διαταγή πληρωμής,συναλλαγματική,αξία προς είσπραξη(λόγω πληρεξουσιότητας)

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ +++++

ΑΙΤΗΣΗ (ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ)

Της  ++++

ΚΑΤΑ

Του +++

 Καρδίτσα +++

 

          Την +++ εξέδωσα στον +++ πέντε (5) συν/κές ποσού +++€ η κάθε μία και συνολικά +++€ εις διαταγή εμού της ιδίας που αποδέχθηκε ο καθ` ου αυθημερόν στον +++ και έπρεπε να πληρωθούν στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος +++ την ++++ που φέρουν τη ρήτρα "ανέξοδη επιστροφή". Τις συν/κές αυτές, εκτός από την πρώτη, μεταβίβασα με οπισθογράφηση με την μνεία «αξία προς είσπραξη» δηλ. λόγω πληρεξουσιότητας και παραμένουσα κυρία αυτών και δικαιούχος των εξ` αυτών απαιτήσεων, στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ(κατάστημα +)

          Όμως οι παραπάνω συν/κές εμφανισθείσες νομίμως και εμπροθέσμως προς πληρωμή, δεν πληρώθηκαν κατά την λήξη τους από τον καθ` ου και συνεπώς τούτος ως υπογράψας αυτές με την παραπάνω ιδιότητα του αποδέκτου και πληρωτή ευθύνεται προς εμέ για την πληρωμή του ποσού αυτών, νομιμοτόκως από την επόμενη της λήξης τους δηλ. από +++αντιστοίχως, μέχρι την πλήρη εξόφλησή μου.  

         Επειδή ως νόμιμη κομίστρια των συν/κών που δεν πληρώθηκαν νομιμοποιούμενη δι` αδιακόπου σειράς οπισθογραφήσεων και έχουσα εις χείρας μου τους τίτλους, δικαιούμαι να ζητήσω την έκδοση διαταγής πληρωμής (αρθρ. 18, 47 ν. 5325/32, 623επ ΚΠολΔ).

        Επειδή η αίτησή μου είναι νόμιμη και βάσιμη, αποδεικνύεται δε από τις προσαγόμενες συν/κές, νόμιμα συνταγμένες, πλήρωσα δε και το σχετικό ποσό για δικαστικό ένσημο.

          ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου

          ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να γίνει δεκτή η αίτησή μου Να εκδοθεί εις βάρος του καθ`ου  διαταγή πληρωμής. Να υποχρεωθεί αυτός να καταβάλει σε μένα συνολικά το ποσό των +++€ και εξ` αυτού του ποσού, το ποσό των +++ νομιμοτόκως από +++έως την εξόφλησή τους. Να καταδικασθεί στην δικαστική μου δαπάνη.

                                                     - Ο -

                           ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                     

                               

                                             

 

                                            +++++

                     ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αριθμός διαταγής.....................

...... Ο ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

...................................................................................................................

          Λαβόντες υπ όψιν:  1)την από +++ αίτηση της +++κατοίκου ++ που υπογράφει ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της  Βρόντος Ανδρέας ΚΑΤΑ: Του +++, κατοίκου +++ , με την οποία ζητεί, για όσους λόγους αναφέρει στην αίτησή της αυτή την έκδοση διαταγής πληρωμής κατά τα άρθρ. 623 - 624 ΚΠολΔ), 2)τις με ημερομηνία έκδοσης ++ εκδοθείσες από την αιτούσα στον ++ εις δ/γήν της πέντε συν/κές ποσού ++ η κάθε μία και συνολικά +++€ αποδοχής του καθ` ου αυθημερόν και στον ίδιο τόπο, που έπρεπε να πληρωθούν στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζα της Ελλάδος +++ την +++ αντίστοιχα που φέρουν τη ρήτρα "ανέξοδη επιστροφή" τις οποίες εν συνεχεία η αιτούσα μεταβίβασε, εκτός από την πρώτη, με οπισθογράφηση με την μνεία «αξία προς είσπραξη» στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.  

                        ΑΦΟΥ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

           Την +++ η αιτούσα εξέδωσε στον ++ πέντε (5) συν/κές ποσού +++€ η κάθε μία και συνολικά +++€ εις διαταγήν της ιδίας που αποδέχθηκε ο καθ` ου αυθημερόν στον +++ και έπρεπε να πληρωθούν στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος ++  την ++ αντίστοιχα, που φέρουν τη ρήτρα "ανέξοδη επιστροφή". Τις συν/κές αυτές μεταβίβασε η αιτούσα, εκτός από την πρώτη, με οπισθογράφηση με την μνεία «αξία προς είσπραξη» δηλ. λόγω πληρεξουσιότητας και παραμένουσα κυρία αυτών και δικαιούχος των εξ` αυτών απαιτήσεων (βλ. Δελούκας: Αξιόγραφα,3η έκδοση,παρ.71), στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ(κατάστημα Καρδίτσας).

          Οι παραπάνω συν/κές εμφανισθείσες νομίμως και εμπροθέσμως προς πληρωμή, δεν πληρώθηκαν κατά την λήξη τους από τον καθ` ου και συνεπώς τούτος ως υπογράψας αυτές με την παραπάνω ιδιότητα του αποδέκτου και πληρωτή ευθύνεται προς την αιτούσα για την πληρωμή του ποσού αυτών, νομιμοτόκως από την επόμενη της λήξης τους δηλ. από ++ αντιστοίχως, μέχρι την πλήρη εξόφλησή των.  

           Επειδή η αιτούσα ως νόμιμη κομίστρια των συν/κών που δεν πληρώθηκαν νομιμοποιούμενη δι` αδιακόπου σειράς οπισθογραφήσεων και έχουσα εις χείρας της τους τίτλους, δικαιούται να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής (αρθρ. 18, 47 ν. 5325/32, 623επ ΚΠολΔ).

          Επειδή η αίτησή αυτή είναι παραδεκτή, νόμιμη και βάσιμη, αποδεικνύεται δε από τις προσαγόμενες συν/κές, νόμιμα συνταγμένες, πληρώθηκε δε και το σχετικό ποσό για δικαστικό ένσημο, με τα ανάλογα ποσά για το Τ.Ν και ΤΑΧΔΙΚ (βλ.υπ` αριθμ`                                                                 αγωγόσημα) η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή όπως αναφέρεται στο διατακτικό.

                                       ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

          Δέχεται την αίτηση. Διατάζει τον καθ` ου να πληρώσει στην αιτούσα συνολικά το ποσό των ++€ και εξ` αυτού του ποσού, το ποσό των +++€ νομιμοτόκως από ++ έως την εξόφλησή τους, καθώς επίσης και....................................................... Ευρώ ως δικαστικά έξοδα για την έκδοση της διαταγής αυτής.

          Υπενθυμίζουμε στον καθ` ου η αίτηση ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής αυτής μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες από την επίδοση της διαταγής.

Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε στον +++ στις

       ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ                                    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δίνεται εντολή σε κάθε δικαστικό επιμελητή να εκτελέσει, όταν του ζητηθεί, τη διαταγή αυτή, στους εισαγγελείς να ενεργήσουν ό,τι εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους και στους Διοικητές και τους άλλους Αξιωματικούς της Δημόσιας Δύναμης να βοηθήσουν, να εκτελεσθεί η διαταγή, όταν αυτό τους ζητηθεί νόμιμα.

                           +++

      ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ                                  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Αριθμός:...................                   

Το έγγραφο αυτό είναι α΄από-                Θ Ε Ω Ρ Η Θ Η Κ Ε

γραφο εκτελεστό και έχει κατά-        Για τη νόμιμη σήμανση και την

βληθεί τέλος €..................             έκδοσή του κατά τη σειρά της

............................................            παραγγελίας.

+++                                           +++

   

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                          ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                              

          

 

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013