αιτηση για μειωσης τιμής,ελεύθερη εκποίηση κατασχεθέντων 966ΚπολΔ.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ +++

ΑΙΤΗΣΗ(966ΚπολΔ-διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων)

+++

ΚΑΤΑ

Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία +++

 Καρδίτσα +++

  

          Εις εκτέλεση της με αρ.+++ τελεσίδικης απόφασης του +++ της οποίας αντίγραφο από το α` εκτελεστό απόγραφο με αρ. +++ επέδωσα στην ανωτέρω εταιρία οφειλέτιδά μου με επιταγή προς πληρωμή με την με αρ. +++ έκθεση επίδοσης του δικ. +++ συνολικά για ποσό +++€ εντόκως νομίμως και ακόμη το ποσό των 120€ για την εντολή εκτέλεσης, επέβαλλα με την με αρ. +++ έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της δικαστικής επιμελήτριας +++ κατάσχεση στην παρακάτω κινητή περιουσία της ανωτέρω οφειλέτιδάς μου  : 

1)   Ένα   (1)   φωτοτυπικό μάρκας +++ Εκτιμήθηκε κατά την κατάσχεση αντί του ποσού των +++ ευρώ. τιμή πρώτης προσφοράς +++

 2) Ένα  (1)  φωτοτυπικό  μάρκας  ++++ Εκτιμήθηκε κατά την κατάσχεση αντί του ποσού των +. τιμή πρώτης προσφοράς +++

++++++.

Εκτιμήθηκαν δε όλα τα παραπάνω εκπλειστηριαζομενα κινητά μαζί αντί του ποσού των ++ ευρώ, τιμή πρώτης προσφοράς ++++

          Με την υπ` αριθ. +++ περίληψη κατασχετήριας έκθεσης κινητής περιουσίας της ανωτέρω δικ. επιμελήτριας, ορίσθηκε πλειστηριασμός για την +++ ημέρα Τετάρτη στο +++ και από ώρες 4-5 το απόγευμα με τις ανωτέρω αναγραφόμενες τιμές πρώτης προσφοράς για το καθένα από τα κατασχεθέντα κινητά πράγματα. Αν και τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις της προδικασίας του πλειστηριασμού και επίσης παρέστη κατά την ορισθείσα ώρα για την διενέργειά του η ορισθείσα υπάλληλος του πλειστηριασμού συμβ/φος +++ που διόρισε κήρυκα την +++που γνωστοποίησε μεγαλόφωνα και κήρυξε την έναρξη αυτού και καθ` όλη τη διάρκεια καλούσε να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι για να υπερθεματίσουν για τα συγκεκριμένα πράγματα και τις συγκεκριμένες τιμές και εν γένει αν και τηρήθηκαν άπασες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την διενέργεια του πλειστηριασμού, εν τούτοις ο πλειστηριασμός αυτός δεν έγινε  καθόσον ουδείς πλειοδότης εμφανίστηκε και κανείς δεν υπέβαλλε γραπτές και σφραγισμένες προσφορές και έτσι η ανωτέρω υπάλληλος προέβη στην ματαίωση του πλειστηριασμού λόγω μη προσελεύσεως πλειοδοτών, συντάχθηκε δε προς τούτο η με αρ. +++ πράξη ματαίωσης πλειστηριασμού της ανωτέρω. 

          Εν συνεχεία εξεδόθη η υπ` αριθ. +++ Α’ επαναληπτική περίληψη κατασχετήριας έκθεσης κινητής περιουσίας της ανωτέρω δικ. επιμελήτριας και ορίσθηκε πλειστηριασμός των ανωτέρω πραγμάτων για την +++ στον ανωτέρω τόπο , τις ίδιες ώρες και ενώπιον της ιδίας υπαλλήλου του πλειστηριασμού. Αλλά και την ανωτέρω ημερομηνία, αν και τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις της προδικασίας του πλειστηριασμού και επίσης παρέστη κατά την ορισθείσα ώρα για την διενέργειά του η ορισθείσα υπάλληλος του πλειστηριασμού συμβ/φος +++ που διόρισε κήρυκα την +++ που γνωστοποίησε μεγαλόφωνα και κήρυξε την έναρξη αυτού και καθ` όλη τη διάρκεια καλούσε να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι για να υπερθεματίσουν για τα συγκεκριμένα πράγματα και τις συγκεκριμένες τιμές και εν γένει αν και τηρήθηκαν άπασες οι νόμιμες προϋποθέσεις για την διενέργεια του πλειστηριασμού, εν τούτοις ο πλειστηριασμός αυτός δεν έγινε  καθόσον ουδείς πλειοδότης εμφανίστηκε και κανείς δεν υπέβαλλε γραπτές και σφραγισμένες προσφορές και έτσι η ανωτέρω υπάλληλος προέβη στην ματαίωση του πλειστηριασμού λόγω μη προσελεύσεως πλειοδοτών, συντάχθηκε δε προς τούτο η με αρ. +++ πράξη ματαίωσης πλειστηριασμού της ανωτέρω. 

Επειδή με βάση τις περιστάσεις της συγκεκριμένης ανωτέρω περίπτωσης και της οικονομικής δυστοκίας που επικρατεί λόγω οικονομικής κρίσης την περίοδο αυτή, σε συνδυασμό με το ότι δύο (2) φορές ο πλειστηριασμός δεν τελεσφόρησε ακριβώς επειδή δεν εμφανίστηκαν πλειοδότες, αποτρεπτικό δε προς τούτο ήταν η εξαιρετικά υψηλή τιμή που ορίσθηκε για τα κινητά πράγματα  και ως πρώτη προσφορά ,έχω αυτονόητο έννομο συμφέρον προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτησή μου, να ζητήσω από το Δικαστήριό σας κατ` άρθρο 966 ΚπολΔ με την διαδικασία των 686 επ. ΚΠολΔ, να επιτραπεί η ελεύθερη εκποίηση των κατασχεθέντων ανωτέρω κινητών πραγμάτων στα εξής ποσά για το καθένα αντίστοιχα με την σειρά που ανωτέρω αριθμούνται ήτοι:1) +++€, 2)++€, 3)++€….. , άλλως να επιτραπεί η διενέργεια νέου πλειστηριασμού μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών με ορισθείσα ως κατώτερη τιμή πρώτης προσφοράς, την ανωτέρω αναγραφόμενη για το καθένα τιμή, αντίστοιχα με την σειρά που ανωτέρω αριθμούνται ήτοι: 1) ++€, 2)++€, 3)++€,  ++++ .         Δια ταύτα και τα κατά τη συζήτηση προστεθησόμενα

          ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου. Να διαταχθεί η ελεύθερη εκποίηση των κατασχεθέντων ανωτέρω κινητών πραγμάτων από την ανωτέρω υπάλληλο του πλειστηριασμού με τίμημα όχι κατώτερο από τα εξής ποσά για το καθένα αντίστοιχα με την σειρά που ανωτέρω αριθμούνται ήτοι: 1) +++€, 2)++€, 3)++€, ++++  άλλως να επιτραπεί η διενέργεια νέου πλειστηριασμού μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών με ορισθείσα ως κατώτερη τιμή πρώτης προσφοράς, την ανωτέρω αναγραφόμενη για το καθένα τιμή, αντίστοιχα με την σειρά που ανωτέρω αριθμούνται ήτοι1) ++€, 2)++€, 3)++€,    +++ . Να διαταχθούν τα νόμιμα και να καταδικασθεί η αντίδικος στη δικαστική μου δαπάνη.

                                  

                Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

                   Βρόντος Ανδρέας

                Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013