Κατασχεση εις χειρας τριτου,παροχή αδείας-αποδοσης κατασχεθέντων,Προεδρος Πρωτοδικών.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ κ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ++
ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΔΕΙΑΣ-ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΩΝ(για απόδοση ποσού λογαρισμού που κατασχέθηκε εις χείρας της ++ κατ` αρθρ.88 ν.δ 17ης Ιουλίου/13ης Αυγούστου 1923 "Περί ειδικών διατάξεων πεί ανωνύμων εταιρειών")
Της δανείστριας εταιρίας με ++
Καρδίτσα ++


Με την απο ++ κατάσχεσή μου νομίμως επιδοθείσα στην ++ υποκ/μα ++ με την υπ` αριθμ` ++ έκθεση επίδοσης της δικ.επιμ. ++ και εις εκτέλεση της υπ` αριθμ` ++ εκτελεστής απόφασης του Ειρηνοδικείου ++,επέβαλλα κατάσχεση εις χείρας της ανωτέρω ως τρίτης του λογαριαμού καταθέσεων του οφειλέτου μου ++.
Με την υπ` αριθμ` ++ έκθεση επίδοσης της ανωτέρω δικ.επιμελητή, το κατασχετήριο επεδόθη και στον ανωτέρω οφειλέτη μου νόμιμα και εμπρόθεσμα, ενώ απο ++ είχε προηγηθεί η επίδοση σ` αυτόν της επιταγής προς πληρωμή κάτωθι του αντιγράφου του α` εκτελεστού απογράφου της ανωτέρω απόφαασης με την υπ `αριθμ` ++έκθεση επίδοσης της ανωτέρω.
Επειδή με την υπ` αριθμ` ++ κατατεθείσα εμπροθέσμως και νομίμως κατα ΚπολΔ δήλωσή της στο Ειρηνοδικείο ++ η ανωτέρω τρίτη δήλωσε ότι υφίστανται λογαριασμοί σ` αυτήν που καλύπτουν εν μέρει το ανωτέρω ποσό ,ήτοι ++ € το οποίο και δεσμεύθηκε
Επειδή η ανωτέρω αναγκαστική κατάσχεση στα χέρια της ως τρίτης έχει ως αποτέλεσμα την εκχώρηση της απαίτησης στον κατασχόντα και συγκεκριμένα κατ` 988 παρ.1 ΚπολΔ εντός προθεσμίας ++ ημερών απο την κατάσχεση(κοινοποίηση σε εκείνον κατα του οποίου στρέφεται η εκτέλεση) έχει υποχρέωση να καταβάλει στον κατασχόντα που θεωρείται εκ του νόμου και αυτοδικαίως ,μετα την παρέλευση της προθεσμίας αυτής,δικαιούχος της απαίτησης λόγω εκχώρησης ,ως εγώ εν προκειμένω.
Επειδή κατ` αρθρ.88 του ,εις την αρχή της παρούσας αναφερόμενου ν.δ, η ανάληψη απο τον κατασχόντα των ποσών που κατασχέθηκαν γίνεται με άδεια του Προέδρου Πρωτοδικών ο οποίος και διατάσσει την απόδοση στον δικαιούχο των κατασχεθέντων
Επειδή προσάγω σε Σας αντίγραφα του εκτελεστού τίτλου, των επιταγών προς πληρωμή και των κατασχετηρίων εγγράφων μετα των σχετικών εκθέσεων επίδοσης στους ανωτέρω εκ των οποίων προκύπτει ότι πληρώθησαν άπασες οι τασσόμενες εκ του νόμου προϋπόθεσεις για να μου αποδοθούν τα δεσμευμένα υπερ εμού, ανωτέρω ποσά
Δια ταύτα
ΑΙΤΟΥΜΑΙ :Να μου χορηγήσετε άδεια να αναλάβω τ` ανωτέρω κατασχεθέντα ποσά απο την ++ στο ύψος που αναγράφει τούτη στην ανωτέρω δήλωσή της, ήτοι ++ €.Να διατάξετε την απόδοσή τους σε μένα. Να διαταχθούν περαιτέρω τα νόμιμα

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ανδρέας Aπ.Βρόντος
Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω
24410-41255/6972422002
FAX 24410-41257
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ανδρεάς Βρόντος - Δικηγόρος

Όλα τα κείμενα της σελίδας είναι ιδιοκτησία του δικηγόρου παρ'Αρείω Πάγω, Ανδρέα Βρόντου.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε χρήση δικογράφων άνευ της γραπτής άδειας του συντάξαντος δικηγόρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

Επικοινωνία
Δικηγορία μόνο ;

Γραφείο Αθηνών: Ακαδημίας 33,
Β' Όροφος
Τηλέφωνο: 6972422002

Γραφείο Καρδίτσας: Πλαστήρα 12     Τηλέφωνο: 24410 41255

Κινητό: 6972422002
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013