αίτηση υποκατάστασης δανειστή σε πλειστηριασμό 973ΚπολΔ,χρόνος διενέργειας πλειστηριασμού

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ(άρθρα 973 παρ.4 και 686 επ. ΚπολΔ )

Της ομόρρυθμης εταιρίας +++

ΚΑΤΑ

1)Του επισπεύδοντος +++

2)+++

Καρδίτσα ++++

 

          Δυνάμει της υπ` αριθμ` +++ εκθέσεως αναγκαστικής κατασχέσεως ακινήτου περιουσίας του δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου  +++ εγγραφείσα την +++ σε τ. +++ και αρ. ++ των οικείων βιβλίων του υποθ/κείου +++ και με επίσπευση του ανωτέρω +++, σε εκτέλεση της με αρ. ++ δ/γής πληρωμής του +++, κατασχέθηκε η ακίνητη περιουσία του δευτέρου των καθ` ων οφειλέτη δηλ. +++. Περιήλθε δε στον άνω οφειλέτη με το με αρ. +++ συμβόλαιο δωρεάς του ++++ που μεταγράφηκε νόμιμα σε τ. +++ των βιβλίων του υποθ/κείου ++

          Κατά την κατάσχεση το ακίνητο τούτο εκτιμήθηκε σε ++ €, ενώ με την με αρ. ++ απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του ++ διορθώθηκε η τιμή του σε ++€ και η τιμή πρώτης προσφοράς ++. στα ++€.

           Επί του πιό πάνω αναγκαστικά εκπλειστηριαζομένου ακινήτου υφίσταται υποθήκη υπέρ της ΑΤΕ για +++ και αναγκαστική κατάσχεση υπερ του ΙΚΑ +++ €.

           Με την  με αρ. +++ περίληψη κατασχετηρίας εκθέσεως του ανωτέρω δικ. Επιμ. ορίστηκε αρχικά πλειστηριασμός του ανωτέρω ακινήτου για την +++.

          Ο πλειστηριασμός όμως αυτός δεν έγινε διότι με την με αρ. ++ απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του ++ διατάχθηκε η διόρθωση της με αρ, ++ κατασχετήριας έκθεσης και ανω περίληψης και ορίστηκε νέος πλειστηριασμός με αυτήν για την ++. Έτσι εκδόθηκε η με αρ. +++ Α` επαναληπτική περίληψη του ανωτέρω επιμελητή για την ημερομηνία αυτή.

          Ο πλειστηριασμός αυτός επίσης δεν έγινε διότι ανεστάλη για πέντε μήνες δηλ. μέχρι την +++ με την με αρ. ++ απόφαση του ++ υπό τον όρο εξόφλησης της οφειλής και των εξόδων.

          Εν συνεχεία  εκδόθηκε η με αρ. +++ Β` επαναληπτική περίληψη του ανωτέρω επιμελητή και ορίστηκε νέος πλειστηριασμός για την +++.

          Ούτε όμως και αυτός έγινε διότι ανεστάλη με κοινή συμφωνία επισπεύδοντος και οφειλέτη.

          Εκδόθηκε στη συνέχεια η με αρ. ++ Γ` επαναληπτική περίληψη του ανωτέρω επιμελητή και ορίστηκε νέος πλειστηριασμός για την ++.

          Ούτε όμως και αυτός έγινε αφού και πάλι ανεστάλη με νέα κοινή τους συμφωνία.

          Εκδόθηκε έτσι η με αρ. +++ Δ` επαναληπτική περίληψη του ανω επιμελητή και ορίστηκε πλειστηριασμός για την ++

          Ο πλειστηριασμός αυτός επίσης δεν έγινε λόγω βουλευτικών εκλογών της +++

          Εκδόθηκε έτσι η με αρ. +++ Ε` επαναληπτική περίληψη του ανω επιμελητή με την οποία ορίστηκε νέος πλειστηριασμός για την +++.

          Όμως ούτε και αυτός έγινε ύστερα από κοινή συμφωνία επισπεύδοντος και οφειλέτη.

          Εκδόθηκε έτσι η με αρ. +++ ΣΤ` επαναληπτική περίληψη του ανωτέρω με την οποία ορίστηκε πλειστηριασμός για την +++ ημέρα Τετάρτη και από ώρα 12-14.οο στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου ++ και με υπάλληλο επι του πλειστηριασμού τη συμβ/φο ++

Επειδή κατά του ανωτέρω οφειλέτη έχω εκδώσει , μετά από σχετική μου αίτηση, την με αρ. ++ δ/γή πληρωμής του κ. +++ την οποία κοινοποίησα σ` αυτόν με επιταγή προς πληρωμή για πρώτη φορά την +++ με την με αρ. +++ έκθεση επίδοσης της δικ. Επιμελήτριας +++ για το ποσό των  ++ € εντόκως νομίμως και λόγω παρελεύσεως έτους και δεύτερη φορά την++με την με αρ.+++έκθεση επίδοσης του δικ. Επιμελητή                                            συνολικά για το ποσό των ++ € και συγκεκριμένα για κεφάλαιο +++ Συνεπώς δικαιούμαι να λάβω από τον ανωτέρω οφειλέτη β` των καθ` ων το ποσό των +++ € όπως επιτάχθηκε εντόκως νομίμως   

          Επειδή από τον α` των καθ` ων επισπεύδοντα δανειστή εξεδόθησαν αλλεπάλληλα επαναληπτικά προγράμματα πλειστηριασμού μετά τη δεύτερη ματαίωσή του χωρίς βάσιμο και σοβαρό λόγο προσέτι δε απ` όλη  την διαιώνιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτελέσεως  και από τις μεταξύ τους κοινές συμφωνίες για αναστολή και ματαίωση των πλειστηριασμών, προκύπτει συμπαιγνία ή ολιγωρία.

          Επειδή σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 973 παρ.4 ΚπολΔ όπως αντικαταστάθηκε με το αρθρο 4 παρ.15 του ν.2298/1995,κάθε δανειστής,εφ` όσον έχει απαίτηση που στηρίζεται σε εκτελεστό τίτλο και κοινοποίησε σε εκείνον κατα του οποίου στρέφεται η εκτέλεση επιταγή προς εκτέλεση  μπορεί να ζητήσει απο το Δικαστήριο του άρθρου 933 ΚπολΔ και με τη διαδικασία των 686 ΚπολΔ να του επιτρέψει να επισπεύσει την εκτέλεση δηλαδή να υποκατασταθεί στην θέση του επισπεύδοντος, οχι μόνο όταν έχουν προηγηθεί δύο, χωρίς σοβαρό λόγο, ματαιώσεις του πλειστηριασμού, αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση όταν, απο τη στάση του επισπεύδοντος προκύπτει συμπαιγνία ή ολιγωρία.

           Επειδή εν προκειμένω έλαβαν χώρα από τον επισπέυδοντα  έξι ματαιώσεις του ορισθέντος πλειστηριασμού χωρίς σοβαρό λόγο όπως προκύπτει απο τον τρόπο των ματαιώσεων, τηις κοινές μεταξύ τους συμφωνίες, το χρονικό διάστημα της αδράνειας και τις εν γένει περιστάσεις.

          Επειδή επιπλέον,σύμφωνα με το άρθρο 998 παρ.4 εδ.2 ΚπολΔ όπως τούτο προστέθηκε με το άρθρο 4 παρ.23β του ν.2298/1995 εν συνδυασμώ με το αρθρ.973 παρ.4 ΚπολΔ ορίζεται πλέον ρητά-για πρώτη φορά-οτι την υποκατάσταση στη θέση του επισπεύδοντος μπορεί να ζητήσει ο δανειστής που έχει εκτελεστό τίτλο, όταν η ημέρα του πλειστηριασμού, αρχική ή μετά απο ματαίωση, ορίσθηκε απο τον επισπεύδοντα σε χρόνο απώτερο του τετραμήνου στ` ακίνητα απο την κατάσχεση ή απο την πράξη επισπεύσεως του πλειστηριασμού αφού το γεγονός αυτό  τεκμαίρει αμάχητα συμπαιγνία ή ολιγωρία.

           Επειδή  ο πλειστηριασμός που επισπεύθηκε με την  με αρ. αρ. ++ Α` επαναληπτική περίληψη του ανωτέρω επιμελητή ορίστηκε για την ++, δηλ. μετά το πέρας του τετραμήνου από τον αρχικώς ορισθέντα για την     +++. Αλλά και ο πλειστηριασμός που ορίστηκε  με  την με αρ. ++ Β` επαναληπτική περίληψη  για την +++ απέχει πέραν του τετραμήνου από τον προηγούμενο ματαιωθέντα την +++

          Επειδή σύμφωνα με τ` ανωτέρω δικαιούμαι και έχω έννομο συμφέρον να ζητήσω να μου ανατεθεί η άμεση επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης

          Επειδή το Δικαστήριό σας είναι αρμόδιο καθ` υλη και τόπο

          Δια ταύτα και τα κατα την συζήτηση της παρούσης προστεθησόμενα

          ΑΙΤΟΥΜΑΙ:Να γίνει δεκτή η αίτησή μου.Να μου επιτραπεί για τους αναφερομένους λόγους η άμεση   επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης της παραπάνω ακινήτου περιουσίας του οφειλέτου μου .Να διαταχθεί απο το Δικαστήριό σας η άμεση υποκατάστασή μου ώστε η επίσπευση αυτή να προχωρήσει αμέσως και Να καταδικασθούν οι καθ` ων στη δικαστική μου δαπάνη.

 

                       Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                             Βρόντος Ανδρέας

                        Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013