υπερχρεωμένα, αιτηση ρυθμισης,πιστωική κάρτα, δημόσιος υπάλληλος,προστασία ΙΧΕ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ++++

 

ΑΙΤΗΣΗ (άρθρου 4 παρ.1 Ν. 3869/2010)

 

++++, κατοίκου ++++ Καρδίτσας και προσωρινά διαμένουσας στην ++++ Ν. Κυκλάδων

 

ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «++++++.», (μέλος του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς), η οποία εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα

 

 Καρδίτσα 1++++

 

Είμαι φυσικό πρόσωπο που στερείται εμπορικής ιδιότητας και πτωχευτικής ικανότητας και έχω περιέλθει, χωρίς υπαιτιότητά μου και χωρίς δόλο, σε κατάσταση μόνιμης και γενικής αδυναμίας των ληξιπροθέσμων οφειλών μου λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της έλλειψης ρευστότητας, της επιμένουσας ακρίβειας, αλλά και των δυσμενών όρων χρηματοδότησης  δανείων και πίστωσης, των υψηλών επιτοκίων, των συνεχών ανατοκισμών κλπ. Συνεπεία τούτων τα εισοδήματά μου, σε σχέση με το παρελθόν, συρρικνώθηκαν σε βαθμό που απειλείται και αυτή ακόμα η επιβίωσή μου, καθόσον οι συνήθεις όροι μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης μου ήδη έχουν απωλεσθεί προ πολλού καιρού. Έτσι, αδυνατώ να ανταποκριθώ στο κατωτέρω αναφερόμενο χρέος μου από πιστωτική κάρτα προς την καθ` ης.

Πρίν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης είχα προβεί στην σύναψη της κατωτέρω σύμβασης πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιούσα στις συναλλαγές μου και την οποία μπορούσα να καλύπτω από τα έσοδά μου, παρά το ότι κάποιοι από τους όρους πληρωμής ήταν δυσβάστακτοι και δυσμενείς, με υψηλά επιτόκια, ανατοκισμό και εν γένει με όρους δανειακών συμβάσεων που χαρακτηρίζονται και ως καταχρηστικοί και αντισυναλλακτικοί από την πάγια νομολογία.

Σημειωτέον ότι ουδέποτε προέβην σε υπέρμετρο τραπεζικό δανεισμό, αλλά πάντοτε με γνώμονα τις οικονομικές μου δυνατότητες και τις εν γένει συνθήκες της αγοράς.

Ακόμη και μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, η οποία έγινε αισθητή σε μένα περί τα μέσα του 2010, ότε και υπήρξαν οι πρώτες περικοπές του μισθού μου, εξακολουθούσα να είμαι συνεπής στις   υποχρεώσεις, τόσο από αίσθηση καθήκοντος, όσο και από το γεγονός ότι χρησιμοποιούσα πλέον τις οικονομίες μου προς τούτο.

Λόγω όμως συρρίκνωσης των εισοδημάτων μου, της αύξησης του κόστους ζωής, της αύξησης των φορολογικών υποχρεώσεων και εν γένει των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και διαβλέποντας ότι δεν θα είμαι σε θέση να καλύπτω τις κατωτέρω υποχρεώσεις μου χωρίς να διακινδυνεύσει η διαβίωσή μου, απευθύνθηκα στην καθ` ης ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

  Ειδικότερα, όπως επιτάσσουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, προ της έναρξης της παρούσης διαδικασίας και υποβολής της ενδίκου αιτήσεως, προέβην σε συζητήσεις με την δανείστρια τράπεζα προκειμένου να διερευνηθεί με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους η διευθέτηση της οφειλών μου, λαμβανομένων υπ` όψη των νέων, απρόβλεπτων και δυσμενών οικονομικών συνθηκών για τους δανειολήπτες και φυσικά εν` όψει της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος για την ρύθμιση των οφειλών. Έτσι απέστειλα σ` αυτή την από 23/1/2014 εξώδικη επιστολή μου προτείνοντας σχέδιο διευθέτησης και ρύθμισης της οφειλής μου και συγκεκριμένα την καταβολή ποσού 40€/μήνα για διάστημα 4 ετών και μετά ταύτα την πλήρη απαλλαγή μου και πλήρη εξόφληση κάθε οφειλής μου.

Όμως αντιμετώπισα στην σταθερά αδιάλλακτη συμπεριφορά της, αφού δεν ενδιαφέρεται για ισότιμη συζήτηση, πολλώ δε μάλλον για την ρύθμιση με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους της οφειλής, αλλά για την διασφάλιση και μόνο της υπέρογκης κερδοφορίας της, παρά το ότι όπως προκύπτει από τα κατωτέρω προσκομιζόμενα διπλότυπα καταβολής, μέχρι και το τέλος του 2013 προέβαινα σε πληρωμή διαφόρων ποσών προς την καθ` ης προσπαθώντας φιλότιμα να ξεπληρώσω την οφειλή μου καθ` όλο το διάστημα που αντιμετώπιζα την ανωτέρω αδιάλλακτη συμπεριφορά της. 

  Εν` όψει λοιπόν των ανωτέρω, και παρά το ότι δεν το επιθυμούσα, αποφάσισα να κάνω χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν. 3869/10 όπως ισχύει και να ρυθμίσω τα χρέη μιυ, ακολουθώντας όλα τα στάδια που αυτός ορίζει ως προδικασία προκειμένου να αχθώ ενώπιόν σας για δικαστική ρύθμιση και ειδικότερα:

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  

 

Είμαι 40 ετών, άγαμη και ο τόπος της μόνιμης κατοικίας μου είναι το+++ Καρδίτσας όπου και διαμένει η οικογένειά μου, ήτοι ο πατέρας μου ετών 70, συνταξιούχος Δημοσίου και η μητέρα μου ετών 71 που ασχολείται με τα οικιακά. Είμαι δημόσιος υπάλληλος και συγκεκριμένα υπηρετώ στο ΕΚΑΒ ως πλήρωμα ασθενοφόρου. Υπηρετώ από το 2011 στην νήσο+++Κ όπου και διαμένω σε μισθωμένη οικία. Τα έσοδά μου από το μισθό μου σήμερα ανέρχονται σε 830€ καθαρά το μήνα, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων απομάκρυνσης και παραμεθόριας περιοχής.Τούτα βαίνουν συνεχώς συρρικνούμενα λόγω των ανωτέρω αιτιών, από το έτος 2009 και μετά, αφού ελάμβανα τότε περί τα 1.100€/μήνα καθαρά, χωρίς τα επιδόματα παραμεθόριας περιοχής και απομάκρυνσης ενώ, κατά τη συνήθη, προβλεπόμενη και αναμενόμενη πορεία των πραγμάτων και της δυσμενέστατης οικονομικής κατάστασης της Χώρας, δεν υπάρχει βάσιμα, προοπτική ανάκαμψής των πριν την παρέλευση τετραετίας τουλάχιστον. Επιπλέον, δεν έχω εισοδήματα από άλλη πηγή όπως ακίνητα, μετοχές, άυλους τίτλους, μερίδια εταιρικά κλπ.

  Οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης μου ανά μήνα ανέρχονται στα εξής ποσά:

-ενοίκιο 280€/μήνα

-συντήρηση, καθαριότητα οικίας, 30€/μήνα

          -διατροφή  270€ (9€/ημέρα),

-ενδυμασία, υπόδηση 80€,

-λογαριασμοί ΔΕΚΟ 50€(ΔΕΗ,ΔΕΥΑΚ κλπ.),

-κινητό τηλέφωνο 45€

-έξοδα (βενζίνη) για μετακινήσεις με το όχημά μου εντός της νήσου, αλλά ασφάλιση, τέλη κυκλοφορίας και συντήρηση (σέρβις) αυτού 90€/μήνα

 -ιατρικά έξοδα για τις εξετάσεις που κάνω κάθε 2 φορές το χρόνο για το μακροχρόνιο πρόβλημα ++++ που αντιμετωπίζω, 30€/μήνα, καθόσον αναγκάζομαι να επισκέπτομαι συχνά ιατρό στην Αθήνα οπότε και επιβαρύνομαι με τις αναγκαίες μετακινήσεις με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά

-μετακινήσεις και εισιτήρια πλοίων για επισκέψεις στην πατρική μου κατοικία στην Καρδίτσα (Χριστούγεννα, Πάσχα, και άδεια καλοκαιριού), 2.000€/έτος και 150€/μήνα

-ψυχαγωγία 30€/μήνα

Δηλ. οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης μου συνολικά, εξαντλούν το ανωτέρω ποσό εισοδήματός μου ανά μήνα κατά 200€ τουλάχιστον και συνεπώς στερούμαι επαρκών εισοδημάτων προκειμένου να ανταποκριθώ στις κατωτέρω ληξιπρόθεσμες οφειλές μου, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τούτες και μάλιστα συνεχώς να διογκώνονται, με την προσθήκη υπέρογκων τόκων υπερημερίας.

Είναι δε οι ανωτέρω ανάγκες μου πλήρως δικαιολογημένες και στοιχειώδεις αφού αφορούν καταρχήν την επιβίωση μου και οπωσδήποτε την αξιοπρεπή διαβίωση μου, τούτες δε ουδόλως μπορούν να χαρακτηριστούν περιττές ή πολυτελείς με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και συνθήκες ζωής με βάση τα κριτήρια του μέσου συνετού ανθρώπου κατά τα κρατούντα σήμερα χρηστά συναλλακτικά ήθη. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και δη λόγω εντελώς απρόσμενης δυσμενούς μεταβολής των οικονομικών συνθηκών και εισοδημάτων μου σε σχέση με το ακόμη και πρόσφατο παρελθόν, έχω περιέλθει χωρίς υπαιτιότητα, σε κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αφού εκτός από τα κατωτέρω χρέη μου, αναγκάζομαι να δανείζομαι και από συγγενείς και φίλους και ιδίως από τον πατέρα μου, γεγονός που επηρεάζει την κοινωνική και οικονομική μου κατάσταση δυσμενώς, καθώς εγκλωβισμένη στην κατάσταση αυτή αδυνατώ πλέον να λειτουργήσω ως κοινωνικό όν και να συμμετάσχω στην κοινωνική και οικονομική ζωή και φυσικά αδυνατώ να εξυπηρετήσω τις κατωτέρω οφειλές μου αφού δεν επαρκεί το μηνιαίο εισόδημά μου πλέον για την εξόφληση των δανειακών μου υποχρεώσεων.

 Δεν διαθέτω καμία ακίνητη περιουσία όπως προκύπτει από το με αρ. πρωτ. +++ πιστοποιητικό του υποθ/κείου Καρδίτσας και το με αρ.+++ όμοιο του κτηματολογικού γραφείου Καρδίτσας. Είμαι ιδιοκτήτρια ενός ΙΧΕ οχήματος με αρ. κυκλ.+++μάρκας +++ μοντέλου 2001, 998 κυβικών, διανυθέντων χιλιομέτρων 180.000, αξίας 300€, που χρησιμοποιώ καθημερινά στο νησί για την μετάβαση από και προς τον τόπο εργασίας μου (Κέντρο Υγείας +++) προκειμένου να ασκήσω τα καθήκοντά μου και συνεπώς τούτο είναι απολύτως αναγκαίο για την συνέχιση και παροχή της εργασίας μου, αφού άλλωστε δεν υφίσταται δημόσια συγκοινωνία στο νησί για την ανωτέρω μετακίνηση. Σημειώνεται ότι, συνεπεία αδυναμίας κίνησης του ασθενοφόρου του ΚΥ ελλείψει καυσίμων, πολλές φορές χρησιμοποιώ το όχημά μου για μετακινήσεις και διακομιδές ασθενών όπου αυτό είναι δυνατό, εντός του νησιού.  

 

 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

 

          Σύμφωνα με την από 27/3/2014 βεβαίωση οφειλών της αντιδίκου, οφείλω ως πρωτοφειλέτης από την με αρ. ++ πιστωτική κάρτα VISAτης ++ τα εξής ποσά μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία ήτοι : για κεφάλαιο απλήρωτο 4.236,53€, για τόκους μέχρι 5/3/14, 738,65€, για έξοδα και προμήθειες, 10€ και συνολικά 4.985,18€, ενώ το ποσοστό 10% επι της τελευταίας ενήμερης δόσης ανέρχεται σε 12,71€. Οι ανωτέρω απαιτήσεις είναι ληξιπρόθεσμες, άπαντα δε τα ανωτέρω δάνεια και πιστώσεις εν γένει έχουν αναληφθεί ή παρασχεθεί σε χρόνο προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της παρούσης αιτήσεώς μου.        

 

               ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

 Με την παρούσα αιτούμαι να γίνει δεκτό σύμφωνα με το ν. 3869/10 όπως ισχύει, το κατωτέρω σχέδιο ρύθμισης των χρεών μου, ήτοι: 

Να καταβάλω, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 40 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 1.920 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγώ από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μου και να διαγραφεί τούτη.  

 Τα ανωτέρω ποσά είναι δίκαια και εύλογα με βάση τα ανεπαρκέστατα εισοδήματά μου από την προσωπική μου εργασία μόνο   και λαμβάνοντας υπ` όψη τις ανωτέρω βιοτικές ανάγκες μου.

Επίσης και στα ίδια πλαίσια του σχεδίου διευθέτησης, Ζητώ να εξαιρεθεί από την ρευστοποίηση και το ανωτέρω ΙΧΕ όχημα μου για τους ανωτέρω λόγους που αναφέρθηκαν ήτοι διότι είναι απολύτως απαραίτητο για την συνέχιση της εργασίας μου και την μετάβασή μου καθημερινά στο Κέντρο Υγείας +++. Άλλωστε η αξία του είναι τόσο μικρή που δεν καλύπτει παρά ελάχιστο ποσό σε σχέση με τα οφειλόμενα και συνεπώς η εκποίησή του παρίσταται εν` όψει των ανωτέρω συνθηκών και περιστάσεων και λαμβανομένου υπ` όψη του ύψους του χρέους, καταφανώς καταχρηστική και εκτός κάθε ορίου καλής πίστης και του κοινωνικού και οικονομικού σκοπού του δικαιώματος της καθ` ης, καθόσον αφενός μεν δεν θα συνεισφέρει στην ελάφρυνση του χρέους, αφετέρου θα στερηθώ το μοναδικό μέσο μετακίνησής μου και έτσι θα απομονωθώ πλήρως και κοινωνικά.   

 

                ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Όλως επικουρικώς και αν παρ’ ελπίδα η ανωτέρω πιστώτρια δεν αποδεχτεί το αναλυτικώς ανωτέρω αναφερόμενο προτεινόμενο σχέδιο μας, ΖΗΤΩ με την παρούσα να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου και να υπαχθώ στην δικαστική ρύθμιση των χρεών μου κατά τα οριζόμενα στο ν. 3869/2010.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ως άνω νόμου ως ισχύει ορίζεται ότι « 1. Αν το σχέδιο δεν γίνεται δεκτό από τους πιστωτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του προηγούμενου άρθρου ή αν εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις κατά του σχεδίου διευθέτησης των οφειλών και δεν υποκαθίστανται αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο προηγούμενο άρθρο, το δικαστήριο ελέγχει την ύπαρξη των αμφισβητούμενων απαιτήσεων και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 1 για τη ρύθμιση των οφειλών και απαλλαγή του οφειλέτη… 2. «Αν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη δεν είναι επαρκή, το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα του, ιδίως εκείνα από την προσωπική του εργασία, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, και σταθμίζοντας αυτά με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, τον υποχρεώνει να καταβάλει μηνιαίως και για χρονικό διάστημα τριών έως πέντε ετών κατά την κρίση του, ορισμένο ποσό για ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών του, συμμέτρως διανεμόμενο… Με την απόφαση μπορεί να οριστεί ότι το ποσό αυτό αναπροσαρμόζεται ανά διαστήματα που ορίζονται σε αυτή με βάση αντικειμενικό δείκτη αναφοράς. Η καταβολή του ποσού γίνεται απευθείας στους πιστωτές, εκτός αν ορίζει διαφορετικά το δικαστήριο…5. Σε περιπτώσεις που εξαιτίας εξαιρετικών περιστάσεων, όπως χρόνια ανεργία χωρίς υπαιτιότητα του οφειλέτη, σοβαρά προβλήματα υγείας, ανεπαρκές εισόδημα για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών του οφειλέτη ή άλλων λόγων ίδιας τουλάχιστον βαρύτητας, προσδιορίζονται με την απόφαση μηνιαίες καταβολές μικρού ύψους ή και μηδενικές, το δικαστήριο μπορεί με την ίδια απόφαση να ορίσει, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών».

Στα πλαίσια της ανωτέρω δικαστικής ρύθμισης και κατ` εφαρμογή της παρ. 5 του ανωτέρω άρθρου 8 όπως ισχύει μετά το ν. 4161/2013, δέον και αιτούμαι το Δικαστήριο σας να κρίνει ότι το ανωτέρω εισόδημά μου, βαίνον συνεχώς συρρικνούμενο, είναι ανεπαρκές για την κάλυψη των μηνιαίων στοιχειωδών βιοτικών αναγκών μου, όπως ανωτέρω αναλύονται και υπερκαλύπτουν το ανωτέρω ποσό και συνεπώς δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΙ οι μηνιαίες καταβολές προς την καθ` ης να ορισθούν μηδενικές, το δε Δικαστήριο σας ταυτόχρονα να ορίσει, νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, εάν μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση απόφασης επί της παρούσης επέλθει θετική μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής καταστάσεως μου.

 Όσον αφορά το ανωτέρω όχημά μου, επίσης ζητώ να εξαιρεθεί από τη ρευστοποίηση χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθώ να ικανοποιήσω την πιστώτρια με την καταβολή χρηματικού ποσού, λαμβανομένων υπ` όψη των ανωτέρω κοινωνικοοικονομικών και προσωπικών συνθηκών, αλλά και των αναγκών μου που αναφέρθηκαν.

Ειδικότερα, τούτο επιβάλλεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας μου να επιβιώσω αξιοπρεπώς με τα ανωτέρω έσοδα σε συνδυασμό με τις αδίρητες ανάγκες επιβίωσής μου, σε συνδυασμό με τον σκοπό της επανένταξης του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονοµική και κοινωνική ζωή, τον οποίο υπηρετεί ο Ν.3869/2010 (βλ. αιτιολογική έκθεση), ο οποίος θα είναι αδύνατον να εκπληρωθεί, εάν αφαιρεθεί και άλλο ποσό από το ήδη ανεπαρκές, εισόδημα μου. Το επιτρεπτό μηδενικής καταβολής προκύπτει και από την ερμηνεία του άρθ. 9 του ως άνω νόμο, αλλά και κατά τις γενικές αρχές του δικαίου. Ειδικότερα η κατ’ άρθ. 2 παρ.1 του Συντάγματος, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, θέτει ως όριο της πολιτειακής πράξης, όπως είναι και η δικαστική απόφαση, την διατήρηση εκείνων των συνθηκών διαβιώσεως του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζει με αξιοπρέπεια, ενώ εάν το Δικαστήριο στερήσει αυτήν την δυνατότητα σε μένα την αιτούσα, τότε προκρίνει έναντι της αξίας του ανθρώπου, την ικανοποίηση περιουσιακών δικαιωμάτων, σε αντίθεση με την ως άνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη που πρέπει να διαπνέει το δίκαιο και την ερμηνεία του.

 Κατ’ ακολουθίαν, αφού ορισθούν μηδενικές μηνιαίες καταβολές και εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημα, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΙ   να ορισθεί νέα δικάσιμος για την διερεύνηση περιπτώσεως επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών.  

    Άλλως και επικουρικά στα ίδια πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΙ να ρυθμιστεί δικαστικά το χρέος μου ως εξής:

 Να καταβάλω, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 40 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 1.920 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγώ από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μου και να διαγραφεί τούτη.  

Και στην περίπτωση αυτή αιτούμαι να εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημα από την εκποίηση.  

          Μετά δε ταύτα και υπό τον όρο της κανονικής εκτέλεσης των υποχρεώσεών μου για μία τετραετία κατά τα ανωτέρω, ΑΙΤΟΥΜΑΙ να απαλλαγώ από τα ανωτέρω χρέη μου προς την δανείστρια.  

          Άλλως και όλως επικουρικώς Ζητώ από το Δικαστήριό σας να προβεί κατά το νόμο και κατά κρίση συνετού ανδρός στην δικαστική ρύθμιση της οφειλή μου στα πλαίσια της οποίας να ορίσει μηδενικές, άλλως χαμηλού ύψους καταβολές για τα ανωτέρω χρέη και να εξαιρέσει το ανωτέρω όχημα μου από την ρευστοποίηση της περιουσίας για την ικανοποίηση της τράπεζας.  

          Ε π ε ι δ ή, με την παρούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι όλα τα παρατιθέμενα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της περιουσίας μου και των κάθε φύσεως εισοδημάτων μου, την κατάσταση των πιστωτών μου και των απαιτήσεών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και τέλος τα εν γένει έξοδα διαβίωσής μου είναι πλήρη και αληθή και σύμφωνα με όσα οι ίδιοι οι πιστωτές μου, μου έχουν γνωστοποιήσει.

 Ε π ε ι δ ή, δεν έχω τύχει άλλη φόρα απαλλαγής από τα χρέη μου.

Ε π ε ι δ ή  σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3869/2010 ΚΑΛΩ τους ανωτέρω πιστωτές μου όπως υποβάλουν εγγράφως στην γραμματεία του ανωτέρω αρμοδίου δικαστηρίου εμπροθέσμως και όπως ο νόμος ορίζει, τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το ανωτέρω και ιδίως να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με το προτεινόμενο Σχέδιο διευθετήσεως των οφειλών εντός της νομίμου προθεσμίας από την κατάθεση αιτήσεως αυτής στο παραπάνω Ειρηνοδικείο, επερχομένων των εννόμων συνεπειών που επιφυλάσσει ο νόμος από την υποβολή εμπροθέσμως αυτών.  

Ε π ε ι δ ή, στην περίπτωση που δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πιο πάνω πιστωτές μου το παραπάνω σχέδιο διευθέτησης των οφειλών μου, ζητώ να γίνει δικαστική ρύθμιση των χρεών μου δυνάμει του άρθρου 8 του ν. 3869/2010 και με βάση τα ανωτέρω αιτήματά μου και ζητώ να εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημα σύμφωνα με τα ανωτέρω  

Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση και δέον και αιτούμαι να οριστεί από το δικαστήριό σας κατά τις διατάξεις του ν. 4161/2013, με την κατάθεση της παρούσας και η ημέρα επικύρωσης κατά την οποία είτε θα επικυρωθεί ο ενδεχόμενος προδικαστικός συμβιβασμός από τον Ειρηνοδίκη είτε θα συζητηθεί ενδεχόμενο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής που επιφυλάσσομαι σε κάθε περίπτωση να υποβάλω.  

Επειδή σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 4 ν. 3869/2010 ως ισχύει μετά το ν. 4161/13, ορίζεται ότι : «από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να προβαίνει στις μηνιαίες καταβολές που ορίζονται στο άρθρο 5 παράγραφος 2 εδάφιο γ' του παρόντος.», ενώ με το ίδιο άρθρο ορίζεται ότι «Για την έκδοση προσωρινής διαταγής και τη λήψη προληπτικών μέτρων εφαρμόζεται το άρθρο 781 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»

 Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 5 ν. 3869/2010 ως ισχύει μετά το ν. 4161/13 ορίζεται ότι «2. Αν δεν επέλθει συμβιβασμός και επικύρωση, ο Ειρηνοδίκης αποφασίζει κατά την ημέρα επικύρωσης κατόπιν αιτήματος του οφειλέτη ή πιστωτή ή και αυτεπαγγέλτως την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, καθώς και την καταβολή μηνιαίων δόσεων μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης, οι οποίες κατανέμονται συμμέτρως, εφόσον πρόκειται για καταβολές του άρθρου 8 παράγραφος 2, ή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 παράγραφος 2, εφόσον υφίσταται αίτημα εξαίρεσης εκποίησης των δικαιωμάτων στην κύρια κατοικία. Οι μηνιαίες καταβολές από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, συνυπολογίζονται στο χρονικό διάστημα καταβολών του άρθρου 8 παράγραφος 2 ή αντίστοιχα του άρθρου 9 παράγραφος 2. Το ποσό των τελευταίων ενήμερων μηνιαίων καταβολών θα πρέπει να είναι εύλογο με βάση την οικονομική κατάσταση του αιτούντος, ωστόσο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των μηνιαίων δόσεων που όφειλε να καταβάλει σε όλους τους δανειστές μέχρι τη στιγμή της υποβολής της αίτησης, το δε ελάχιστο ποσό καταβολής συνολικά στους δανειστές ανέρχεται σε 40 ευρώ μηνιαίως. Εξαίρεση στο παραπάνω όριο υφίσταται, αν ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 παράγραφος 5 του παρόντος, περίπτωση κατά την οποία ορίζεται από τον Ειρηνοδίκη χαμηλότερη ή μηδενική δόση. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερεί υπαιτίως την καταβολή των δόσεων που ορίζονται από τον Ειρηνοδίκη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών, εφαρμόζεται αναλογικά το άρθρο 11 παρ. 2 του ν. 3869/2010. Η επικύρωση ή η όποια απόφαση ανακαλούνται ή μεταρρυθμίζονται κατά το άρθρο 758 με δυνατότητα προσωρινής ρύθμισης κατά το άρθρο 781 παρ. 2 του Κ.Πολ.Δ.»

          Εν προκειμένω, ήδη με την κατάθεση της παρούσης αίτησής μου, ισχυρίζομαι και αιτούμαι την εφαρμογή των προϋποθέσεων της ανωτέρω παρ. 5 του άρθρου 8 ν.3869/10, καθόσον δεν έχω επαρκές εισόδημα από την εργασία μου ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή για την κάλυψη ακόμα και των στοιχειωδών βασικών βιοτικών αναγκών μου,      

Επειδή ήδη από τώρα ζητώ απο το Δικαστήριό σας κατά την ημερομηνία επικύρωσης, οπότε και θα υποβάλω και πάλι το σχετικό αίτημα, να ορίσει μηδενικές καταβολές μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επι της παρούσης αίτησής μου για ρύθμιση των χρεών.

          Άλλως και επικουρικά και στην περίπτωση που ήθελε απορριφθεί τούτο το αίτημά μου ως αβάσιμο στην ουσία του, λαμβανομένων υπ` όψιν των ελάχιστων ανωτέρω οικονομικών μου δυνατοτήτων,  ΖΗΤΩ να οριστούν οι ενήμερες μηνιαίες καταβολές σε εύλογη αντιστοιχία με την πενιχρή οικονομική μου δύναμη και κατάσταση και εντός των ορίων του νόμου, ήτοι στο 10% των τελευταίων ενήμερων δόσεων που ανωτέρω αναφέρονται ήτοι στο ποσό των 12,71€/μήνα και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΩ να ορίσει  το δικαστήριό σας και την ειδικότερη διαδικασία και τρόπο πληρωμής-καταβολής του ποσού ήτοι σε λογαριασμό ή όχι της δανείστριας που δέον και αιτούμαι να μου γνωστοποιηθεί, ή σε ορισθέντα και γνωστοποιηθέντα δεκτικό καταβολής, ή με δημόσια κατάθεση ή με οποιονδήποτε άλλο οριζόμενο από το δικαστήριό σας πρόσφορο και προσήκοντα τρόπο καθώς και τον χρόνο καταβολής της κάθε δόσης καθόσον με την ίδια παρ. 2 του άρθρου 5 ορίζεται ως συνέπεια, η έκπτωση από την ρύθμιση κατ` 11 παρ. 2 ν. 3869/2010 συνεπεία της τυχόν υπερημερίας ως προς την καταβολή (υπαίτια καθυστέρηση στην καταβολή).Νόμιμη δε συντρέχει περίπτωση να ρυθμιστούν τα ανωτέρω από το δικαστήριό σας, διότι διαφορετικά είναι αδύνατο να εκπληρωθεί η ανωτέρω ταχθείσα προϋπόθεση του νέου νόμου επι βλάβη μου καθόσον διαφορετικά δεν μπορεί να κριθεί η καταβολή μου ως προσήκουσα κατά νόμω με κίνδυνο την έκπτωση από τα νόμιμα δικαιώματά μου επι βλάβη των δικαιωμάτων μου ουσιαστικών και δικονομικών και συνεπώς συντρέχει νόμιμη περίπτωση έκδοσης αποφάσεως για να μην επέλθει έκπτωση των δικαιωμάτων μου για την ρύθμιση των χρεών μου.

 Επειδή το δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλην και τόπο αφού η μόνιμη κατοικία μου είναι το Προάστιο Καρδίτσας 

Ε π ε ι δ ή, η υπό κρίση αίτησή μου είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, αποδεικνύονται δε πάντα τα ανωτέρω δια μαρτύρων και εγγράφων.

Ε π ε ι δ ή, έχω πρόδηλο έννομο συμφέρον για την άσκηση της παρούσας 

Επειδή συνοδεύω την παρούσα αίτησή μου και προσάγω και επικαλούμαι προς διευκόλυνση του προδικαστικού συμβιβασμού κατά κάτωθι επίσημα και νομότυπα έγγραφα που έχω στην διάθεσή μου σχετικά με τα εισοδήματά μου και την περιουσία μου, ήτοι:

- +++++

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου.

Να οριστεί από το δικαστήριό σας με την κατάθεση της παρούσας και η ημέρα επικύρωσης του ενδεχόμενου προδικαστικού συμβιβασμού των μερών

Στην περίπτωση που πληρωθούν οι προϋποθέσεις συναίνεσης σύμφωνα με το νόμο, να επικυρωθεί ο συμβιβασμός των μερών από τον Ειρηνοδίκη στην ταχθείσα ημέρα, επερχομένης ανάκλησης της αίτησης.

 Αν δεν επέλθει συμβιβασμός και επικύρωση κατά την ανωτέρω ημερομηνία, ΖΗΤΩ ήδη από τώρα και με αίτημα που επιφυλάσσομαι να υποβάλλω εμπροθέσμως, να αποφασίσει ο κ. Ειρηνοδίκης την αναστολή μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της παρούσης, κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον μου, την αναστολή κάθε εκτελεστικής διαδικασίας, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας μου, καθώς και την καταβολή μηδενικών μηνιαίων δόσεων, άλλως δόσεων ποσού 12,71€ μηνιαίως συνολικά μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της αίτησής μου και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΩ να ορίσει και πάλι το δικαστήριό σας όλα όσα αμέσως ανωτέρω αιτούμαι σχετικά με τον τρόπο καταβολής και το χρόνο καταβολής του ποσού που θα οριστεί.  

Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι να υποβάλω, συμπληρώσω, μεταρρυθμίσω κλπ τα αμέσως ανωτέρω αιτήματα κατά τον ανωτέρω χρόνο που ο κ. Ειρηνοδίκης αποφασίζει κατά την ημέρα επικύρωσης που θα οριστεί. 

Άλλως και επικουρικά, ΑΙΤΟΥΜΑΙ να γίνει δεκτό καθ` ολοκληρίαν το προτεινόμενο με την παρούσα σχέδιο ρύθμισης-διευθέτησης των χρεών μου με τις εκεί αναφερόμενες εξαιρέσεις των περιουσιακών μου στοιχείων από την ρευστοποίηση και να επικυρωθεί, ήτοι: Να καταβάλω, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 40 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 1.920 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγώ από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μου και να διαγραφεί τούτη και να εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημά μου από την εκποίηση και ρευστοποίηση.  

Άλλως και επικουρικώς, να διαταχθεί η δικαστική ρύθμιση των χρεών μου και σύμφωνα με τα ανωτέρω προτεινόμενα και συγκεκριμένα ΑΙΤΟΥΜΑΙ οι μηνιαίες καταβολές προς την αντίδικο να ορισθούν μηδενικές, το δε Δικαστήριο σας ταυτόχρονα να ορίσει, νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, εάν μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση επι της παρούσης επέλθει θετική μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής καταστάσεως μου και όσον αφορά το ανωτέρω όχημά μου, ΑΙΤΟΥΜΑΙ να εξαιρεθεί από την ρευστοποίηση και εκποίηση, χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθώ να ικανοποιήσω την αντίδικο με την καταβολή χρηματικού ποσού.

Άλλως και επικουρικώς στα ίδια πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΙ να ρυθμιστεί δικαστικά το χρέος μου κατά τα αμέσως ανωτέρω, ήτοι Να καταβάλω, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 40 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 1.920 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγώ από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μου και να διαγραφεί τούτη και να εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημά μου από την εκποίηση και ρευστοποίηση.  

          Άλλως και όλως επικουρικώς Ζητώ από το Δικαστήριό σας να προβεί κατά το νόμο και κατά κρίση συνετού ανδρός στην δικαστική ρύθμιση των οφειλών μου στα πλαίσια της οποίας να ορίσει μηδενικές, άλλως χαμηλού ύψους καταβολές για τα ανωτέρω χρέη και να εξαιρέσει το ανωτέρω όχημα μου από την ρευστοποίηση της περιουσίας για την ικανοποίηση της τράπεζας. 

 

Να καταδικαστεί η αντίδικος στη δικαστική μου δαπάνη.  

           

                   Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                ΒΡΟΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013