αιτηση για ρυθμιση χρεών ν.4161/13.προστασία κύριας κατοικίας και ΙΧΕ.άρση παρακράτησης μισθού.μηδενικές καταβολές.προσωρινή διαταγή

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ (άρθρου 4 παρ.1 Ν. 3869/2010)

1)του ++++

2)++++

 ΠΡΟΣ

Την Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία με την επωνυμία «Τράπεζα E.F.GEurobankErgasias Ανώνυμη εταιρία» (Τράπεζα Ι.Εφ.Τζί Γιούρομπανκ Εργκαζίας Ανώνυμη Εταιρία) που εδρεύει στην Αθήνα (Όθωνος 8)και εκπροσωπείται νόμιμα, που υποκαταστάθηκε στη νομική θέση, μετά από νομική και λειτουργική συγχώνευση με απορρόφηση, της τραπεζικής εταιρίας που έδρευε στην Αθήνα και εκπροσωπούνταν νόμιμα, με την επωνυμία «ΝΕΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΤΕ» με την καταχώριση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της υπ' αριθμ. Κ2-7651/27.12.2013 απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την οποία εγκρίθηκε η συγχώνευση αυτή.  

   Καρδίτσα 1/5/2014

 Είμαστε σύζυγοι και φυσικά πρόσωπα που στερούνται εμπορικής ιδιότητας και πτωχευτικής ικανότητας και έχουμε περιέλθει, χωρίς υπαιτιότητά μας και χωρίς δόλο, σε κατάσταση μόνιμης και γενικής αδυναμίας των ληξιπροθέσμων οφειλών μας λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων, της έλλειψης ρευστότητας, της επιμένουσας ακρίβειας, αλλά και των δυσμενών όρων χρηματοδότησης  δανείων και πίστωσης που λάβαμε, από τους ανωτέρω δανειστές μας, των υψηλών επιτοκίων, των συνεχών ανατοκισμών κλπ.

Συνεπεία τούτων τα εισοδήματά μας συρρικνώθηκαν σε βαθμό που απειλείται και αυτή ακόμα η επιβίωσή μας καθώς και των τριών τέκνων μας ήτοι +++ γεννηθείσας την 5/9/89, +++ γεννηθείσας την 5/7/93 και +++, γεννηθέντος την 7/1/95 που είναι άνεργα και διαβιούν μαζί μας στην ίδια οικία, καθόσον οι συνήθεις όροι μίας αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειάς μας, ήδη έχουν απωλεσθεί προ πολλού καιρού.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να καταφύγουμε περισσότερο απ` ότι επέτρεπε η οικονομική μας κατάσταση σε τραπεζικό δανεισμό για να ανταπεξέλθουμε στις ανελαστικές οικογενειακές μας και ατομικές ανάγκες, αλλά και στις πιεστικές ανάγκες πληρωμής των κατωτέρω δανείων με δυσβάσταχτους όμως και δυσμενείς τραπεζικούς και συναλλακτικούς όρους και βάρη δηλ. με υψηλά επιτόκια, με ανατοκισμό και εν γένει με όρους δανειακών συμβάσεων που χαρακτηρίζονται και ως καταχρηστικοί και αντισυναλλακτικοί από τη νομολογία των Δικαστηρίων της Χώρας.

Ειδικότερα, όπως επιτάσσουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, προ της έναρξης της παρούσης διαδικασίας και υποβολής της ενδίκου αιτήσεως, προέβημεν σε συζητήσεις με την δανείστρια τράπεζα προκειμένου να διερευνηθεί με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους η διευθέτηση των οφειλών μας, λαμβανομένων υπ` όψη των νέων, απρόβλεπτων και δυσμενών οικονομικών συνθηκών για τους δανειολήπτες και φυσικά εν` όψει της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος για την ρύθμιση των οφειλών.

Όμως αντιμετωπίσαμε στην σταθερά αδιάλλακτη συμπεριφορά της, αφού δεν ενδιαφέρεται για ισότιμη συζήτηση, πολλώ δε μάλλον για την ρύθμιση με δίκαιους και χρηστούς συναλλακτικούς όρους των οφειλών μας, αλλά για την διασφάλιση και μόνο της υπέρογκης κερδοφορίας της, με αποτέλεσμα η προσπάθεια για συζήτηση μεταξύ μας για διευθέτηση να έχει εκφυλιστεί σε έκκληση από εμάς να μην προβούν σε εκτέλεση και απολέσουμε έτσι την κύρια κατοικία μας.

  Εν` όψει λοιπόν των ανωτέρω, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ν. 3869/10 όπως ισχύει και να ρυθμίσουμε τα χρέη μας, ακολουθώντας όλα τα στάδια που αυτός ορίζει ως προδικασία προκειμένου να αχθούμε ενώπιόν σας για δικαστική ρύθμιση και ειδικότερα:

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ

 Ο πρώτος από εμάς, ετών 47, είμαι ιερέας στην κοινότητα ++++ Καρδίτσας που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος. Τα έσοδά μου σήμερα ανέρχονται σε 877,99€ καθαρά το μήνα από τον μισθό μου ως ιερέας. Τούτα βαίνουν συνεχώς συρρικνούμενα λόγω των ανωτέρω αιτιών, από το έτος 2009 και μετά, αφού ελάμβανα τότε περί τα 1400€/μήνα καθαρά ενώ, κατά τη συνήθη, προβλεπόμενη και αναμενόμενη πορεία των πραγμάτων και της δυσμενέστατης οικονομικής κατάστασης της Χώρας, δεν υπάρχει βάσιμα, προοπτική ανάκαμψής των πριν την παρέλευση διετίας τουλάχιστον.

Η δε δεύτερη από εμάς, ετών 43 είμαι άνεργη επί μακρόν,  έχω δε λάβει και την σχετική κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ Καρδίτσας (αρ. +++), χωρίς όμως να δικαιούμαι και λαμβάνω επίδομα ΟΑΕΔ. Είμαι απόφοιτος Γυμνασίου και παρά τις προσπάθειές μου και στο παρελθόν, αδυνατώ να εύρω εργασία σε οποιονδήποτε κλάδο, ελλείψει προσόντων, εξειδίκευσης και γνώσης συγκεκριμένης τέχνης, σε συνδυασμό με την καλπάζουσα μέχρι σήμερα ανεργία συνεπεία των δυσμενέστατων οικονομικών συνθηκών και όρων που αναφέρθηκαν. Επιπλέον, δεν έχουμε εισοδήματα από άλλη πηγή όπως ακίνητα, μετοχές, άυλους τίτλους, μερίδια εταιρικά κλπ.

Μαζί με εμάς στην οικία μας-διαμέρισμα β` ορόφου σε πολυκατοικία επί των οδών++++ στην Καρδίτσα, διαβιούν μόνιμα και τα ανωτέρω ενήλικα πλέον τέκνα μας που είναι και αυτά άνεργα παρά τις προσπάθειές τους να εύρουν εργασία, ενώ δεν διαθέτουν ούτε και αυτά παρά μόνο την στοιχειώδη γενική εκπαίδευση Γενικού Λυκείου, με αποτέλεσμα να διατρέφονται και αυτά από τον μισθό του πρώτου από εμάς αφού ούτε και αυτά διαθέτουν άλλα εισοδήματα από οποιαδήποτε άλλη πηγή.

  Οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης μας ανά μήνα ανέρχονται στα εξής ποσά:

-διατροφή 5 ατόμων 400€,

-ενδυμασία 150€,

-λογαριασμοί ΔΕΚΟ 100€(ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΔΕΥΑΚ κλπ.),

-θέρμανση 1.500€/έτος, ήτοι 125€/μήνα

-φόροι, βάρη και τέλη,(ΕΤΑΠ,ΕΤΑΚκλπ) 1.200€/έτος, ήτοι 100€/μήνα

 -μετακινήσεις για την εργασία του πρώτου από εμάς καθημερινά στο Μοσχάτο που απέχει 10 χιλιόμετρα από την Καρδίτα με το όχημά μας (βενζίνη κλπ) και συντήρηση αυτού 100€/μήνα

 -ΔΕΗ 70€/δίμηνο,

 -συντήρηση και καθαριότητα οικίας και κοινόχρηστα πολυκατοικίας 50€/μήνα

Δηλ. οι απολύτως αναγκαίες δαπάνες μας συνολικά υπερκαλύπτουν το ανωτέρω ποσό εισοδήματός μας ανά μήνα και συνεπώς στερούμαστε επαρκών εισοδημάτων προκειμένου να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις κατωτέρω ληξιπρόθεσμες οφειλές μας, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τούτες και μάλιστα συνεχώς να διογκώνονται, με την προσθήκη υπέρογκων τόκων υπερημερίας.

Είναι δε οι ανωτέρω ανάγκες μας πλήρως δικαιολογημένες και στοιχειώδεις αφού αφορούν καταρχήν την επιβίωση μας και οπωσδήποτε την αξιοπρεπή διαβίωση μας με τα παιδιά μας, τούτες δε ουδόλως μπορούν να χαρακτηριστούν περιττές ή πολυτελείς με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και συνθήκες ζωής με βάση τα κριτήρια του μέσου συνετού ανθρώπου κατά τα κρατούντα σήμερα χρηστά συναλλακτικά ήθη.  

Για όλους αυτούς τους λόγους και δη λόγω εντελώς απρόσμενης δυσμενούς μεταβολής των οικονομικών συνθηκών και εισοδημάτων μας σε σχέση με το ακόμη και πρόσφατο παρελθόν, έχουμε περιέλθει χωρίς υπαιτιότητά μας, σε κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αφού εκτός από τα κατωτέρω χρέη μας, αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε και από συγγενείς και φίλους μας, γεγονός που επηρεάζει εμάς και την οικογένειά μας, καθώς εγκλωβισμένοι στην κατάσταση αυτή αδυνατούμε πλέον να λειτουργήσουμε ως κοινωνικά όντα και να συμμετάσχουμε στην κοινωνική και οικονομική ζωή και φυσικά αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε τις κατωτέρω οφειλές μας αφού δεν επαρκεί το μηνιαίο εισόδημά μας πλέον για την εξόφληση των δανειακών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε συνιδιοκτήτες εξ` αδιαιρέτου και σε ποσοστό 50% έκαστος ενός διαμερίσματος του Β` ορόφου σε πολυκατοικία επί των οδών ++ στην Καρδίτσα εμβαδού 120,05 τμ και ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 70,74/1000, με αποκλειστική χρήση της υπο στοιχεία (Θ-Γ) θέσης στάθμευσης επι της πυλωτής εμβαδού 20,52 τ.μ, που αποκτήσαμε με το με αρ. +++ αγοραπωλητήριο συμβόλαιο του συμβ/φου Καρδίτσας Θ. Βασίλογλου και μεταγράφηκε νόμιμα σε +++ των βιβλίων μεταγραφών του υποθ/κείου Καρδίτσας. Το ακίνητο τούτο δηλώσαμε επιτυχώς και νόμιμα στο Εθνικό Κτηματολόγιο και έλαβε αριθμό ΚΑΕΚ +++ όπως προκύπτει από την προσαγόμενη με επίκληση με αρ. πρωτ. +++ βεβαίωση του κτηματολογικού γραφείου Καρδίτσας. Επ` αυτού έχει εγγράψει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΕ με την με αρ. +++ απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καρδίτσας πρώτη προσημείωση υποθήκης σε ++++ των σχετικών βιβλίων του ανωτέρω υποθ/κείου για εξασφάλιση απαίτησής του για 120.000€ καθόσον κατά τα κατωτέρω, λάβαμε δάνειο στεγαστικό από το ανωτέρω πιστωτικό ίδρυμα για την αγορά του.

 Η ανωτέρω οικία αποτελεί μέχρι και σήμερα την μοναδική, αποκλειστική πρώτη και κύρια κατοικία ημών και της οικογενείας μας όπου και διαβιούμε άπαντες.

Η εκτιμώμενη εμπορική της αξία είναι 70.000 €, λαμβανομένης υπ` όψη της παλαιότητάς της και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει οδηγήσει σε πάγωμα της αγοραστικής κίνησης και πτώση των τιμών, ενώ η αντικειμενική της αξία ανέρχεται στο ποσό των 107.207,65 € και έτσι δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας για έγγαμο με τρία τέκνα, προσαυξημένο κατά 50%.  

 Επιπλέον είμαστε συνιδιοκτήτες κατά ποσοστό 50% εξ` αδιαιρέτου έκαστος και ενός ΙΧΕ οχήματος με αρ. κυκλ.++++ μάρκας Χιουντάι Ελάντρα μοντέλου 2002 κυβικών 1599, διανυθέντων χιλιομέτρων 230.000, αξίας 2.200€, που ο πρώτος από εμάς χρησιμοποιώ καθημερινά για την μετάβαση από και προς το +++ Καρδίτσας προκειμένου να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως ιερέας και συνεπώς τούτο είναι απολύτως αναγκαίο για την συνέχιση και παροχή της εργασίας μου, αφού επιπλέον η δημόσια συγκοινωνία από και προς την ανωτέρω κοινότητα, δεν συμβαδίζει με τα ωράρια εργασίας μου.  

  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

           Οφείλουμε συνολικά, αρχικά προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΕ με το οποίο συνήψαμε τις κατωτέρω συμβάσεις και από το 2013 στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο λόγω διάσπασης του πρώτου και ήδη προς την αντίδικο λόγω υποκατάστασης συνεπεία συγχωνεύσεως δι` απορροφήσεως, τα εξής ποσά από τις εξής αιτίες ήτοι:

1) με βάση την από 3/2/2014 αναλυτική κατάσταση οφειλών της αντιδίκου και μέχρι αυτή την ημερομηνία, δυνάμει της με αρ. +++ σύμβασης στεγαστικού δανείου(αρ. χορηγητικού λογαριασμού +++), για κεφάλαιο 122.286,36€ και για τόκους 113,98€ και συνολικά 122.400,34€ ενώ το ποσοστό 10% επι της τελευταίας ενήμερης δόσης ανέρχεται σε 52,108€

2) με βάση την από 4/2/2014 αναλυτική κατάσταση οφειλών της αντιδίκου και μέχρι αυτή την ημερομηνία, δυνάμει της με αρ.+++ σύμβασης Καταναλωτικού Προεγκεκριμένου δανείου (αρ. χορηγητικού λογαριασμού +++), για κεφάλαιο 7.469,42€ και για τόκους 101,62€ και συνολικά 7.571,04€ ενώ το ποσοστό 10% επι της τελευταίας ενήμερης δόσης ανέρχεται σε 101,62€. Η εξυπηρέτηση του δανείου αυτού γίνεται με παρακράτηση από τον φορέα μισθοδοσίας μου (Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος) και εν συνεχεία απόδοση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ήδη αντίδικο, ποσού 136,81€/μήνα

          Τα ποσά αυτά οφείλουμε ως άμεσοι πιστούχοι και εις ολόκληρον συνοφειλέτες

 Οι ανωτέρω απαιτήσεις είναι ληξιπρόθεσμες, άπαντα δε τα ανωτέρω δάνεια και πιστώσεις εν γένει έχουν αναληφθεί ή παρασχεθεί σε χρόνο προγενέστερο του έτους από την κατάθεση της παρούσης αιτήσεώς μας.     

                ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

 Με την παρούσα αιτούμαστε να γίνει δεκτό σύμφωνα με το ν. 3869/10 όπως ισχύει, το κατωτέρω σχέδιο ρύθμισης των χρεών μας, ήτοι: 

Για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++ σύμβαση στεγαστικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 50 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 2.400 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας και να διαγραφεί τούτη.  

Για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++++  σύμβαση Καταναλωτικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 20 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 960 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας και να διαγραφεί τούτη.  

          Τα ανωτέρω ποσά είναι δίκαια και εύλογα με βάση τα ανεπαρκέστατα εισοδήματά μας από την προσωπική εργασία μόνο του πρώτου από εμάς και λαμβάνοντας υπ` όψη τις ανωτέρω βιοτικές ανάγκες ημών αλλά και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς μας

          Εξαίρεση της κύριας και μοναδικής οικίας μας από την εκποίηση.

Με την παρούσα αίτησή μας και στα πλαίσια του παρόντος ιδίου σχεδίου διευθέτησης δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε την ανωτέρω κύρια, πρώτη και μοναδική μας κατοικία από τη ρευστοποίηση και εκποίηση για την ικανοποίηση των πιστωτών, στην οποία διαμένουμε μόνιμα με τα ανωτέρω τέκνα μας και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ αυτή να εξαιρεθεί από την ρευστοποίηση. Υπάγεται συνεπώς στην προστατευτική ρύθμιση του άρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010 και προστατεύεται στην περίπτωση συνδρομής των όρων για τη δικαστική ρύθμιση των χρεών από τη ρευστοποίηση.  

Επίσης και στα ίδια πλαίσια του σχεδίου διευθέτησης, Ζητούμε να εξαιρεθεί από την ρευστοποίηση και το ανωτέρω ΙΧΕ όχημα μας για τους ανωτέρω λόγους που αναφέρθηκαν ήτοι διότι είναι απολύτως απαραίτητο στον πρώτο από εμάς για την συνέχιση της εργασίας μου και την μετάβασή μου καθημερινά αλλά και εορτές και αργίες στην κοινότητα ++ Καρδίτσας, αφού άλλωστε η αξία του είναι τόσο μικρή που δεν καλύπτει παρά ελάχιστο ποσό σε σχέση με τα οφειλόμενα και συνεπώς η εκποίησή του παρίσταται εν1 όψει των ανωτέρω συνθηκών και περιστάσεων και λαμβανομένου υπ` όψη του ύψους του χρέους, καταφανώς καταχρηστική και εκτός κάθε ορίου καλής πίστης και του κοινωνικού και οικονομικού σκοπού του δικαιώματος της καθ` ης.

                 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Όλως επικουρικώς και αν παρ’ ελπίδα η ανωτέρω πιστώτρια δεν αποδεχτεί το αναλυτικώς ανωτέρω αναφερόμενο προτεινόμενο σχέδιο μας, ΖΗΤΟΥΜΕ με την παρούσα να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου και να υπαχθούμε στην δικαστική ρύθμιση των χρεών μας κατά τα οριζόμενα στο ν. 3869/2010.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ως άνω νόμου ως ισχύει ορίζεται ότι « 1. Αν το σχέδιο δεν γίνεται δεκτό από τους πιστωτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του προηγούμενου άρθρου ή αν εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις κατά του σχεδίου διευθέτησης των οφειλών και δεν υποκαθίστανται αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο προηγούμενο άρθρο, το δικαστήριο ελέγχει την ύπαρξη των αμφισβητούμενων απαιτήσεων και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 1 για τη ρύθμιση των οφειλών και απαλλαγή του οφειλέτη… 2. «Αν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη δεν είναι επαρκή, το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα του, ιδίως εκείνα από την προσωπική του εργασία, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, και σταθμίζοντας αυτά με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, τον υποχρεώνει να καταβάλει μηνιαίως και για χρονικό διάστημα τριών έως πέντε ετών κατά την κρίση του, ορισμένο ποσό για ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών του, συμμέτρως διανεμόμενο… Με την απόφαση μπορεί να οριστεί ότι το ποσό αυτό αναπροσαρμόζεται ανά διαστήματα που ορίζονται σε αυτή με βάση αντικειμενικό δείκτη αναφοράς. Η καταβολή του ποσού γίνεται απευθείας στους πιστωτές, εκτός αν ορίζει διαφορετικά το δικαστήριο…5. Σε περιπτώσεις που εξαιτίας εξαιρετικών περιστάσεων, όπως χρόνια ανεργία χωρίς υπαιτιότητα του οφειλέτη, σοβαρά προβλήματα υγείας, ανεπαρκές εισόδημα για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών του οφειλέτη ή άλλων λόγων ίδιας τουλάχιστον βαρύτητας, προσδιορίζονται με την απόφαση μηνιαίες καταβολές μικρού ύψους ή και μηδενικές, το δικαστήριο μπορεί με την ίδια απόφαση να ορίσει, όχι νωρίτερα από πέντε μήνες, νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών».

Στα πλαίσια της ανωτέρω δικαστικής ρύθμισης και κατ` εφαρμογή της παρ. 5 του ανωτέρω άρθρου 8 όπως ισχύει μετά το ν. 4161/2013, δέον και αιτούμαστε το Δικαστήριο σας να κρίνει ότι το εισόδημα του πρώτου από εμάς, 877,99€/μήνα, βαίνον συνεχώς συρρικνούμενο, είναι ανεπαρκές για την κάλυψη των μηνιαίων στοιχειωδών βιοτικών αναγκών της οικογένειάς μας, όπως ανωτέρω αναλύονται και υπερκαλύπτουν το ανωτέρω ποσό και συνεπώς ενόψει και της μακροχρόνιας ανεργίας της δεύτερης από εμάς και της αδυναμίας μου μέχρι σήμερα να βρώ εργασία, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ οι μηνιαίες καταβολές προς την καθ` ης να ορισθούν μηδενικές, το δε Δικαστήριο σας ταυτόχρονα να ορίσει, νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, εάν μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση απόφασης επί της παρούσης επέλθει θετική μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής καταστάσεως μας.

 Όσον αφορά το ανωτέρω ακίνητο μας που αποτελεί την κύρια κατοικία μας, αλλά και για το ανωτέρω όχημά μας και επειδή υποβάλλουμε στο Δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης ζητώντας να εξαιρεθούν από την εκποίηση, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να εξαιρεθούν άπαντα τούτα από την ρευστοποίηση, χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθούμε να ικανοποιήσουμε τους πιστωτές με την καταβολή χρηματικού ποσού, κατ’ άρθρο 9, παρ.2 του Ν.3869/2010, λαμβανομένων υπ` όψη των ανωτέρω κοινωνικοοικονομικών και προσωπικών συνθηκών, αλλά και των αναγκών μας που αναφέρθηκαν.

Ειδικότερα, τούτο επιβάλλεται στην συγκεκριμένη περίπτωση, ενόψει της αποδεδειγμένης πραγματικής αδυναμίας μας να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς με τα ανωτέρω έσοδα σε συνδυασμό με τις αδίρητες ανάγκες επιβίωσής μας, ημών και των τέκνων μας, σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης εργασίας λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και της ηλικίας μας και τον σκοπό της επανένταξης του υπερχρεωμένου πολίτη στην οικονοµική και κοινωνική ζωή, τον οποίο υπηρετεί ο Ν.3869/2010 (βλ. αιτιολογική έκθεση), ο οποίος θα είναι αδύνατον να εκπληρωθεί, εάν αφαιρεθεί και άλλο ποσό από το ήδη ανεπαρκές, εισόδημα μας. Απόκειται στην ευχέρεια του Δικαστηρίου να καθορίσει το ποσοστό επί της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, που θα πρέπει ο τελευταίος να πληρώσει ως αντίτιμο της διατήρησης της κατοικίας του. Η ευχέρεια αυτή μπορεί να φθάσει, μέχρι και την μηδενική καταβολή σε περίπτωση που είναι αδύνατη η όποια καταβολή χωρίς την υποβάθμιση του ανεκτού ορίου διαβιώσεως, όπως εν προκειμένω, αφού το άρθρο το άρθ. 9 του Ν.3869/2010, ορίζει μόνον το ανώτατο όριο ( ¨.. μέχρι συνολικό ποσό που ανέρχεται στο ογδόντα τοις εκατό …¨ ) της αντικειμενικής αξίας, επιτρέποντας έτσι στο Δικαστήριο να εξειδικεύσει κατά περίπτωση, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται το νομοθετικό έρεισμα για τον ορισμό ακόμη και μηδενικής καταβολής. Ο νόμος στην μεν περίπτωση της παρ.5 του άρθ.8 του Ν 3869/2010 επιτρέπει ρητά τις μηδενικές καταβολές, στην δε περίπτωση της παρ.9 δεν τις επιτρέπει άμεσα, αλλά έμμεσα, με το να θέτει μόνον το ανώτατο όριο του ποσοστού καταβολής. Το επιτρεπτό μηδενικής καταβολής και κατά την εφαρμογή του άρθ. 9 του ως άνω νόμου, προκύπτει, ασχέτως της μη αναφοράς του και από την ερμηνεία της διατάξεως αυτής κατά τις γενικές αρχές του δικαίου. Ειδικότερα η κατ’ άρθ. 2 παρ.1 του Συντάγματος, πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας να σέβεται και να προστατεύει την αξία του ανθρώπου, θέτει ως όριο της πολιτειακής πράξης, όπως είναι και η δικαστική απόφαση, την διατήρηση εκείνων των συνθηκών διαβιώσεως του πολίτη που θα του επιτρέπουν να ζει με αξιοπρέπεια, ενώ εάν το Δικαστήριο στερήσει αυτήν την δυνατότητα στην αιτούσα τότε προκρίνει έναντι της αξίας του ανθρώπου, την ικανοποίηση περιουσιακών δικαιωμάτων, σε αντίθεση με την ως άνω θεμελιώδη συνταγματική διάταξη που πρέπει να διαπνέει το δίκαιο και την ερμηνεία του.

 Κατ’ ακολουθίαν, αφού ορισθούν μηδενικές μηνιαίες καταβολές και εξαιρεθεί η κύρια κατοικία μας και το ανωτέρω οχήμα, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ κατ΄άρθ. 8 παρ 5 του Ν.3869/2010 να ορισθεί νέα δικάσιμος για την διερεύνηση περιπτώσεως επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων μηδενικών καταβολών, και για τους δύο μας αιτούντες.  

    Άλλως και επικουρικά στα ίδια πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να ρυθμιστεί δικαστικά το χρέος μας ως εξής:

Για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. +++ σύμβαση στεγαστικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 50 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 2.400 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας.  

Για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++++  σύμβαση καταναλωτικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 20 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 960 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας και να διαγραφεί τούτη.

Και στην περίπτωση αυτή αιτούμαστε να εξαιρεθεί η ανωτέρω κατοικία μας και όχημα από την εκποίηση.  

Άλλως και επικουρικά αιτούμαστε,μετά τις ανωτέρω μηνιαίες καταβολές για μία τετραετία που θα καλύψουν μέρος των οφειλών, η ικανοποίηση των υπολοίπων απαιτήσεων της καθ` ης δια περαιτέρω καταβολών προς διάσωση της κυρίας κατοικίας μας την οποία και αιτούμαστε να ανέλθει στο 12% της ανωτέρω αντικειμενικής της αξίας δηλ. σε (107.207,65€ Χ 12 %=) 12.865€ και η περίοδος εξόφλησης αυτού σε 15 έτη και έτσι στα πλαίσια τη ρύθμισης αυτής να καταβάλουμε 71,5€ μηνιαίως (12865:15:12) οι δε μηνιαίες δόσεις να αρχίσουν μετά το πέρας της ανωτέρω τετραετίας εντός της οποίας θα έχουμε καταβάλει τα ανωτέρω ποσά και φυσικά να χρησιμοποιηθούν για την προνομιακή ικανοποίηση της δανείστριας που έχει και εμπράγματη ασφάλεια επί του ανωτέρω ακινήτου και

          Να εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημά μας, για τους ανωτέρω λόγους από την ρευστοποίηση προς ικανοποίηση της καθ` ης.

          Μετά δε ταύτα και υπό τον όρο της κανονικής εκτέλεσης των υποχρεώσεών μας για μία τετραετία κατά τα ανωτέρω, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να απαλλαγούμε από τα ανωτέρω χρέη μας προς την δανείστρια, με την επιφύλαξη αυτών που ρυθμίστηκαν για την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας μας.

          Άλλως και όλως επικουρικώς Ζητούμε από το Δικαστήριό σας να προβεί κατά το νόμο και κατά κρίση συνετού ανδρός στην δικαστική ρύθμιση των οφειλών μας στα πλαίσια της οποίας να ορίσει μηδενικές, άλλως χαμηλού ύψους καταβολές για τα ανωτέρω χρέη και να εξαιρέσει την κύρια κατοικία μας και το ανωτέρω όχημα μας από την ρευστοποίηση της περιουσίας για την ικανοποίηση της τράπεζας.  

          Ε π ε ι δ ή, με την παρούσα δηλώνουμε υπεύθυνα ότι όλα τα παρατιθέμενα από εμάς στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της περιουσίας μας ως συζύγων και των κάθε φύσεως εισοδημάτων μας, την κατάσταση των πιστωτών μας και των απαιτήσεών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και τέλος τα εν γένει έξοδα διαβίωσής μας είναι πλήρη και αληθή και σύμφωνα με όσα οι ίδιοι οι πιστωτές μας, μας έχουν γνωστοποιήσει.

 Ε π ε ι δ ή, δεν έχουμε τύχει άλλη φόρα απαλλαγής από τα χρέη μας.

Ε π ε ι δ ή   ΚΑΛΟΥΜΕ τους ανωτέρω πιστωτές μας όπως υποβάλουν εγγράφως στην γραμματεία του ανωτέρω αρμοδίου δικαστηρίου τις παρατηρήσεις τους σχετικά με το ανωτέρω και ιδίως να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή όχι με το προτεινόμενο Σχέδιο διευθετήσεως των οφειλών εντός της νομίμου προθεσμίας από την κατάθεση αιτήσεως αυτής στο παραπάνω Ειρηνοδικείο.  

Ε π ε ι δ ή, στην περίπτωση που δεν θα γίνει αποδεκτό από τους πιο πάνω πιστωτές μου το παραπάνω σχέδιο διευθέτησης των οφειλών μου, ζητούμε να γίνει δικαστική ρύθμιση των χρεών μας δυνάμει του άρθρου 8 του ν. 3869/2010 και με βάση τα ανωτέρω αιτήματά μας και ζητούμε να εξαιρεθεί η κύρια κατοικία μας και ανωτέρω όχημα σύμφωνα με τα ανωτέρω και τα οριζόμενα στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3869/2010.

Επειδή νόμιμη συντρέχει περίπτωση και δέον και αιτούμαστε να οριστεί από το δικαστήριό σας κατά τις διατάξεις του ν. 4161/2013, με την κατάθεση της παρούσας και η ημέρα επικύρωσης κατά την οποία είτε θα επικυρωθεί ο ενδεχόμενος προδικαστικός συμβιβασμός από τον Ειρηνοδίκη είτε θα συζητηθεί ενδεχόμενο αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής που επιφυλασσόμαστε σε κάθε περίπτωση να υποβάλουμε.  

Επειδή σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 4 ν. 3869/2010 ως ισχύει μετά το ν. 4161/13, ορίζεται ότι : «από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να προβαίνει στις μηνιαίες καταβολές που ορίζονται στο άρθρο 5 παράγραφος 2 εδάφιο γ' του παρόντος.», ενώ με το ίδιο άρθρο ορίζεται ότι «Για την έκδοση προσωρινής διαταγής και τη λήψη προληπτικών μέτρων εφαρμόζεται το άρθρο 781 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»

 Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 5 ν. 3869/2010 ως ισχύει μετά το ν. 4161/13 ορίζεται ότι «2. Αν δεν επέλθει συμβιβασμός και επικύρωση, ο Ειρηνοδίκης αποφασίζει κατά την ημέρα επικύρωσης κατόπιν αιτήματος του οφειλέτη ή πιστωτή ή και αυτεπαγγέλτως την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του, καθώς και την καταβολή μηνιαίων δόσεων μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης, οι οποίες κατανέμονται συμμέτρως, εφόσον πρόκειται για καταβολές του άρθρου 8 παράγραφος 2, ή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 παράγραφος 2, εφόσον υφίσταται αίτημα εξαίρεσης εκποίησης των δικαιωμάτων στην κύρια κατοικία. Οι μηνιαίες καταβολές από την κατάθεση της αίτησης μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, συνυπολογίζονται στο χρονικό διάστημα καταβολών του άρθρου 8 παράγραφος 2 ή αντίστοιχα του άρθρου 9 παράγραφος 2. Το ποσό των τελευταίων ενήμερων μηνιαίων καταβολών θα πρέπει να είναι εύλογο με βάση την οικονομική κατάσταση του αιτούντος, ωστόσο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των μηνιαίων δόσεων που όφειλε να καταβάλει σε όλους τους δανειστές μέχρι τη στιγμή της υποβολής της αίτησης, το δε ελάχιστο ποσό καταβολής συνολικά στους δανειστές ανέρχεται σε 40 ευρώ μηνιαίως. Εξαίρεση στο παραπάνω όριο υφίσταται, αν ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 παράγραφος 5 του παρόντος, περίπτωση κατά την οποία ορίζεται από τον Ειρηνοδίκη χαμηλότερη ή μηδενική δόση. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερεί υπαιτίως την καταβολή των δόσεων που ορίζονται από τον Ειρηνοδίκη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών (3) μηνών, εφαρμόζεται αναλογικά το άρθρο 11 παρ. 2 του ν. 3869/2010. Η επικύρωση ή η όποια απόφαση ανακαλούνται ή μεταρρυθμίζονται κατά το άρθρο 758 με δυνατότητα προσωρινής ρύθμισης κατά το άρθρο 781 παρ. 2 του Κ.Πολ.Δ.»

          Εν προκειμένω, ήδη με την κατάθεση της παρούσης αίτησής μας, ισχυριζόμαστε και αιτούμαστε την εφαρμογή των προϋποθέσεων της ανωτέρω παρ. 5 του άρθρου 8 ν.3869/10, καθόσον δεν έχουμε επαρκές εισόδημα από την εργασία μας ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή για την κάλυψη ακόμα και των στοιχειωδών βασικών βιοτικών αναγκών ημών και της οικογενείας μας, αφού όπως εκτέθηκε επι 5 ατόμων που διαβιούμε στην ίδια οικία, εργάζεται μόνο ο πρώτος από εμάς με μισθό 877€, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνεργοι.    

Συνεπώς νόμιμη συντρέχει περίπτωση με βάση τις ανωτέρω διατάξεις, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή και ζητούμε με αυτή να ορίσει το δικαστήριό σας μηδενικές καταβολές από την κατάθεση της παρούσης αίτησής μας μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επι της παρούσης αίτησής μας για ρύθμιση των χρεών.

          Άλλως και επικουρικά και στην περίπτωση που ήθελε απορριφθεί τούτο το αίτημά μας ως αβάσιμο στην ουσία του, λαμβανομένων υπ` όψιν των ελάχιστων ανωτέρω οικονομικών μας δυνατοτήτων, επιλέγουμε να καταβάλουμε, εντός των πλαισίων της παρ. 2 του άρθρου 5 ν 3869/10, το ποσό των 40€ μηνιαίως συνολικά στην ανωτέρω δανείστρια και για τα δύο δάνεια και ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει το δικαστήριο σας με την εκδοθησόμενη προσωρινή δ/γή και την ειδικότερη διαδικασία και τρόπο πληρωμής-καταβολής του ποσού ήτοι σε λογαριασμό ή όχι της δανείστριας που δέον και αιτούμαστε να μας γνωστοποιηθεί, ή σε ορισθέντα και γνωστοποιηθέντα δεκτικό καταβολής, ή με δημόσια κατάθεση ή με οποιονδήποτε άλλο οριζόμενο από το δικαστήριό σας πρόσφορο και προσήκοντα τρόπο καθώς και τον χρόνο καταβολής της κάθε δόσης καθόσον με την ίδια παρ. 2 του άρθρου 5 ορίζεται ως συνέπεια, η έκπτωση από την ρύθμιση κατ` 11 παρ. 2 ν. 3869/2010 συνεπεία της τυχόν υπερημερίας ως προς την καταβολή (υπαίτια καθυστέρηση στην καταβολή), αλλά και τον τρόπο επιμερισμού του ποσού αυτού στις ανωτέρω δύο απαιτήσεις της.

Άλλως και έτι επικουρικώτερον ΖΗΤΟΥΜΕ να οριστούν οι ενήμερες μηνιαίες καταβολές σε εύλογη αντιστοιχία με την πενιχρή οικονομική μας δύναμη και κατάσταση και εντός των ορίων του νόμου, ήτοι στο 10% των τελευταίων ενήμερων δόσεων που ανωτέρω αναφέρονται και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει και πάλι το δικαστήριό σας όλα όσα αμέσως ανωτέρω αιτούμαστε σχετικά με τον τρόπο κατανομής, τον τρόπο καταβολής και το χρόνο καταβολής του ποσού που θα οριστεί.

Νόμιμη λοιπόν συντρέχει περίπτωση να ρυθμιστούν τα ανωτέρω από το δικαστήριό σας με προσωρινή διαταγή κατ` άρθρο 4 παρ. 3 ν. 3869/10 όπως ήδη τροποποιήθηκε σε συνδυασμό με το άρθρο 781ΚπολΔ, διότι διαφορετικά είναι αδύνατο να εκπληρωθεί η ανωτέρω ταχθείσα προϋπόθεση του νέου νόμου επι βλάβη μας καθόσον διαφορετικά δεν μπορεί να κριθεί η καταβολή μας ως προσήκουσα κατά νόμω με κίνδυνο την έκπτωση από τα νόμιμα δικαιώματά μας επι βλάβη των δικαιωμάτων μας ουσιαστικών και δικονομικών και συνεπώς συντρέχει νόμιμη περίπτωση έκδοσης προσωρινής δ/γής για να μην επέλθει έκπτωση των δικαιωμάτων μου για την ρύθμιση των χρεών μας

Επειδή για τους ανωτέρω ιδίους νόμιμους λόγους και ιδίως επι τη βάσει όλων των ανωτέρω εκτεθέντων για την δυσμενή οικονομική μας κατάσταση και το βιοτικό μας επίπεδο αλλά και τα περιορισμένα εισοδήματά μας, νόμιμη συντρέχει περίπτωση να εκδοθεί προσωρινή δ/γή μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως επι της παρούσης αίτησης   με την οποία να αίρεται η παρακράτηση από το μισθό μου του ποσού  των 136,81€/μήνα για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω  με αρ. 3400-3375-0/17-9-09 καταναλωτικού προεγκεκριμένου δανείου  

Επειδή το δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` ύλην 

Ε π ε ι δ ή, η υπό κρίση αίτησή μας είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής, αποδεικνύονται δε πάντα τα ανωτέρω δια μαρτύρων και εγγράφων.

Ε π ε ι δ ή, έχουμε πρόδηλο έννομο συμφέρον για την άσκηση της παρούσας  

Επειδή συνοδεύουμε την παρούσα αίτησή μας και προσάγουμε και επικαλούμαστε προς διευκόλυνση του προδικαστικού συμβιβασμού κατά κάτωθι επίσημα και νομότυπα έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας σχετικά με τα εισοδήματά μας και την περιουσία μας, ήτοι+++             

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

ΖΗΤΟΥΜΕ Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μας.

Να οριστεί από το δικαστήριό σας με την κατάθεση της παρούσας και η ημέρα επικύρωσης του ενδεχόμενου προδικαστικού συμβιβασμού των μερών

Στην περίπτωση που πληρωθούν οι προϋποθέσεις συναίνεσης σύμφωνα με το νόμο, να επικυρωθεί ο συμβιβασμός των μερών από τον Ειρηνοδίκη στην ταχθείσα ημέρα, επερχομένης ανάκληση της αίτησης.

 Αν δεν επέλθει συμβιβασμός και επικύρωση κατά την ανωτέρω ημερομηνία, ΖΗΤΟΥΜΕ ήδη από τώρα να αποφασίσει ο κ. Ειρηνοδίκης την αναστολή μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της παρούσης, κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον μας, την αναστολή κάθε εκτελεστικής διαδικασίας, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας μας, καθώς και την καταβολή μηδενικών μηνιαίων δόσεων, άλλως δόσεων ποσού 40€ μηνιαίως συνολικά, άλλως  να οριστούν οι ενήμερες μηνιαίες καταβολές στο 10% των τελευταίων ενήμερων δόσεων που ανωτέρω αναφέρονται και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει και πάλι το δικαστήριό σας όλα όσα αμέσως ανωτέρω αιτούμαστε σχετικά με τον τρόπο κατανομής, τον τρόπο καταβολής και το χρόνο καταβολής του ποσού που θα οριστεί.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να υποβάλλουμε, συμπληρώσουμε, μεταρρυθμίσουμε κλπ τα αμέσως ανωτέρω αιτήματα κατά τον ανωτέρω χρόνο που ο κ. Ειρηνοδίκης αποφασίζει κατά την ημέρα επικύρωσης που θα οριστεί. 

Άλλως και επικουρικά, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να γίνει δεκτό καθ` ολοκληρίαν το προτεινόμενο με την παρούσα σχέδιο ρύθμισης-διευθέτησης των χρεών μας με τις εκεί αναφερόμενες εξαιρέσεις των περιουσιακών μας στοιχείων από την ρευστοποίηση και να επικυρωθεί, ήτοι: για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++ σύμβαση στεγαστικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 50 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 2.400 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας και να διαγραφεί τούτη και για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++σύμβαση καταναλωτικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 20 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 960 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας και να διαγραφεί τούτη και στις περιπτώσεις αυτές να εξαιρεθεί η κατοικία μας και το ανωτέρω όχημά μας από την εκποίηση και ρευστοποίηση.   

Άλλως και επικουρικώς, να διαταχθεί η δικαστική ρύθμιση των χρεών μας και σύμφωνα με τα ανωτέρω προτεινόμενα και συγκεκριμένα ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ οι μηνιαίες καταβολές προς την αντίδικο να ορισθούν μηδενικές, το δε Δικαστήριο σας ταυτόχρονα να ορίσει, νέα δικάσιμο, για να εξετάσει την περίπτωση επαναπροσδιορισμού των μηνιαίων καταβολών, εάν μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση επι της παρούσης επέλθει θετική μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής καταστάσεως μας και όσον αφορά την ανωτέρω κύρια κατοικία μας και το ανωτέρω όχημά μας, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να εξαιρεθούν από την ρευστοποίηση και εκποίηση, χωρίς ταυτόχρονα να υποχρεωθούμε να ικανοποιήσουμε την αντίδικο με την καταβολή χρηματικού ποσού.

Άλλως και επικουρικώς στα ίδια πλαίσια της δικαστικής ρύθμισης και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα ανωτέρω, δέον και ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να ρυθμιστεί δικαστικά το χρέος μας κατά τα ανωτέρω ως εξής:

 Για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++ σύμβαση στεγαστικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 50 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 2.400 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας. 

Για την οφειλή μας ανωτέρω από την με αρ. ++   σύμβαση καταναλωτικού δανείου, να καταβάλουμε, μετά την παρέλευση διετίας ως περιόδου χάριτος, συνολικά 20 € μηνιαίως και για 48 μήνες, ήτοι συνολικά το ποσό των 960 €. Με την καταβολή του ποσού αυτού να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο της ανωτέρω οφειλής μας και να διαγραφεί τούτη.

Και στην περίπτωση αυτή αιτούμαστε να εξαιρεθεί η ανωτέρω κατοικία μας και όχημα από την εκποίηση.  

Άλλως και επικουρικά αιτούμαστε,μετά τις ανωτέρω μηνιαίες καταβολές για μία τετραετία που θα καλύψουν μέρος των οφειλών, η ικανοποίηση των υπολοίπων απαιτήσεων της καθ` ης δια περαιτέρω καταβολών προς διάσωση της κυρίας κατοικίας μας την οποία και αιτούμαστε να ανέλθει στο 12% της ανωτέρω αντικειμενικής της αξίας, δηλ. σε (107.207,65€ Χ 12 %=) 12.865€ και η περίοδος εξόφλησης αυτού σε 15 έτη και έτσι στα πλαίσια τη ρύθμισης αυτής να καταβάλουμε 71,5€ μηνιαίως (12865:15:12), οι δε μηνιαίες δόσεις να αρχίσουν μετά το πέρας της ανωτέρω τετραετίας εντός της οποίας θα έχουμε καταβάλει τα ανωτέρω ποσά και φυσικά να χρησιμοποιηθούν για την προνομιακή ικανοποίηση της δανείστριας που έχει εμπράγματη ασφάλεια επί του ανωτέρω ακινήτου και

          Να εξαιρεθεί το ανωτέρω όχημά μας, για τους ανωτέρω λόγους από την ρευστοποίηση προς ικανοποίηση της καθ` ης.

          Μετά δε ταύτα και υπό τον όρο της κανονικής εκτέλεσης των υποχρεώσεών μας για μία τετραετία κατά τα ανωτέρω, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να απαλλαγούμε από τα ανωτέρω χρέη μας προς την δανείστρια, με την επιφύλαξη αυτών που ρυθμίστηκαν για την εξαίρεση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας μας.

          Άλλως και όλως επικουρικώς Ζητούμε από το Δικαστήριό σας να προβεί κατά το νόμο και κατά κρίση συνετού ανδρός στην δικαστική ρύθμιση των οφειλών μας στα πλαίσια της οποίας να ορίσει μηδενικές, άλλως χαμηλού ύψους καταβολές για τα ανωτέρω χρέη και να εξαιρέσει την κύρια κατοικία μας και το ανωτέρω όχημα μας από την ρευστοποίηση της περιουσίας για την ικανοποίηση της τράπεζας. 

Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή και ζητούμε με αυτή να ορίσει το δικαστήριό σας μηδενικές καταβολές από την κατάθεση της παρούσης αίτησής μας μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επι της παρούσης αίτησής μας για ρύθμιση των χρεών.  Άλλως και επικουρικά και στην περίπτωση που ήθελε απορριφθεί τούτο το αίτημά μας ως αβάσιμο στην ουσία του, λαμβανομένων υπ` όψιν των ελάχιστων ανωτέρω οικονομικών μας δυνατοτήτων, να υποχρεωθούμε να καταβάλουμε, εντός των πλαισίων της παρ. 2 του άρθρου 5 ν 3869/10, το ποσό των 40€ μηνιαίως συνολικά στην ανωτέρω δανείστρια και για τα δύο δάνεια και ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει το δικαστήριο σας με την εκδοθησόμενη προσωρινή δ/γή και την ειδικότερη διαδικασία και τρόπο πληρωμής-καταβολής του ποσού ήτοι σε λογαριασμό ή όχι της δανείστριας που δέον και αιτούμαστε να μας γνωστοποιηθεί, ή σε ορισθέντα και γνωστοποιηθέντα δεκτικό καταβολής, ή με δημόσια κατάθεση ή με οποιονδήποτε άλλο οριζόμενο από το δικαστήριό σας πρόσφορο και προσήκοντα τρόπο καθώς και τον χρόνο καταβολής της κάθε δόσης, αλλά και τον τρόπο επιμερισμού του ποσού αυτού στις ανωτέρω δύο απαιτήσεις της. Άλλως και έτι επικουρικώτερον ΖΗΤΟΥΜΕ να οριστούν οι ενήμερες μηνιαίες καταβολές σε εύλογη αντιστοιχία με την πενιχρή οικονομική μας δύναμη και κατάσταση και εντός των ορίων του νόμου, ήτοι στο 10% των τελευταίων ενήμερων δόσεων που ανωτέρω αναφέρονται και στην περίπτωση αυτή ΖΗΤΟΥΜΕ να ορίσει και πάλι το δικαστήριό σας όλα όσα αμέσως ανωτέρω αιτούμαστε σχετικά με τον τρόπο κατανομής, τον τρόπο καταβολής και το χρόνο καταβολής του ποσού που θα οριστεί.

Να εκδοθεί προσωρινή δ/γή, μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως επι της παρούσης αίτησης με την οποία να αίρεται η    παρακράτηση από το μισθό του πρώτου από εμάς, του ποσού της μηνιαίας δόσης ύψους 136,81€ για την εξυπηρέτηση του ανωτέρω  με αρ. +++ καταναλωτικού προεγκεκριμένου δανείου  

 Να καταδικαστεί η αντίδικος στη δικαστική μας δαπάνη.  

 ΒΡΟΝΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013