ρυθμιση χρεων,εκποιηση ακινητων και προσμέτρηση του τιμήματος στο χρέος,εγγυητές,απαλλαγή πρώτης κατοικίας,επαγγελματικά οχήματα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

 

ΑΙΤΗΣΗ (άρθρου 4 παρ.1 Ν. 3869/2010)

 

1)++, κατοίκου ++

2)++, κατοίκου ++

3)++, κατοίκου ++

 

ΚΑΤΑ

 

Της ++ Τραπεζικής Εταιρίας με την επωνυμία «++»  που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα, 

 

+++/+/+

 

Οι δύο πρώτοι είμαστε σύζυγοι, ο δε τρίτος, υιός των ανωτέρω και φυσικά πρόσωπα που στερούνται εμπορικής ιδιότητας και πτωχευτικής ικανότητας και έχουμε περιέλθει, χωρίς υπαιτιότητά μας και χωρίς δόλο, σε κατάσταση μόνιμης και γενικής αδυναμίας των ληξιπροθέσμων οφειλών μας λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της έλλειψης ρευστότητας, της επιμένουσας ακρίβειας, αλλά και των δυσμενών όρων χρηματοδότησης  δανείων και πίστωσης που λάβαμε, από τους ανωτέρω δανειστές μας, των υψηλών επιτοκίων, των συνεχών ανατοκισμών κλπ.

Συνεπεία τούτων τα εισοδήματά μας συρρικνώθηκαν σε βαθμό που απειλείται και αυτή ακόμα η επιβίωσή μας καθώς και του ανηλίκου αβάπτιστου εισέτι άρρενος τέκνου του τρίτου από εμάς γεννηθέντος την ++/+/+, καθόσον οι συνήθεις όροι μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειάς μας, ήδη έχουν απωλεσθεί προ πολλού καιρού.

Πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης είχαμε προβεί σε τραπεζικό δανεισμό κατά τα κατωτέρω (++ δάνειο) και ουδέποτε προέβημεν σε υπέρμετρο τραπεζικό δανεισμό, αλλά πάντοτε με γνώμονα τις οικονομικές μας δυνατότητες και τις εν γένει συνθήκες της αγοράς.

 Λόγω του ότι τα εισοδήματά μας συρρικνώνονταν διαρκώς, ενώ οι εν γένει υποχρεώσεις μας αυξάνονταν, λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, της αύξησης των φορολογικών μας υποχρεώσεων και διαβλέποντας ότι δεν θα είμαστε σε θέση να καλύπτουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις, χωρίς να διακινδυνεύσει η διαβίωσή μας, απευθυνθήκαμε στην αντίδικο Τράπεζα από την οποία είχαμε λάβει το ++ μας δάνειο, ώστε να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ειδικότερα, όπως επιτάσσουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, προ της έναρξης της παρούσης διαδικασίας και υποβολής της ενδίκου αιτήσεως, προέβημεν σε συζητήσεις με την Τράπεζα προκειμένου να διερευνηθεί με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους η διευθέτηση των οφειλών μας, λαμβανομένων υπ` όψη των νέων, απρόβλεπτων και δυσμενών οικονομικών συνθηκών για τους δανειολήπτες και φυσικά εν` όψει της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος για την ρύθμιση των οφειλών.

Όμως αντιμετωπίσαμε την σταθερά αδιάλλακτη συμπεριφορά της καθ’ ής, αφού δεν ενδιαφέρεται για ισότιμη συζήτηση, πολλώ δε μάλλον για τη ρύθμιση με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους των οφειλών μας, αλλά για την διασφάλιση και μόνο της υπέρογκης κερδοφορίας της, με αποτέλεσμα η προσπάθεια για συζήτηση μεταξύ μας για διευθέτηση να ναυαγήσει, δεδομένου ότι η καθ’ ής, εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση που έχει στις δανειακές μας συμβάσεις, επιχείρησε να μας επιβάλει δυσβάστακτους και επαχθείς εις βάρος μας οικονομικούς όρους.  

  Εν` όψει λοιπόν των ανωτέρω, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν. 3869/10 όπως ισχύει και να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, ακολουθώντας όλα τα στάδια που αυτός ορίζει ως προδικασία προκειμένου να αχθούμε ενώπιόν σας για δικαστική ρύθμιση και ειδικότερα:

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ

 

Οι δύο πρώτοι είμαστε συνταξιούχοι ++ και λαμβάνουμε το ποσό των 4.017€ κατ` έτος ήτοι 334€/μήνα και 5.495€ κατ` έτος και 457€/μήνα αντιστοίχως καθαρά. Τα ποσά των συντάξεών μας περικόπηκαν δραματικά από το ++ και μετά και βαίνουν συνεχώς συρρικνούμενα λόγω των ανωτέρω αιτιών έκτοτε, αφού λαμβάναμε  περί τα 600€ μήνα η πρώτη, ++ ετών σήμερα και 700€ μήνα ο δεύτερος ++ ετών σήμερα πρίν από το ανωτέρω χρονικό διάστημα ενώ, κατά τη συνήθη, προβλεπόμενη και αναμενόμενη πορεία των πραγμάτων και της δυσμενέστατης οικονομικής κατάστασης της Χώρας, δεν υπάρχει βάσιμα, προοπτική ανάκαμψής των. Επιπλέον, δεν έχουμε εισοδήματα από άλλη πηγή όπως ακίνητα, μετοχές, άυλους τίτλους, μερίδια εταιρικά κλπ. και διαβιούμε στην ιδιόκτητη οικία της πρώτης από εμάς στο χωριό ++ ανεγερθείσα το ++.

  Οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης μας ανά μήνα ανέρχονται στα εξής ποσά και για τους δύο:

-διατροφή 2 ατόμων 300€,

-ενδυμασία 50€,

-λογαριασμοί ΔΕΚΟ 100€(ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΔΕΥΑΚ κλπ.),

-θέρμανση 1.500€/έτος, ήτοι 125€/μήνα

-φόροι, βάρη και τέλη,(ΕΤΑΠ,ΕΤΑΚκλπ) 1.200€/έτος, ήτοι 100€/μήνα

 -μετακινήσεις για επισκέψεις ιατρών, για δημόσιες υπηρεσίες, για αγορές και ψώνια στην ++ από το ++ που απέχει ++ χιλιόμετρα από την ++ με το όχημα του δευτέρου από εμάς (βενζίνη κλπ)  καθώς και συντήρηση και ασφάλιση αυτού 100€/μήνα

 -συντήρηση και καθαριότητα οικίας 50€/μήνα

-ιατρικά έξοδα δηλ. φάρμακα και επισκέψεις ιατρών, 100€

Ο τρίτος από εμάς, γεννηθείς την ++/+/++ διαβιώ στα ++ από το ++ μαζί με την κατωτέρω οικογένειά μου.  Διατηρώ από τότε σχολή ++ στα ++ επι της οδού ++. Είμαι παντρεμένος με την ++ από την +/+/+ και αποκτήσαμε κατά τα ανωτέρω ++ αβάπτιστο εισέτι τέκνο.Από την άσκηση του ανωτέρω επαγγέλματος μου δεν έχω σταθερό εισόδημα ή οποιαδήποτε πάγια πρόσοδο, με σταθερή ροή πελατών. Κατά το οικονομικό έτος ++ η επιχείρησή μου παρουσίασε ζημία ενώ το οικ. Έτος ++ είχε καθαρά κέρδη 1.047 € με βάση τις φορολογικές μου σχετικές δηλώσεις και εκκαθαριστικά. Είναι βέβαιο ότι κατά τη συνήθη, προβλεπόμενη και αναμενόμενη πορεία των πραγμάτων και της δυσμενέστατης οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεν υπάρχει βάσιμα, προοπτική ανάκαμψής των εσόδων μου πριν την παρέλευση πενταετίας τουλάχιστον. Η δε κάμψη των εργασιών μου που προοδευτικά οδήγησε στην ζημία, άρχισε να λαμβάνει χώρα από το ++ περίπου, ενώ μέχρι τότε τα έσοδά μου ανέρχονταν σε 700€ περίπου το μήνα. Σημειώνεται ότι για το ανωτέρω επάγγελμά μου δεν απασχολώ υπαλλήλους , αλλά διαθέτω την προσωπική μου εργασία κατ` αποκλειστικότητα. Δεν διαθέτω άλλη πηγή εισοδημάτων όπως από ακίνητα, άυλους τίτλους, μετοχές κλπ. Για την άσκηση του επαγγέλματός μου της σχολής ++ και προς εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, διαθέτω αναγκαστικά με βάση το νόμο ένα όχημα επιβατικό μάρκας ++ αξίας 1.200€ και μία δίκυκλη μοτοσυκλέτα ++, διανυθέντων χιλιομέτρων ++, αξίας 700€. Η σύζυγός μου από τον ++ ασχολείται με την εκμετάλλευση ++, τα δε έσοδά της μέχρι σήμερα μετά από 6 μήνες ανέρχονται στο ποσό των 300€ μήνα και τούτα ακαθάριστα.

Το μέσο μηνιαίο κόστος διαβίωσής μας, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών που αφορούν στο τέκνο μας, το οποίο εξαρτάται οικονομικά από εμάς ανέρχεται στα κάτωθι ποσά και αναλύεται ως ακολούθως:

-         διατροφή 2 ατόμων                                                     300 €,

-         διατροφή, κρέμες, ένδυση, παιδικά, μωρουδιακά κλπ του ανήλικου τέκνου μας                                                              90€

-         Κοινόχρηστα οικίας                                                       20 €,

-         ΔΕΗ                                                                                60 €,

-         ΕΥΔΑΠ                                                                          20 €,

-         τηλέφωνο                                                                                40 €,

-         Κινητό πρώτου εξ ημών                                               25 €,

-         Έξοδα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, (ασφάλιστρα, συντήρηση, τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα) 280 €,

-          ειδικοί φόροι (φόροι, χαράτσι, τέλος επιτηδεύματος κ.τ.λ.)        250 €,

-          Ιατρικά έξοδα ανηλίκου, ήτοι παιδίατροι, φάρμακα, αλλά και  για  σαμπουάν, απορρυπαντικά κλπ                                      90 €

        -     θέρμανση  125€

Δηλ. οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες μας συνολικά υπερκαλύπτουν το ανωτέρω ποσό εισοδήματός μας ανά μήνα και συνεπώς στερούμαστε επαρκών εισοδημάτων προκειμένου να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις κατωτέρω ληξιπρόθεσμες οφειλές μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τούτες και μάλιστα συνεχώς να διογκώνονται, με την προσθήκη υπέρογκων τόκων υπερημερίας.

Είναι δε οι ανωτέρω ανάγκες μας πλήρως δικαιολογημένες και στοιχειώδεις αφού αφορούν καταρχήν την επιβίωση μας και οπωσδήποτε την αξιοπρεπή διαβίωση μας με τα παιδιά μας, τούτες δε ουδόλως μπορούν να χαρακτηριστούν περιττές ή πολυτελείς με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και συνθήκες ζωής με βάση τα κριτήρια του μέσου συνετού ανθρώπου κατά τα κρατούντα σήμερα χρηστά συναλλακτικά ήθη. 

Για όλους αυτούς τους λόγους και δη λόγω εντελώς απρόσμενης δυσμενούς μεταβολής των οικονομικών συνθηκών και εισοδημάτων μας σε σχέση με το ακόμη και πρόσφατο παρελθόν, έχουμε περιέλθει χωρίς υπαιτιότητά μας άπαντες, σε κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αφού εκτός από τα κατωτέρω χρέη μας, αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε και από συγγενείς και φίλους μας, γεγονός που επηρεάζει εμάς και την οικογένειά μας, καθώς εγκλωβισμένοι στην κατάσταση αυτή αδυνατούμε πλέον να λειτουργήσουμε ως κοινωνικά όντα και να συμμετάσχουμε στην κοινωνική και οικονομική ζωή και φυσικά αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε τις κατωτέρω οφειλές μας αφού δεν επαρκεί το μηνιαίο εισόδημά μας πλέον για την εξόφληση των δανειακών μας υποχρεώσεων.

Όπως ειπώθηκε η πρώτη από εμάς δυνάμει του με αρ. ++ προικοσυμφώνου συμβολαίου του συμβ/φου ++ που μεταγράφηκε νόμιμα στα οικεία βιβλία μεταγραφών του υποθ/κείου ++ αλλά και σύμφωνα με το νόμο, είμαι αποκλειστική ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου οικοπέδου++++. Εντός αυτού και σύμφωνα με την με αρ. ++ άδεια της ++ εκδοθείσης στο όνομα του συζύγου μου, δευτέρου από εμάς, ανεγείραμε οικία ++ τ. μέτρων στην οποία έκτοτε διαβιούσαμε και διαβιούμε ως οικογένεια. Επί του ανωτέρω ακινήτου σε τ. ++ και αρ. ++των ανωτέρω βιβλίων του ανωτέρω υποθ/κείου, η ++ έχει εγγράψει προσημείωση υποθήκης για ++€ την +/+/+ καθόσον κατά τα κατωτέρω, λάβαμε δάνειο ++ από το ανωτέρω πιστωτικό ίδρυμα .

 Η ανωτέρω οικία αποτελεί μέχρι και σήμερα την μοναδική, αποκλειστική πρώτη και κύρια κατοικία ημών όπου και διαβιούμε .

Η εκτιμώμενη εμπορική και αντικειμενική της αξία είναι ++ €, λαμβανομένης υπ` όψη της παλαιότητάς της, της περιοχής όπου ευρίσκεται και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει οδηγήσει σε πάγωμα της αγοραστικής κίνησης και πτώση των τιμών και έτσι δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας για έγγαμο με τέκνο, προσαυξημένο κατά 50%.

Ο δεύτερος από εμάς είμαι ιδιοκτήτης των κάτωθι ακινήτων ήτοι:

1)Σύμφωνα με το με αρ. ++ συμβόλαιο δωρεάς του του συμβολαιογράφου Δράμας Δημητρίου Ι.Φουτσιτζή, που μεταγράφηκε σε τ. ++ και αρ. ++ των βιβλίων μεταγραφών του υποθ/κείου ++, έλαβα λόγω δωρεάς από τους  1) ++, 2) ++ και 3) ++, συνολικό ποσοστό (++) εξ` αδιαιρέτου, από τα παρακάτω αγροτεμάχια του αγροκτήματος ++, δηλαδή : 1) από το με αρ. (++), της (++ κατηγορίας, συνολικής έκτασης (++ τ.μ) και 2) από το με αρ. (++) καπνοφυτώριο, συνολικής έκτασης (++ τμ.)

2)Σύμφωνα με το με αρ. ++ αγοραπωλητήριο συμβόλαιο του συμβολαιογράφου ++, που μεταγράφηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα σε τ. ++ και αρ. ++ των βιβλίων μεταγραφών του υπθ/κείου ++, απέκτησα την πλήρη κυριότητα ενός αγρού, με αρ. + εκτάσεως ++τ.μ που αποτελεί αυτοτελές και διηρημένο τμήμα ενός μεγαλύτερου αγρού, πρώην κληροτεμαχίο, ++ κατηγορίας, υπ` αριθμ. κτηματολογίου Τοπογραφικής Υπηρεσίας Υπουργείου γεωργίας ++, εκτάσεως ++τ.μ., συμφώνως προς τον αρχικό τίτλο κυριότητας, νυν δε εκτάσεως ++τ.μ., κατόπιν γενομένης αποστραγγιστικής τάφρου, κείμενου εν τη εποικισθείση περιοχή του αγροκτήματος ++, της ομωνύμου Κοινότητας του Νομού και Επαρχίας ++, της ++ περιφέρειας ++, συνορευόμενο γύρωθεν με το υπ` αριθ. ++ κληροτεμάχιο, νοτιοανατολικά με το υπ` αριθμ. ++,  

3)Σύμφωνα με το με αρ. ++ προσύμφωνο δωρεάς του συμβολαιογράφου ++, προσυμφωνήθηκε με τους 1) ++ και 2) ++ η δωρεά ακινήτου κτήματος συνολικής έκτασης των ++

 Επιπλέον ο δεύτερος είμαι ιδιοκτήτης ενός ΙΧΕ οχήματος με αρ. κυκλ. ++, διανυθέντων χιλιομέτρων ++, αξίας 200€, που ο πρώτος από εμάς χρησιμοποιώ για την μετάβασή μας στην ++ για τους γιατρούς, και τα ψώνια μας. 

 

 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

 

          Η πρώτη από εμάς συνήψα με την ++ την με αρ. ++ σύμβαση ++ δανείου για αιτούμενο ποσό 65.000€ με κυμαινόμενο επιτόκιο και για 20 έτη που εξυπηρετούνταν από τον με αρ. ++ λογαριασμό στην καθ` ης, ως άμεσος πιστούχος και οφειλέτης, οι δε άλλοι δύο υπογράψαμε ως εγγυητές αυτού. 

Σύμφωνα με την από +/+/+ αναλυτική κατάσταση οφειλών της ++ οφείλουμε, η πρώτη ως οφειλέτιδα και οι λοιποί ως εγγυητές, για κεφάλαιο 52.431,95€ και για τόκους 291,10€ και συνολικά 52.723,05€ ενώ το ποσοστό 10% επι της τελευταίας ενήμερης δόσης ανέρχεται σε 33,45€, ενώ με βάση την από +/+/+ αναλυτική κατάσταση οφειλών της ++ προς τον τρίτο από εμάς οφείλουμε για κεφάλαιο 52.333,74€ και για τόκους 853,18€ και συνολικά 53.186,92€ ενώ το ποσοστό 10% επι της τελευταίας ενήμερης δόσης ανέρχεται σε 33,63€.

           Οι ανωτέρω απαιτήσεις είναι ληξιπρόθεσμες, άπαντα δε τα ανωτέρω δάνεια και πιστώσεις εν γένει έχουν αναληφθεί ή παρασχεθεί σε χρόνο προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της παρούσης αιτήσεώς μας.     

 

                ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

 Με την παρούσα αιτούμαστε να γίνει δεκτό σύμφωνα με το ν. 3869/10 όπως ισχύει, το κατωτέρω σχέδιο ρύθμισης των χρεών μας, ήτοι: 

Με βάση τα ανωτέρω έσοδά μας, μπορούμε να διαθέσουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς για την πληρωμή της ανωτέρω οφειλής προς την ++, το ποσό των 50€/μήνα έκαστος και συνολικά 100€/μήνα, ενώ ο τρίτος δεν μπορώ να διαθέσω, ελλείψει εισοδημάτων κανένα ποσό.

Ο δε δεύτερος επίσης δηλώνωότι δεν επιθυμώ να εξαιρέσω τα ανωτέρω ακίνητά μου από το παρόν σχέδιο διευθέτησης αλλά και την κατωτέρω δικαστική ρύθμιση για την πληρωμή των ανωτέρω χρεών μας, αλλά αντίθετα επιθυμώ την εκποίησή τους με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί πρόσφορος και κατάλληλος για την επίτευξη μεγαλυτέρου δυνατού τιμήματος, έτσι ώστε το εισπραχθησόμενο τίμημα να καταλογιστεί εξ` ολοκλήρου στο ανωτέρω χρέος έτσι ώστε να επέλθει πλήρης εξόφλησή του, μετά δε ταύτα να απαλλαγούμε χωρίς την καταβολή κανενός άλλου ποσού άπαντες. Εννοείται ότι αν το επιτευχθησόμενο τίμημα υπερκαλύψει τα ανωτέρω ποσά οφειλής, ζητώ να καταλογιστεί μέχρι του ποσού της οφειλής, το δε υπόλοιπο αυτονόητα μου ανήκει και δηλώνω ότι δεν το καταλογίζω σε κανένα ανωτέρω χρέος.

Άλλως και όλως επικουρικά, αν δεν κριθούν επαρκή τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία για την πλήρη εξόφληση των ανωτέρω χρεών, αλλά απομείνει υπόλοιπο ποσό, να καταβάλουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, το ανωτέρω ποσό των 100€/μήνα για 48 μήνες και συνολικά 4.800€ για την εξόφληση ολοσχερώς του εναπομείναντος υπολοίπου ακόμη και αν αυτό ξεπερνά το ανωτέρω ποσό και να διαγραφεί κάθε τυχόν επιπλέον τέτοιο που τυχόν απομείνει μετά τις ανωτέρω καταβολές για μία τετραετία. Εννοείται ότι αν το υπόλοιπο που απομείνει μετά την ανωτέρω εκποίηση, είναι μικρότερο των 4.800€, να καταβάλουμε 100€/μήνα και μέχρι την εξόφλησή του.   

Με την παρούσα αίτησή μας και στα πλαίσια του παρόντος ιδίου σχεδίου διευθέτησης δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε την ανωτέρω κύρια, πρώτη και μοναδική μας κατοικία από τη ρευστοποίηση και εκποίηση για την ικανοποίηση των πιστωτών, στην οποία διαμένουμε μόνιμα και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ αυτή να εξαιρεθεί από την ρευστοποίηση. Υπάγεται συνεπώς στην προστατευτική ρύθμιση του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010 και προστατεύεται στην περίπτωση συνδρομής των όρων για τη δικαστική ρύθμιση των χρεών από τη ρευστοποίηση. 

Επίσης και στα ίδια πλαίσια του σχεδίου διευθέτησης, Ζητούμε να εξαιρεθούν από την ρευστοποίηση και τα ανωτέρω οχήματά μας για τους ανωτέρω λόγους που αναφέρθηκαν ήτοι διότι για τον μεν δεύτερο από εμάς είναι απολύτως απαραίτητο για τις μετακινήσεις μας στην Καρδίτσα λαμβανομένης υπ` όψιν της ηλικίας μας, της ανάγκης μας για επισκέψεις σε ιατρούς και της έλλειψης τακτικής δημόσιας συγκοινωνίας, ενώ στον τρίτο από εμάς για την συνέχιση της επαγγελματικής μου δραστηριότητας με βάση και το νόμο αφού χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών και συνεπώς μετά βεβαιότητας η εκποίησή τους αναπόδραστα θα σημάνει και το τέλος της επαγγελματικής μου δραστηριότητας. Άλλωστε η αξία τους είναι τόσο μικρή που δεν καλύπτει παρά ελάχιστο ποσό σε σχέση με τα οφειλόμενα και συνεπώς, πέρα του ότι δεν θα υπάρχει μετά βεβαιότητας αγοραστικό ενδιαφέρον, η εκποίησή τους παρίσταται εν` όψει των ανωτέρω συνθηκών και περιστάσεων και λαμβανομένου υπ` όψη του ύψους του χρέους, καταφανώς καταχρηστική και εκτός κάθε ορίου καλής πίστης και του κοινωνικού και οικονομικού σκοπού του δικαιώματος της καθ` ης, αφού το μέν δεν θα ελαφρύνει σημαντικά το χρέος, το δε θα στερήσει από τους δύο πρώτους απο εμάς το μοναδικό μέσο μετακίνησής μας, απαραίτητο για τις ανάγκες μας αλλά και τα μοναδικά μέσα επαγγελματικής επιβίωσής μου για τον τρίτο από εμάς.

 

              ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Όλως επικουρικώς και αν παρ’ ελπίδα η ανωτέρω πιστώτρια δεν αποδεχτεί το αναλυτικώς ανωτέρω αναφερόμενο προτεινόμενο σχέδιο μας, ΖΗΤΟΥΜΕ με την παρούσα να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου και να υπαχθούμε στην δικαστική ρύθμιση των χρεών μας κατά τα οριζόμενα στο ν. 3869/2010.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ως άνω νόμου ως ισχύει ορίζεται ότι « 1. Αν το σχέδιο δεν γίνεται δεκτό από τους πιστωτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του προηγούμενου άρθρου ή αν εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις κατά του σχεδίου διευθέτησης των οφειλών και δεν υποκαθίστανται αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο προηγούμενο άρθρο, το δικαστήριο ελέγχει την ύπαρξη των αμφισβητούμενων απαιτήσεων και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 1 για τη ρύθμιση των οφειλών και απαλλαγή του οφειλέτη… 2. «Αν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη δεν είναι επαρκή, το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα του, ιδίως εκείνα από την προσωπική του εργασία, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, και σταθμίζοντας αυτά με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, τον υποχρεώνει να καταβάλει μηνιαίως και για χρονικό διάστημα τριών έως πέντε ετών κατά την κρίση του, ορισμένο ποσό για ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών του, συμμέτρως διανεμόμενο… Με την απόφαση μπορεί να οριστεί ότι το ποσό αυτό αναπροσαρμόζεται ανά διαστήματα που ορίζονται σε αυτή με βάση αντικειμενικό δείκτη αναφοράς. Η καταβολή του ποσού γίνεται απευθείας στους πιστωτές, εκτός αν ορίζει διαφορετικά το δικαστήριο…5. Σε περιπτώσεις που εξαιτίας εξαιρετικών περιστάσεων, όπως χρόνια ανεργία χωρίς υπαιτιότητα του οφειλέτη, σοβαρά προβλήματα υγείας, ανεπαρκές εισόδημα για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών του οφειλέτη ή άλλων λόγων ίδιας τουλάχιστον βαρύτητας, προσδιορίζονται με την απόφαση μηνιαίες καταβολές μικρού ύψους ή και μηδενικές, το δικαστήριο μπορεί με την ίδια απόφαση να ορίσει, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών».

Στα πλαίσια της ανωτέρω δικαστικής ρύθμισης και κατ` εφαρμογή της παρ. 5 του ανωτέρω άρθρου 8 όπως ισχύει μετά το ν. 4161/2013, δέον και αιτούμαστε το Δικαστήριο σας να κρίνει ότι τα εισοδήματα μας, βαίνοντα συνεχώς συρρικνούμενα, είναι ανεπαρκή για την κάλυψη των μηνιαίων στοιχειωδών βιοτικών αναγκών των οικογένειών μας, όπως ανωτέρω αναλύονται και συνεπώς, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ οι μηνιαίες καταβολές προς την καθ` ης να ορισθούν μηδενικές, το δε Δικαστήριο σας ταυτόχρονα να ορίσει, νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, εάν μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση απόφασης επί της παρούσης επέλθει θετική μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής καταστάσεως μας.

 Όσον αφορά το ανωτέρω ακίνητο της πρώτης από εμάς που αποτελεί την κύρια κατοικία μας, αλλά και τα ανωτέρω οχήματα του δευτέρου και τρίτου από εμάς, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να εξαιρεθούν άπαντα από την ρευστοποίηση, χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθούμε να ικανοποιήσουμε τους πιστωτές με την καταβολή χρηματικού ποσού, κατ’ άρθρο 9, παρ.2 του Ν.3869/2010, λαμβανομένων υπ` όψη των ανωτέρω κοινωνικοοικονομικών και προσωπικών συνθηκών, αλλά και των αναγκών μας που αναφέρθηκαν.

Ειδικότερα, τούτο επιβάλλεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας μας να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς με τα ανωτέρω έσοδα σε συνδυασμό με τις αδίρητες ανάγκες επιβίωσής μας, ημών και των τέκνων μας, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και της ηλικίας μας και τον σκοπό της επανένταξης του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονοµική και κοινωνική ζωή, τον οποίο υπηρετεί ο Ν.3869/2010 (βλ. αιτιολογική έκθεση), ο οποίος θα είναι αδύνατον να εκπληρωθεί, εάν αφαιρεθεί και άλλο ποσό από το ήδη ανεπαρκές, εισόδημα μας. Απόκειται στην ευχέρεια του Δικαστηρίου να καθορίσει το ποσοστό επί της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, που θα πρέπει ο τελευταίος να πληρώσει ως αντίτιμο της διατήρησης της κατοικίας του. Η ευχέρεια αυτή μπορεί να φθάσει, μέχρι και την μηδενική καταβολή σε περίπτωση που είναι αδύνατη η όποια καταβολή χωρίς την υποβάθμιση του ανεκτού ορίου διαβιώσεως, όπως εν προκειμένω, αφού το άρθρο το άρθ. 9 του Ν.3869/2010, ορίζει μόνον το ανώτατο όριο ( ¨.. μέχρι συνολικό ποσό που ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό …¨ ) της αντικειμενικής αξίας, επιτρέποντας έτσι στο Δικαστήριο να εξειδικεύσει κατά περίπτωση, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται το νομοθετικό έρεισμα για τον ορισμό ακόμη και μηδενικής καταβολής. Ο νόμος στην μεν περίπτωση της παρ.5 του άρθ.8 του Ν 3869/2010 επιτρέπει ρητά τις μηδενικές καταβολές, στην δε περίπτωση της παρ.9 δεν τις επιτρέπει άμεσα, αλλά έμμεσα, με το να θέτει μόνον το ανώτατο όριο του ποσοστού καταβολής. Το επιτρεπτό μηδενικής καταβολής και κατά την εφαρμογή του άρθ. 9 του ως άνω νόμου, προκύπτει, ασχέτως της μη αναφοράς του και από την ερμηνεία της διατάξεως αυτής κατά τις γενικές αρχές του δικαίου. Ειδικότερα η κατ’ άρθ. 2 παρ.1 του Συντάγματος, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, θέτει ως όριο της πολιτειακής πράξης, όπως είναι και η δικαστική απόφαση, την διατήρηση εκείνων των συνθηκών διαβιώσεως του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζει με αξιοπρέπεια, ενώ εάν το Δικαστήριο στερήσει αυτήν την δυνατότητα στην αιτούσα τότε προκρίνει έναντι της αξίας του ανθρώπου, την ικανοποίηση περιουσιακών δικαιωμάτων, σε αντίθεση με την ως άνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη που πρέπει να διαπνέει το δίκαιο και την ερμηνεία του.

 Κατ’ ακολουθίαν, αφού ορισθούν μηδενικές μηνιαίες καταβολές και εξαιρεθεί η κύρια κατοικία μας και τα ανωτέρω οχήματα, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να ορισθεί νέα δικάσιμος για την διερεύνηση περιπτώσεως επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών. 

Παραλλήλως δέον και αιτούμαστε με την εκδοθησομένη απόφαση του δικαστηρίου σας που θα ορίσει κατά τα ανωτέρω νέα δικάσιμο, να διαταχθεί και η εκποίηση των ανωτέρω ακινήτων του δευτέρου από εμάς με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί πρόσφορος και κατάλληλος για την επίτευξη μεγαλυτέρου δυνατού τιμήματος, έτσι ώστε το εισπραχθησόμενο τίμημα να καταλογιστεί εξ` ολοκλήρου στο ανωτέρω χρέος και έτσι κατά την νέα ορισθείσα δικάσιμο να κριθεί είτε η εξόφληση του χρέους εφόσον το τίμημα καλύψει το ποσό της οφειλής , είτε, σε περίπτωση υπάρξεως υπολοίπου, να διερευνηθεί η δυνατότητα προσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών εν` όψει του ύψους του υπολοίπου που τυχόν απομείνει.

    Άλλως και επικουρικά στα ίδια πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να ρυθμιστεί δικαστικά το χρέος μας ως εξής:

 Όπως ειπώθηκε με βάση τα ανωτέρω έσοδά μας, μπορούμε να διαθέσουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς για την πληρωμή της ανωτέρω οφειλής προς την ++, το ποσό των 50€/μήνα έκαστος και συνολικά 100€/μήνα, ενώ ο τρίτος δεν μπορώ να διαθέσω ελλείψει εισοδημάτων κανένα ποσό.

Ο δε δεύτερος επίσης δηλώνωότι δεν επιθυμώ να εξαιρέσω τα ανωτέρω ακίνητά μου από την παρούσα δικαστική ρύθμιση για την πληρωμή των ανωτέρω χρεών μας, αλλά αντίθετα επιθυμώ την εκποίησή τους με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί πρόσφορος και κατάλληλος για την επίτευξη μεγαλυτέρου δυνατού τιμήματος, έτσι ώστε το εισπραχθησόμενο τίμημα να καταλογιστεί εξ` ολοκλήρου στο ανωτέρω χρέος έτσι ώστε να επέλθει πλήρης εξόφλησή του, εφόσον το υπερκαλύπτει, μετά δε ταύτα να απαλλαγούμε χωρίς την καταβολή κανενός άλλου ποσού άπαντες. Εννοείται ότι αν το επιτευχθησόμενο τίμημα υπερκαλύψει τα ανωτέρω ποσά οφειλής, ζητώ να καταλογιστεί μέχρι του ποσού της οφειλής, το δε υπόλοιπο αυτονόητα μου ανήκει και δηλώνω ότι δεν το καταλογίζω σε κανένα ανωτέρω χρέος.

Άλλως και όλως επικουρικά, αν δεν κριθούν επαρκή τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία για την πλήρη εξόφληση των ανωτέρω χρεών, αλλά απομείνει υπόλοιπο ποσό, να καταβάλουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, το ανωτέρω ποσό των 100€/μήνα για 48 μήνες και συνολικά 4.800€ για την εξόφληση ολοσχερώς του εναπομείναντος υπολοίπου ακόμη και αν αυτό ξεπερνά το ανωτέρω ποσό και να διαγραφεί κάθε τυχόν επιπλέον τέτοιο που τυχόν απομείνει μετά τις ανωτέρω καταβολές για μία τετραετία. Εννοείται ότι αν το υπόλοιπο που απομείνει μετά την ανωτέρω εκποίηση, είναι μικρότερο των 4.800€, να καταβάλουμε 100€/μήνα και μέχρι την εξόφλησή του.   

Άλλως και επικουρικά αιτούμαστε,μετά την ανωτέρω εκποίηση και τις ανωτέρω μηνιαίες καταβολές για μία τετραετία (4.800€) και εφόσον απομείνει υπόλοιπο, η ικανοποίηση αυτού προς διάσωση της κυρίας κατοικίας μας την οποία και αιτούμαστε, να γίνει με περαιτέρω μηνιαίες καταβολές και μέχρι του ποσού συνολικά των 16.000€ που αντιστοιχεί στο 80% της αντικειμενικής και πραγματικής αξίας του ακινήτου της πρώτης κατοικίας, συμπεριλαμβανομένου στο ποσό αυτό κάθε τυχόν εισπραχθησομένου τιμήματος και της καταβολής των 4.800€ και έτσι να καταβάλουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς το ποσό των 100€/μηνα μέχρι και την εξόφληση των 16.000€ συνολικά οι δε μηνιαίες δόσεις να αρχίσουν μετά το πέρας της ανωτέρω τετραετίας εντός της οποίας θα έχουμε καταβάλει τα ανωτέρω ποσά των 4.800€.

Σε κάθε δε περίπτωση και επικουρικά και εφόσον δεν καταστή δυνατή η πρόσφορη και ωφέλιμη εκποίηση των ακινήτων μου, η ικανοποίηση των υπολοίπων, μετά την καταβολή των 4.800€ για μία τετραετία, απαιτήσεων της καθ` ης να γίνει δια περαιτέρω καταβολών προς διάσωση της κύριας κατοικίας μας και να ανέλθει στο 80% της ανωτέρω αντικειμενικής της αξίας δηλ. σε (20.000Χ 80% %=) 16.000€ και η περίοδος εξόφλησης αυτού σε 20 έτη άτοκα και έτσι στα πλαίσια τη ρύθμισης αυτής να καταβάλουμε, μετά την αφαίρεση των 4.800€, το ποσό των (16.000-4.800=) 11.200€:20 χρόνια:12μήνες= 46,6€/μήνα οι δε μηνιαίες δόσεις να αρχίσουν μετά το πέρας της ανωτέρω τετραετίας εντός της οποίας θα έχουμε καταβάλει τα ανωτέρω ποσά, μετά δε ταύτα να διαγραφεί το χρέος και να απαλλαγούμε από κάθε οφειλή

          Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις να εξαιρεθούν η ανωτέρω κατοικία μας και οχήματα, για τους ανωτέρω λόγους από την ρευστοποίηση προς ικανοποίηση της καθ` ης.

          Μετά δε ταύτα και υπό τον όρο της κανονικής εκτέλεσης των υποχρεώσεών μας για μία τετραετία κατά τα ανωτέρω, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να απαλλαγούμε από τα ανωτέρω χρέη μας προς την δανείστρια, με την επιφύλαξη αυτών που θα ρυθμιστούν για την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας μας.

          Άλλως και όλως επικουρικώς Ζητούμε από το Δικαστήριό σας να προβεί κατά το νόμο και κατά κρίση συνετού ανδρός στην δικαστική ρύθμιση των οφειλών μας στα πλαίσια της οποίας να ορίσει μηδενικές, άλλως χαμηλού ύψους καταβολές για τα ανωτέρω χρέη και να εξαιρέσει την κύρια κατοικία μας και το ανωτέρω όχημα μας από την ρευστοποίηση της περιουσίας για την ικανοποίηση της τράπεζας.  

          Ε π ε ι δ ή, με την παρούσα δηλώνουμε υπεύθυνα ότι όλα τα παρατιθέμενα από εμάς στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της περιουσίας μας ως συζύγων και των κάθε φύσεως εισοδημάτων μας, την κατάσταση των πιστωτών μας και των απαιτήσεών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και τέλος τα εν γένει έξοδα διαβίωσής μας είναι πλήρη και αληθή και σύμφωνα με όσα οι ίδιοι οι πιστωτές μας, μας έχουν γνωστοποιήσει.

 Ε π ε ι δ ή, δεν έχουμε τύχει άλλη φόρα απαλλαγής από τα χρέη μας.

Ε π ε ι δ ή  σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3869/2010 ΚΑΛΟΥΜΕ τους ανωτέρω πιστωτές μας όπως υποβάλουν εγγράφως στην γραμματεία του ανωτέρω αρμοδίου δικαστηρίου τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το ανωτέρω και ιδίως να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με το προτεινόμενο Σχέδιο διευθετήσεως των οφειλών εντός της νομίμου προθεσμίας από την κατάθεση αιτήσεως αυτής στο παραπάνω Ειρηνοδικείο.  

Ε π ε ι δ ή, στην περίπτωση που δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πιο πάνω πιστωτές μου το παραπάνω σχέδιο διευθέτησης των οφειλών μου, ζητούμε να γίνει δικαστική ρύθμιση των χρεών μας δυνάμει του άρθρου 8 του ν. 3869/2010 και με βάση τα ανωτέρω αιτήματά μας και ζητούμε να εξαιρεθεί η κύρια κατοικία μας και ανωτέρω όχημα σύμφωνα με τα ανωτέρω και τα οριζόμενα στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010.

Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση και δέον και αιτούμαστε να οριστεί από το δικαστήριό σας κατά τις διατάξεις του ν. 4161/2013, με την κατάθεση της παρούσας και η ημέρα επικύρωσης κατά την οποία είτε θα επικυρωθεί ο ενδεχόμενος προδικαστικός συμβιβασμός από τον Ειρηνοδίκη είτε θα συζητηθεί ενδεχόμενο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής που επιφυλασσόμαστε σε κάθε περίπτωση να υποβάλουμε.  

Επειδή σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 4 ν. 3869/2010 ως ισχύει μετά το ν. 4161/13, ορίζεται ότι : «από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να προβαίνει στις μηνιαίες καταβολές που ορίζονται στο άρθρο 5 παράγραφος 2 εδάφιο γ' του παρόντος.», ενώ με το ίδιο άρθρο ορίζεται ότι «Για την έκδοση προσωρινής διαταγής και τη λήψη προληπτικών μέτρων εφαρμόζεται το άρθρο 781 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»

 Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 5 ν. 3869/2010 ως ισχύει μετά το ν. 4161/13 ορίζεται ότι «2. Αν δεν επέλθει συμβιβασμός και επικύρωση, ο Ειρηνοδίκης αποφασίζει κατά την ημέρα επικύρωσης κατόπιν αιτήματος του οφειλέτη ή πιστωτή ή και αυτεπαγγέλτως την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, καθώς και την καταβολή μηνιαίων δόσεων μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης, οι οποίες κατανέμονται συμμέτρως, εφόσον πρόκειται για καταβολές του άρθρου 8 παράγραφος 2, ή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 παράγραφος 2, εφόσον υφίσταται αίτημα εξαίρεσης εκποίησης των δικαιωμάτων στην κύρια κατοικία. Οι μηνιαίες καταβολές από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, συνυπολογίζονται στο χρονικό διάστημα καταβολών του άρθρου 8 παράγραφος 2 ή αντίστοιχα του άρθρου 9 παράγραφος 2. Το ποσό των τελευταίων ενήμερων μηνιαίων καταβολών θα πρέπει να είναι εύλογο με βάση την οικονομική κατάσταση του αιτούντος, ωστόσο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των μηνιαίων δόσεων που όφειλε να καταβάλει σε όλους τους δανειστές μέχρι τη στιγμή της υποβολής της αίτησης, το δε ελάχιστο ποσό καταβολής συνολικά στους δανειστές ανέρχεται σε 40 ευρώ μηνιαίως. Εξαίρεση στο παραπάνω όριο υφίσταται, αν ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 παράγραφος 5 του παρόντος, περίπτωση κατά την οποία ορίζεται από τον Ειρηνοδίκη χαμηλότερη ή μηδενική δόση. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερεί υπαιτίως την καταβολή των δόσεων που ορίζονται από τον Ειρηνοδίκη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών, εφαρμόζεται αναλογικά το άρθρο 11 παρ. 2 του ν. 3869/2010. Η επικύρωση ή η όποια απόφαση ανακαλούνται ή μεταρρυθμίζονται κατά το άρθρο 758 με δυνατότητα προσωρινής ρύθμισης κατά το άρθρο 781 παρ. 2 του Κ.Πολ.Δ.»

          Εν προκειμένω, ήδη με την κατάθεση της παρούσης αίτησής μας, ισχυριζόμαστε και αιτούμαστε την εφαρμογή των προϋποθέσεων της ανωτέρω παρ. 5 του άρθρου 8 ν.3869/10, καθόσον δεν έχουμε επαρκές εισόδημα από την εργασία μας ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή για την κάλυψη ακόμα και των στοιχειωδών βασικών βιοτικών αναγκών ημών και της οικογενείας μας      

Επειδή ήδη από τώρα ζητάμε το Δικαστήριό σας κατά την ημερομηνία επικύρωσης, οπότε και θα υποβάλλουμε και πάλι το σχετικό αίτημα, να ορίσει μηδενικές καταβολές μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επι της παρούσης αίτησής μας για ρύθμιση των χρεών.

          Άλλως και επικουρικά και στην περίπτωση που ήθελε απορριφθεί τούτο το αίτημά μας ως αβάσιμο στην ουσία του, λαμβανομένων υπ` όψιν των ελάχιστων ανωτέρω οικονομικών μας δυνατοτήτων, ΖΗΤΟΥΜΕ να οριστούν οι ενήμερες μηνιαίες καταβολές σε εύλογη αντιστοιχία με την πενιχρή οικονομική μας δύναμη και κατάσταση και εντός των ορίων του νόμου, ήτοι στο 10% των τελευταίων ενήμερων δόσεων που ανωτέρω αναφέρονται ήτοι στο ποσό των 33,63€/μήνα εις ολόκληρον ευθυνομένων και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει  το δικαστήριό σας και την ειδικότερη διαδικασία και τρόπο πληρωμής-καταβολής του ποσού ήτοι σε λογαριασμό ή όχι της δανείστριας που δέον και αιτούμαστε να μας γνωστοποιηθεί, ή σε ορισθέντα και γνωστοποιηθέντα δεκτικό καταβολής, ή με δημόσια κατάθεση ή με οποιονδήποτε άλλο οριζόμενο από το δικαστήριό σας πρόσφορο και προσήκοντα τρόπο καθώς και τον χρόνο καταβολής της κάθε δόσης καθόσον με την ίδια παρ. 2 του άρθρου 5 ορίζεται ως συνέπεια, η έκπτωση από την ρύθμιση κατ` 11 παρ. 2 ν. 3869/2010 συνεπεία της τυχόν υπερημερίας ως προς την καταβολή (υπαίτια καθυστέρηση στην καταβολή).Νόμιμη δε συντρέχει περίπτωση να ρυθμιστούν τα ανωτέρω από το δικαστήριό σας, διότι διαφορετικά είναι αδύνατο να εκπληρωθεί η ανωτέρω ταχθείσα προϋπόθεση του νέου νόμου επι βλάβη μου καθόσον διαφορετικά δεν μπορεί να κριθεί η καταβολή μου ως προσήκουσα κατά νόμω με κίνδυνο την έκπτωση από τα νόμιμα δικαιώματά μου επι βλάβη των δικαιωμάτων μου ουσιαστικών και δικονομικών και συνεπώς συντρέχει νόμιμη περίπτωση έκδοσης αποφάσεως για να μην επέλθει έκπτωση των δικαιωμάτων μου για την ρύθμιση των χρεών μου.

 

Επειδή το δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλην 

Ε π ε ι δ ή, η υπό κρίση αίτησή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, αποδεικνύονται δε πάντα τα ανωτέρω δια μαρτύρων και εγγράφων.

Ε π ε ι δ ή, έχουμε πρόδηλο έννομο συμφέρον για την άσκηση της παρούσας 

Επειδή συνοδεύουμε την παρούσα αίτησή μας και προσάγουμε και επικαλούμαστε προς διευκόλυνση του προδικαστικού συμβιβασμού κατά κάτωθι επίσημα και νομότυπα έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας σχετικά με τα εισοδήματά μας και την περιουσία μας, ήτοι:

 

1)Για την πρώτη από εμάς++++

2) για τον δεύτερο από εμάς+++

3)για τον τρίτο από εμάς++++

 

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μας.

Να οριστεί από το δικαστήριό σας με την κατάθεση της παρούσας και η ημέρα επικύρωσης του ενδεχόμενου προδικαστικού συμβιβασμού των μερών

Στην περίπτωση που πληρωθούν οι προϋποθέσεις συναίνεσης σύμφωνα με το νόμο, να επικυρωθεί ο συμβιβασμός των μερών από τον Ειρηνοδίκη στην ταχθείσα ημέρα, επερχομένης ανάκλησης της αίτησης.

 Αν δεν επέλθει συμβιβασμός και επικύρωση κατά την ανωτέρω ημερομηνία, ΖΗΤΟΥΜΕ ήδη από τώρα και με αίτημα που επιφυλασσόμαστε να υποβάλλουμε εμπροθέσμως, να αποφασίσει ο κ. Ειρηνοδίκης την αναστολή μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της παρούσης, κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον μας, την αναστολή κάθε εκτελεστικής διαδικασίας, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας μας, καθώς και την καταβολή μηδενικών μηνιαίων δόσεων, άλλως δόσεων ποσού 33,63€ μηνιαίως συνολικά μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επι της αίτησής μας και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει και πάλι το δικαστήριό σας όλα όσα αμέσως ανωτέρω αιτούμαστε σχετικά με τον τρόπο καταβολής και το χρόνο καταβολής του ποσού που θα οριστεί.  

 Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να υποβάλλουμε, συμπληρώσουμε, μεταρρυθμίσουμε κλπ τα αμέσως ανωτέρω αιτήματα κατά τον ανωτέρω χρόνο που ο κ. Ειρηνοδίκης αποφασίζει κατά την ημέρα επικύρωσης που θα οριστεί. 

Άλλως και επικουρικά, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να γίνει δεκτό καθ` ολοκληρίαν το προτεινόμενο με την παρούσα σχέδιο ρύθμισης-διευθέτησης των χρεών μας με τις εκεί αναφερόμενες εξαιρέσεις των περιουσιακών μας στοιχείων από την ρευστοποίηση και να επικυρωθεί, ήτοι: να εκποιηθούν τα ανωτέρω ακίνητα του δευτέρου από εμάς με τον πιο πρόσφορο τρόπο και να καταλογιστεί το τίμημα στο χρέος έτσι ώστε να εξοφληθεί αυτό, εφόσον το υπερκαλύπτει, το δε υπόλοιπο να μου αποδοθεί. Άλλως και όλως επικουρικά, αν απομείνει υπόλοιπο ανεξόφλητο ποσό, να καταβάλουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, το ποσό των 100€/μήνα για 48 μήνες και συνολικά 4.800€ για την εξόφληση ολοσχερώς του εναπομείναντος υπολοίπου ακόμη και αν αυτό ξεπερνά το ανωτέρω ποσό και να διαγραφεί κάθε τυχόν επιπλέον τέτοιο που τυχόν απομείνει μετά τις ανωτέρω καταβολές για μία τετραετία. Εννοείται ότι αν το υπόλοιπο που απομείνει μετά την ανωτέρω εκποίηση, είναι μικρότερο των 4.800€, να καταβάλουμε 100€/μήνα και μέχρι την εξόφλησή του  και στις περιπτώσεις αυτές να εξαιρεθεί η κατοικία μας και τα ανωτέρω οχήματα μας από την εκποίηση και ρευστοποίηση.  

Άλλως και επικουρικώς, να διαταχθεί η δικαστική ρύθμιση των χρεών μας και σύμφωνα με τα ανωτέρω προτεινόμενα και συγκεκριμένα ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ οι μηνιαίες καταβολές προς την αντίδικο να ορισθούν μηδενικές, το δε Δικαστήριο σας ταυτόχρονα να ορίσει, νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, εάν μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση επι της παρούσης επέλθει θετική μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής καταστάσεως μας και όσον αφορά την ανωτέρω κύρια κατοικία μας και το ανωτέρω οχήματα μας, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να εξαιρεθούν από την ρευστοποίηση και εκποίηση, χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθούμε να ικανοποιήσουμε την αντίδικο με την καταβολή χρηματικού ποσού. Παραλλήλως δέον και αιτούμαστε με την απόφαση του δικαστηρίου σας που θα ορίσει κατά τα ανωτέρω νέα δικάσιμο, να διαταχθεί και η εκποίηση των ανωτέρω ακινήτων του δευτέρου από εμάς με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί πρόσφορος και κατάλληλος για την επίτευξη μεγαλυτέρου δυνατού τιμήματος, έτσι ώστε το εισπραχθησόμενο τίμημα να καταλογιστεί εξ` ολοκλήρου στο ανωτέρω χρέος και έτσι κατά την νέα ορισθείσα δικάσιμο να κριθεί είτε η εξόφληση του χρέους εφόσον το τίμημα καλύψει το ποσό της οφειλής, είτε, σε περίπτωση υπάρξεως υπολοίπου, να διερευνηθεί η δυνατότητα προσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών εν` όψει του ύψους του υπολοίπου που τυχόν απομείνει.

Άλλως και επικουρικώς στα ίδια πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να ρυθμιστεί δικαστικά το χρέος μας κατά τα ανωτέρω ως εξής: να εκποιηθούν τα ανωτέρω ακίνητα του δευτέρου από εμάς με τον πιο πρόσφορο τρόπο και να καταλογιστεί το τίμημα στο χρέος έτσι ώστε να εξοφληθεί αυτό, εφόσον το υπερκαλύπτει, το δε υπόλοιπο να μου αποδοθεί. Άλλως και όλως επικουρικά, αν απομείνει υπόλοιπο ανεξόφλητο ποσό, να καταβάλουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, το ποσό των 100€/μήνα για 48 μήνες και συνολικά 4.800€ για την εξόφληση ολοσχερώς του εναπομείναντος υπολοίπου ακόμη και αν αυτό ξεπερνά το ανωτέρω ποσό και να διαγραφεί κάθε τυχόν επιπλέον τέτοιο που τυχόν απομείνει μετά τις ανωτέρω καταβολές για μία τετραετία. Εννοείται ότι αν το υπόλοιπο που απομείνει μετά την ανωτέρω εκποίηση, είναι μικρότερο των 4.800€, να καταβάλουμε 100€/μήνα και μέχρι την εξόφλησή του  και στις περιπτώσεις αυτές να εξαιρεθεί η κατοικία μας και τα ανωτέρω οχήματα μας από την εκποίηση και ρευστοποίηση.  

Άλλως και επικουρικά αιτούμαστε,μετά την ανωτέρω εκποίηση και τις ανωτέρω μηνιαίες καταβολές για μία τετραετία (4.800€) και εφόσον απομείνει υπόλοιπο, η ικανοποίηση αυτού να γίνει με περαιτέρω μηνιαίες καταβολές προς διάσωση της κυρίας κατοικίας μας την οποία και αιτούμαστε και μέχρι του ποσού των 16.000€ συνολικά που αντιστοιχεί στο 80% της αντικειμενικής και πραγματικής αξίας του ακινήτου τη πρώτης κατοικίας, συμπεριλαμβανομένου στο ποσό αυτό κάθε τυχόν εισπραχθησομένου τιμήματος και της καταβολής των 4.800€ και έτσι να καταβάλουμε η πρώτη και δεύτερος από εμάς το ποσό των 100€/μηνα μέχρι και την εξόφληση των 16.000€ συνολικά οι δε μηνιαίες δόσεις να αρχίσουν μετά το πέρας της ανωτέρω τετραετίας εντός της οποίας θα έχουμε καταβάλει τα ανωτέρω ποσά των 4.800€.

Σε κάθε δε περίπτωση και επικουρικά και εφόσον δεν καταστή δυνατή η πρόσφορη και ωφέλιμη εκποίηση των ακινήτων μου, η ικανοποίηση των υπολοίπων, μετά την καταβολή των 4.800€ για μία τετραετία, απαιτήσεων της καθ` ης να γίνει δια περαιτέρω καταβολών προς διάσωση της κύριας κατοικίας μας και να ανέλθει στο 80% της ανωτέρω αντικειμενικής της αξίας δηλ. σε (20.000Χ 80% %=) 16.000€ και η περίοδος εξόφλησης αυτού σε 20 έτη άτοκα και έτσι στα πλαίσια τη ρύθμισης αυτής να καταβάλουμε, μετά την αφαίρεση των 4.800€, το ποσό των (16.000-4.800=) 11.200€:20 χρόνια:12μήνες= 46,6€/μήνα οι δε μηνιαίες δόσεις να αρχίσουν μετά το πέρας της ανωτέρω τετραετίας εντός της οποίας θα έχουμε καταβάλει τα ανωτέρω ποσά, μετά δε ταύτα να διαγραφεί το χρέος και να απαλλαγούμε από κάθε οφειλή

          Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις να εξαιρεθούν η ανωτέρω κατοικία μας και οχήματα, για τους ανωτέρω λόγους από την ρευστοποίηση προς ικανοποίηση της καθ` ης.

          Μετά δε ταύτα και υπό τον όρο της κανονικής εκτέλεσης των υποχρεώσεών μας για μία τετραετία κατά τα ανωτέρω, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να απαλλαγούμε από τα ανωτέρω χρέη μας προς την δανείστρια, με την επιφύλαξη αυτών που ρυθμίστηκαν για την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας μας.

          Άλλως και όλως επικουρικώς Ζητούμε από το Δικαστήριό σας να προβεί κατά το νόμο και κατά κρίση συνετού ανδρός στην δικαστική ρύθμιση των οφειλών μας στα πλαίσια της οποίας να ορίσει μηδενικές, άλλως χαμηλού ύψους καταβολές για τα ανωτέρω χρέη και να εξαιρέσει την κύρια κατοικία μας και τα ανωτέρω οχήματα μας από την ρευστοποίηση της περιουσίας για την ικανοποίηση της τράπεζας. 

 

Να καταδικαστεί η αντίδικος στη δικαστική μας δαπάνη.  

           

                           Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 

          ΒΡΟΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013