αίτηση για δόση βεβαιωτικού όρκου 861,952ΚπολΔ,εκούσια δικαιοδοσία

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ++
ΕΚΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ
++, κατοίκου ++
Κατά
1)Της εταιρίας με ++
Καρδίτσα ++

Κατά των αντιδίκων άσκησα την με αρ. κατ. ++ αίτησή μου ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου ++ με αντικείμενο και αίτημα την θέση κινητού σε δικαστική μεσεγγύηση.
Εκδόθηκε μετά από αντιμωλία συζήτηση η υπ` αριθμ` ++ απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου ++, που έκανε δεκτή την αίτησή μου, έθεσε υπό δικαστική μεσεγγύηση τον ελκυστήρα ++, διόρισε εμένα μεσεγγυούχο και διέταξε του αντιδίκους να μου τον παραδώσουν.
Επέδωσα μετά ταύτα εναντίον τους με τις υπ` αριθμ` ++ εκθέσεις επίδοσης του δικ. Επιμελητή ++, αντίγραφο της ανωτέρω απόφασης με επιταγή προς εκτέλεση επιτασσομένων τούτων να μου παραδώσουν το ανωτέρω κινητό.
Οι αντίδικοι δεν συμμορφώθηκαν εκουσίως στην παράδοση του πράγματος αλλά αντίθετα αδιαφόρησαν εντελώς, προφανώς διότι ήταν σίγουροι και βέβαιοι ότι είναι αδύνατη και ανέφικτη η εκτέλεση εναντίον τους της ανωτέρω απόφασης αν δεν ήταν γνωστό σε μένα το μέρος που αυτό το κινητό ευρίσκεται.
Έτσι όταν την ++ ο ανωτέρω δικαστικός επιμελητής που μετά από εντολή μου μετέβη στον τόπο εκτέλεσης δηλ. στην μάντρα των οχημάτων που τούτοι διατηρούν λόγω της ++, για να προβεί στην αφαίρεση και παράδοση του πράγματος σε μένα, παρά την έρευνά του δεν τον βρήκε ,ο δε 3ος των καθ` ων του δήλωσε ότι δεν υπάρχει εκεί ο ανωτέρω ελκυστήρας και ότι δεν γνωρίζει που ευρίσκεται και έτσι ο δικαστικός επιμελητής αποχώρησε άπρακτος, συνέταξε δε προς βεβαίωση όλων των ανωτέρω την υπ` αριθμ` ++ έκθεσή του.


Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 941 ΚπολΔ ο οφειλέτης για απόδοση του πράγματος που δεν βρέθηκε στον τόπο εκτέλεσης και στα χέρια του με αποτέλεσμα η άμεση εκτέλεση να είναι ανέφικτη, υποχρεώνεται κατά τη διαδικασία των άρθρων 861 επ, 952 ΚπολΔ να δώσει βεβαιωτικό όρκο ότι δεν κατέχει το πράγμα και δεν ξέρει που βρίσκεται, ενώ οι ανωτέρω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και όταν έχει διαταχθεί η δικαστική μεσεγγύηση του πράγματος (Κεραμέας/Κονδύλης/Νίκας υπό 952. 5 ΚπολΔ)
Επειδή κατά ταύτα συντρέχει νόμιμη περίπτωση να υποχρεωθούν οι αντίδικοι να δώσουν βεβαιωτικό όρκο ότι δεν κατέχουν το ανωτέρω πράγμα και ότι δεν ξέρουν που ευρίσκεται για να καταστή εφικτή η άμεση εκτέλεση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση των 2ου και 3ου των καθ` ων, ομορρύθμων μελών , νομίμων εκπροσώπων και διαχειριστών της 1ης των καθ` ων ΟΕ αν αρνηθούν να εμφανισθούν στο Δικαστήριο ή εμφανιζόμενοι αρνηθούν να δώσουν όρκο.
Επειδή η αίτησή μου είναι παραδεκτή, αληθής και βάσιμη και αρμοδίως ασκείται ενώπιόν σας
Για τους λόγους αυτούς και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου ιδία περί αποζημιώσεως και υποβολής των σχετικών εγκλήσεων εναντίων των καθ` ων
ΑΙΤΟΥΜΑΙ: Να γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου. Να υποχρεωθούν οι αντίδικοι να δώσουν βεβαιωτικό όρκο ότι δεν κατέχουν τον ανωτέρω, τεθέντα με την ως άνω υπ` αριθμ` ++ απόφαση υπό δικαστική μεσεγγύηση, ελκυστήρα ++ και ούτε γνωρίζουν που βρίσκεται. Να διαταχθεί η προσωπική κράτηση της 2ου και 3ου των καθ` ων, ομορρύθμων μελών , νομίμων εκπροσώπων και διαχειριστών της 1ης των καθ` ων ΟΕ διάρκειας ενός έτους ,στην περίπτωση που αρνηθούν να εμφανισθούν στο Δικαστήριο κατά τη δικάσιμο που θα ορισθεί ή τυχόν εμφανιζόμενοι αρνηθούν να δώσουν όρκο. Να καταδικασθούν στη δικαστική μου δαπάνη.
Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ανδρέας Aπ.Βρόντος
Δικηγόρος παρ` Αρείω Πάγω
24410-41255/6972422002
FAX 24410-41257
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Copyright Βρόντος Ανδρέας © 2013