίου, διότι εστίασαν αυτές προς τον ακίνητό μας και προς τον ανωτέρω χωματόδρομο και στην συμβολή του με την ΕΟ και επιπλέον γνώριζαν ότι χρησιμοποιούμε και την ανωτέρω είσοδο και δρόμο αλλά και ότι κατοικούμε στο ακίνητο μόνιμα, εν τούτοις, από κοινού και με κοινό δόλο ενεργούντες, δια του ανωτέρω τρόπου συνέστησαν, λειτουργούν και διατηρούν, αρχείο δεδομένων μας προσωπικού χαρακτήρα κατά την έννοια του νόμου, δηλ. διαρθρωμένο σύνολο των προσωπικών μας δεδομένων, άνευ της προηγούμενης έγγραφης ενημέρωσης, άνευ άδειας της Αρχής και άνευ της συγκαταθέσεώς μας, διότι τα προσωπικά δεδομένα εικόνας και ήχου που συλλέγονται από τις κάμερες και καταγράφονται καταρχήν στο (τοπικό ή απομακρυσμένο) ηλεκτρονικό κέντρο συλλογής, καταγραφής, επεξεργασίας και διαβίβασης του σήματος (DVR),  διαβιβάζονται απ` αυτό, είτε με εσωτερικό κύκλωμα, είτε δια διαδικτύου και καταχωρούνται, καταγράφονται και αποθηκεύονται σε (τοπικό ή απομακρυσμένο) ηλεκτρονικό καταγραφικό αποθηκευτικό μέσο (σκληρό δίσκο, κάρτα μνήμης κλπ), αυτοματοποιημένα ή μη. Οι δε «εργασίες» αυτές, πληρούν την έννοια της «επεξεργασίας» κατά τα ανωτέρω. Συνιστά δε το τελευταίο μέσο, αρχείο κατά την έννοια του νόμου, δηλ. διαρθρωμένο και οργανωμένο σύνολο πληροφοριών, όπως άλλωστε και κάθε τέτοιο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, διότι τόσο κατά τη σύστασή-δημιουργία-εγκατάσταση του όσο και κατά την λειτουργία και χρήση του (καταχώρηση-αποθήκευση), αναγκαίως διαρθρώνεται, οργανώνεται και κατηγοριοποιείται σε μορφές φακέλων, ομάδων, λημμάτων κλπ κατά τη βούληση των χρηστών εγκαλουμένων, ή/και αυτοματοποιημένα, όπως κατά όνομα, ημερομηνία, μέγεθος, περιεχόμενο, συμβάν, πρόσωπο κλπ ή με συνδυασμό αυτών, με δυνατότητα ευρείας περαιτέρω επέμβασης και επεξεργασίας όπως εργασιών συλλογής και ομαδοποίησης, μετακίνησης, αντιγραφής, αποκοπής, διαβίβασης και εν γένει διάθεσης, συσχέτισης, κλειδώματος κλπ του συνόλου ή τμήματος των πληροφοριών, είτε αποκλειστικά από τους εγκαλουμένους, είτε και από τρίτα πρόσωπα που έχουν πρόσβαση σ` αυτό, έτσι ώστε το σύνολο αυτό των πληροφοριών, να αποτελεί ή να μπορεί να αποτελεί αντικείμενο και περαιτέρω «επεξεργασίας» κατά την έννοια του νόμου και οι οποίες φυσικά, εφόσον αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα, μπορούσαν κατά νόμω να είναι προσιτές, μόνο με γνώμονα συγκεκριμένα κριτήρια που θέτει ο ίδιος, ήτοι, εφόσον συλλέγονται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο και για καθορισμένους σαφείς και νόμιμους σκοπούς, μετά από άδεια της Αρχής και την συγκατάθεση του υποκειμένου (άρθρα 4,5,6,7,11 ν.2472/1997) που φυσικά εν προκειμένω δεν πληρούνται. Οπωσδήποτε δε οι ανωτέρω «εργασίες» της καταχώρησης, καταγραφής και αποθήκευσης στο μέσο αυτό των πληροφοριών που συλλέγονται, από μόνες τους συνιστούν «επεξεργασία» του συνόλου των πληροφοριών κατά την ανωτέρω έννοια του νόμου, χωρίς δηλ. να απαιτείται και οποιαδήποτε άλλη περαιτέρω εργασία επεξεργασίας από τις ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες επ` αυτών.

Σε κάθε όμως περίπτωση και αυτή ακόμη η, από το (τοπικό ή απομακρυσμένο) ηλεκτρονικό κέντρο συλλογής, καταγραφής, επεξεργασίας και διαβίβασης του σήματος (DVR), συλλογή, διατήρηση, οργάνωση και διαβίβαση (είτε σε σκληρό δίσκο, κάρτα μνήμης είτε/και σε άλλη οθόνη), του ανωτέρω συνόλου πληροφοριών των προσωπικών δεδομένων μας, που συλλέγει το σύστημα αυτό βιντεοεπιτήρησης των εγκαλουμένων, που λειτουργεί μόνιμα, συνεχώς ή κατά τακτά χρονικά διαστήματα στον ανωτέρω χώρο διέλευσής μας και στον ιδιωτικό μας χώρο, συνιστούν από μόνες τους (και χωρίς δηλ. άλλη περαιτέρω εργασία αποθήκευσης και καταχώρησης σε σκληρό δίσκο ή κάρτα μνήμης), «επεξεργασία» κατά νόμω του αρχείου που συνέστησαν, διατηρούν και λειτουργούν και μάλιστα εν όλω ή εν μέρει αυτοματοποιημένη, σύμφωνα με το άρθρο 2.δ` του ν. 2472/1997 (ΑΠ 1135/2011, ΑΠ 2053/2010, ΑΠ 2244/2013 πολιτικό,  Οδηγία Αρχής 1/11, Απ.Αρχής 13/2014, ΝΟΜΟΣ), διότι και εδώ, ως εκ του ηλεκτρονικού αυτού κέντρου που είναι απαραίτητο τεχνολογικά για την συλλογή, καταγραφή, οργάνωση και διαβίβαση του σήματος περαιτέρω είτε σε σκληρό δίσκο κλπ, είτε/και σε οθόνη προβολής, το σύνολο των πληροφοριών που συλλέγονται, αναγκαίως διαρθρώνεται επίσης ως ψηφιακό αρχείο σήματος εικόνας, αφού μετατρέπεται από οπτικό σήμα, σε ψηφιακό αρχείο και εν συνεχεία τούτο καταχωρείται και διατηρείται σε μορφή ψηφιακού αρχείου που εξάγεται και διαβιβάζεται κατά την βούληση των εγκαλουμένων αυτοματοποιημένα ή μη και συνεπώς και στην περίπτωση αυτή, πληρούνται οι έννοιες και της επεξεργασίας και του αρχείου κατά νόμω που είναι προσιτό επίσης με γνώμονα τα ανωτέρω συγκεκριμένα σαφή κριτήρια του νόμου καθόσον αφορά τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

 Οπωσδήποτε δε ακριβώς επειδή δια του ανωτέρω συστήματος συλλέγουν, καταγράφουν, αποθηκεύουν ή/και διαβιβάζουν (σε άλλη οθόνη και αποθηκευτικό μέσο), το ανωτέρω σύνολο πληροφοριών σε αρχείο κατά τα ανωτέρω, ανυπερθέτως,  λαμβάνουν και γνώση του ανωτέρω συνόλου πληροφοριών των προσωπικών μας δεδομένων, τα οποία φυσικά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από εμάς και υπο την έννοια αυτή είναι κρυφά.  

 Συνεπώς ετέλεσαν από κοινού, το αδίκημα της παρ. 1 και το αδίκημα της παρ.4 του άρθρου 22 ν. 2472/1997, σε αληθή πραγματική συρροή μεταξύ των, καθόσον πρόκειται περί ανεξαρτήτων και αυτοτελών κολάσιμων πράξεων, δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση ειδικού προς γενικό, δεν υπάρχει ρήτρα επικουρικότητας μεταξύ τους κανένα δεν αποτελεί αναγκαίο μέσο τέλεσης του άλλου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ  

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ τους ανωτέρω και εξαιτούμαστε την κατά νόμω τιμωρία τους.

Επειδή, από την ανωτέρω παράνομη και δόλια συμπεριφορά από κοινού των εγκαλουμένων, επλήγησαν και εισέτι πλήττονται συνεχώς, καθημερινά και καθ` όλο το 24ωρο της ημέρας, ζωτικής σημασίας πτυχές της προσωπικότητας μας κατά τις εκφάνσεις της ελευθερίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητας όπως την διακηρύσσει το άρθρο 5.1 Σ και κατά συνέπεια του δικαιώματος της αυτοδιάθεσής μας αλλά και της ατομικής ζωής και σφαίρας απορρήτου της ιδιωτικής μας ζωής, διότι μας έθεσαν δια του ανωτέρω τρόπου, υπό έλεγχο και αδικαιολόγητο περιορισµό της ελευθερίας μας, ως εκδήλωση της προσωπικότητάς μας και μας παρεμποδίζουν καθημερινά στην ελεύθερη ανάπτυξη της ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής δραστηριότητάς μας, η οποία ως εικός, περιλαμβάνει την δυνατότητα ακωλύτου ανάπτυξης πάσης ανθρώπινης ενέργειας και δράσης και ως εκ τούτου υπέστημεν ηθική βλάβη (914,932ΑΚ), δηλώνουμε άπαντες ρητά ότι επιφυλασσόμαστε να παραστούμε νόμιμα και εμπρόθεσμα και ως ο νόμος ορίζει, ως πολιτικώς ενάγοντες κατά των κατηγορουμένων για την χρηματική μας ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστημεν συνεπεία των ανωτέρω εις βάρος μας εγκληματικών πράξεων, με την ρητή επιφύλαξη αναζητήσεως και απαιτήσεως μείζονος ποσού ηθικής βλάβης από τον καθένα τους, αλλά και κάθε άλλης περιουσιακής μας ζημίας, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων, πλήν του 6ου από εμάς ++, ο οποίος Δηλώνω ότι παρίσταμαι ήδη εναντίον των ανωτέρω κατηγορουμένων ως πολιτικώς ενάγων ζητώντας για χρηματική ικανοποίηση μου λόγω ηθικής βλάβης το ποσό των 44 € εις ολόκληρον από τους κατηγορουμένους, με την ρητή επιφύλαξη αναζητήσεως και απαιτήσεως μείζονος ποσού ηθικής βλάβης έναντί τους, αλλά και κάθε άλλης περιουσιακής μου ζημίας, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων.  Ρητά δε επιφυλασσόμαστε να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εναντίον και κάθε άλλου προσώπου που ήθελε ανακαλυφθεί εκ της ποινικής διαδικασίας ότι είναι συμμέτοχος και συναίτιος στα ανωτέρω εγκλήματα

Επειδή προσάγουμε και επικαλούμαστε τα κάτωθι έγγραφα:

-την από ++ αίτησή μας ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο ++ κατά των εγκαλουμένων, παραπόδας της οποίας  επισυνάπτουμε το τοπογραφικό διάγραμμα του τοπογράφου μηχανικού++ ως εν, ενιαίο και αδιαίρετο όλον.  

-την από ++ εξώδικη όχληση, διαμαρτυρία και επιφύλαξη και την υπ` αριθμ` ++ έκθεση επίδοσης του δικ. επιμ. ++  

-+++φωτογραφίες των καμερών

         Δηλώνουμε ότι διορίζουμε πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητο με την παρούσα, τον δικηγόρο του πρωτοδικείου Καρδίτσας Ανδρέα Απ. Βρόντο(Πλαστήρα 12 Καρδίτσα, 2441041255) και ο ανωτέρω αιτούμαι την χορήγηση αντίγραφου της παρούσας.  

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013