Εγκληση,κινητό, υπαναχωρηση,υπεξαίρεση 375ΠΚ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Κου ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ +++
ΕΓΚΛΗΣΗ
++++
ΚΑΤΑ
+++, ατομικώς, εκ του καταστατικού διαχειρίστριας και νομίμου εκπροσώπου της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «+++ ΕΠΕ» που εδρεύει στην ++++ εκπροσωπείται νόμιμα,


Καρδίτσα +++

Δυνάμει προφορικής συμβάσεως πωλήσεως που καταρτίστηκε περί τα τέλη Νοεμβρίου του ++ στην ++, μεταξύ εμού και της ανωτέρω εταιρίας –δια της διαχειρίστριας και νομίμου εκπροσώπου αυτής εγκαλουμένης, ενεργούσας εν προκειμένω υπό την ανωτέρω ιδιότητά της, ως διαχειρίστριας και νόμιμου εκπρόσωπου της ανωτέρω εδρευούσης στην +++ ΕΠΕ, δυνάμενης να ενεργεί και υπογράφει, σύμφωνα με το καταστατικό της, κάθε έγγραφο για λογαριασμό της εταιρείας αυτής, αντικείμενο εργασιών της οποίας είναι η εμπορία επί κέρδει χρωμάτων και συναφών ειδών, ήτοι ενεργούσας εντός των πλαισίων των καθηκόντων της ως καταστατικού οργάνου της ρηθείσης εταιρείας- , παρέδωσα και μεταβίβασα σ` αυτήν στην +++ ,για τις ανάγκες τις εμπορίας της, μια μικρή γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, ήτοι ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος πετρελαίου αντί του συμφωνηθέντος κατ` αποκοπή τιμήματος των +++ €. Η εταιρία μου κατέβαλε κατά την παράδοση της γεννήτριας +++ € και επιπλέον μου παρέδωσε την από +++ συναλλαγματική ποσού +++ € με ημερομηνία λήξης την +++, άκυρης όμως αφού από άγνοια των προστηθέντων μας ,εκδόθηκε απ` αυτήν αντί από μένα και επιπλέον αν και εις δ/γήν της, δεν οπισθογραφήθηκε σε μένα με υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου της, δεν φέρει ημερομηνία και τόπο αποδοχής κλπ, ήτοι δεν τηρήθηκε ο τύπος που ορίζει ο νόμος.


Περί τις αρχές Ιανουαρίου +++ στην ++ η εγκαλουμένη και πάλι ενεργούσα με την ανωτέρω ιδιότητά της, μου πρότεινε την αλλαγή της πωληθείσας γεννήτριας με μία μεγαλύτερη, πρόταση που αποδέχθηκα και έτσι συμβατικά καταργήσαμε την καταρτισθείσα πώληση υπαναχωρώντας συμβατικά απ` αυτή και έτσι τούτη ανέλαβε την υποχρέωση να μου επιστρέψει πίσω τη μικρή ανωτέρω γεννήτρια που της είχα αρχικά παραδώσει όπως και έγινε.
Ταυτόχρονα όμως στον αυτό τόπο και χρόνο, καταρτίσαμε νέα συμφωνία πωλήσεως με την εγκαλουμένη, ενεργούσα με την ιδιότητα της ως νομίμου εκπροσώπου και διαχειρίστριας της εταιρίας και εντός των πλαισίων των καθηκόντων της ως καταστατικού οργάνου της ΕΠΕ , δυνάμει της οποίας ανέλαβα την συμβατική υποχρέωση να της πωλήσω και παραδώσω την κατωτέρω αναλυτικά περιγραφόμενη (μεγαλύτερη) ηλεκτρογεννήτρια έναντι του κατ` αποκοπή συμφωνηθέντος τιμήματος των +++ €. Η πώληση τούτη καταρτίστηκε με τον όρο της παρακράτησης της κυριότητας του πωληθέντος κινητού από μένα, μέχρι εξοφλήσεως του πιστωθέντος μέχρι την ++ τιμήματος, στην αγοράστρια δε θα παρέδιδα μόνον την χρήση αυτού.
Εις εκτέλεση των ανωτέρω συμφωνηθέντων παρέδωσα στην αγοράστρια κατά χρήση και κατοχή μόνο παρακρατώντας την κυριότητα ,στην +++την +++ με το υπ’ αριθ. +++ Δελτίο Αποστολής μου ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος πετρελαίου +++ για το οποίο εξέδωσα το υπ’ αριθ. +++ Τιμολόγιο Πώλησης αξίας +++ € πλέον +++
Την +++ και ενώ μέχρι τότε η αγοράστρια δεν είχε καταβάλει κανένα ποσό ,προφασιζόμενη η εγκαλούμενη πως η παραδοθείσα ανωτέρω γεννήτρια παρουσιάζει δήθεν ελαττώματα, ζήτησε την αντικατάσταση αυτής με ίδια ακριβώς γεννήτρια, ίσης αξίας ήτοι του ιδίου τύπου και μάρκας.
Στην αντικατάσταση τούτη του πράγματος συμφώνησα και έτσι την ++στην ++ ,υπαναχωρήσαμε συμβατικά (389 ΑΚ) από την καταρτισθείσα πώληση (του δήθεν ελαττωματικού), η οποία έτσι καταργήθηκε και για το λόγο αυτό τούτη ανέλαβε την συμβατική υποχρέωση να μου επιστρέψει-αποδώσει -αναμεταβιβάσει την κατοχή του πράγματος(αφού μέχρι τότε δεν είχε αποκτήσει την κυριότητα).Ταυτόχρονα καταρτίστηκε με την εγκαλούμενη και πάλι ενεργούσα με την ανωτέρω ιδιότητά της και εντός των πλαισίων των καθηκόντων της εκ του καταστατικού της εταιρίας ,νέα σύμβαση πώλησης για το νέο πράγμα και εγώ ανέλαβα την υποχρέωση να πωλήσω και παραδώσω κατά χρήση και κατοχή μόνο -αφού κατά τα λοιπά συμφωνήθηκαν και στη νέα πώληση οι ίδιοι όροι σύμβασης με την προηγηθείσα ,ήτοι ο όρος παρακράτησης της κυριότητας και η αποπληρωμή του τιμήματος μέχρι την +++ νέο ίδιο πράγμα αντί του κατ` αποκοπή συμφωνηθέντος τιμήματος και πάλι των +++ € ενώ και για τα +++€ που ήδη είχα εις χείρας μου από τη ανωτέρω καταργηθείσα πώληση συμφωνήθηκαν όπως και πρίν οι ίδιοι όροι ,ήτοι να καταλογισθεί στο τίμημα ,διαφορετικά και σε περίπτωση υπαναχώρησης, να περιέρχονται τούτα εις όφελός μου ως μίσθωμα ή άλλως αποζημίωση χρήσης.
Εις εκτέλεση των συμφωνηθέντων παρέδωσα στην αγοράστρια την +++ νέα γεννήτρια ακριβώς ίδια με την δήθεν ελαττωματική. Μάλιστα επειδή είμαι έμπορος μεταπωλήτρια, ήτοι αγοράζω από άλλο έμπορο τα μηχανήματα και τα ηλεκτροεργαλεία που συμφωνώ με τους πελάτες μου να τους πωλήσω, συμφώνησα με την εγκαλούμενη (μιας και αυτή είναι μεταπωλήτρια και ήθελε να παραδώσει και αυτή με τη σειρά της τη γεννήτρια στον πελάτη της +++) να παραδώσει ο πωλητής μου (+++) απευθείας στον πελάτη της την γεννήτρια. Κατόπιν αυτού έδωσα εντολή στην εταιρία, από την οποία προμηθεύομαι τα εμπορεύματα, δηλαδή την «+++» που εδρεύει στο +++, να παραδώσει τη γεννήτρια στον πελάτη της εναγομένης +++, κάτοικο +++ και η εταιρία αυτή εξέδωσε το υπ’ αριθ. +++ Δελτίο Αποστολής της και την απέστειλε σε αυτόν, διαμέσου του γραφείου μεταφορών «+++ που εξέδωσε με τη σειρά του την υπ’ αριθ. +++ φορτωτική. Για το λόγο αυτό εξέδωσα το υπ’ αριθ. ++++ ίδιας αξίας με το προηγούμενο τιμολόγιό μου (+++), στο οποίο πέρα από την αναγραφή, μετά από συμφωνία με την εναγομένη, του όρου για παρακράτηση κυριότητας, ανεγράφη σαφώς πως η γεννήτρια παραδόθηκε (κατά κατοχή και χρήση) κατ’ εντολή της εναγομένης στον πελάτη της +++ από τη μεταφορική εταιρία «++++, από την εταιρία «+++» με το +++ Δελτίο Αποστολής.
Παρά το ότι εις εκτέλεση των συμφωνηθέντων από τη νέα συμφωνία πώλησης, άλλως από τη συμφωνία αντικατάστασης (547 ΑΚ) μεταξύ εμού και της εναγομένης, εκπλήρωσα πλήρως την υποχρέωσή μου για χορήγηση νέου ανεπίληπτου πράγματος ,εν τούτοις η εναγομένη δεν εξεπλήρωσε την υποχρέωσή της (είτε από την συμφωνία υπαναχώρησης είτε από την συμφωνία αντικατάστασης) προς επιστροφή και απόδοση του πράγματος(της δήθεν ελαττωματικής γεννήτριας), το οποίο αρνείται μέχρι και σήμερα παρά τις έντονες οχλήσεις μου να μου επιστρέψει ιδιοποιούμενη τούτο παρανόμως.
Συγκεκριμένα λόγω της συμβατικής υπαναχώρησης (389 ΑΚ), άλλως της συμφωνίας αντικατάστασης (547 ΑΚ), τούτη υπέχει υποχρέωση επιστροφής τούτου σε μένα. (Γεωργ.-Σταθ. υπό 389 ΑΚ). Τούτη η υποχρέωση ορίζεται ως βασική συνέπεια όχι μόνο στην συμβατική υπαναχώρηση (ό.α Γεωργ-Σταθ υπό 389 ΑΚ), αλλά και σαν βασική συνέπεια και της αντικατάστασης από το άρθρο 547 ΑΚ, κατά το οποίο ο αγοραστής «έχει υποχρέωση να αποδώσει το πράγμα» και μάλιστα ελεύθερο κάθε βάρους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ο αγοραστής περιέρχεται σε υπερημερία οφειλέτη και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 340 επ.»(Γεωργ-Σταθοπ. υπό άρθρο 547 κατ’ ανάλογη εφαρμογή του μετά την κατάργηση της αναστροφής και την θέση σε ισχύ της υπαναχώρησης και της αντικατάστασης).Με την αντικατάσταση η σχέση που δημιουργείται μεταξύ πωλητή και αγοραστή δεν νομιμοποιεί τον αγοραστή να κατέχει και να απολαμβάνει την αποδοτέα παροχή όπως ακριβώς και στην υπαναχώρηση. (Παπανικολάου : το νέο δίκαιο της πώλησης ,2003 ,422). Ως προς την υποχρέωση του αγοραστή να επιστρέψει στον πωλητή το πράγμα αλλά και ως προς την αδυναμία του προς τούτο, εφαρμόζονται αναλόγως (547 παρ.2 ΑΚ) οι διατάξεις των άρθρων 547-549 ΑΚ που αναφέρονται στην εκκαθάριση της πώλησης μετά την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης (Παπανικολάου : το νέο δίκαιο της πώλησης ,2003 ,405, 413 και Γεωργ-Σταθ. υπό 389, 17,18).
Συνεπώς με βάση την ανωτέρω συμβατική μας υπαναχώρηση (389ΑΚ) από την πώληση του ελαττωματικού και επικουρικώς διότι καταρτίσαμε συμφωνία αντικατάστασης -άλλωστε και η συμφωνία αντικατάστασης κατά την κρατούσα άποψη οδηγεί σε ανατροπή της σύμβασης πώλησης- , οφείλει την απόδοση (λόγω εφαρμογής αναλογικά ή ευθέως των διατάξεων περί υπαναχώρησης ήτοι-κατά την κρατούσα άποψη- κατά τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού) σε μένα της ληφθείσης παροχής την οποία δεν νομιμοποιείται να κατέχει και να απολαμβάνει.
Επειδή η εγκαλούμενη όχι μόνο αρνείται ρητά την επιστροφή – απόδοση του (δήθεν ελαττωματικού) πράγματος σε μένα μη αναγνωρίζοντάς με ως κυρία και νομέα αυτού αλλά αντίθετα ιδιοποιήθηκε τούτο παράνομα αφού επώλησε και παρέδωσε τούτο σε τρίτον κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή και αδυνατεί έτσι από υπαιτιότητά της να μου το επιστρέψει αφού δεν κατέχει τούτο το οποίο έτσι απώλεσα οριστικά.
Επειδή σε κάθε περίπτωση η πώληση του δήθεν ελαττωματικού πράγματος λόγω των συνεπειών (ευθέως ή αναλογικά) της άσκησης υπαναχώρησης καταργήθηκε και μάλιστα αναδρομικά.
Επειδή σε κάθε περίπτωση η εγκαλούμενη ενεργούσα υπό την ιδιότητα της ως οργάνου του ν.π, έχουσα εξουσία εκπροσωπήσεως αυτού , ετέλεσε εις βάρος μου το έγκλημα του 375 ΠΚ και επομένως αδικοπράκτησε εναντίον μου δεδομένου ότι επελθόντων ούτως ή άλλως ,ήτοι λόγω συμβατικής υπαναχώρησης(389 ΑΚ), άλλως λόγω της συμφωνίας μας για την αντικατάσταση του πράγματος(547 ΑΚ), των συνεπειών της υπαναχώρησης, υπέχει ευθύνη-υποχρέωση απόδοσης και επιστροφής τούτου, αλλά δεν μου αποδίδει το πράγμα το οποίο αντιθέτως ιδιοποιήθηκε παράνομα δεδομένου ότι αρνούμενη ρητά την κυριότητά μου και νομή επ` αυτού, το μεταβίβασε κατά πλήρη κυριότητα σε τρίτον χωρίς κανένα δικαίωμα από το νόμο ή από την δικαιοπραξία μας ,αφού μετά την παραπάνω συμφωνία μας δεν νομιμοποιούνταν «να κατέχει και να απολαμβάνει την αποδοτέα παροχή» (βλ. ανωτέρω)
Επειδή από τις ως άνω παράνομες και υπαίτιες πράξεις της εγκαλουμένης υπέστην προσβολή στα προστατευόμενα έννομα αγαθά μου και συγκεκριμένα στην ιδιοκτησία μου
Για τους λόγους αυτούς, ΕΓΚΑΛΩ την ανωτέρω σημειούμενη για τα ανωτέρω εγκλήματα και εξαιτούμαι την ποινική της τιμωρία.
Δηλώνω επίσης ότι παρίσταμαι εναντίον της ως πολιτικώς ενάγουσα για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για το ποσό των 44 € αφού από τις ως άνω παράνομες και υπαίτιες πράξεις της υπέστην προσβολή στα προστατευόμενα έννομα αγαθά μου και συγκεκριμένα στην ιδιοκτησία μου , με την ρητή επιφύλαξη αναζητήσεως και απαιτήσεως μείζονος ποσού ηθικής βλάβης έναντί της, αλλά και κάθε άλλης περιουσιακής μου ζημίας, ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών δικαστηρίων.
Και διορίζω συνήγορό μου πολιτικής αγωγής ,πληρεξούσιό μου και αντίκλητό μου στην Καρδίτσα τον Δικηγόρο του Πρωτοδικείου Καρδίτσας Ανδρέα Βρόντο, κάτοικο Καρδίτσας(Πλαστήρα 12).
Προσάγω και επικαλούμαι τα κάτωθι νομότυπα έγγραφα: 1+++ και μάρτυρα προτείνω τον ++++
Αιτούμαι να μου χορηγηθεί αντίγραφο της παρούσης.
Η ΕΓΚΑΛΟΥΣΑ

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013